Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont de inhoud met de hoogste reputatie sinds 30-09-22 in Berichten

 1. Vandaag terug in hun oude ren.
  11 punten
 2. Denken jullie ook de hele tijd dit als je de titel van dit topic op de laptop ziet?
  4 punten
 3. Zo anders dit vergeleken met toen Pieter en Kushi hier voor het eerst kwamen wonen. Twee actieve konijnen die lekker van het hooi (en het stro) aan het eten zijn. Samen gemoedelijk uit 1 bakje. Gisteren zaten ze zelfs even samen in de toiletbak. Al is het nu vaak dat wanneer Kushi ergens zit dan loopt Micha er ook naartoe en dan loopt ze weg. Maar ze gunnen elkaar ook rust.
  4 punten
 4. 4 punten
 5. Kreeg deze foto's vanmorgen. Ze heeft gekozen!! We mogen ze morgenavond al ophalen! Vandaag maar raps verder met het ontgeuren van de ren. Gisteren ook nog wat knaagstrips aangebracht en als het goed is krijg ik vandaag 2 catcubes binnen.
  4 punten
 6. Hoera, deze maand, september, met het thema "Neusjes", hebben we maar liefst 2 winnaars! @BaasjevanBrownieen @happy211 Gefeliciteerd!
  4 punten
 7. Kom net van de dierenarts. Gelukkig waren ze erg tevreden met hem. Alles zag er goed uit, hij kreeg alleen wel pijnstilling mee tegen artrose vanwege ouderdom. 0.5 milliliter Novacam 1x daags. Was tevens de oudste nijntje wat ze ooit binnen heeft gekregen 🙂
  3 punten
 8. 10 weken is wel een ruime veiligheidsmarge gelukkig. Rammetjes zijn over het algemeen eerder vruchtbaar dan de voedstertjes. Gezien het gedrag zou ik ze echt even helemaal uit elkaar laten. Zowel overdag als 's nachts. Liefst ook echt uit elkaars zicht. Ik vrees anders dat het rammetje frustratie op gaat bouwen en dat komt een koppeling in de toekomst niet ten goede.
  3 punten
 9. En vanmiddag een lekkere hooirol. Flo gooide hem steeds omhoog.
  3 punten
 10. Gisteravond hebben we Kushi weggebracht naar Huize Pluis. De opvanghoudster liet ons twee potentiële kandidaten zien die rond dezelfde leeftijd zijn. Zogenoemde corona konijntjes dus een jaar ouder als Kushi. Ze heeft de trip goed doorstaan en nam zelfs stukjes aan van een Science Selective snoepje onderweg. Dit is mijn eerste ervaring met een opvang in zo'n 14 jaar. Ik heb stage gelopen en was een tijdje vrijwilliger bij een dierenasiel. Daar heb ik mijn 2e konijn vandaan maar dat was in 2005 en toen kreeg ik haar zo mee zonder vragen over een ander konijn of huisvesting en dergelijke. Andere tijden, bij deze opvang zijn ze erg doortastend. Heel benieuwd met welke van de twee ze mee naar huis komt.
  3 punten
 11. Nu het winter wordt ruil ik de racer om voor de mtb. Ik polijst hem met aardbeijenwax dus de konijnen zijn niet weg te slaan bij de fietsen. 🤗
  2 punten
 12. Ik vind het zo bizar dat dit soort adviezen gegeven worden. Heb dat nooit begrepen. Een baby heeft je nodig en kan alleen huilen om dat kenbaar te maken. Laten huilen of laten liggen vind ik dan bijna mishandeling. Brr.
  2 punten
 13. Dat is helemaal erg. Straks stikt je kind nog in het spuug. Ik heb dat advies ook nooit opgevolgd. Als een baby huilt, dan is er iets aan de hand en heeft hij je nodig.
  2 punten
 14. Hierbij een foto van onze ren. Je ziet dat de deur helemaal rechts zit. En hij draait bij de muur naar binnen. Dus ik schuif ze eigenlijk altijd weg. ik ben hier heel blij mee. Ergens links achteraan kan een onderste wit paneel wat open zodat ik de ren schoon kan spuiten en het water weg kan. Dat schoonspuiten is nog niet nodig geweest maar pas heb ik er wel een snoer door gedaan om even met een föhn de vloer van het hok droog te maken omdat ik die schoongemaakt had voordat ik er vinyl op vast maakte. Door de mazen van het gaas krijg ik de stekker er niet door. Dus was blij met dat paneel. Dat kan jij dus met dat kattenluikje.
  2 punten
 15. Ik heb ze gekoppeld en het is heel goed gegaan! Ik had twee koppels; Soltar en Hazel & Loeki en Foep. Ik zou het leuk vinden als ze bij elkaar zaten, dus ik heb geprobeerd ze te koppelen. In het begin vonden Soltar en Loeki elkaar niet zo leuk, maar nu zijn ze dikke vrienden. We zijn van plan om de ren te verbouwen, met bijvoorbeeld een zandbak. Ik heb ze gekoppeld in de schuur. Groetjes van Anna, Soltar, Hazel, Foep & Loeki 😄
  2 punten
 16. Til je ze op, om ze bij je op schoot te zetten? Dat vinden konijnen doodeng, misschien speelt dat ook nog mee. Ik vind het trouwens nogal wat om konijnen die je pas een dag hebt op schoot te nemen. Ze zijn net verhuisd, vreemde omgeving, vreemde geluiden, vreemde mensen. Ik zou ze denk ik een paar dagen laten wennen, en er dan rustig bij gaan zitten, zodat ze naar jou toe kunnen komen als ze dat willen.
  2 punten
 17. Je spreekt het uit als Misja. Ik heb ze net groente gegeven. Beetje gokken met Micha want hij kent witlof en schijfjes wortel van de opvang maar ik ben vergeten te vragen wat hij uit zijn oude situatie kent. Dus heb merendeel witlof gegeven en wat minder andijvie en een halve snackkomkommer. Micha smulde van de snackkomkommer en liep er zelfs mee weg. Ik was van 11 tot half 5 weg vandaag maar volgens mijn vriend heeft Micha lekker in de catcube geslapen. Als Micha Kushi benaderde dan liep ze steeds weg maar op een gegeven moment was hij zich aan het wassen en duwde ze haar koppie onder hem. Hij ging gewoon door met wassen maar ging haar toen ook een beetje wassen toen hij klaar was. Over een uur krijgen ze nog brokjes
  2 punten
 18. @To van de VeluweIk heb deze berichten even een eigen topic gegeven, dan kan het topic van @Dolliegewoon over haar opvang gaan!
  2 punten
 19. Ik heb nu een betegelde ren met gaas voor erboven, dus dat gaat niet meer gebeuren 😄 de schuur was inderdaad neutraal terrein voor het koppelen. hier zie je een deel van de ren:
  2 punten
 20. Mijne heeft ook een aantal hele lange luchtwortels, die stop ik gewoon achter het kastje maar daardoor lijkt het net of ie samen met de tv aangesloten is. Even m'n monstera opladen 😂
  2 punten
 21. Dit is de koppelren momenteel. Ze kunnen ook achter het hok maar niet erop of eronder. Micha zit op de foto in de catcube.
  2 punten
 22. Ja, ze hebben me behoorlijk wat hartkloppingen bezorgd tijdens de koppeling, gelukkig had ik iemand met verstand om mee te appen 😁 ja, het was heel gezellig in de schuur, vooral als het regende. De baal hooi hebben we na de koppeling bijna volledig weg kunnen gooien, met vier onzindelijk monstertjes 😅 ik heb ze zo ver gekregen omdat het ze wel fijn leek als ze allemaal bij elkaar zitten. En als ik het erna weer op zou ruimen. Het was ook maar tijdelijk natuurlijk en mijn ouders vinden de konijntjes ook wel heel leuk. Maar zo zonder konijnen is wel handiger. Als je iets nodig had was het echt kruipdoorsluipdoor 😅
  2 punten
 23. Vanmorgen heb ik ze een berkentak gegeven.
  2 punten
 24. Iedereen heeft iets lekkers of leuks gehad! De kippen iets om te pikken, de konijntjes hebben een nieuwe hooiruif en snoepjes en wortels 😁 de poes heeft katten melk en een natvoertje gekregen, met speelgoed doet ze toch niks. Ik heb mijn peethondje een lekker kluifje gegeven en dat was het wel. De dierenwinkel had een actie, dus ik kreeg twee knaagsticks. Ik heb er al 1 aan de kippen gegeven, vinden ze heerlijk! Ik heb ook twee andere konijnen geholpen. Op weg naar huis zag ik twee loslopende konijnen, ik heb even rondgevraagd, maar ze liepen er blijkbaar al een tijdje. Thuis heb ik de dierenambulance gebeld en die gaan ze vangen 😁
  2 punten
 25. Ik doe helemaal niets aan dierendag. Heel afgezaagd maar in principe is het hier ierdere dag dierendag. Sowieso heb ik niets met die commerciele dagen zoals dierendag, vader/moederdag, Valentijnsdag etc. Vlees eet ik nooit 🙂
  2 punten
 26. "Het hazepad kiezen? Mmm nee daar ben ik te lui voor"
  2 punten
 27. De kudde paarden is inmiddels echt niet eng meer, bijna nieteens meer interessant. Trots op ons!
  2 punten
 28. Mijn ervaring is dat hokjes met maar één ingang sneller als toilet gebruikt worden, en hokjes met meer uitgangen sneller als rustplek / schuilplek.
  1 punt
 29. De konijnen hebben een Nina Ottosson treat tumble gehad (is gewoon een snoepjesbal) voor dierendag. Ze hadden direct door hoe het werkte en krijgen er geen genoeg van😁
  1 punt
 30. Ik vind sowieso dat in dierenwinkels echt heel weinig y tuigjes verkocht worden. Enorm veel keuze in borst en instaptuigjes, (en slipkettingen en andere ellende) maar heel beperkt in y tuigjes. Terwijl inmiddels toch wel aardig bekend is dat het het beste is voor de hond. Is ook geen hogere wiskunde, je kunt het gewoon zien dat ze daar het beste in kunnen bewegen en alleen drukpunten hebben op plekken waar het lichaam het goed aankan.
  1 punt
 31. Hier mochten Clarence en Tara hun naam houden, maar Kei vond ik echt geen naam voor een konijn.
  1 punt
 32. Wat leuk dat het nu een viertal is. Het ziet er gezellig uit samen.
  1 punt
 33. Kun je geen catcube aanschaffen bijv via MP? Die hebben meerdere uit- en ingangen. Ze zijn er hier gek op. Zelf ga ik wel stro in het hok doen als het kouder wordt. Maar ik stel het nog even uit. Bij kou kunnen ze in meerdere catcubes waar dik stro in ligt. En ik zet dan één van de twee deurtje voor het hok, zodat ze beschut zitten. Ik heb met deze konijnen nog geen winterervaring.
  1 punt
 34. Dat zal vast wel pijn hebben gedaan.
  1 punt
 35. Gefeliciteerd allemaal! 🎉
  1 punt
 36. Je kan ze gewoon los knippen, dan heb je voor die prijs 2 ballen en een stervormig speeltje 😄
  1 punt
 37. In de ren staat een schelp. Het zand was droog geworden en ik gooide er wat water in en roerde dat door met een schepje. Het konijn sprong in de schelp en gooide zich opeens op zijn zij en toen op zijn rug. Kwam weer overeind en dit herhaalde zich drie keer. Het was duidelijk dat het een uiting van blijdschap was. Op deze site kon ik niet goed vinden wat dit nu was. Via googelen kwam ik erachter dat het een Bunny flop heet. Het was voor mij voor het eerst dat ik dit zag. Een leuk gezicht en voor mij een teken dat ik de schelp moet laten staan.
  1 punt
 38. Welkom. Ook ik ben benieuwd of twee rammetjes goed samengaan als ze in de puberteit komen.
  1 punt
 39. Welkom! Wat leuk, twee konijntjes. Lees je gerust in. Onder het kopje konijneninformatie (bovenaan het scherm) kun je heel veel artikelen vinden over konijnen. Ik zie dat je twee rammetjes hebt, hoe oud zijn ze? Zijn ze al gecastreerd?
  1 punt
 40. En dan vooral als je kleding aanhebt die er niet op berekend is.......
  1 punt
 41. Hier gaan ze ook altijd met de wc aan de haal. Om dan vervolgens te poepen en plassen op de plek waar hij STOND 🙈
  1 punt
 42. Och ik had je berichtje helemaal niet gezien, ik zag er zaterdagavond een. Van zo'n tuin-topic gaan mijn vingers altijd jeuken, ik heb dus vanmiddag even een egelhuisje in elkaar geflanst. Ik had eerst meer een idee zoals dat op de foto van @Evee, maar ben uiteindelijk toch meer voor natuurlijk gegaan door een soort hutje te maken van houtblokken, en dat waterdicht te maken met mos. Ook nog stro om het een beetje warm te maken en wat hooi zodat ze zacht kunnen liggen. Ik heb me ook nog even ingelezen: Zodat wat grotere egels niet klem kunnen komen te zitten, moet je openingen voor egels minimaal 13x13 cm maken. Meelwormen schijnen niet zo best te zijn voor egeltjes, dan kun je beter voor iets als gedroogde krekels kiezen, maar die zijn wel wat lastiger te verkrijgen. Speciaal egelvoer is lang niet altijd beter dan kattenvoer. Gedroogd kattenvoer zet uit in de buikjes van egeltjes, dus je kunt het beste natvoer geven of de brokjes weken in water (dat laatste is zoals ik het gedaan heb). Iemand zei me dat egels liefst een gangetje in hun huisje hebben om zich veilig te voelen. Ik had dat niet gedaan, ben dus benieuwd of de egels het toch goedkeuren. Ik heb ook nog water, ei en kattenvoer neergezet, en een of ander tuimelding voor katten, die ik had liggen maar waar alle katten bang voor zijn. Eens zien dus of de egeltjes 'm wel leuk vinden. Als de egeltjes het huis niks vinden heb ik in elk geval nog het mos weg van waar ik het liever niet heb 😄. En het is gewoon heerlijk om buiten met je handen bezig te zijn.
  1 punt
 43. Ook heb ik veel tijd gehad om te clickeren. Inmiddels kan hij line dance, apport, kusje geven, knuffel geven en ben ik bezig hem te leren spelen met de grote bal. Dat is wel lastig. Alle spullen moeten in de kast dus moet hem elke keer oppompen en leeg laten lopen. Dit kan dus niet altijd, omdat het veel tijd kost. Dit was de 1e keer met de grote bal.
  1 punt
 44. De meeste tips, zowel waar moet je op letten en wat kun je doen voor het senior konijntje, als wat te doen als er ééntje alleen overblijft, staan bij elkaar in het artikel over zorgen voor een oud konijn: https://www.bunnybunch.nl/informatie/oud-senior-konijn-verzorgen Wil je doorgaan met konijnen, dan zoek je een nieuwe partner. Wil je niet doorgaan met konijnen, dan is de beste optie om het konijntje dat overblijft te herplaatsen. Het is zo sneu als ze als ze oud zijn ook nog eens eenzaam zijn voor de laatste jaren. En vergis je er niet in hoe oud konijnen kunnen worden. Ik heb er hier een aantal gehad die 14 zijn geworden en het oudste konijn dat ik gekend heb is 18 geworden. Het record staat geloof ik zelfs op 24 (hoewel dat echt uitzonderlijk oud is).
  1 punt
 45. Na het eten even samen een slaapje.
  1 punt
 46. Zo schattig als ie slaapt.
  1 punt
 47. Milou ligt trouwens ook graag op de bank leuning
  1 punt
Deze erelijst is ingesteld op Amsterdam/GMT+02:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .