Ga naar inhoud

Cinderella

Members
  • Items

    1.152
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Cinderella

  1. Hallo allemaal,


     


    Babs is het nieuwe vriendinnetje van Bobo. Toen we haar afgelopen zaterdag kochten, was ze 'ongeveer' 3 maandjes oud. Nu moet ze eigenlijk geënt worden en dat wilde ik tegelijk met Bobo laten doen. Alleen Bobo mag pas in maart 2015 weer. Kan Babs zo lang wachten? Want met mooi weer gaan ze wel met z'n 2tjes naar buiten. Of is het misschien beter om ze allebei aan het einde van het jaar te laten enten (met de konijnen ent dag) en dat Bobo dan de enting wat eerder krijgt?


  2. Hallo allemaal,

    2 weken geleden ben ik met mijn man en dochtertje op vakantie geweest. Mijn konijntjes had ik bij mijn zus gebracht om op te passen. Nu had ik mijn reguliere voer via internet besteld maar door de drukte rond de kerstdagen was deze te laat gebracht. Mijn zus heeft stad en land afgezocht voor dit voer, maar kon het nergens vinden dus had ze het voer gehaald wat het er het meest op leek. Maar nu kreeg Bobo na een paar dagen plakpoep.... Kan het zijn dat dit door het andere voer komt? Of zou er wat anders aan de hand kunnen zijn? Misschien had hij heimwee? Lilly had nergens last van. We hebben hem sindsdien geen groen voer gegeven en extra hooi. Wat moet ik nou doen?

  3. Absoluut geen steen geven dus? Dan zal ik er voor zorgen dat deze hier wegblijven ;)

    Ja klopt, een doos vind ze ook erg leuk! Maar als ze er op uitgekeken is gaat ze verder opzoek, het kleine slopertje :P Kijk deze foto:

    Foto-8GIPBNHH-D.jpg

    Super vind ze het ^^ Lekker zoveel mogelijk kleine stukjes er af scheuren. Heel enthousiast is ze er mee bezig hihi. Hier zie je ook dat ik het toiletje voor de kabel heb gezet. Maar op de een of andere manier krijgt ze het toch voor elkaar om deze opzij te schuiven en aan de kabel te knagen... Dit moet ik echt in de gaten gaan houden en er sowieso SNEL voor gaan zorgen dat hier een gootje (of een buis van ikea, goed idee! Of in ieder geval IETS) voor komt. En misschien dat mijn vriend wel iets kan maken wat we tegen de muur kunnen zetten (ze moet alleen die grijze hebben, waarschijnlijk door de structuur) ofzo, zodat ze daar ook niet meer bij kan. En dan nog even iets zien te verzinnen voor de plintjes...

  4. Nou, ik schrok er ook erg van toen ik er van de week achter kwam dat ze aan de kabel geknaagd had...!:surprised: Mijn vriend was er ook niet blij mee want het is de kabel van het verlengsnoer waar alle kabels van zijn aquarium in zitten :arf:

    Ze lopen samen door de keuken en een stuk van de woonkamer, voor de rest staat er een scherm tussen zodat ze alleen aan die kant blijven. Maar een gootje voor de kabel is een goed idee, of inderdaad Bitrex over de kabel smeren zou misschien ook een goede optie zijn zodat ze in ieder geval daar van afblijft want dat is gewoonweg gevaarlijk!

    En wat een goed idee om een ander toiletje bij de action te halen^^

    Maar dan zit er verder inderdaad niks anders op dan de rest maar goed in de gaten te houden en met een planten spuitje klaar gaan zitten als ze aan de muur en/ of plinten komt. De knaagsteen laat ik dan maar lekker in de dierenwinkel liggen. Want ik heb geen zin dat ze straks ziek wordt. En anders ga ik inderdaad dreigen Sonja1990 :P Lilly niet meer doen anders laat ik ook jouw tanden trekken hoor ;) Hihihi. In ieder geval bedankt allemaal voor het mee denken tot zover :biggrin:

  5. Hallo allemaal,

    Het knaaggedrag van Lilly gaat steeds verder... Zie bijgevoegde foto's, ze vernielt bijna ons hele interieur... Van draden, tot plinten en zelfs de muur! Ook laat ze haar eigen toiletje niet heel :frown:

    Als Bobo en Lilly los lopen (Bobo heeft geen tanden dus die kan niet knagen) zorg ik altijd dat ze iets te doen hebben; er ligt een wilgentunnel waar ze door heen kunnen lopen en waar Lilly aan kan knagen. Er ligt een wilgen balletje waar ze aan kan knagen en waar ze mee kan gooien. Er ligt een lege eierdoos die ik vul met kruiden zodat ze die er uit kunnen vissen en aan de eierdoos kan ze ook knagen. In haar hok ligt een houten balletje, ook hier kan ze aan knagen en lekker mee spelen. Maar waarom knaagt ze toch nog steeds aan dingen waar ze niet aan mag knagen??? Nu weet ik dat een knaagsteen niet goed is voor de nijnsels, maar zou dit misschien toch een optie zijn voor Lilly? Of is dit echt af te raden? Hebben jullie anders misschien andere ideeën/ tips? Alles is welkom!

    Foto-DGSFBDBS-D.jpg

    Foto-WQYMIKSW-D.jpg

    Foto-KERZLB6P-D.jpg

    Foto-GCWCCQER-D.jpg

  6. Ook hier krijgen ze kraanwater. In de natuur kunnen ze toch ook geen spa blauw krijgen :P

    Kijk bij Breezer vind ik het een ander verhaal, als je echt goed kan zien dat er veel kalk in het water zit en ze krijgen er (blaas)problemen mee. Maar wat al eerder genoemd werd, je kunt ook een beetje doorslaan ;)

  7. Wat een mooi diertje, mooie kleurtjes ^^ Mocht het oogje er wel uit moeten, ze kunnen prima met 1 oogje leven hoor. Maar eigenlijk doet ze dat nu ook al een beetje omdat deze voor 90% blind is.

    Bobo had zijn oogje heel erg ontstoken. Ook gezalfd maar hielp niks, hij begon ook slechter te eten en je kon aan hem merken dat hij er gewoon pijn aan had. Dat wilde ik niet, dus toen hebben ze zijn oogje verwijderd. Na de operatie zag hij er heel zielig uit met zijn kaal geschoren koppie maar hij at en dronk weer lekker en na een paar dagen kon je gewoon aan hem merken dat hij veel lekkerder in zijn velletje zat! Maar onnodig laten opereren zou ik ook niet doen als ik jou was. Is toch stressvol voor die diertjes hè. Succes in ieder geval ^^

  8. Ik heb Lilly ook laten 'castreren' omdat zij erg veel last had van haar hormonen. Zij was continu Bobo aan het uitdagen (zodat hij op haar ging rijden) en ook was ze aan het sproeien. Toen ik haar had opgehaald bij de dierenarts zag ze er heel zielig uit. Ik wilde haar zo snel mogelijk lekker thuis in haar hokje neerleggen zodat ze bij kon komen van alles. Toen ik thuis nog eens op de bon keek (was best een prijzige aangelegenheid) zag ik dat er op stond 'sterilisatie' :erf: terwijl ik om een castratie had gevraagd (dus alles er uit)! Nou hele hoop gezeur geweest, waar ik goed van baalde maar goed. Ik wilde wel even zeggen dat Lilly in de positieve zin is veranderd, zij is stuk rustiger is geworden. Ze was eerst echt heel druk, mij een beetje te druk en nu is ze gewoon lekker gek wanneer ze daar zin in heeft maar nu kan ze ook rustig ergens gaan liggen wat ze eerder dus nooit deed. Succes met het nemen van je beslissing. Hopelijk kom je er met alle hulp van deze mensen uit ^^

  9. Zijn tanden moet hij al sinds vorig jaar missen. Het kwijlen/ natte kinnetje is van een paar maanden terug. Eerst dat ik dat het door de witlof of komkommer kwam dat dat misschien wat vocht langs zijn kinnetje laat lopen. En toen las ik hier laatst iets over haakjes...

  10. Hallo allemaal,

    Mijn Bobo heeft een nat kinnetje. Nu heb ik ergens gelezen dat dit kan duiden op haakjes, klopt dat?

    Of kan het ook zo zijn omdat hij iets meer kwijlt omdat hij geen tanden meer heeft? Hij eet verder wel goed, zowel zijn brokjes als groenten en ik hoor hem niet knarsen. Wat zijn de symptomen van haakjes?

  11. Wat fijn dat hij zich nu veel beter voelt en dat hij een vriendinnetje heeft!

    Mijn Bobo heeft ook geen tanden meer. Bij hem groeiden ze ook heel scheef (de ondertanden naar links en de boventanden naar rechts). Ze zijn een paar keer geknipt in de hoop dat ze weer recht op elkaar zouden gaan groeien (toen wist ik ook niet dat knippen eigenlijk niet goed is) maar ze groeiden steeds weer scheef terug en ik merkte aan hem dat als ze 'te lang' werden dat hij er veel last van kreeg met eten. Toen zijn tandjes eruit waren gehaald moest hij wel even zijn weg vinden, maar hij lijkt echt nergens meer last van te hebben :)

  12. Nee dat lijkt me niet gezond, zitten ze buiten of binnen? Kan zijn dat ze wat oververhit is geraakt misschien?

    Die van mij doen het namelijk alleen als ze het heel warm hebben. Dan puffen ze ook een beetje.

    Denk dat het verstandig is om toch even contact op te nemen met de DA.

  13. Hallo allemaal,

    Ik heb even 2 vragen over hooi.

    1) Lilly: Zij eet heel graag hooi, ik heb voor haar een hooi bal hangen (zo'n aluminium gaas bal) welke ik iedere dag helemaal vul met hooi. Deze is dan ook bijna elke dag leeg. Nu heb ik laatst van een kennisje een zak hooi gekregen want haar konijntje was overleden en de zak was net nieuw dus vond ze het zonde om deze weg te gooien. Maar dan mijn vraag; eerder had Lilly dus bijna iedere dag haar bal leeg maar nu valt het mij op dat ze wat langer (lees bijna 3 dagen) doet met dit hooi. Kan het zijn dat ze deze niet zo lekker vind/ zou ze hier even aan moeten wennen? Of zou er wat anders kunnen zijn?

    2) En dan Bobo: Hij heeft (helaas) geen tanden meer. Ik heb voor hem een ruifje hangen waar ik de plukjes hooi naar binnen in het kooitje steek zodat hij het wat makkelijker kan pakken. Ik vind het best apart dat Lilly zoveel en zo graag dat andere merk hooi at en dat hij er af en toe maar wat van eet. Zou hij het zonder tandjes dan misschien te lastig vinden om het hooi hier tussen uit te vissen? Of zou hij gewoon niet zo van hooi houden? Hebben jullie misschien tips om het voor hem makkelijker te maken om hooi te eten?

    Alvast bedankt voor jullie hulp :)

  14. Hallo allemaal,

    Toen ik Lilly maandag weer kon ophalen bij de dierenarts na haar castratie/ sterilisatie, kreeg ik te horen dat zij eigenlijk iets aan de dikke kant is en best veel onderhuids vet heeft. Nu moest ik haar op een dieetje gaan zetten. Mijn konijntjes krijgen bij mij nooit afgewogen voer en Bobo was in ‘topconditie’ zoals de dierenarts de vorige keer zei (ik trots). Ze zitten overdag apart in hun hok (nu Lilly gesteriliseerd is, wil ik ze gaan proberen overdag ook samen te zetten) en dus hebben ze ook allebei een apart bakje met voer. ’s Avonds als we thuis komen dan lopen ze lekker de hele avond (soms iets korter) met z’n tweetjes los in de woonkamer, vinden ze heerlijk ^^.

    Maar toen ik vroeg hoe je het best een konijn op dieet kan zetten zei de dierenarts assistente dat ik voor Lilly een hooidieet kon gaan proberen. Dus een aantal dagen alleen maar hooi en haar dan wegen tot ze op het juiste gewicht zit en dan weer langzaam weer brokjes gaan toevoegen en dan in het vervolg minder brokjes gaan geven. Maar nu vroeg ik mij af, ze weten bij de dierenarts vast wel wat ze zeggen, maar krijgt ze dan wel alle ‘benodigdheden’ binnen? En kan ik haar dan nog wel af en toe wat groenvoer blijven geven (ze krijgen altijd wat witlof en komkommer) of mag dit dan ook niet meer?

    Alvast bedankt voor jullie hulp.

  15. Bedankt Sher en Tata1985! Dan zit ik me weer veel te druk te maken om niks ;) Hooi eet ze ook wel, en dus die paar brokjes, er komt in ieder geval iets binnen ^^ en er zijn keuteltjes.

    @Dollie: Heel, heel erg bedankt voor je informatie. Daar heb ik echt wat aan! Jammer inderdaad dat deze 2 operaties zo vaak verward worden... Ik dacht juist aan castratie zodat de barmoeder er helemaal wordt uitgehaald zodat ze ook geen kans meer heeft op kanker. Ik schrok namelijk een beetje dat ze gesteriliseerd hebben want ik wilde juist de kans op kanker voorkomen. Ook heb ik voor deze operatie gekozen omdat ze nogal last had van haar hormonen dus ik dacht dat zijn mooi 2 vliegen in 1 klap. Ze kon Bobo namelijk geen moment met rust laten. Maar zoals ik het nu lees, is de operatie op deze manier ook prima en is er dus geen nood aan de man. Waar ik erg blij om ben! Thnx.

    Ik vind het ook erg fijn om te lezen dat nu dus de eierstokken er uit zijn dat de baarmoeder ook geen functie meer heeft en dus de kans op kanker in ieder geval erg geminimaliseerd is! Dit stelt mij toch een heel eind gerust...

    Bedankt voor jullie snelle reacties!

  16. Hallo allemaal,

    In mijn vorige topic had ik gemeld dat Lilly maandag (6 mei) gecastreerd zou worden. Helaas hebben ze haar verkeerd geopereerd... Ze hebben haar gesteriliseerd in plaats van gecastreerd (dus alleen de eierstokken verwijderd in plaats van de gehele baarmoeder)! Ik heb toen ik telefonisch de afspraak maakte specifiek gevraagd om een CASTRATIE omdat de kans op baarmoeder(hals)kanker zo groot is bij voedsters. Dit was geen probleem konden zij mij vertellen. Toen ik haar maandag 's middags weer kon ophalen had ik erg medelijden met haar, ze lag zo zielig in haar mandje. Dus ik heb afgerekend en ben direct met naar huis gegaan. Toen ik thuis kwam heb ik Lilly lekker in haar hok gelegd met een snuggle safe erbij zodat ze het niet koud zou krijgen. Toen ik het bakje met water onder haar neusje schoof begon ze gelukkig wat te drinken maar toen ik haar witlof en een stukje komkommer aanbood, draaide ze haar koppie weg... Ik dacht ik laat haar even met rust en dan straks nog eens kijken. Toen was ik de boel aan het opruimen en zag ik op de bon staan 'sterrilisatie konijn'. Nee toch?! Toen ik belde naar de praktijk vertelde ze dat dit normaal is bij voedsters want een castratie is een veel ingrijpendere operatie en het herstel hiervan zou langer zijn. Dit vind ik absoluut niet netjes want haar baarmoeder zit dus nog in het lichaam en bestaat de kans op kanker dus ook! Ik heb een klachtenbrief geschreven en ik hoop op een spoedige reactie van de praktijk! Goed dat moest ik even kwijt.

    Maar nu het tweede; ik heb maandag vrijwel direct toen ze thuis was een berichtje gepost dat alles goed is met Lilly. Dit was iets te enthousiast en heb ik dus te snel gepost want dit is niet helemaal het geval helaas...

    Ze is maandag geopereerd en deze dag was ze nog erg duf natuurlijk, maar gister zat er ook niet veel actie in (ze huppelt wel wat heen en weer) en gaat dan hier liggen en dan daar liggen maar het grootste probleem; ze eet niet?! Ze drinkt dus wel gelukkig en ze knaagt ook wat aan haar hooi. Hier ben ik erg blij mee, maar verder krijgt ze niet veel binnen. Wel had ze keuteltjes en wat plasjes in haar toiletje liggen dus dat is gelukkig ook wel goed alleen de keuteltjes zijn een stuk kleiner als normaal. Komt dit door de narcose? Ik heb olvarit wortel gehaald zodat ik dit wat kan vermengen met haar pijnstilling maar ook dit weigert ze! Ik heb dus de pijnstilling in het bakje met water vermengd zodat ze in ieder geval iets binnen krijgt, want via haar bekje inspuiten gaat dat echt niet. Ze is zo eigenwijs en houd haar kaken stijf op elkaar! Hebben jullie misschien tips hoe ik er voor kan zorgen dat ze toch de pijnstilling binnen krijgt (als ze vanmiddag haar bakje met water niet op heeft)? Ik had nog een zakje gemengd voer staan (hier krijgen ze af en toe een klein beetje van als lekkernij) en hier at ze wel 2 of 3 brokjes van. Deze brokjes heb ik er uit gevist en op een schoteltje neergelegd in de hoop dat ze dat dan maar gaat eten... Maar haar 'echte' voer heb ik geweekt in water en zijn deze dus lekker zacht. Zover ik gister avond kon zien leek het er op dat ze hier heel iets van had gegeten maar dit weet ik niet 100% zeker. Hoe kan ik er nou voor zorgen dat ik zeker weet dat ze wat te eten binnen krijgt?

    Zo, het is een heel verhaal geworden maar ik moest het echt even kwijt. Ik ben erg benieuwd naar jullie tips om Lilly toch haar pijnstilling en wat voer binnen te krijgen. Nog vragen? Stel ze gerust, ik wil echt het allerbeste voor mijn konijntje(s).

    Alvast bedankt voor jullie hulp.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .