Ga naar inhoud

Majk

Members
  • Items

    855
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Majk

  1. Heel interessant dit! Onze Bob heeft ook zulke keutels, mijn dierenarts heeft hier ook geen oorzaak van kunnen vinden. Toen we hem net hadden, had hij wormen en is hier voor behandeld. Wat later had hij last van druppelend urineverlies, maar geen blaasafwijkingen gevonden. Twee dagen later zag ik bij hem evenwichtsproblemen, dus na overleg met de DA behandeling tegen EC gestart. De symptomen verdwenen en Bobbie was een gezond en happy konijn. Toch bleven de keutels deze vorm houden, de ene dag erger dan de andere. Ik heb niet het idee dat hij last heeft van zijn darmen, maar na het eten maken ze wel regelmatig veel geluid.

    Ik had hier ook nog nooit van gehoord. Ik denk dat mijn DA dit ook wel interessant zou vinden.

    Ter toevoeging, Bob is een wit konijn met hele lichte plekjes en weinig pigment in zowel vacht als ogen. Dit verhaal klinkt voor mij dus erg aannemelijk!

  2. Ik lees dit nu pas, maar ik zie mijn voedster dit ook regelmatig doen. Mijn tandeloze ram heeft soms moeite met het goed schoon en klitvrij houden van zijn vacht, vooral op zijn billen. Mijn voedster helpt hem dan door met haar tandjes de klitjes eruit te halen. Soms eet ze die ook op.

    Wat ik haar nog vaker zie doen is wat jij ook zegt. Tijdens de rui liggen soms her en der plukjes haar op de grond. Ik zie haar daar regelmatig aan snuffelen om het vervolgens op te eten, zowel plukjes van haarzelf als van haar vriendje. Geen idee waarom ze dat doet, ze heeft er verder nooit last van gehad ofzo ;)

  3. Ik ontdekte net bij Bobbie een tandje tijdens zijn checkup. Zijn tanden zijn ergens eind vorig jaar getrokken omdat ze scheef groeiden. Nu is er dus een tandje terug gegroeid. Is dit een snijtand of een stifttand?

    Volgens de dierenarts kon een stifttandje niet zo veel kwaad namelijk.

    post-12141-0-09082000-1400528049_thumb.j

    • Vind ik leuk 1
  4. Hier vinden ze het heerlijk! Ik heb er meerdere van door het huis staan, staat ook nog eens leuk :)


    Ik heb er destijds 2 gekocht bij de intratuin en elke keer de stekjes verpot en nu heb ik er een stuk of 10. Ik heb ze bij de Intratuin toen ook helemaal uitgevraagd, omdat ik zeker wilde weten dat de planten veilig waren. Dat waren ze volgens het personeel, en ook nog eens onbespoten. :)


  5. Volgens mij zijn takken en bladeren van de pruimenboom niet geschikt om te voeren aan konijnen, omdat er in de bladeren giftige stoffen zitten. Je mag ze wel takken en bladeren van fruitbomen geven, maar volgens mij niet van steenvruchten, zoals pruim en perzik.

    Gedragen ze zich verder normaal?

  6. Bedankt voor jullie reacties. Ik weet niet of het wel met onderdanigheid te maken heeft, want als Buffel op hem gaat rijden loopt hij weg, hij laat duidelijk merken dat dat niet is wat hij van haar wil.

    Het is ook duidelijk likken, het lijkt ook niet gemeen bedoeld, eerder lief.

    Ik heb geen dingen veranderd, alleen ze krijgen nu maar 1x per dag biks ipv twee keer, maar dat kan er volgens mij niet mee te maken hebben.

    Een te kleine ruimte kan het ook niet zijn, want ze lopen los in huis.

    Ik merk nu dat het met periodes gebeurt. Soms gaat het heel vredig, maar verderop dezelfde dag begint het 'poten likken' dan weer.

  7. Hoi allemaal,

    Ik heb het internet al afgezocht, maar ik kan hier niks over vinden. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen, want ik merk dat mijn koppel uit elkaar valt op deze manier.

    Het zit zo: Sinds vandaag valt het me op dat Beer (mijn ex-ram) constant likt aan de poten van Buffel (ex-voedster). Het lijkt haast obsessief, hij probeert constant, via de voorkant, achterkant en via onder haar buik bij haar poten te komen om er aan te likken, zowel voor- als achterpoten. Waarom doet hij dit??

    Buffel laat duidelijk merken dat ze het niet leuk vindt en loopt weg of gaat op hem rijden. De sfeer tussen beide konijnen is om te snijden en ik ben bang dat als het zo door gaat, ze eens van zich af bijt, of nog erger, mijn koppel uit elkaar valt.

    Ik heb Buffel al opgepakt om haar pootjes te bekijken, maar ik zie er niks aan. Waarom doet Beer dit en hoe kan ik er voor zorgen dat hij ophoudt hiermee? Zit een beetje met m'n handen in m'n haar... Wie helpt??

  8. Bedankt voor je reactie Aniek. De reden dat ze 's ochtends zo laat biks krijgen, is omdat ze er om 6 uur 's ochtends (als ik zelf opsta) helemaal niet naar talen. Vandaar dat mijn vriend ze om half 9 voert voor hij naar zijn werk gaat.

    Als ik alle reacties zo lees, denk ik dat ik het gewoon ga proberen. Ze krijgen rond 18.00 uur groente en vanaf nu dan alleen om half 11 's avonds biks. Hooi vul ik sowieso elke ochtend en avond bij.

    Iedereen bedankt voor de reacties!

  9. Goed om te weten dat er dus meer zijn die maar 1x per dag biks voeren, dan denk ik dat ik het toch ga proberen om ze alleen 's avonds wat te geven.

    Wat is handig? Gewoon in één keer overgaan op alleen 's avonds, of langzaam de hoeveelheid 's ochtends afbouwen en s' avonds opbouwen, zoals ik eigenlijk al begonnen ben?

  10. Ik heb even gezocht met de zoekfunctie, maar ik kan het antwoord zo snel niet vinden.

    Het is namelijk zo dat mijn konijnen 's morgens niet enthousiast komen aanlopen voor hun biks, maar 's avonds zijn ze overenthousiast. Normaal voer ik ze 's ochtends rond half 9 en 's avonds rond half 11.

    Ik geef ze nu 's ochtends al wat minder dan 's avonds, maar nog blijft er 's ochtends biks staan. Ze krijgen momenteel ong. 10-12gr. SS per kilo konijn per dag.

    Nu vroeg ik me af of het kwaad kan om ze alleen nog 's avonds biks te geven, en dan de volledige portie?

    Ik dacht namelijk hier ergens te hebben gelezen dat biks het beste verdeeld wordt over meerdere keren per dag..

    Eén keer per dag voeren is voor onszelf praktischer ivm werk etc, maar ook omdat ze 's ochtends totaal niet happig zijn op hun biks..

  11. Onze voedster is nu ongeveer een jaar geleden gecastreerd (eierstokken, baarmoeder, alles is verwijderd). Desondanks is ze sinds die tijd nog wel 2x schijnzwanger geweest, de laatste keer was een paar weken geleden.

    Heb ooit eens ergens gelezen dat hormonen ook in andere delen van het lichaam/in andere organen worden aangemaakt, zij het in veel mindere mate. Zou dat ook niet een oorzaak van schijnzwangerschap kunnen zijn?

  12. Ik zie dat er nog niemand gereageerd heeft..

    Sojascheuten is toch Vlaams voor wat wij in NL taugé noemen, als ik me niet vergis?

    Taugé staat op de lijst met veilige groenten.

    Als je konijnen niet gewend zijn om dit te eten, begin dan met een klein stukje te geven en kijk hoe ze er op reageren. Als de keutels goed blijven, kun je langzaam gaan opbouwen.

  13. Wat vervelend! Zit ze altijd op hetzelfde stukje te krabben? Je zou kunnen proberen de kamer anders in te richten zodat ze niet meer bij dat ene plekje kan komen, wie weet helpt het. Ik heb hier een fleecekleedje liggen voor de nijnen, ze vinden het super om hier in te graven! Misschien ook nog een idee om te proberen?

    Ik vraag me wel af waarom ze zo obsessief aan het graven is.. ze heeft een vriendje, genoeg ruimte en speelgoed, dus daar zal het niet aan liggen. Misschien zijn het de hormonen? Hoe oud is ze? Of wellicht een manier van aandacht vragen, aangezien je zegt dat ze er mee ophoudt als je er naartoe gaat..

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .