Ga naar inhoud

Miyumi

Members
  • Items

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Miyumi

  1. Als ze jong zijn dan kan dat misschien wel (los van castratie). Dan moet je wel geluk hebben dat ze niet ziek worden. Over het algemeen de eerste paar jaar moet het te doen zijn met 250 per konijn. Sowieso beide vaccinatie elk jaar en nagels laten knippen elk half jaar (als je dat zelf kan is dat heel mooi, maar ga er van uit dat het niet kan of wil).


    Des te ouder ze worden, des te meer het gaat kosten aan DA kosten. Tenminste... als je er mee naar de DA gaat. Afgelopen jaar heeft ons konijn wel meer dan 500,- gekost aan enkel dierenarts kosten. Vaccinatie, nagels knippen, oog verwijderen, medicatie die er bij komt voor, tijdens en na de operatie, dwangvoer 2x, oogdruk metingen, antibiotica voor haar oog, vitamine a zalf, oogdruppels en zo verder. En dan heb ik het nog niet over de standaard DA kosten voor het bezoek zelf.

     

    Nu geef ik toe dat het een oude dame is van 12 jaar, en ze de jaren hiervoor amper iets gehad heeft. Los van wat evenwichtsproblemen in de eerste maanden van haar leven.

     

    Uiteraard hangt het er maar net vanaf wat je er voor over hebt. Maar... gezien dit een forum is voor liefhebbers gok ik dat de meesten alles voor hun beestje doen, zolang het het leven van het konijn bevordert. Persoonlijk ga ik liever voor aan veilige kant zitten, zet 50,- per maand opzij aan DA kosten voor je konijn. Als je het niet nodig hebt, heb je een spaarpotje. Na 5 jaar is dat toch 3000,-. Lekker laten staan zou ik zeggen en door sparen. Als er dan abrupt iets is, heb je echt meer dan voldoende om je konijn te laten helpen. Mochten ze dan uit de tijd komen dan is er ook voldoende om daar iets voor te doen.

  2. Prima tips. Ik moet eerlijk bekennen dat ze hier eigenlijk vanaf het begin af aan geen last hebben gehad van het vuurwerk. Ook hier wel eens carbidschieten in de straat gehad, maar mevrouw slaapt rustig door. Dus het zal inderdaad ook per konijn verschillen. Nu zit ze wel altijd binnen en is ze alleen zomers buiten. Wij hebben altijd een deken over haar kooi heen wat haar wat 'bescherming' biedt en waardoor het wat donkerder is. Voor de rest gewoon net als normaal doen.

     

    Offtopic: Een verbod zou voor de huisdieren en 'wilde' dieren een opluchting zijn. Iedereen met dieren die in de gordijnen hangen met oud en nieuw: heel veel sterkte weer en hopelijk is het de laatste keer voor jullie.

  3. Dank voor al jullie berichtjes 🙂

     

    @elliebeldat is zeker waar, en daar was ik de eerste paar dagen ook echt wel bang voor. Ik kon echt aan haar zien dat ze het best wel zwaar had. Nu krabbelt ze heel langzaamaan weer op. Bijna een week verder wil ze weer meer eten en loopt ze wat meer rond.

     

    Wel de tweede dag een 'bloedneus' dus gelijk weer naar de DA maar dat bleek wondvocht te zijn. Ze zit inderdaad ook binnen hoor, lekker warm. Medicijnen wou ze gister ook zelfstandig opeten (zonder haar in de wurggreep te nemen...) dus het lijkt positief en de wond herstelt ook mooi.

  4. Helaas woon ik in het Noorden dus dat zit er niet in. Dit is ook eigenlijk de enige 'grote' dierenartspraktijk in de buurt. Een autorit van 20 minuten is voor haar echt wel de max vanwege de stress. Oogdrukmetingen hebben we inderdaad ongeveer twee maand geleden laten, dat was prima (gelukkig). Er zit nu (afgelopen maand) een soort witte bobbel/vlek op of iets dergelijks. De DA belde vandaag dat er inderdaad een risico aan zit om het te laten doen. Maar ook niets doen is een risico aangezien ze bang zijn dat het oog kan knappen. Dat laatste zien we helemaal niet zitten, als het dan mis gaat is het echt te laat en geen redden meer aan. Dat willen we haar echt niet aan doen. Waarschijnlijk gaan we het ondanks alles toch proberen.

    • Vind ik leuk 1
  5. Op 20-10-2020 at 10:51 zei Eefje:

    In zulke gevallen zou ik ook de overweging maken wat de kwaliteit van leven is als je het niet doet. Als ze er echt last van heeft, wonden die niet schoon te maken zijn klinken wel erg naar, dan zou ik wel de keuze maken om te opereren. Misschien blijft ze in de narcose, misschien gaat het allemaal prima en knapt ze vlot weer op. In beide gevallen bespaar je je konijn leed. Als je het niet zou doen, hoe voelt ze zich dan? Konijnen zijn erg taai, ze lijden echt in stilte.

     

    We hebben nu vier dagen weer van die oogzalf met antibiotica gegeven en nu is het weer mooi rustig. Maarja dat zijn tijdelijke oplossingen.

     

    Zeker, nu ze zich beter voelt ligt ze weer lang uit. Dus ze heeft er wel degelijk last van, in stilte.

     

    Alleen de dierenartsen doen deze operaties alleen bij katten en honden en hebben nauwelijks ervaring met konijnen. Daarbij komt dat haar andere oog ook slechter begint te worden. Ze ziet nog prima, maar langzaam aan wordt ze helemaal blind. Dat duurt nog een half jaar a jaar gok ik. Als dat gebeurd is de keuze snel gemaakt, dan heeft ze geen leven meer en moeten we haar laten gaan.

     

    Bedankt voor de reacties in ieder geval. Het blijft een lastige keuze.

  6. Hallo,

     

    Ons konijntje is recent 12 geworden, een echte oude dame dus.

    Ze doet het nog prima voor haar leeftijd. Ze springt in en uit de kooi, eet gretig haar eten op en is lekker vrolijk.

    Ze slaapt veel, maar de uren dat ze actief is is ze hartstikke levenslustig.

     

    Sinds een jaar heeft ze staar op een oog en is ze nu een halfjaar echt blind aan één oog.

    Op zich geen probleem, ze kan zich prima redden. 

    Alleen, de laatste paar maanden heeft ze steeds vocht dat uit haar blinde oog loopt.

    We proberen het elke dag schoon te maken, maar ondanks dat klikt het soms in haar vacht.

    Ze heeft vandaag voor de tweede keer antibiotica gekregen om het oog weer te kalmeren en de DA heeft de haren weg geschoren.

     

    Een van de opties is dat het oog eruit wordt gehaald en de traanbuis dicht gemaakt wordt.

    Ze krijgt dan een kap op (dat zal wel komisch worden aangezien ze nogal zinnig is).

    Mevrouw moet dan wel onder narcose. Gezien haar leeftijd ben ik bang dat ze hier niet uit komt.

    Anderzijds vind ik het ook heel vervelend voor haar dat ze dan om de zoveel tijd last heeft van die klitten in haar vacht.

    Mede doordat er echt wonden ontstaan en het amper schoon te krijgen is. Bij de DA had ze er ook echt last van toen ze het weg haalden.

     

    Nu twijfel ik heel erg wat te doen. Iemand ervaring met een ouder konijn en narcose?

     

  7. Hallo,

     

    Sinds een paar maand doet ons konijn heel druk tijdens het voeren. Haar hartje gaat als een gek te keer en ze snuffelt alles af.
    Haar neusje duwt ze overal in en tussen, op zoek naar voedsel.

    Ik vind het vooral lastig dat ik niet meer normaal naar haar toe kan.

    Ook als ik geen eten bij me heb snuffelt ze alles als een gek af en slikt ze aan mijn handen tot dat ze er zeker van is dat ik niks heb.

    Ze heeft altijd voldoende hooi en krijgt regelmatig biks voor oudere konijntjes.

    Spoiler

    supreme science selective

    Ik probeer haar al zoveel mogelijk te voeren als ze rustig is, om te voorkomen dat haar drukke gedrag beloont wordt.

    Vind het zo sneu voor haar dat ze steeds in de stress schiet omdat ze denkt dat ze eten krijgt.

     

    Kan het kwaad dat ze zo druk doet tijdens het voeren?
    En is er een manier om het haar af te leren?

     

    Bedankt alvast!

  8. sorry voor de late reactie, was dit topic onderhand alweer vergeten :$

    even tussen door, het konijn maakt het goed, de dierenarts zei dat we mischien het hooi konden veranderen.

    Ze heeft nu weide hooi met kamille erin, waarvan zo ook erg rustig wordt.

    Dit heeft haar zeker van haar problemen afgeholpen.

    Bedankt nog voor al jullie reacties, zeer gewaardeerd.

  9. Hallo,

    Sinds een paar maanden ( 3-5 schat ik ) begon ons konijn een stuk meer te drinken.

    met als gevolg dat ze meer ging plassen, wat natuurlijk logish is.

    Maar nu is het probleem dat ze sinds een paar dagen allemaal plak poep aan haar achterste heeft zitten.

    Het zit aardig vast en het lukt haar zelf niet zo heel goed meer.

    Mijn moeder en ik hebben gisteren al geprobeert het grootste deel eraf te halen.

    Maar de volgende dag zat het er alweer.

    En het probleem is dus dat elke keer als ons konijn uit de kooi is er allemaal kleine plasjes liggen, kan dit komen doordat de plak poep het een beetje tegenhoud? In haar potje plast ze wel gewoon, en die is de laatste tijd er snel vol.

    Ook zit het aan haar poten en stinkt het vreselijk.

    Verder eet ze normaal en is ze kwa humeur vrolijk en net zo als atlijd 'normaal' voor haar doen.

    Ik heb al voorgesteld naar de dokter te gaan, maar weet niet of dit nodig is, mijn ouders zijn nu bezig het allemaal met een was handje weg te halen ( wat aardig moeizaam gaat want ze wil niet opgepakt worden )

    Hoop zo genoeg geinformeerd te hebben.

    Bedankt voor het lezen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .