Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 23-08-23 in alle zones

 1. Ze kwam ook aanrennen voor groenten en vertrapte haar vanmiddag stiekem op hooi eten. In huis verstopt ze zich altijd in de catcube als ik kijk, maar als ik gluur loopt ze gewoon vrolijk rond. Of ze liggen lekker samen 🥰 Gevaar is weer geweken 😅
  4 punten
 2. Hihi heb haar niet stiekem vertrapt 🙈 voordat jullie de dierenbescherming inschakelen 😂 Dat moet natuurlijk betrapt zijn.
  3 punten
 3. Gemaaid gras mag je echt niet voeren, dat kan hele hevige gasbuiken geven. Dat is enorm veel gekneusd en gaat heel snel broeden. Er zijn konijnen aan gestorven, dus doe het echt niet. Het is niet zo simpel als het klinkt om hooi te maken van je eigen gras. Ik ben er een tijd geleden ingedoken: Als je echt een veld wil inzaaien met als doel om hooi te maken voor konijnen kun je beter een weidemengeling voor paarden inzaaien. Een siergazon of speelgazon is meestal maar één of twee soorten gras. Daardoor ook niet geschikt om als hoofd-hooi te dienen. Daarbij, gras is geen voedsel voor mensen. En dat maakt dat er een hoop pesticiden en GMO producten zijn: De meeste graszaden zijn met chemische middelen behandeld, de meeste graszoden al helemaal. Een gazon zou ouder dan 3 jaar moeten zijn en ook echt onbemest voor je er je konijnen van kan voeren. Je moet wel eerst je gras goed laten groeien. Geen kort gemaaid gazonnetje waar je elke week overheen gaat met een grasmaaier. Daarbij, als je met een consumentenmaaier je grasveld maait is je gras meestal echt heel fijn gehakseld, en daardoor eigenlijk al niet geschikt om hooi van te maken. Je zou je veld met een zeis kunnen maaien. En dat kunnen drogen. Maar er zijn niet zo veel mensen meer die dat kunnen. Ze geven er wel cursussen in. Als je dan zo ver bent dat je geoogst hebt van geschikt gras, dan komt het proces van het hooi maken. Het is wat afhankelijk van de weersomstandigheden hoe lang het moet drogen. In eerste instantie laat je het buiten drogen. Je moet het regelmatig omgooien zodat er lucht bij kan. Heb je pech met slecht weer? Dan kan het langer zijn of kan de oogst mislukken, te veel vocht geeft schimmels. Meestal is het na 1 a 2 weken wel genoeg gedroogd om tot een baaltje te maken en op te slaan, maar dan moet je nog 6-8 weken wachten voor het gevoerd kan worden. In die eerste weken is er te veel kans dat het hooi gaat broeien en daar komen dus die enorme gasbuiken van konijnen van. In de praktijk is dat niet goed haalbaar voor de meeste konijnenbaasjes en geven zij van hun gewone grasveldje gewoon geplukt gras aan de konijnen bij de dagelijkse groenvoerporties. Meer info: https://www.bunnybunch.nl/informatie/hooi https://www.bunnybunch.nl/informatie/hooi-soorten-voor-konijnen
  2 punten
 4. Zijn weer buiten 😅 idd warmer dan de bijkeuken nu, al zal dat vanavond en morgen wel anders zijn. Maar fijn dat je denkt dat de kans op ondertemperatuur geweken is @Kolino Op zich logisch dat het samen ging met de gasbuik. Gelukkig hadden ze dat de vorige keren niet. Wel sneu hoor zo’n rillend beestje. Ukkie lijkt het wel te beseffen/ waarderen wat ik gedaan heb. Nog nooit zo tam naar mij geweest, en krijg maar likjes 🥰 toch lief. Meestal houden ze wrok na medicijnen/ dwangvoeren. Maar dat warmhouden heeft ze volgens mij wel gewaardeerd
  1 punt
 5. Als ik lees hoe ze eet, dan heeft ze echt geen ondertemperatuur meer. De ondertemperatuur is ook direct gevolg van de gasaanval, dus nu ze geen gas meer heeft zal ze ook haar temperatuur goed houden. Gezien je vertelde dat het binnen koeler is dan buiten zou ik ze op een moment dat de temperatuur hetzelfde is als binnen naar buiten doen. De nachten zijn niet heel koud dus als je ze de dag geeft om weer te wennen, dan moet het goed komen.
  1 punt
 6. Arme beest lijkt één en al rugzak te zijn als je kijkt naar de verdere informatie. Als je het aandurft wat betreft bezorgdheid, ruimte en kosten en je voedster ziet hem ook zitten (!) dan zou het natuurlijk een geweldige kans zijn voor hem. We weten allemaal dat konijnen niet snel aangeven dat er iets met hen aan de hand is dus "hij lijkt hier geen last van te hebben" zou voor mij een alarmbelletje zijn en geen geruststelling.
  1 punt
 7. Het klopt toch dat het van die oogleden zijn die naar binnen omkrullen zodat de haartjes de oogbol irriteren? Ik moet zeggen dat ik het bij konijnen nog niet had gehoord, de behandeling is eenduidig, operatie.. Bij honden komt het wel veel voor, wordt eigenlijk altijd geopereerd en bij honden waar dat niet is gebeurd zie je dus vaak dat de oogbol zo beschadigd is dat verwijderen van het oog noodzakelijk is, om het zo comfortabeler te maken voor het dier. Ik zat even te kijken in hoeverre die traanbuis en de entropie met elkaar verbonden zijn, maar het een (de traanbuis) lijkt het gevolg van de ander(entropie) te zijn. De vraag is dus, waarop is gebaseerd dat er niet geopereerd zou hoeven worden en hoelang blijft die mening zo? Dus ik snap je vraag heel goed. Even van het ergste uitgaan, dat die haartjes ondanks dat hij er geen last van heeft de oogbol beschadigen. Dit kan dus zo ver gaan dat het hele oog er uit moet. Mijn advies, laat je informeren over de gevolgen van entropie en de kosten van de verschillende operaties en behandelingen, als je bereid bent om die kosten te dragen kun je adoptie overwegen en anders zou ik het niet doen. Het is een beetje lastig inschatten, reuzen worden natuurlijk niet zo heel oud, dus dan zou je zeggen dat het konijn er max 4 jaar nog mee rond zal lopen. Ik heb er zelf geen ervaring mee, mijn mening is gebaseerd op wat je bij honden ziet. Konijnen zijn wel iets anders qua oogleden, toch zou ik er vanuit gaan dat het erger wordt. Even om het verschil duidelijk te maken, honden knipperen ongeveer 3 keer (net iets minder) per minuut, terwijl konijnen 1 keer per 5-6 minuten knipperen. Zeg dus dat een konijn 288 keer per dag knippert en een hond 4114 keer per dag, dat is nogal een verschil. Beschadiging gaat bij een hond dus veel rapper dan bij een konijn. Mijn theorie is, dat ze er van uit gaan dat het leven van het konijn korter is dan dat het oog zo beschadigd raakt dat er iets aan gedaan moet worden. Ik snap alleen niet waarom ze dat niet voorkomen. Dat moet een afweging zijn tussen hoeveel lijdensdruk er gezien wordt en de kosten die het meebrengt. Je hebt hier vast niet zoveel aan, maar ik hoop dat het je helpt om een overwogen keuze te maken in het wel of niet adopteren. Ieder konijn verdient een fijn huisje!
  1 punt
 8. Altijd fijn als ze ook weer snel opknappen. Wat een dotjes zijn het toch samen ❤️
  1 punt
 9. Pffff, ook weer achter de rug, gelukkig. Ze liggen er wel lekker ontspannen bij op de foto.
  1 punt
 10. Nou vooral een kort nachtje weer 🤪 tot 1 uur vannacht bij ze gezeten. Ukkie ging steeds minder rillen tot het stopte. Uur na de medicijnen begon ze voorzichtig aan wat te eten als ik het opdrong. Kreeg weer likjes van d’r, haast alsof ze wilde bedanken. Was geen straf om bij ze te zitten (behalve dat ik doodmoe was), want Brownie verandert binnen steeds in een kroelkonijn, die heb ik helemaal uitgebreid kunnen aaien, terwijl hij lag te knabbelen. Hij is ook heel lief voor Ukkie, dus ben blij dat ik ze samen heb gelaten. Ukkie bleef binnen braaf op d’r snugglesafe. Vanmorgen om 7 uur kwamen ze allebei aanrennen voor de brokjes en eet ze 12 brokjes op. Daarna ben ik nog even gaan liggen, dus weet niet of ze nog iets is gaan meeeten. Maar ze is weer tierig iig. Nog wel weer Emeprid en Cicaral gedaan. Twijfel of ik zo ook nog novacam moet geven of dat ik dat nu laat. Maar het gaat weer voorzichtig de goede kant op.
  1 punt
 11. Ik heb helaas het slechte nieuws dat we hem hebben ingeslapen vanochtend, hij had een buik vol tumors dus daar was echt niks meer aan te doen, hij leek gelukkig niet al te veel pijn te doen en is vredig gaan slapen.
  0 punten
Deze erelijst is ingesteld op Amsterdam/GMT+02:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .