Ga naar inhoud

tash

Members
  • Items

    393
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door tash

  1. misschien heeft ze trommelzucht? dat ze daardoor alleen maar aan het liggen is en het snelle ademen?? laat goed in de buik voelen en ook dat de arts op de buik ''plopt'' om te horen of er gas op de darmen zit.. (wij kunnen winden laten, konijnen niet!)

    eventueel iets van ciseral mee krijgen, dat zorgt ervoor dat kleine gasbelletjes samen komen en makkelijker het lichaam kunnen verlaten, of als het 1 grote bel met gassen is dat die worden gedeeld in kleinere stukjes.

    ook moet ze goed blijven eten! eventueel een pijnstiller?

  2. dermiel is een goede zalf! dat zorgt voor indroging ;) wat apart dat je Da eraan trok en het opensprong gets!

    konijnen hebben soms een hele tere en kwetsbare huid, dus zeker door het getrek kan er een stukje zijn losgekomen, lijkt me niet slim om dit te verbinden ivm bacteriën, wel de omgeving goed schoonhouden en iedere dag (liever meerdere keren) de dermiel smeren en zorgen dat het kan intrekken!

  3. goed schoonhouden met water (gekookt hoeft niet persé want wij kunnen het water ook drinken ;) ) en dan toch naar de dierenarts na het weekend (of het moet morgen ineens helemaal erg zijn..)

    het oog zal dan wss gekleurd worden en aan de hand daarvan een druppel of een zalf, zelf denk ik een zalf met vitamine A, eventueel kan je ook nu bellen naar een willekurige DA en vragen om Cavasan/caf zalf, dit mag ook bij beschadigingen gebruikt worden ;)

  4. het zouden mijten kunnen zijn, maar eventueel ook een schimmel ( wel zie je dan dat dit snel groter word, en u als eigenaar er ook last van gaat krijgen)

    eventueel zou er een schimmelkweek kunnen worden ingezet ( duurt +- 10dgn) of met een woodse lamp worden gekeken ( dit kleurt dan groen op, maar kan een valse uitslag geven) mocht het een schimmel zijn zou er eventueel met Surolan op de plek gesmeerd kunnen worden, dit moet er dan voor zorgen dat de plek weggaat

    eventueel zou u naar een KKA kunnen gaan kijken wat ze daar zeggen?

  5. mijn konijn was ook heel aggresief, ook precies hoe ji het omschijft aanvallen enzo, grommen, krabben ectect, ik heb dit ''eruit gekregen'' door haar te negeren ookal deed het aanvallen pijn :P nu is het helemaal over en is het een super konijn!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .