Spring naar bijdragen

Miyumi

Members
 • Aantal bijdragen

  15
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Miyumi geplaatst

 1. Prima tips. Ik moet eerlijk bekennen dat ze hier eigenlijk vanaf het begin af aan geen last hebben gehad van het vuurwerk. Ook hier wel eens carbidschieten in de straat gehad, maar mevrouw slaapt rustig door. Dus het zal inderdaad ook per konijn verschillen. Nu zit ze wel altijd binnen en is ze alleen zomers buiten. Wij hebben altijd een deken over haar kooi heen wat haar wat 'bescherming' biedt en waardoor het wat donkerder is. Voor de rest gewoon net als normaal doen. Offtopic: Een verbod zou voor de huisdieren en 'wilde' dieren een opluchting zijn. Iedereen met dieren die in de gordijnen hangen met oud en nieuw: heel veel sterkte weer en hopelijk is het de laatste keer voor jullie.
 2. Wat heftig... zo jong nog. En hoe moeilijk ook... aangezien ze mentaal dan nog goed zijn, maar fysiek het gewoon niet te doen is. Heel veel sterkte voor jou en Kliko❤️!
 3. Dank voor al jullie berichtjes 🙂 @elliebeldat is zeker waar, en daar was ik de eerste paar dagen ook echt wel bang voor. Ik kon echt aan haar zien dat ze het best wel zwaar had. Nu krabbelt ze heel langzaamaan weer op. Bijna een week verder wil ze weer meer eten en loopt ze wat meer rond. Wel de tweede dag een 'bloedneus' dus gelijk weer naar de DA maar dat bleek wondvocht te zijn. Ze zit inderdaad ook binnen hoor, lekker warm. Medicijnen wou ze gister ook zelfstandig opeten (zonder haar in de wurggreep te nemen...) dus het lijkt positief en de wond herstelt ook mooi.
 4. Even een korte update: Ze is vandaag geopereerd en de operatie is goed verlopen. Ze wou ook gelijk weer eten en had alleen wat moeite met haar temperatuur. We zijn net gebeld door de dierenarts dat we haar op kunnen halen. Uiteraard is het nu spannend of ze zich een beetje goed houdt. Maar het klinkt positief.
 5. Helaas woon ik in het Noorden dus dat zit er niet in. Dit is ook eigenlijk de enige 'grote' dierenartspraktijk in de buurt. Een autorit van 20 minuten is voor haar echt wel de max vanwege de stress. Oogdrukmetingen hebben we inderdaad ongeveer twee maand geleden laten, dat was prima (gelukkig). Er zit nu (afgelopen maand) een soort witte bobbel/vlek op of iets dergelijks. De DA belde vandaag dat er inderdaad een risico aan zit om het te laten doen. Maar ook niets doen is een risico aangezien ze bang zijn dat het oog kan knappen. Dat laatste zien we helemaal niet zitten, als het dan mis gaat is het echt te laat en geen redden meer aan. Dat willen we haar echt niet aan doen. Waarschijnlijk gaan we het ondanks alles toch proberen.
 6. We hebben nu vier dagen weer van die oogzalf met antibiotica gegeven en nu is het weer mooi rustig. Maarja dat zijn tijdelijke oplossingen. Zeker, nu ze zich beter voelt ligt ze weer lang uit. Dus ze heeft er wel degelijk last van, in stilte. Alleen de dierenartsen doen deze operaties alleen bij katten en honden en hebben nauwelijks ervaring met konijnen. Daarbij komt dat haar andere oog ook slechter begint te worden. Ze ziet nog prima, maar langzaam aan wordt ze helemaal blind. Dat duurt nog een half jaar a jaar gok ik. Als dat gebeurd is de keuze snel gemaakt, dan heeft ze geen leven meer en moeten we haar laten gaan. Bedankt voor de reacties in ieder geval. Het blijft een lastige keuze.
 7. Hallo, Ons konijntje is recent 12 geworden, een echte oude dame dus. Ze doet het nog prima voor haar leeftijd. Ze springt in en uit de kooi, eet gretig haar eten op en is lekker vrolijk. Ze slaapt veel, maar de uren dat ze actief is is ze hartstikke levenslustig. Sinds een jaar heeft ze staar op een oog en is ze nu een halfjaar echt blind aan één oog. Op zich geen probleem, ze kan zich prima redden. Alleen, de laatste paar maanden heeft ze steeds vocht dat uit haar blinde oog loopt. We proberen het elke dag schoon te maken, maar ondanks dat klikt het soms in haar vacht. Ze heeft vandaag voor de tweede keer antibiotica gekregen om het oog weer te kalmeren en de DA heeft de haren weg geschoren. Een van de opties is dat het oog eruit wordt gehaald en de traanbuis dicht gemaakt wordt. Ze krijgt dan een kap op (dat zal wel komisch worden aangezien ze nogal zinnig is). Mevrouw moet dan wel onder narcose. Gezien haar leeftijd ben ik bang dat ze hier niet uit komt. Anderzijds vind ik het ook heel vervelend voor haar dat ze dan om de zoveel tijd last heeft van die klitten in haar vacht. Mede doordat er echt wonden ontstaan en het amper schoon te krijgen is. Bij de DA had ze er ook echt last van toen ze het weg haalden. Nu twijfel ik heel erg wat te doen. Iemand ervaring met een ouder konijn en narcose?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .