Ga naar inhoud

Luckybunny

Members
  • Items

    36
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Luckybunny

  1. Bedankt voor jullie reacties. Ik geloof wel dat de mensen zelf echt niet wisten dat hun konijnen besmettelijk zijn want zij vertrouwen natuurlijk gewoon op hun dierenarts. Dat de dierenarts zomaar zegt dat er niets aan de hand is kan ik ook heel boos om worden. Hij heeft de konijnen een week geleden nog nagekeken en ingeent terwijl ze klachten hebben. 
     

    Ik heb de logeerkonijnen in quarantaine gezet in de schuur zodat ze ook niet in de ren in de regen kunnen gaan zitten terwijl ze al niet lekker zijn en ik doe handschoentjes aan als ik ze ga verzorgen. Hopelijk is dat voldoende om mijn eigen konijnen te beschermen. 
     

    Helaas zeggen de eigenaren dat de konijntjes al 2 jaar lang de snotklachten hebben dus ik ben bang dat het chronisch is maar ik ga zeker het gesprek met ze aan of ze niet naar een andere dierenarts willen voor een behandeling met antibiotica. 

  2. Hoi allemaal, 

     

    Sinds vandaag heb ik twee konijntjes te logeren en nu merkte ik dat ze allebei een snotneus hebben en af en toe niezen. Hun neusjes zijn eigenlijk constant nat en ik zag bij een van de konijntjes ook wit snot. Bij de ander is het meer doorzichtig. 
     

    De eigenaren hebben van tevoren niet gezegd dat de konijnen niesten maar bij navraag zeggen zij dat ze hiervoor naar de dierenarts zijn geweest en dat de dierenarts heeft gezegd dat dit niets is. 
     

    Ik maak mij echter toch zorgen en ben ook bang dat dit besmettelijk is voor mijn eigen konijnen. Wat denken jullie? 

  3. hallo,

    mijn 2 konijnen zijn op verschillende dagen ingeënt tegen myx en RHD. stampertje is begin maart geënt en flappie begin mei. (ze zijn allebij ingeent met het nieuwe vaccin). ik zou ze graag allebij op dezelfde dag laten enten. wanneer is de goede tijd om dat te doen?

  4. Gelukkig dat alles zo goed afloopt nu!

    Fijn dat jij ook wat doet met de tips die hier gegeven worden!

    Waarom kan Flappie niet in dat grote buitenhok in plaats van op je bureau dan? Lijkt me handiger met huiswerk maken voor jou ;)

    Omdat het nu nog wel eens regenachtig is en flappie heeft nog een dun vachtje omdat hij nog nooit buiten heeft gezeten. Ik weet ook nog niet zeker wanneer ik hem naar buiten moet doen want ik vind het zo zielig als hij het koud krijgt

  5. We zijn terug van het spreekuur van dierenkliniek den besterd. En ze zeiden dat het snel weer zal genezen. Als dat niet zo is dan zal ik ook weer teruggaan naar hun. Ze hebben flappie ook meteen ingeënt tegen myxomatose en RHD. We hebben nu op woensdag een afspraak gemaakt om flappie te laten castreren en dan wil ik de konijnen proberen nog een keer te koppelen als ze in de zomer naar buiten gaan (daar hebben ze een veel groter hok van 362x181x100cm het is konijnenhok prestige large dubbel. Als het dan nog niet goed gaat tussen de twee rammetjes dan zal ik natuurlijk kijken of ik er een kan omruilen bij een opvang of dat ik mijn vader zo ver krijg dat ik er nog 2 voedsters bij mag.

    Het gaat nu trouwens heel goed met flappie, hij eet goed en keuteld ook goed. Zijn kooi staat nu op mijn bureau dus daar kan ik niet aan werken maar dat maakt niets uit. Natuurlijk vind ik een 120cm kooi wel erg klein dus laat ik flappie zo veel mogelijk beneden loslopen en dan doe ik stampertje even naar boven zodat ze elkaar niet zien of ruiken.

    Verder wil ik jullie allemaal heel erg bedanken dat jullie zo snel hebben gereageerd en advies hebben gegeven. Ik vind dit echt een heel fijn forum

  6. Mijn moeder wou eigenlijk niet meer naar de da omdat de assistente had gezegd dat we niet hoefden te komen. Ik vind dierenkliniek den besterd wel een goed idee en ik zal jullie reacties aan mijn moeder laten lezen om haar over te halen. Maar nu moet ik Eerst naar school en mijn moeder is aan het werken dus die kan ik nu niet storen.

  7. Mijn moeder is thuis en ik heb dus even naar de da gebeld (zij moet erbij zijn want ik kan er niet op de fiets naartoe als het regent dus moet zij mij dan brengen) de assistente zei dat het waarschijnlijk maar een klein sneetje was dus ik hoefde niet te komen. Maar ik moest de konijnen wel scheiden dmv gaas. Dat heb ik nu ook gedaan stampertje zit in een 100cm kooi met een hangslotje op het deurtje en flappie zit in een 120cm kooi. En de kooien zijn tegen elkaar aangeschoven. Nou dat vinden ze echt niet leuk Ze blijven maar tralieknagen! Ik heb ook meteen gevraagd vanaf hoe oud Ze castreren maar dat doen ze pas vanaf 6 maanden. En flappie is pas 3 maanden ik dacht dat Ze het ook doen vanaf 800gr en flappie is al 1 kilo maar ze willen het niet doen.

  8. ik zou ook naar de dierenarts gaan en vooral je konijnen uit elkaar laten als het 2 rammen zijn!

    hoezo kun je zo moeilijk apart zetten dan?

    je kan ze het best uit elkaar halen zodat ze elkaar niet kunnen zien of ruiken, als ze elkaar zien en/of ruiken willen ze

    naar elkaar doen en zullen proberen te ontsnappen..

    vervelende situatie als je dacht dat je een voedster en een exram had. succes!

    Ik heb maar weinig ruimte dus zien ze elkaar sowieso steeds alleen als ik ze appart zet schuift stampertje met zijn mondje het deurtje open omdat hij zo graag naar flappie wil. En Ze blijven maar aan de tralies knagen dan

  9. Bedankt voor jullie snelle reacties. Het probleem is dat onze da eigenlijk helemaal niet goed is. Ik had bijvoorbeeld een cavia met een gebroken poot daar was ik mee naar de da geweest maar die zag het verkeerd en heeft ook verkeerde medicijnen gegeven daardoor is de poot van mijn cavia nu nog steeds gebroken. En ik was ook naar de da geweest met mijn eerste konijn. Ze voelden iets bij haar nieren en zeiden dat het niet erg was, later is ze overleden. die dierenartsenpraktijk staat wel op jullie lijst met konijnkundige dierenartsen. ik woon in Tilburg weten jullie daar een goede da?

  10. Hallo allemaal,

    Ik ben nieuw hier en ik zal mij natuurlijk nog een keer goed voorstellen maar ik zit nu met een probleempje

    De situatie is zo :

    Ik had een hele lieve voedster die heeft heel lang alleen gezeten maar na heeeeel lang zeuren is er toch een rammetje bijgekomen als vriendje voor haar. Hij moest weg bij zijn huidige baasjes omdat hij en zijn broertje de hele tijd aan het rijden waren en zijn broertje toen een ontsteking kreeg aan zijn geslachtsdeel. Wij hebben hem overgenomen en gecastreerd. Nu is de voedster een paar maanden geleden plotseling overleden en hebben wij er op 20 april (de verjaardag van mijn zusje) een nieuw konijntje bijgekocht. Het is echt een heel Lief konijn (flappie)maar ze wou steeds rijden op ons rammetje (zijn naam is Stampertje). En terwijl flappie op het hoofd van stampertje aan het rijden was heeft stampertje flappie in haar geslacht gebeten. Tenminste, we dachten dat het een haar was... Wat blijkt nu? Flappie is een mannetje! De wond bloedde een beetje maar flappie lijkt er geen last van te hebben. Toch maak ik me echt zorgen want als je even nadenkt dan kan het best dat dat ook is gebeurt bij de mensen van wie wij stampertje hebben overgenomen en dat konijn kreeg er een ontsteking aan! nu ben ik bang dat dat ook bij flappie gebeurd.

    Ik wilde de konijnen dus appart zetten alleen dit gaat echt heel moeilijk stampertje was toen uit zijn kooi ontsnapt en ging naar die van flappie toe en toen begonnen Ze allebei aan de tralies te knagen omdat Ze naar elkaar toe wouden. Toen ik Ze weer bij elkaar deed gingen ze elkaar wassen en languit naast elkaar liggen maar na een tijdje wou flappie weer rijden en is hij op dezelfde plek nog een keer gebeten! Ik weet echt niet wat ik nu moet doen en ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

    Ps. Mijn konijnen zitten binnen

    Pps. Sorry als ik dit topic op de verkeerde plaats heb geplaatst alleen ik dacht dat het wel te maken had met gedrag. En ook sorry voor eventuele spelfouten

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .