Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 14-01-23 in alle zones

 1. Bij mij is Stamper echt niet te doen. Toen ze nog jong waren en buiten zaten werd de oppas in de vakantie knettergek van hem. Hij sprong zelfs door het gaas-plafond heen. Zonder opstapje, 60cm hoog. Ik had namelijk gaas over elkaar gelegd. Die fout maak je ook maar één keer. Nu ze binnen zitten is het mission impossible. Ik heb maar besloten een giga ren in de woonkamer te zetten. Elke keer als ik de kamer binnenkwam zat hij of op mijn bureau, of op de kast(1,20m hoog). Het maakte niet uit welke indeling ik ook probeerde. Alsof ik telkens speciaal voor hem een nieuwe uitdaging bedacht. En triomfantelijk kijken als ik binnenkwam! Ik zie ook aan zijn hoofd als hij iets van plan is, de doerak. Zijn vriendin daarentegen is een dramaqueen van proportie. Tegen de tijd dat zij op een catcube is gesprongen, is Stamper al freerunnend twee keer de kamer rond. Maar al met al is het heerlijk om na een lange werkdag met Mitty al kroelend naast mij te kunnen genieten van Stamper de musical.
  4 punten
 2. Gisteren moest Ollie weer eventjes alleen thuis blijven. Nu was ik degene die hem in de ren moest doen en hem moest achterlaten. Ondanks de positieve ervaring van de kinderen van de dag ervoor vond ik het toch spannend, Ollie is enorm op mij gericht namelijk. Net zoals de kinderen een dag eerder heb ik Ollie nu ook mijn pyjama gegeven en een gevulde puppy kong. Vervolgens heb ik in de gang mijn schoenen en jas aangetrokken en ben weg gegaan. Ollie keek even op bij het horen van de voordeur, maar ging zonder ook maar een kik te geven geconcentreerd met zijn kong aan de gang 🥰 Ik weet niet waar deze omslag ineens vandaan komt, maar ik ben er wel super blij mee. De kong is echt een geweldig ding 🤩 ik vul hem alleen nog met brokjes, een paar kleine snoepjes en maak hem dicht met wat natvoer omdat ik Ollie nog niet teveel ander eten wil geven, maar hij is er gek op.
  4 punten
 3. De zorg is gelukkig goed hier. Lag 5 jaar terug 2 weken in het ziekenhuis. Helemaal binnenste buiten gekeerd. Diagnose MS helaas maar echt hele goede medische zorg. Ziekenhuis zelf was niet zoals in NL hihi. Alleen balen dat alles zo ver weg is... Ja echt een topper is ze. Alles voor de diertjes 🥰 Update: ze heeft de kies getrokken en hij eet weer als een paard. Nu blijft hij daar nog met infuus en ab. Hopelijk mag hij dinsdag weer naar huis.
  2 punten
 4. Wilt iemand toevallig ook al haar (konijnen) uitzet shoppen? 😉 1 stapje tegelijk he? Gaat al hard zat 😉
  1 punt
 5. Dank je wel, en weet je, volgens de dierenarts stinkt zoiets geweldig, en de assistente zei ook meteen toen ze binnenkwam 'Is het dat konijntje dat zo stinkt? Oef!', en ik stond daar van lalala, niks aan de hand. 😂 En nochtans is mijn reukzin best scherp, maar blijkbaar hoe meer stank, hoe minder het binnenkomt. 😂 Soms zegt mijn moeder dat een van de honden een stinkwind gelaten heeft en dan ruik ik oprecht niets, maar heeft er eentje binnengeplast, dan ruik ik het al vanop de overloop. 😁
  1 punt
 6. Mooie omgeving ook daar! Wij zijn een paar jaar geleden op vakantie geweest in Kolobrzeg.
  1 punt
 7. Ahhh wat fijn dat hij weer goed eet nu die kies getrokken is!!
  1 punt
 8. Hier krijgen ze elke dag verschillende groenten. In principe 1x per dag, maar omdat Kippie vrijwel geen hooi eet, al van iets te veel brok met zijn bdk's gaat smeren, en niet verder moet afvallen, leeft hij vooral op groente (met dental energybrok, erwtenvlokken, kruiden enz). Omdat ik dan toch met de groente bezig moet krijgt de rest ook altijd wat blaadjes bij elke voerbeurt. Ik zet de groentela (waar het groen voor de konijnen in zit) ongeveer een half uur voordat ik ga voeren uit de koelkast. Dat is zo'n gewoonte, dat zit helemaal in mijn systeem. Net zoals ik het vlees voor de hond van tevoren uit de koelkast zet. Het is vooral gevoelsmatig dat ik dat doe. Voer op kamertemperatuur geven lijkt mij gewoon prettiger en het is een kleine moeite.
  1 punt
 9. @To van de Veluwe, haha, en gezien het moment waarop je gepost hebt, ook net voor bedtijd. 🤣
  1 punt
 10. https://www.parkeren-utrecht.nl/pr Een hele dag parkeren en met 5 personen met het OV naar het centrum van Utrecht kost slechts € 6.00 lees ik. Ik denk dat het 24 uur open is maar je moet natuurlijk wel weer met OV terug.
  1 punt
 11. Net gedaan. Brrrr, die bult zien verwijderen. Wat een vieze troep kwam daar uit. Brrr. Gelukkig niet van mijn stokje gegaan.
  1 punt
 12. En de meeste mensen zullen zeggen: ach, het is maar een konijn! Die kun je dat niet aan het verstand brengen dat een konijn ook heel leuk kan zijn. Ik laat dan vaak een video zien van internet waarin konijnen allerlei kunstjes beheersen. Niet om de mensen dit ook te laten doen maar om te laten zien dat een konijn geen dom beest in een hokje is.
  1 punt
 13. In de afgelopen 23 jaar is er gelukkig veel veranderd op dit gebied, het toetreden tot de Europese unie heeft daar zeker ook aan bijgedragen. Mag ik vragen waar je ergens in Polen woont? Mijn schoonfamilie woont in de provincie Slaskie voor Poolse begrippen niet ver bij Katowice vandaan, in een klein dorp dat Koniecpol heet 😀
  1 punt
 14. Oké, bij dezen dan 😂📏. @Annasbeestenbende en @Okki hebben gelijk, het is wel de bedoeling dat het op alfabet volgorde gaat. Dus dit had met een Y gemoeten 😉. Yatzee
  1 punt
 15. En waar je als kind ook troost bij zocht en alles aanhoorde en een Snuffeltje die geduldig luisterde! Deze mooie herinneringen neem je je leven lang mee en kunnen ze je niet afpakken. Mooie herinneringen zijn zeer waardevol. Het was niet alleen een lief konijn maar ook nog een erg mooi konijn!
  1 punt
 16. Haha weet ik, maar is nog steeds niet zo ver toch! Konijnenparadijs is ook goed. Het loont wel de moeite om een stuk te rijden voor een goede opvang. Ik ga ook naar een opvang op meer dan een uur rijden. Beter in 1 keer goed. En ik vind het ook belangrijk dat ik een konijn ook met een goed gevoel naar de betreffende opvang terug zou brengen mocht dat nodig zijn. Heb ik 1 keer gehad, dat het thuis na een paar weken mis ging. Dat was hartstikke rot, maar ze kon terug naar een geweldige opvang, dat voelt dan toch een stuk beter dan dat ze terug zou moeten naar een opvang die wat minder is, maar wel dichterbij.
  1 punt
 17. Bedankt allemaal! Het gaat al een stuk beter. En met biks is oppakken om te zalven ook geen probleem. Heerlijk, zo’n makkelijk konijn voor de afwisseling. 🤭
  1 punt
 18. Hmm. Ik denk dat ik in dit geval eens zou kijken of ik een gebitsfoto zou kunnen laten maken (intra-oraal, njet van buitenaf). Het zou me namelijk niets verbazen als er een ontsteking onder zit of dat er iets met de kieswortels aan de hand is. Of dat er iets gestoten is waardoor de kiesen scheef zijn gaan staan ofzo. Als er verder nooit gebitsproblemen zijn geweest en nu zo extreem vaak verwacht je dat daar wel een oorzaak voor te vinden is.
  1 punt
 19. Ik zal ook weer eens een update geven 😄 Het gaat best goed met Namu. Oud en nieuw enzo ging allemaal hardstikke goed zonder veel stress. De cursus verlatingsangst nog niet echt, ik ben wel jaloers op de stappen die Yula van Eefje maakt, want Namu heeft er echt veeeel meer tijd voor nodig 😅 Ondertussen zijn mijn beenspieren al aardig getraind, want we maken de deur / het weggaan op zich nog steeds oninteressant voor Namu en die training bestaat bijna dagelijks uit 100 handelingen, waarbij je dus ook 100x opstaat uit een stoel. Maar los daarvan maakt ze verder echt wel veel stappen. Meer rust, makkelijker aandacht bij ons houden in plaats van bij de rest van de wereld. Haar conditie is sterk verbeterd met het hardlopen. We hebben de 5km mijlpaal al gehaald en trainen nu door naar 10km (nouja, dat redden we denk ik niet qua tempo, maar 1 uur hardlopen). Hieronder dus maar even een fotodump van de afgelopen twee weken 😄
  1 punt
 20. Ik heb een acrobaat en een clown. De één heeft een acrobatisch vermogen van balans en coördinatie, de ander springt tegen muren op. 🤷🏻‍♀️
  1 punt
 21. Brownie is natuurlijk acrobatisch te noemen, die springt zo op de tuintafel van een meter hoog of op je schouder als je op je hurken zit 😂 en hij maakt de mooiste luchtsprongen, kent totaal geen vrees. Hij sprong ook steeds over de puppyren, die toch hoog genoeg zou moeten zijn, hoor je een hoop knallen 🙈 Jahoor zit hij aan de andere kant van het hek. Hij zit ook vaak in zijn hooiruif, kan als een kangaroe op zijn achterpoten staan springen (meest bij gevaar; dan kun je namelijk en op de uitkijk staan en waarschuwen tegelijk). En Ukkie is tegenovergesteld, die heeft haar eigen opstapje (wilgentunneltje) om op en af de catcube te komen, want die vindt ze veel te hoog 😂🙄 Ze springt overal ook heel dramatisch vanaf alsof het veel hoger is. Maar misschien ziet ze door die wijde oogjes wel niet zo goed. Geloof niet dat die 2 samen nou de beste koppelactie van mij waren, ze zijn maatjes hoor, maar ik denk dat Brownie zich stiekem doodergert 😂 Hij had denk meer in Kiki gezien 😉
  1 punt
 22. Die begint niet met een N! Dan doe ik dat. Neusaap
  0 punten
 23. Behalve als het konijn van nature al een hekel aan mensen heeft. Tara moet sinds ze ziek is geweest helemaal niks meer van mij hebben.
  0 punten
 24. Het doet pijn om te zeggen dat mijn verhaal verder gaat bij de regenboogbrug.
  0 punten
Deze erelijst is ingesteld op Amsterdam/GMT+02:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .