Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 13-10-22 in alle zones

 1. Het gaat weer een stuk beter met hem. Hij zit nu hooi te eten. Ik weet alleen nog niet of hij keutelt, dus dat ga ik de komende uren even in de gaten houden.
  6 punten
 2. Ik zou ook echt oppassen met dit advies, ik zou het niet geven. Ik denk dat je dit soort dingen ook echt pas moet doen als je als konijnenbaasje echt ruim voldoende ervaring hebt en zo vaak bij de dierenarts bent geweest met dit soort problemen en uitleg hebt gekregen over wat wel en niet kan. Zeker bij enorme buikpijn door gasbuiken zou ik echt heel voorzichtig zijn met massages als je geen ervaring hebt en niet weet wat je doet. Echt beter om een goede konijnkundige dierenarts in te schakelen. Die heeft de kennis en middelen voor de juiste diagnose en kan de juiste medicijnen inzetten. Wat voor de meeste konijnen met gas en verstopping echt wel noodzakelijk is om er doorheen te komen.
  3 punten
 3. Hij keutelt weer 🥳 Enige nadeel, we zijn nu geen vriendjes meer... hij rent stampend weg als ik cisaral voor zijn neus houd. Hoopte dat hij het zelfstandig wilde nemen, maar helaas. Ik vind het maar niks, medicijnen onder dwang en hij laat het ook zo lekker uit z'n bek lopen. Voor de rest is hij gelukkig wel weer zichzelf.
  2 punten
 4. We hebben ze vanmiddag weggebracht en rond 6 uur weer opgehaald. De haken waren langer dan ze dachten en alles is weer mooi bijgevijld. Micha was lief voor haar en ging haar likken toen ze haar weer bij hem brachten. Ze zat eerst timide op 1 plek, johannesbrood en zonnebloempitjes gingen er als eerste in. Groente erbij gepakt en voor haar neus gehouden. Witlof, andijvie, komkommer stukje voor stukje gevoerd. Ondertussen Micha afleiden met groente want die wil dat ook wel. Ging goed. Ze heeft alweer water gedronken en wat hooi gegeten. Nog steeds wat timide en ze wil geen brokjes. Maar is een pak van mijn hart dat ze eet.
  2 punten
 5. Die van mij kregen ook wel eens van tijd tot tijd zo'n ding. Mijn konijn van vroeger toen ik kind was die at die dingen geregeld. Had van dat gemengde goedkope voer, kreeg stro ipv hooi (vroeger wisten we niet hoe het moest) Is behoorlijk oud geworden en amper ziek geweest. Dus achja ik denk dat af en toe zoiets niet veel kwaad kan als je konijn verder gezond is.
  1 punt
 6. Je moet inderdaad weten wat je doet. Ik heb het al heel lang geleden al van de dierenarts geleerd. Ik heb net, toen ik hem een nieuwe dosis medicijnen heb gegeven, ook gelijk even opnieuw gevoeld. Voelt een stuk beter dan gisteravond. Ik twijfel alleen of hij al heeft gekeuteld. Ik ben het wel met Boefje eens dat een dierenarts toch ook een standaard plan heeft. Het grootste probleem is dat je geen x-rayzicht hebt. Je kunt dus wel voelen dat er gas is, maar meestal niet waardoor het komt. Dwangvoeren doe ik niet zonder tussenkomst van de dierenarts, dat vind ik te gevaarlijk. Normaal zie je toch wel binnen 3 a 4 uur of het konijn uit zichzelf verbeterd. Dan is dwangvoeren nog helemaal niet nodig en eet het konijn langer dan 6 uur niet, zit ik bij de dierenarts.
  1 punt
 7. Met antibiotica is overslaan niet wenselijk helaas, en dit is ook wel het type verwonding dat nog wel eens gaat infecteren. Zelfs als het netjes onder narcose opgeschoond is geneest het niet altijd heel mooi is mijn ervaring. Met zulke grote konijnen vind ik het zelf het prettigst om ze op de grond te zetten en er bovenop te gaan zitten (niet met je hele gewicht natuurlijk) met het konijn tussen je benen. Dan kun je je benen gebruiken om ze in bedwang te houden en heb je beide handen vrij voor het vasthouden van de kop en toedienen van de medicatie.
  1 punt
 8. We zijn inmiddels een 1,5 maand verder. De konijntjes hebben ieder een eigen hok. Ze waren heel lief samen en ik vond het daarom heel moeilijk om ze te scheiden. Maar ja, tis even niet anders. Ze lopen bij ons los in de tuin, maar dit moet nu omstebeurt. In de ochtend gaat Fluf en in de middag Puk. Wat wel heel lief is, is dat ze nog wel samen willen zijn. Puk ligt naast de ren van Fluf en geeft af en toe een likje aan Puk. En als Fluf losloopt dan knabbelt ze aan het hok van Puk om hm te bevrijden (wat onmogelijk is). De dierenarts wilt Puk pas over 3 weken laten castreren. Dan is hij ongeveer met 5 maanden. Ik vind dit best laat. Maar hij zou nog iets meer gewicht moeten hebben voor de narcose. Dus op zn vroegs kunnen ze met 5 weken weer bij elkaar. Ik begreep namelijk dat een ram nog 2 weken vruchtbaar is na castratie. So far So good
  1 punt
 9. En als er te veel konijnen in de duinen komen en holen graven ondermijnt dat de duinen en gaat men van een konijnenplaag spreken en moeten ze weer afgeschoten worden. En zo is het cirkeltje weer rond.
  1 punt
 10. Aardbeienwax? Hoezo aardbeien? Straks blijft het niet bij denken dat een fiets goed gezelschap is, maar proberen ze of het niet alleen een lekker luchtje maar ook een lekker smaakje heeft............fffffffffffft zei de band. 😁
  1 punt
 11. Welkom! 🐰 Ben ook benieuwd hoe het verder gaat!
  1 punt
 12. Ik zie maar al te vaak op het forum voorbijkomen dat mensen tips vragen, die uitgebreid krijgen en dan vervolgens toch een beetje terugdeinzen en ondanks dat ze dan beter weten hun konijn alleen blijven houden, in een te klein hokje blijven houden of op een andere manier toch door blijven gaan met iets waarvan ze weten dat het niet fijn is voor het konijn/de konijnen. Inderdaad heel mooi om te lezen dat jij er wel vroeg bij bent en ook daadwerkelijk actie onderneemt! Ik ben benieuwd of ze elkaar leuk blijven vinden, duimen maar! 🍀
  1 punt
 13. Welkom! Mooi om te lezen dat je gelijk actie onderneemt. Hopelijk dalen de balletjes van het rammetje snel in en gaat de rest ook voorspoedig.
  1 punt
 14. Hallo. Ik ben ook begonnen met 2 jonge konijntjes. We hebben ze in het begin volledig apart gehouden. Het rammetje zat buiten en het meisje binnen (was toen zomer). 2 weken na castratie hebben we ze een week in de garage gezet in een rennetje voor de koppeling. Was voor hen beiden neutraal en dit is van in het begin direct heel goed gegaan. Toen het voedstertje ongeveer 6 a 7 maanden was werd zij heel hormonaal en zagen we meer onrust. Na haar castratie is dit verdwenen en ze zijn nog steeds een heel mooi koppeltje. Veel succes!
  1 punt
 15. Welkom op het forum! Fijn om te lezen dat je meteen actie onderneemt. Als je naar een goede konijnenopvang was gegaan had je het voor jezelf een stuk makkelijker gemaakt, maar ik vind dat je toch goed bezig bent. De konijnen zijn dan niet op karakter bij elkaar gezocht (dat kan ook niet op die leeftijd), maar een voedster en gecastreerde ram geeft wel de beste kans op een gelukkig koppel. Kijk even hoe het gaat als je ze in elkaars zicht heb staan terwijl je wacht op de castratie (+14 dagen daarna ivm dat de ram dan nog mogelijk vruchtbaar is). Soms raken ze namelijk gefrustreerd als ze elkaar wel kunnen zien maar niet bij elkaar kunnen komen. De koppeling daarna kan daardoor ook moeilijker worden. Voor een ongecastreerde ram is het ook een beetje de kat op het spek binden met een voedster zo dichtbij. Ver uit elkaar zetten is dus soms juist handiger, al gaat het bij heel jonge konijnen ook vaak goed als je ze nog in elkaars zicht houdt. Zorg er wel voor dat ze absoluut niet bij elkaar kunnen. Konijnen zijn heel vindingrijk en ze springen bijvoorbeeld ook makkelijk over een hekje van 60 cm. Leuk dat je ons op de hoogte gaat houden!
  1 punt
 16. Ik weet niet zo goed wat het juiste topic is, maar ik wilde het hier graag delen. 10 september ben ik mijn lieve nijntjes, Snow (5,5m) en Chopper (3j) verloren. Dit nieuws ontving ik toen ik op vakantie was, van het pension waar mijn baby's verbleven. Het pension heeft toegestaan dat een andere eigenaar zelf hun konijnen ophaalden, deze hebben bij het eten uit ons hok halen niet de deur achter zich dicht gedaan, het pension heeft nagelaten een check ronde te doen bij het afsluiten. Hierna hebben ze hun nieuwe hond, een opvanghond die ze nog niet kenden, op het terrein laten loslopen. Het was snel voorbij toen de hond mijn nijntjes vrolijk zag ronddartelen op het manege terrein. Het pension heeft alle kosten vergoed, aangegeven dat dit nooit eerder is voorgekomen, en heeft meerdere maatregelen genomen om soortgelijke "ongelukken" in de toekomst te voorkomen. Alhoewel ik geloof dat ze in de toekomst beter zullen opletten en dit niet snel meer zal gebeuren wil ik het toch hier vermelden, gezien dit pension ook hier in het forum wordt aangeraden, en ik vind dat een ieder het verdient alle informatie te hebben voor ze hun nijntjes hier achterlaten voor vakantie. Het gaat hier om het knabbeltuintje in Bleiswijk. Vooral mis ik mijn lieverds heel erg, Chopper was een prachtig wit konijn met mooie bruine vlekjes in haar oortjes en een geheel eigen karaktertje. Snow hadden we pas een paar maanden, een lief gitzwart mannetjes konijntje die het liefst at terwijl die op een mens zat, en nieuwschierig was vanaf de eerste minuut. We hadden hem gehaald als maatje voor Chopper, zodat ze niet langer alleen zou zijn nadat we eerder dit jaar haar vriendje Cooper verloren.
  0 punten
Deze erelijst is ingesteld op Amsterdam/GMT+01:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .