Ga naar inhoud

kaatje_39

Members
  • Items

    1.141
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door kaatje_39

  1. Ik zou gaan voor Utrecht omdat je zelf al aangeeft dat je daar het beste gevoel bij hebt. Ga je naar een andere dierenarts dan blijf je altijd twijfelen denk ik. Het is ook belangrijk dat er uitgezocht wordt waar het abces vandaan komt, wat de oorzaak is. Dit kan goed met het oog op de tranende ogen een diepliggend gebitsprobleem zijn. Heel veel sterkte met Oscar!


  2. Ik had je al een berichtje op fb gestuurd ik ben hier al zo lang niet geweest en dacht wat gek ik kan niet reageren.......duhhh ik was niet ingelogd :) Allereerst waardeloos dat Klaver EC heeft ik lees dat ze flink is afgevallen. Je kunt Klaver ongeveer 25 ml convalenscence support geven van Royal Caninn. Het is eigenlijk voor katten en honden en zit boordevol eiwitten. Je kunt dit bij je da halen in zakjes van 50 mg. Aanmaken met heet water en roeren tot een soort yoghurt Klaver zal het vast heerlijk vinden en geef haar luzerne als je dat in huis hebt. Nelis was vel over been toen hij hier binnen kwam, kreeg EC nadat zijn poot is geamputeerd en haken op de kiezen hoeveel kun je als konijn hebben? Met de instant diet is hij, nog steeds niet op gewicht maar toch weer flink aangekomen. Hij bleef maar afvallen ondanks dat hij ontzettend goed eet! Succes, sterkte en een dikke knuffel voor Klaver! Je pbtje zit denk ik je overige berichten.


  3. Ik heb hier de magische "snoeptrommel". Ook Charda moest helemaal niets van ons weten. Met eten laat ik haar met rust maar voor het naar bed gaan zijn ze actief. elke avond riep ik het zelfde: konijntjes snoepje en schudden met het blik. Nu vind ze ook niet alles lekker heel weinig zelfs dus het was even uitzoeken: Johannesbrood. In begin moest ik het ook in haar schuilplek de "doos" leggen dan ging ik weer weg. Dit herhaalde ik iedere avond. Op een gegeven moment kwam dat koppie uit de doos dat was al een overwinning. Nu komt ze net als mijn andere nijn aanrennen om haar "snoepje" aan te pakken en mag ik haar zelfs aaien. Ik doe dit niet te vaak want ik weet dat ze het niet prettig vindt. En net als wat Lonja zegt praten! Succes.

  4. Jeetje ik schrik hiervan. Wist niet dat ze door binky's en de gekke vrolijke bokkesprongen die ze maken zichzelf zo kunnen beschadigen. Ik heb een "lompe" FH die zich ook flink heeft uitgeleefd vanmiddag.

    Kan mij goed voorstellen dat je er doorheen zit. Eet hij wel of wil hij niets aannemen? Duimen voor een goede afloop voor Guus heel veel sterkte.

  5. Ja, zou volgens de DA weinig op te zien zijn tenzij iets fiks ontstoken.

    En ook over bloedonderzoek gehad, maar zou niet veel toevoegen volgens hem.

    Ik heb inmiddels een mail gestuurd naar Wilhelminapark om hun inzicht te vragen.

    Dat wilde ik ook voorstellen Evert jan reageert vaak wel snel hoop dat er snel duidelijkheid kom.

  6. Ik blijf mezelf niet herhalen...

    Dat hoeft ook niet je hebt je punt gemaakt neemt niet weg dat ik ook bij mijn standpunt blijf. Wil nog wel even reageren op je eerdere reactie: dat dit het zoveelste geval is kan TS niets aan doen.........je zegt het al zelf TS is nu juist het zoveelste geval en zal zeker niet de laatste zijn.

    Nu even on-topic: TS hoop dat deze taal duidelijk genoeg voor je is en je alsnog zsm naar de da gaat en hoop dat zeer binnenkort betekent dat je morgenochtend op de stoep staat bij de da dat is het minste wat je voor dit arme beestje kunt doen.

  7. Dit is niks voor mezelf ventileren wordt gewoon doodmoe van alle ellende die ik voorbij zie komen aan dierenleed en dit is dan net even de druppel. En waarom zou je iemand als TS hier terug willen zien? Zo iemand moet gewoon niet meer aan beesten beginnen lijkt mij. Volgende keer een pluche knuffel nemen.

    En bovendien nouck zou jij nooit van je leven zo'n topic openen. Je bent een BB trouwe ziel en had waarschijnlijk de volgende dag al bij de da gezeten.

  8. Fuerza wordt om de oren geslagen omdat ze hier haar ongezouten mening geeft. Dit is in mijn ogen dierenmishandeling aan de hand van de foto kan ik ook wel zien dat dat beestje veel pijn moet lijden.

    Wat koop je ervoor om TS hier te houden smeken en bidden of ze met het diertje naar de da wil gaan? ze had haar tijd beter kunnen steken in een bezoekje aan de da ipv foto's van het arme diertje te maken en hier te plaatsen.

    Het is niet meteen genezen nadat hier goed de les is gelezen maar pappen en nat houden is het beestje ook niet mee geholpen.

  9. Tuurlijk gaat dat helemaal goedkomen! Mijn nijn is twee weekjes terug gecastreerd en normaal gesproken houdt de da ze tot het einde vd middag maar ik werd om half twaalf al gebeld of ik Dibs aub wilde ophalen want hij brak de hele tent af:mdr: Nu weet ik dat het ene nijntje anders reageert dan de andere maar ik heb tot nu toe met verbazing staan kijken hoe snel ze er weer bovenop zijn!

    Het wachten duurt lang dus zoek lekker afleiding voor je het weet kun je hem weer ophalen! Sterkte.

  10. wat versta jij onder dieetvoeding? een dieet is niet meer dan een voedingspatroon. dat dieet kan gericht zijn om allergie, overgewicht, darmproblemen of gebitsproblemen.

    Trovet Rabbit is overigens niet voor 1 specifiek probleem. maar heeft wel een samenstelling die beter is bij blaas problemen (laag calcium) darmproblemen (veel vezels en niet te veel eiwitten) en gebitsproblemen (harde brok en specifieke vorm.)=QUOTE]

    Ah ok helder het was ook maar een vraagje ik verstond het letterlijk zoals in dieet.

    Ik weet dat bij mijn da ook van die probeer zakjes staan geloof nog geen 3 euro.

  11. Ik vind het wel een apart advies van de da om hem te laten inslapen. Mijn nijn had ook elke 3/4 weken haakjes op de kiezen. Zoals Fuerza al aangeeft ligt het ook aan het slijpen van de da. In de dierenkliniek bleven de haakjes van mijn nijn langer weg als de ene da ze had geslepen dan bij de andere. Gasnarcose en narcose in het oor zijn eigenlijk de konijn vriendelijkste narcoses.

    Dat hij zo op de narcose reageert is wel heel heftig maar ik zou dan eerder kiezen voor het niet "uit de narcose" komen dan bewust laten inslapen.

    Het kan ook zo zijn dat een simpele aanvulling van vitame d en c de haakjes al sterk verminderen. In ieder geval heel veel sterkte.

  12. Oei...mijn vorige nijn had dat ook. Er bleek een wortel gebroken te zijn en daardoor ging hij kwijlen.De meeste DA hebben niet de juiste apparatuur om een goede diagnose te maken zoals een rontgenapparaat.

    Dat stond (nog) los van het ontstoken oog wat een pus-ophoping in z'n kaak bleek te zijn. De wortelbreuk was gaan ontsteken en mijn nijn kon niet tegen antibiotica of andere medicijnen helaas... In Utrecht zitten een aantal dierenartsen die tandheelkundig zijn. De beste heet Jan Evert de Vries in de Wilhemina kliniek...succes ermee

    Het is Evert Jan de Boer overigens zit er maar een arts die gespecialiseerd is in konijnengebitjes dus zullen ze ook wel begrijpen wie je bedoeld hahaha.

  13. Wat ik deed toen mijn nijn erg ziek was een spuitje vullen met water, hand onder zijn kin zodat ik kon voelen of het water langs zijn bekje liep en heeeel langzaam inspuiten even wachten of er iets binnen ging en dan weer druppelgewijs ondertussen wreef ik met mijn hand zachtjes onder zijn kinnetje dat wil nog wel eens het slikken stimuleren. Verder kun je uitdroging controleren door zijn nekvel voorzichtig op te tillen. En vooral de waterbak tot vervelens toe onder zijn neus schuiven dat wil ook nog weleens helpen zeker als ze echt dorst hebben.

  14. Ik zou als de keutels wel goed zijn toch proberen via een spuitje wat eten naar binnen te krijgen en wat water. Ik weet niet of je iets "zachts" in huis hebt zoals wortelloof of peterselie en dat toch proberen aan te bieden en morgenochtend meteen contact opnemen met de da en echt in het bekje laten kijken. Ik zeg niet dat het zo is maar als alles verder goed aanvoelt, geen verstopping etc dan kan het goed zijn dat hij haakjes heeft.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .