Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 12-08-23 in alle zones

 1. Ik leg het gewoon in hun bakje bij de brokjes, denk dat je daar ook niet té bang voor moet zijn. Alleen bij konijnen die samen zitten (en eten) is dat niet handig, dan doe ik het liever op wat groen en geef ik het uit de hand, groen werken ze sneller weg dan zo'n snoepje. Later natuurlijk wel even checken of het op is en anders hebben ze pech en moet het toch onder dwang. Ik had wel eentje die wekenlang het keurig opat en de laatste dag van de kuur besloot dat het nu wel genoeg was 😂 (moest een paar weken later terug op de panacur vanwege castratie en toen at ie het weer netjes op 🤷‍♀️)
  4 punten
 2. Ik vind het meer een ree met extra lange oren 😁
  3 punten
 3. Wat passen ze qua kleuren eigenlijk goed bij elkaar. Leuk om te zien, ze lijken wel één zoals ze zo samen liggen.
  3 punten
 4. Joepie, het is gelukt met de pasta! Ik had een mix van witlof, wortelloof en kruiden gemaakt en de pasta er door gedaan. Hopelijk blijft dit zo werken. Nu nog maar een paar tubes op internet bestellen want dit schilt toch zo’n 4 euro per tube en aangezien ik er nog wel wat nodig heb. (had gister nog een papje van biks aangeboden maar nee hoor, Monky moest er niks van hebben. Bram had het wel netjes op)
  2 punten
 5. Bedankt allemaal! We zijn inmiddels een maand verder en zijn kaak ziet er nog steeds goed uit. Hij is van een zielig hummeltje dat altijd stil in een hoekje zat naar een mega actief kroelkonijntje gegaan, heerlijk! Ik ben ook niet eerder een positief verhaal tegen gekomen dus hopelijk helpt dit andere konijnenbaasjes ook, want dit schijnt echt een lastig probleem te zijn bij konijnen.
  2 punten
 6. 2 punten
 7. Even een apart topic openen voor mijn koppeltjes om wat foto's en verhalen van ze te delen, dan vervuil ik de slowchat er niet mee. Aangezien ik verlof heb en dus lekker veel tijd had ik bedacht dat Siem en Feli wel eventjes los konden lopen in de tuin nu we deze zo goed als konijnproof hebben. Lekker dat er geen felle zon is, want anders kan het niet met een albino natuurlijk. Ze vinden het fantastisch. Ik las gisteren toevallig ook dat Siem bij zijn vorige eigenaar buiten woonde en dat is wel te zien, hij vindt het echt leuk en vreet gelijk het gras en de planten op (ze zijn gras gewend en ook de planten waar ze bij kunnen). Ga ik dus vaker doen tijdens mijn verlof!
  1 punt
 8. Of dat je denkt dat het nog niet past en dan ga je het passen en past het niet meer.
  1 punt
 9. Zou ik zeker doen. Basilicum levend houden is een pittige klus. Te droog en hij gaat dood. Te nat en hij gaat dood. Teveel zon - dood. Te weinig zon - verwelkt en bijna dood. Te koud en hij gaat dood... echt, ik hou er zo van in mijn eten, maar levend houden is echt moeilijk en ik heb groene vingers. Vandaar mijn groeien vanuit zaden en 2 andere plekken voor mijn groene variant.
  1 punt
 10. Ik doe dat ook hoor, want het is bijna niet te doen om zulke foto's te maken. En zoals altijd: Ik lig weer helemaal krom van het lachen. Dank je wel!!!!!
  1 punt
 11. Het kan inderdaad bij verharen gebeuren, maar, vachtmijt veroorzaakt ook kale plekken. Als er echt plekken zijn waar geen haar meer zit die wat groter zijn kun je voor de zekerheid even een pipetje stronghold bij de dierenarts halen, of even onder de microscoop laten kijken naar een haar/huidafstrijkje, maar daar komt niet altijd iets uit, dus dan wordt toch nog vaak preventief gehandeld. Wat ik op de foto kan zien, die losse plukken van de ondervacht, hebben mijn konijnen ook. Maar ik zie daar geen kale plekken, soms wel verschil in de lengte van het oude en nieuwe haar.
  1 punt
 12. Precies dat ja. Ik wil hem absoluut niet houden, dus rondom uitgraven en wortels doorknippen. Het ging om deze struik: De Apenbroodboom is een halfhoge wintergroene struik met grote groene bladeren met gele vlekken erop. De Aucuba japonica Crotonifolia is een variateit met groot gekarteld blad met veel gele vlekken. Deze struik kan goed tegen schaduw en vindt het geen probleem om onder grote bomen te staan. De struik kan tot 200 cm hoog worden en snoeien kan gedaan worden door met een snoeischaar de langste toppen terug te nemen. Dit is de before (of beter gezegd de halverwege): En the after: met achteraan blauwe bessen struik, bramenstruik, frambozenstruik en drie aardbeien plantjes. En vooraan allemaal verse kruiden voor de konijnen. De plantjes moeten nog wel even bijkomen, het was de moeite waard 🥰 Oh makkelijk! Dat kan ik dus ook 🤣
  1 punt
 13. Onze konijnen krijgen ook elke dag gras maar heel vreemd niet alle soorten gras eten ze op. Dat dunne sprietige gras laten ze links liggen. Je hebt ook van dat zachte, wat grove gras dat je makkelijk af kunt plukken. Dat eten ze het liefste. Ik zal eens kijken of ik de naam van dat gras kan achterhalen. Er is kennelijk een verschil tussen gras en gras niet alleen wat naam en uiterlijk betreft maar ook qua smaak. Van de winter aten ze hier ook een poos slecht hooi maar nu eten ze van datzelfde hooit weer meer.
  1 punt
 14. Wie is wie eigenlijk, ze lijken echt veel op elkaar als je zo ziet liggen. Inderdaad schattig dat ze elkaar zo opzoeken 🙂
  1 punt
 15. Ik had beloofd nog even te reageren. Tussen de regels door lees ik een behoeft van jou om hooi, maar ook gras eigenlijk te vervangen voor andere dingen die hij wel eet, maar dat hij nog wel voldoende vezels binnen krijgt. Hooi lijkt heilig, maar dat komt deels ook omdat het relatief goed en goedkoop te verkrijgen is. Hoe groot is je konijnenbudget? Kruiden die je hoe dan ook kunt gebruiken: weegbree, paardenbloem, wilde cichorei, venkel, haver, mariadistel, verse luzerne. Daarnaast lusten de meeste konijnen wel aardbeienblad, of bijvoorbeeld frambozen of bramenblad. Gedroogde luzerne gaat er bij moeilijke hooieters er meestal ook niet in, ik vermoed dat dit ook in de hooibrok zit. Mocht je een tuin hebben zou ik je aanraden om de genoemde planten in de tuin te laten groeien. Het is nu een beetje te laat in het seizoen om daar mee te beginnen. Maar je kunt daar in maart zeker mee beginnen. Heb je die konijnengrastuintjes (met haver, tarwe enzo) als geprobeerd? Of bedoel je dat met de grasmat? Want het wordt verkocht als knaagdiergras, maar is dus eigenlijk graan. Ik moet bekennen dat ik het ook heb op gegeven met dat konijn toen, ik ging dus ook kijken naar fibafirst, maar dat ging er echt niet in. Luzerne idem. Om moedeloos van te worden. Wat belangrijk is, is dat je niet alleen maar groente uit de supermarkt gaat geven maar dat je gaat kijken naar kruiden die konijnen van nature eten. Mag je gerust aanvullen met tuinkruiden hoor. Het nadeel van supermarktgroen is dat het vaak te weinig vezels bevat, dus met zo'n hooiweigeraar is het echt handig om gedroogde kruiden ergens vandaan te toveren. Waarvoor je zeker ook de kruiden die ik noemde kunt gebruiken. Eventueel kun je dit nog aanvullen met bloemenmix of andere dingen die je konijn lekker vind. Natuurlijk mag je wel supermarktgroen gebruiken hoor, maar het is belangrijk om ook wat dingen met lange vezels uit te zoeken. Ik zit nog te denken of er nog voedingssupplementen voor konijnen zijn die wat vezels bevatten. Eigenlijk praat je als vervanging voor hooi over de niet fermenteerbare vezels. Het is niet dat dit konijn toevallig wel stro eet zeker? Qua voedingswaarde echt slecht, maar om de darmen op gang te houden kan het prima. Ik ga even denken of ik meer dingen kan verzinnen die niet lijken op gras/hooi, los van de kruiden die ik eerder noemde. Laatst was er iemand die gastrobalance van bunnynature als aanvullend voer ging gebruiken, dat zou ook nog kunnen naast bijvoorbeeld selective, dan hoef je niet te veranderen. Maar als ik eerlijk ben, als je het geld hebt, ga dan voor konijnendroom. Heb je het geld niet dan kun je beaphar nature proberen.
  1 punt
 16. Ik heb op dit moment ook een hardnekkige hooiweigeraar waarbij gebitsproblemen uitgesloten zijn. Alles geprobeerd, maar ik heb geaccepteerd dat ze gewoon geen hooi gaat eten. Groenten, kruiden en brokken (ik geef Beaphar Nature) gaan er heel goed in. Heel af en toe een sprietje gras, maar ook dat is minimaal. Ik probeer daarom aan te vullen met planten/bladeren uit de tuin, dat gaat wel goed. Ik gooi er bv regelmatig een appeltak of zoiets in, zodat er wel altijd iets te knabbelen is tussen de maaltijden door. Ze doet het er goed op, maar haar keutels zullen nooit zo worden als van een hooi etend konijn. Altijd erg donker en puntig, maar niet erg klein gelukkig. Sommige konijnen willen het niet of snappen blijkbaar echt niet dat hooi belangrijk voor ze is. Als je echt alles geprobeerd hebt, is denk ik de enige manier om een goede brok te geven en aan te vullen met groenten/kruiden en dus accepteren dat hooi er niet in gaat. Ik zou ook gaan voor een van de brokken die @Kolino noemt. Ik geef daar zelf iets ruimer van aan mijn hooiweigeraar dan aan goede hooi-eters, omdat ze anders soms toch niet lekker op gewicht blijven.
  1 punt
 17. Wat leuk zeg! Je smelt dan toch spontaan? 😍
  1 punt
 18. Heel herkenbaar, ik had ook een hardnekkige hooiweigeraar. Ik heb haar op een streng dieet gezet (niets anders dan hooi) maar ze vertikte het. Vijf sprietjes, hooguit. Inderdaad om wanhopig van te worden. Ik vond in een webshop peperduur Oostenrijks alpenhooi, dat was het enige waar ze heel af en toe nog iets van at. Gedroogde kruiden vond ze wel lekker en groente en brokjes at ze heel goed. Ik gaf haar gewoon SSS. Misschien niet het antwoord waar je op hoopt, maar ik heb er uiteindelijk geen oplossing voor gevonden. Ik heb het opgegeven en haar verwend met wat ze wel lekker vond. Ik heb wel eens goede verhalen gehoord over Pre Alpin Aspero (eigenlijk voor paarden), maar ik heb er zelf geen ervaring mee.
  1 punt
 19. Klopt. Ik heb van bijna iedere medicatie voor de konijnen (m.u.v. antibiotica) een druppeltje geproefd, maar bij panacur durfde ik het toch niet aan omdat het zo vies eruit ziet en de konijnen het zo haten. Niet aan te raden overigens, maar ik kan dat dan niet laten. Zo heb ik ook de brokjes weleens geproefd, vind ik lekker ruiken, maar ook dat is geen aanrader haha.
  1 punt
 20. Echt dat beest 😄 Hij kan zo meedoen in Peter Rabbit 😉
  1 punt
 21. Doe ik dat 😉 Die laatste foto 🤣🤣 Die kan zo op een reclamefolder voor het een of ander. En niemand gelooft dan dat het geen nepfoto is 😂
  1 punt
 22. Nog eentje om het af te leren🤭
  1 punt
 23. Als je het geld hebt, bunny nature doen. Ik zal vanavond even wat uitgebreider reageren, daar heb ik nu geen tijd voor. Ik had een hooiweigeraar die geen fibafirst at, dus dat zou ik nooit aanraden bij hooiweigeraars. Beaphar nature eten ook niet alle konijnen, dus dan blijft bunny nature over. Er was nog een ander merk, rosewood. Maar ik weet niet of dat nu nog goed te krijgen is, dat weet @Evee wel.
  1 punt
 24. Meestal liggen ze uit elkaar maar van de week trof ik ze zo aan😍
  1 punt
 25. Van de week zocht ik servetjes in mijn kelderkast en zag deze liggen. Ooit eens gekocht met Pasen. Lief he? Ik vind ze dan zo leuk dat ik ze nauwelijks gebruik.
  1 punt
 26. Voor de konijnenbaasjes die ookk vsn retro houden 😉
  1 punt
 27. Gisteravond weer terug gekomen vanuit Polen. Super trots op Ollie ❤️ Hij heeft het zowel met reizen als op vakantie super goed gedaan. Bij het huisje zat hij vast aan een 10 meter lijn zodat hij lekker rond kon lopen zonder dat ik bang hoefde te zijn dat hij weg zou lopen. Hij ging mee uit eten, mee in de bus en zelfs mee in de kabelbaan. Mijn schoonzus is helemaal gek op hem en hij op haar. In de kabelbaan: Groepsfoto: Bovenop de berg: Chillen: Mee naar een restaurant:
  1 punt
 28. hahaha ja dat snap ik, ik heb ook honden en haren op mn kleding en op de bank en op de grond maar bij de hangoren vlogen echt niet normaal veel pluizen rond. OVERAL zat konijnenhaar 😬 denk dat ik het niet eens zo voor mezelf vraag maar we hebben niet bepaald makkelijke buren en deze zijn suuuuuuper netjes. De konijnen krijgen veel ruimte maar hun hok en ren komen tegen de muur tussen ons en de buren te staan. Dus misschien geef ik mijn man wel de schuld maar maak ik me meer druk om de buren. Mijn man heb ik nog redelijk onder controle 😜
  1 punt
 29. De tuin wordt professioneel gereorganiseerd door deze twee draken. De echinacea stond voor Feli erg in de weg tijdens het graven, dus die moest even aan de kant geduwd en geknaagd worden. Bedankt😅. Vanmiddag als we buiten zitten gaan Luuk en Kyra lekker los in een ander stuk tuin.
  1 punt
Deze erelijst is ingesteld op Amsterdam/GMT+01:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .