Ga naar inhoud

loesje24

Members
  • Items

    196
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door loesje24

  1. Net wat peterselie gegeven en ging er met smaak in. Ook de kruiden zijn op. Ze is nog wel wat slomer maar eten gaat gelukkig wel weer. Normaal gesproken vind ze het super om mee naar de wc te gaan, ja je leest het goed, kan ze voor geen mogelijkheid tegen houden haha. Nu maalt ze er niet om.

    hou haar goed in de gaten en zodra ze echt niet meer wil eten is het DA tijd, al is dat midden in de nacht ;)

    Je leest hier zoveel nare dingen en dan krijg je meteen zo gevoel van help niet mijn konijn. Maar denk dat ik nu iets te overbezorgd ben geweest.

    Bedankt voor de tips Djohn alleen denk niet dat mijn konijn verschil ziet in als ik wortels schil of niet, normaal maken ze ruzie samen wie het eerste stukje wortel te pakken kan krijgen ;)

    Plassen heeft ze wel gedaan al, heb nog geen keutels kunnen ontdekken!

  2. Nou daar ben ik ook wel een beetje bang voor, maar haar buikje voelt niet harder of zachter dan normaal aan. ( net nog maar even geprobeerd en kon nu goed voelen). Ook rommelen haar darmpjes zachtjes, dus er is wel activiteit in haar buikje gelukkig.

    Ik vind haar wat sloom en ligt op andere plekken dan normaal. Maar als ik schut met de kruidenbak kwam ze er wel aan gehuppeld.

    Net ook wat kruiden voor geschoteld, een paar hapjes en dan is mevrouw er weer klaar mee.

  3. Hmmm toch weer overbezorgd???

    Leg ik net een klein stukje paprika voor, weg was het. Daarna wat brokjes ss wat ik als snoepjes gebruik, ook meteen weg. Haar eigen brokken HF wil ze alleen niet eten en vind haar toch wat anders in doen en laten.

  4. Hey allemaal.

    Toen ik vandaag thuis kwam van het werk en mijn nijntjes ging voeren, zag ik meteen dat muts niet wilde eten. Ze keek even in de voerbak en liep meteen weer weg.

    Ik meteen in grote zorgen ( twee weken geleden ook met ukkie gehad, wilde ook niks eten toen meteen DA gebeld)

    Witlof geprobeerd, wortel ook waar ze anders een moord voor doet. Van het witlof heeft ze 1 klein hapje genomen wortel wilde ze geeneens aan ruiken.

    Nu ligt ze een beetje in elkaar gedoken. Wel heeft ze net geplast, nog geen keutels gevonden

    Kan dit door de warmte komen? Heeft ze nog ooit last van gehad.

    Kan ik wachten tot morgen om de DA te bellen? Ben zo bang dat ik weer overbezorgd ben en dat ze straks van zelf wel weer wat gaat eten. Maar mijn gevoel zegt, pakt die telefoon en bel

    Mag trouwens ook niet echt aan haar buik komen. Normaal gesproken kan ik die altijd lekker aaien en masseren maar nu loopt ze grommend weg.

    Vind dit helemaal niks he, en natuurlijk weer op een dag dat het niet makkelijk is qua contact DA

  5. Gecastreerde ram erbij is niet mogelijk, daar is de ruimte er niet voor. Ze zijn ook nog niet ge sterilliseerd. Heb dat wel altijd gewild maar aangezien er ook een aantal nadelen aanzitten ben ik aan het twijfelen gegaan. Zo heb ik hier gelezen dat na een ingreep het niet zeker is of het gedrag veranderd is. Ook is de ingreep erg heftig en op mijn werk is nu totaal geen ruimte om een vakantie in te lassen. We gaan net de drukke maanden in en personeels bezetting is ook al niet erg hoog!

    Maar na dat ik dit geplaatst heb, is mijn nachtrust niet verstoord. ( kan ook wezen dat ik zo moe was dat ik ze niet gehoord heb :mdr:). Ook is het overdag een stuk gemoedelijker. Misschien hebben ze meegelezen en mijn opties doorgenomen en dachten laten we ons maar eens gaan gedragen. Ik hoop het anders wordt het toch optie twee, ukkie een nieuw baasje geven en voor muts een kerel zoeken.

  6. Hey allemaal

    Ik heb een probleem. Sinds 3/4 jaar heb ik twee FH voedsters bij elkaar. Dit ging altijd heel erg goed, af en toe wel eens op elkaar rijden maar dat was dan een paar minuten en dan was het weer goed.

    Sinds een aantal dagen is het rijden extreem erger geworden. Zo erg dat ik er snachts van wakker word aangezien ze dan het hele hok door rennen.

    Ook als ze loslopen is het mis, ze gunnen elkaar totaal geen rust. Ze rijden beiden op elkaar al moet ik zeggen dat de oudste het ergst is.

    Vechten doen ze niet, wel vliegen de plukken haren in het rond aangezien ze elkaar in de nek vast pakken tijdens het rijden.

    Ik weet dat twee voedsters niet zo goed samen gaat, maar door omstandigheden heb ik 3/4 jaar geleden een voedster opgevangen en toen ging het super!

    Wat kan ik doen? Moet ik afwachten of dit een fase is en dat het hopelijk overgaat? Of is de tijd echt aagekomen om voor de ene een ander baasje te zoeken?

    En als het zover zou komen dat ik eentje weg moet/ga doen, heb ik dan ook kans dat de oudste voedster dit ook bij een ram gaat doen?

    Alvast bedankt

    Groetjes

  7. Ik ben ook erg benieuwd of ze nu schadelijk zijn. Vorig jaar had ik een boom gewoon in de kamer gezet en muts heeft daar gewoon van gegeten en nergens last van gehad ( ik wel, mijn boom zag er niet meer uit :mdr:). Nu heb ik voor de zekerheid een ren erom heen gezet, maarja dat ziet er ook niet echt mooi uit. En om nu twee knagers uit mijn boom te houden is ook geen leuke bezigheid!

  8. Heb net even gegoogled ( was ook erg benieuwd namelijk) maar je kunt stronghold daarvoor gebruiken! Dat lees ik tenmisten op de site van wilhelminapark. Wel je omgeving meebehandelen, want als je echt vlooien gezien hebt, heb je grote kans dat je omgeving ook besmet is want 95% van de vlooien zit in de omgeving!

    oh zie net dat stronghold al geadviseerd is :wink2:

  9. Ik gooi even mijn toppic omhoog

    Ben vandaag weer naar de DA geweest, nu mijn eigen. Want het ene pootje van muts is nog niet hersteld.Het andere pootje is gelukkig helemaal heel, en zag eerst ook verbetering in het slechte pootje. Maar toch niet voldoende.

    Nu werd er meteen AB aangeraden en zei hij dat het moeilijk te genezen is ( wat ik ook wel wist, maar wat de vorige DA niet aan de orde bracht). Ik baal nu verschikkelijk dat ik niet meteen naar mijn eigen DA ben geweest. Want als ik meteen Ab had gekregen was het misschien eerder op gelost.

    Nu moet ik 10 dagen muts zelf gaan injecteren met Ab. Heeft iemand daar ervaring mee? De DA heeft het 1 keer voor gedaan, maar het ging zo snel en ben er redelijk huiverig voor dat ik het niet goed doe!

    Als er na 10 dagen geen verbetering komt, moet ik weer komen en gaan we met een experimenteel middeltje bezig.

    Over wat er precies in zit moet ik helaas nog op terugkomen, maar het is op natuurlijke basis van knoflook/ui. Hij gebruikt dit altijd bij duiven en kippen die ook hun poten kapot hebben en werkt daar goed bij. Hij wil muts dan ook als "test"konijn. Aangezien het op natuurlijke basis heb ik hier geen bezwaar tegen. Of hebben jullie daar andere ideeen bij?

  10. Heeft ze nu sore hocks? Dan zou ik Paw Wax niet gebruiken, Dit mag alleen op hakjes die al geheeld zijn. Het is een zalfje wat er voor zorgt dat de huid wat harder wordt/ eeltvorming. Je moet eerst een zalfje gebruiken wat zorgt dat de wondjes dicht gaan. Ik heb op dit moment vetramil voor, maar ga morgen weer naar de DA want mijn FH heeft nog steeds last van sore hocks en lijkt alleen maar erger te worden!

  11. Heb je hem al geprobeerd in een handdoek te wikkelen? Zo deed ik het met mijn FH toen ik medicatie moest geven. Zij is ook erg sterk en druk, maar doordat ik haar in een handdoek had en vastgeklemd tussen mijn knieeen kreeg ik de medicatie erin! Koste me wel wat spuitjes, want ja de tandjes kun je niet inwikkelen :he:

    Heb namelijk hetzelfde probleem als jou, woon ook alleen, dus zit ook altijd met die problemen om ze goed te kunnen hanteren bij zulke dingen.

  12. Ik geef mijn FH's 100 gram per dag van HFST verdeelt over twee keer, het is wel afhankelijk welke voeding je gaat geven voor de hoeveelheid. Mijn nijnen doen het goed op 100 gram per dag, ze blijven mooi op gewicht. Franse hangoren wegen als ze volwassen zijn tussen de 5 en de 6,5 kilo. Dit kan wel verschillen door ram/voedster of idd ouderdieren. Mijn nijnen krijgen 20 gram per kilo. Verder veel hooi en groenvoer.

    In wortels zitten veel suikers dus daar moet je mee opletten, ook met koolsoorten moet je opletten, kan gas veroorzaken!

    Je vind hier op BB een lijst met verschillende groentens die ze onbeperkt mogen eten, erg leuk om door te leven ( heb ik zelf ook al goed bestudeerd voor een gevarieerde maaltijd ^^) Wat ze zowiezo erg lekker vinden is witlof, komkommer, paprika, tomaatje ect.

    Hoeveel groente ik geef weet ik niet precies, voel altijd aan het bakje of het gewicht redelijk gelijk is. Misschien dat iemand anders het weet hoeveel ze mogen/moeten hebben.

    Het is wel belangrijk om ze te laten wennen aan nieuwe groentens, dus eerst kleine stukjes en kijken hoe ze erop reageren!

    Hoop dat je hier wat aan hebt en veel plezier met je FH.

  13. Mij is dit afgeraden om als ondergrond te gebruiken, omdat dit sore hocks kan veroorzaken.

    Ik had gewoon kaal hout voor binnen, maar mijn FH heeft ze nog gekregen, dus nu gewoon weer bodembedekking erin gelegd.

    Wat ook mogelijk is om een zeil op de vloer te leggen en daar overheen bijv oude handdoeken of een laken. Zolang het niet van synthetisch materiaal is!

  14. Bedankt voor de reactie!! Ik had ook wel het idee dat het slecht was voor konijnen, was gewoon even nieuwsgierig of het net zo slecht is als bij honden!

    Bij honden weet ik het namelijk dat een stukje pure chocola dodelijk kan wezen. En dat er cafeïne in zit was bij mij ook bekend.

    Ukkie had een pak melkchocolade slag te pakken dus al iets minder gevaarlijk ;) ( al kan baasje ook erg gevaarlijk wezen als er zoiets gebeurt :P)

  15. Hey allemaal

    Ik heb een super lief (ahum :he:), onderzoekende FH die toen net mijn voorraadkast heeft bewonderd. Dit heeft ze natuurlijk met haar mooie tandjes gedaan.

    Vooral het pak hagelslag was erg interessant en gevolg daarvan is een klein gaatje onder in het pak. Hagelslag waterval!!!

    Ik was er meteen bij, maar nu vraag ik mij af, is chocolade net zo slecht voor konijnen als voor honden?

    Groetjes

  16. Sorry als ik inval in dit toppic, maar mijn konijn heeft ook last van shore hocks en lees even mee. Ik ben haar nu aan het behandelen met een zalfje waar honing aan toegevoegd is.

    Maar nu lees ik ook dat AB soms noodzakelijk is? Muts heeft wat ik merk er geen pijn aan en wondjes zien er mooi schoon uit. Moet ik dan ook AB gebruiken? De DA heeft dit niet voorgeschreven namelijk!

    En ik gebruik ook houtkorrel in de plasbakken, ik heb van die grote hoekbakken ( kattenbakken werden als graafbakken gebruikt vandaar dat ik weer terug ben gegaan naar de hoekbakken). Is het dan ook verstandig om bijv zaagsel te gebruiken daarvoor? Ze zit er echt alleen in voor haar behoefte.

  17. Ze heeft ze, de DA heeft haar goed nagekeken, was niet de Da die ik altijd heb maar wel een leuke/goeie! Heb vetramil meegekregen! twee maal daags aanbrengen! Ukkie had gelukkig niks, heeft een goede viltlaag op de pootjes, maar ga zondag meteen het hok verbouwen als ik terug kom en maar weer bodembedekking gebruiken!

    Vind het wel naar om hun achter te laten in het pension :( had liever ze zelf in de gaten willen houden, want vooral ukkie was erg gestress na de DA. Muts zat al meteen heerlijk te kauwen op het hooi!

  18. Zo ff bijgelezen ^^ was al ver weg in slaap haha.

    Maar ik heb haar ook op dr rug gelegd met een handdoek om haar heen! Maar aangezien haar poten dan een eind van mij afsteken is het lastig om precies te kijken. En haar geweldige tandjes zitten dan erg dicht bij mijn gezicht en ze is niet echt het konijn dat zich overgeeft.

    Ik ga het zo nog even proberen, maar mevrouw moet eerst haar ontbijt op hebben voordat ze te genieten is :he:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .