Spring naar bijdragen

MarielleCH

Members
 • Aantal bijdragen

  13
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

10 Goed

Over MarielleCH

 • Rang
  BB newbie

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Lola en Daisy

Recente profielbezoeken

94 profielweergaven
 1. Ze zaten al hun hele leven bij elkaar en na wat research op internet leek de ervaring van veel mensen dat het dan wel goed kan gaan met twee voedsters. Veranderingen in het leven komen soms plotseling zoals ook nu. Hadden ze samen nog lekker lief tegen elkaar aan gelegen op dit moment had ik ze sowieso niet verkocht, maar in de huidige situatie zie ik geen andere oplossing. jouw leven verloopt ook niet altijd zoals je verwacht en ook het mijne niet. Ik hoop dat er begrip is voor het feit dat dit soort dingen gebeuren en het feit dat ik het beste probeer te doen voor deze 2 konijntjes en ze niet apart in een hok laat zitten omdat ik ze niet kwijt wil.
 2. Ik heb echt alle mogelijke opties afgewogen en ben er helaas van overtuigd dat dit de beste keus is. Ook omdat ik door veranderingen in mijn leven ze straks niet de aandacht kan geven die ze verdienen en ook weinig geld heb op dit moment voor verbetering. Natuurlijk wil ik er 1 houden, maar niet ten koste van het geluk van de konijnen zelf. Wat meer praktische info die ik vergeten ben: ik ben woonachtig in Alphen aan den Rijn, bij Leiden en Lola en Daisy zijn niet gesteriliseerd.
 3. Met pijn in mijn hart moet ik afscheid nemen van mijn 2 ong. 16 á 17 weken oude dwerg konijn voedsters, Lola en Daisy. Nu ze ouder worden gaan ze gewoon niet meer samen en is de beste keus ze uit elkaar te halen en ze allebei een goed huis te geven waar ze een koppel kunnen vormen met een gecastreerd rammetje. Zelf heb ik op het moment gewoon niet de tijd en de ruimte om een van de twee te koppelen en 1 lang alleen laten zitten vind ik ook geen optie. Daisy is het kleine wit/grijs konijntje, ze is de kleinste van de 2. Daisy is rustig, maar wel dapper en nieuwsgierig. Ze vindt het niet erg opgepakt te worden, maar als er iets anders is waar ze heen kan doet ze dat liever. Ze is duidelijk de baas over Lola en ook altijd degene die als eerst gaat eten en het als eerste merkt wanneer ik thuis kom of met eten aankom. Zoals gezegd wordt ze liever niet opgepakt, hoewel ze het ook geen ramp vind. Wel komt ze altijd graag even kijken wat ik aan het doen ben of hupst ze over me heen, leunt even tegen me aan enz. Ze luistert goed en weet goed wat ze wel en niet mag, maar probeert het wel graag uit. Tegenover Lola was Daisy altijd wat gereserveerder. Lola was altijd degene die contact zoekt. Naar mijn idee zoekt Daisy dan ook vooral een huisje waar ze lekker haar gang kan gaan en veel kan ontdekken en niet bij iemand die veel wil knuffelen. Lola is het grotere voskonijntje. Ze is wat aanhankelijker en knuffeliger dan Daisy, ze vind het ook niet erg om opgepakt te zijn, komt lekker in je nek liggen, maar het daadwerkelijke oppakken en weer neerzetten is een ander verhaal. Ook vind ze het heerlijk om over haar koppie geaaid te worden. Ze gaat er echt voor zitten en duwt met haar koppie tegen mijn hand aan om maar geaaid te worden. Als de dames los lopen is Lola ook de eerste die bij mij op de bank komt zitten. Ze is wel een knagertje en een deugniet en knaagt natuurlijk het liefst aan alles wat niet mag. Lola zoekt wel echt gezelschap op en dat wil ik dus ook voor haar bij een nieuw baasje. Genoeg aandacht, van zowel konijnenvriendjes als mens en evt. andere dieren. Ze heeft wel wat tijd nodig om op haar gemak te raken en haar moed bij elkaar te rapen om gezelschap op te zoeken. ik weet zeker dat op de juiste plek, deze twee konijntjes een heel mooi leven kunnen hebben en plezier kunnen geven aan het baasje. Ik heb eten en een aantal speeltjes dat ik nog mee kan geven aan de volgende baasjes van deze twee geweldige beestjes. Natuurlijk sta ik ook open voor 1 persoon die hen kan koppelen aan een leuke ram en ze het leven kan geven dat ze verdienen. Ik ga nog wel vragen of de vorige eigenaar het nog met één of beide wil proberen, ik verwacht dat wel snel te weten en zal dat dan ook in de reacties laten weten.
 4. In ieder geval bedankt voor alle info, ben dan bang dat er niks anders op zit 1 van de 2 weg te doen en een rammetje erbij zoeken. Dat gaat nog een lastige en vervelende taak worden.
 5. Weet van een vriendin die diergeneeskunde studeert inderdaad dat konijnen en andere kleine huisdieren als cavia’s vrijwel niet behandeld worden tijdens de opleiding. Dan ga ik voor mijn konijnen inderdaad een andere dierenarts zoeken. Ze zaten in een kooi van 1 meter breed en liepen/lopen het grootste deel van de dag los. Ik was wel al op zoek naar een grotere kooi, ik weet dat 1 meter aan de krappe kant voor ze is en ook omdat ik een andere baan heb en ze dus minder lang los kan laten lopen. Maar als ze inderdaad gewoon niet bij elkaar passen heeft een enorme kooi ook weinig zin. Nu zitten ze rustig in ieder een aparte kooi en kunnen ze elkaar in ieder geval niet verwonden.
 6. Deze 2 dames zijn in ieder geval geen familie, daarvoor zijn ze uiterlijk te verschillend naar mijn idee, ook in grootte. Ik las inderdaad wel dat 2 voedsters niet altijd goed gaat en dat die kans groter wordt als ze ouder worden, maar heeft iemand een idee of ik ze überhaupt ooit nog bij elkaar kan zetten. Ik merk nu dat zeker Lola graag richting Daisy wil, maar ik ben bang dat het dan weer fout gaat. Of het echt allebei dames zijn kan ik zelf lastig controleren, ik weet wel hoe het moet. Van Daisy weet ik het ook wel zeker dat ze een dame is, maar Lola is geen konijntje dat zich makkelijk laat controleren. Heb niet gezien dat ze Daisy probeerde te berijden ofzo, maar dat kan natuurlijk ook gebeurd zijn dat ik het niet zag. Wat zijn duidelijke tekenen dat ze een nestje bouwen? Ze zijn allebei wel regelmatig bezig strootjes enzo te verplaatsen, maar dat deed mijn overleden rammetje ook vaak, zeker als ie een schoon hok had. castreren steriliseren doet mijn dierenarts eigenlijk liever niet omdat konijnen zulke kleine en fragiele dieren zijn en dat de narcose al best heftig voor ze is. Met mijn ongecastreerde rammetje, hoewel die zonder andere konijnen zat (ik wist toen nog niet hoe belangrijk gezelschap van andere konijnen is) heb ik nooit problemen gehad ook niet tegenover onze katten die we toen hadden.
 7. MarielleCH

  2 voedsters vechten

  Hallo allemaal, ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Ik heb ongeveer een maand geleden een koppel van 2 voedsters dwergkonijntjes overgenomen, van iemand waar de kat achter de konijntjes aan ging. Het ging de hele tijd goed bij mij. Ik woon op een appartement, maar laat ze dagelijks loslopen. Ze zaten de hele tijd lief bij elkaar, likten elkaar en Lola duwde ook iedere x haar koppie tegen Daisy aan om maar aandacht te krijgen, maar nu zijn ze ineens begonnen met vechten. Ik heb hier verder totaal geen aanleiding/voorbode van gezien zoals vlinderen oid. Ik heb ze uit elkaar gehaald en uit het hok gehaald en los laten lopen zodat ze wat meer ruimte hebben, maar alsnog rent Daisy achter Lola aan, die daar duidelijk niet van gediend is. Ik heb ze nu in twee aparte kooien naast elkaar, heb eigenlijk geen ruimte voor een andere oplossing. Iemand een idee wat ik het beste kan doen? Ik wil ze natuurlijk niet kwijt na zo’n korte tijd en vind het ook voor hen niet eerlijk als ze nu zo snel weer moeten verhuizen in hun korte leventje. Ze zijn nu zo’n 16 weken oud.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .