Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 23-09-22 in alle zones

 1. Ik heb van de week het nachthok weer helemaal vol gedaan met stro. Gisteren middag lag het meeste stro echter al weer voor het hok op de straat 😅 Zoals het een goede konijnen slaaf betaamt heb ik gisteravond alles er weer netjes ingestopt 😂
  2 punten
 2. Sterkte met je verlies. Bij konijnen is het inderdaad zo dat als ze 24 uur niet eten, de darmen stilvallen en dat dodelijk kan zijn. Vandaar dat de meeste mensen hier de dierenarts onder de sneltoets hebben voor als een konijn niet aan komt rennen als je eten komt brengen. Je kunt je konijn echt wel even te tijd geven om te rouwen, als je daar zelf ook behoefte aan hebt, zolang ze niet zichtbaar wegkwijnt. Je voedster alleen houden vind ik geen optie, want konijnen zijn groepsdieren. Dan kun je dus twee kanten op: of je neemt haar mee naar een goede konijnenopvang en laat haar koppelen aan een vriendje, of als je met konijnen wilt stoppen, dan kun je haar afstaan aan een opvang zodat zij een goed huis voor haar zoeken. Wat in elk geval niet werkt is er een willekeurig ander konijn bij zetten, konijnen zijn kieskeurig in hun partnerkeuze.
  2 punten
 3. Wat een nare ervaring! Het zou inderdaad kunnen dat er nog iets onderliggends aan de hand was. Heel veel sterkte met het verlies van Nijn! De lijst met konijnkundige dierenartsen wordt gemaakt aan de hand van ervaringen van leden. Het is dus zeker goed om je ervaringen te delen, ook als die niet positief zijn.
  2 punten
 4. Ik heb ze gekoppeld en het is heel goed gegaan! Ik had twee koppels; Soltar en Hazel & Loeki en Foep. Ik zou het leuk vinden als ze bij elkaar zaten, dus ik heb geprobeerd ze te koppelen. In het begin vonden Soltar en Loeki elkaar niet zo leuk, maar nu zijn ze dikke vrienden. We zijn van plan om de ren te verbouwen, met bijvoorbeeld een zandbak. Ik heb ze gekoppeld in de schuur. Groetjes van Anna, Soltar, Hazel, Foep & Loeki 😄
  1 punt
 5. Hoi iedereen, Ik heet Stefanie vorige maand heb ik een konijn meegenomen dat met kooi en al tussen het afval stond. Hij had geen eten of drinken, hele lange nagels en zat in zn eigen vuil. Ondertussen zijn z'n nagels geknipt, is hij gevaccineerd en gecastreerd. Hij weegt 1.5kg en is gezond volgens de dierenarts. Hij krijgt voornamelijk hooi, hij heeft een handgemaakt toilet met ruif en zit los in huis. Wij zijn 2 weken geleden verhuisd naar een woning met een tuin, het is de bedoeling om buiten een stuk af te zetten en een voedster erbij te nemen. Maar omdat hij zo aanhankelijk en sociaal is (en zindelijk) zit hij voorlopig binnen. Hij ligt savonds bij ons op de bank of op schoot. Ik had niet verwacht dat een konijn zo mensgericht zou zijn, daarom heb ik mij hier aangemeld om toch wat beter geinformeerd te worden. Groetjes, Stefanie en Roger
  1 punt
 6. Hallo allemaal 👋 Ik ben hier nieuw dus ik dacht laat ik mezelf ook even voorstellen. Ik ben Jonna en ik heb sinds kort een heel lief rammetje van 1 jaar, genaamd Binkie. Over een aantal weken mag hij gaan daten in de opvang en dan komt er een vriendinnetje bij. Heel fijn dat je terecht kan op dit forum om vragen te stellen en van elkaars ervaringen te leren🙏 Hier nog even een foto van Binkie op zijn 'troon'😏
  1 punt
 7. Dat alleen in die buik knijpen al terwijl Nijn erg veel pijn had. De tranen zouden toch over je wangen rollen. Wat hebben jij en Nijn een lijdensweg achter de rug. Wat moet dat een traumatiserende ervaring geweest zijn. En wat heb je veel voor hem over gehad. Je hield duidelijke veel van hem en kende hem ook goed. En wat een lieverd op die foto te zien. Hangoren zijn altijd aandoenlijk. Heel veel sterkte met deze slechte ervaringen. Zeg dan als DA dat je er weinig verstand van hebt, dan ken je je eigen competenties maar dit.....
  1 punt
 8. Oh haha ja tuurlijk, had het gehoort van m'n vriendin,die had dat gedaan
  1 punt
 9. Bij mij ook alles van gevlochten gras, al het knaagspeelgoed eigenlijk, behalve van hyacintenblad. Op de een of andere manier vinden ze die wel heerlijk om aan te knagen en mee te spelen. Die zijn helaas alleen niet los te koop (hint voor @Evee😉). En idd losse knaaghoutjes ook niet, ze willen hier ook alleen verse takken. Qua intelligentiespeelgoed verschilt het idd heel erg per konijn. Ukkie is helaas niet zo heel erg snugger 🙈 die snapt iets na 100 x nog niet, terwijl Brownie alles vrij snel doorheeft. Denk ook dat dieren hun eigen IQ hebben 😉 Dus Brownie vindt intelligentiespeelgoed wel erg leuk, Ukkie raakt alleen maar gefrustreerd dat ze lekkere dingetjes ruikt, maar geen idee heeft wat ze moet doen (of dat ze überhaupt iets moet doen 😂).
  1 punt
 10. Wat verschrikkelijk, je bent afhankelijk van de deskundigheid van de DA's, je benadrukt dat je een konijnenkundige arts wilt, durft hen waarschijnlijk niet te nadrukkelijk te "corrigeren" of bevragen, want je wilt de arts niet boos maken, je wilt dat Nijn geholpen wordt...... dan de twijfels of de fouten van de DA's de dood van Nijn veroorzaakt hebben of misschien iets onderliggends verergert hebben en daardoor dodelijk voor NIjn maakten, misschien was er inderdaad niets aan te doen.....het maakt dat je verdriet én boosheid/frustratie voelt over die onzekerheid of het overlijden van Nijn onafwendbaar was. Heel veel sterkte. 😢
  1 punt
 11. Die van mij is alles behalve bitchy hoor 😁
  1 punt
 12. Ahh, niet wat je wil horen maar ik denk een goede beslissing dat je toch voor de foto bent gegaan. Niet wat je had verwacht ook. Zo zie je maar hoe sterk konijnen zich houden, hij zal toch veel pijn hebben. Een dapper besluit inderdaad om ze samen te laten gaan. Koppelen op 10-jarige leeftijd kan soms echt heel prima, maar in dit geval kan ik me heel goed voorstellen dat samen laten gaan een betere optie is. Veel sterkte en geniet nog even van ze.
  1 punt
 13. Ik denk dat er net als bij mensen verschil in intelligentie bij konijnen is. Twee konijnen bij elkaar leren elkaar ook wel dingen aan.
  1 punt
 14. Ik heb ook hennepvezelmatten in de catcubes liggen en ze zijn ook wat gesloopt maar er de vloer is nog aardig bedekt. Daarboven op heb ik goed stro gedaan. In het hok wil ik het binnenkort ook doen maar ik ben bang dat ze gaan plassen en keutelen. Ik wil de trap naar het hok ook even in het midden van het hok bevestigen zodat ik het linker gedeelte af kan sluiten. Er komt nog wel plexiglas voor de panelen maar met de winter lijkt me een deurtje dicht in het hok ook ideaal.
  1 punt
 15. Dapper besluit. Wat zijn deze diertjes samen oud geworden. 12 jaar zijn ze hier nog nooit geworden. Ik denk ook dat inslapen een verdrietige maar wel juiste keuze is. Als inderdaad een niersteen in een urineleider komt, is dat zeer pijnlijk. Mensen weten dan al niet waar ze het zoeken moeten. Mmmm gekken die niet zoveel uitgeven maar wel gekken die het geld ontvangen. Zelf zou ik het er ook niet aan uitgeven maar ik vind het wel eens schandalig wat dierenartsen durven te vragen. Dat zien we hier op het forum al aan de onkosten voor castreren. Dat loopt ook uiteen. Ik weet dat het ook bij de jaarlijkse injecties veel scheelt. Sterkte de komende tijd.
  1 punt
 16. Stro geeft warmte, vanwege de holle vezels. Stop het nachthok er flink vol mee, zodat ze er lekker in weg kunnen kruipen. Die van mij slapen in de catcube, waar ze de hennepmat uit gesloopt heben, dus op de koude tegels. Als het erg koud wordt gaan ze vanzelf wel in het nachthok slapen.
  1 punt
 17. Het is weer de hoogste tijd voor wat Fluffy en Pip spam 😀
  1 punt
 18. Die van mij zijn anders heel dom. Ik maak een gat in de verrassingszakjes, anders snappen ze niet wat ze ermee aan moeten.
  1 punt
 19. Ik heb niet echt een voorkeur geloof ik. En als ik al mijn konijnen even langs ga vond ik ze allemaal op hun eigen manier leuk. En het mooie is dat je niet hoeft te kiezen, ik heb ze toch altijd allebei 🙂. Bij honden en paarden heb ik wel een voorkeur voor de dames. Maar ik heb wel veel meer op ruinen en hengsten gereden dan op merries, nu ook weer twee ruinen. En daar ben ik hartstikke gek op. 'Mijn' buurthond is een reu en ook een grote lieve lobbes. Ik vind het pittige van de dames erg leuk, maar het goeiige van de heren ook.
  1 punt
 20. Je mag ook niks zeggen van de scheldwoordenfilter zeg.
  1 punt
 21. Als huisdier? Of ben ik een uil of adelaar? Ik ga voor de uil. Jouw eigen konijn redden en twee onbekende konijnen dood laten gaan of twee onbekende konijnen redden, maar dan gaat jouw eigen konijn dood.
  1 punt
 22. Drie weken geleden ging ik met mijn nijn van 8 jaar naar de dierenarts voor een tranend oogje. Omdat mijn zeer konijnkundige dierenarts die ik al 20 jaar had wegens ernstige medische reden langere tijd niet beschikbaar was, zocht ik een dierenarts uit de lijst, dierenarts Caberg. Na een consult kreeg nijn een antibiotica kuur. Tijdens de kuur, met rundsmaak 😳, ging nijntje echter behoorlijk achteruit in gezondheid en at ineens slecht. Dus teruggegaan. Specifiek aangegeven dat ik wel de in konijnen gespecificeerde dierenarts wilde. Dat nijn slecht was geworden van de antibiotica kuur. Dierenarts besloot dat het toch echt aan zijn kiezen lag. Onder narcose, heel spannend of hij eruit kwam. Geen instructie meegekregen dat hij gelijk weer moest eten en nijn kreeg ook geen eten na de narcose daar. Heb nog zodra ik hoorde dat hij daar moest blijven, gelijk zijn lievelingsgroen na gebracht, zodat hij dat gelijk kon eten na de narcose. Ik kreeg dat onaangebroken weer terug mee. Ze hebben hem heel de dag geen eten gegeven. Kreeg weer medicatie mee, die achteraf gezien, niet de darmen stimuleerde maar wel de maaglediging. Tegen mij werd gezegd dat dat was zodat zijn buik weer op gang kwam (maar hij had dus iets moeten hebben om zijn buik te stimuleren ipv alleen de maaglediging). Kreeg ook Novacam mee (goed!) Maar verkeerde dosering (ik had het gecheckt bij Wilhelminapark in Utrecht telefonisch omdat ze het 1 keer per dag hadden voorgeschreven en de dosering erg afweek van de dosering van vorige, echt konijnkundige dierenarts. Nijn at erna thuis niet goed, bijgevoerd met critical care dwangvoer, extra medicatie gevraagd om buik op gang te brengen maar kreeg hetzelfde (waarvan ik dus niet wist dat het alleen op de maag werkte.) Week erna ging het toch steeds iets beter, tot hij ineens weer stopte met eten. Ik weer naar dierenarts. Ja lag aan dat hij toch al wel erg oud was, maar omdat hij wat moeilijk liep (achterhand problemen) werd er medicatie e. Cuniculi meegegeven. Ik vertrouwde het inmiddels niet meer, twee dagen eerst met wat ik dacht darmmedicatie en dwangvoer. Eerst dag had nijn het opgegeven, tweede dag knapte hij beetje op en dronk zelf uit de dwangvoer spuit. Kreeg weer een beetje hoop dus in de lijst dierenarts uitgezocht voor second opinion of zij ook dachten aan e. Cuniculi, want de symptomen waren niet heel erg aanwezig en het stoppen met eten wel en nijn was wel snel dun en in flink slecht conditie geraakt, ondanks het dwangvoeren. Eerst vervoer geregeld want heb zelf geen auto, naar Op d'n Dieck in Sittard. Aangegeven dat ik echt konijnkundige dierenarts nodig had. Hele jonge dierenarts, maar goed dat zegt niet dat ze niet goed kan zijn. Ze wist zeker wel het een en ander en wist veel van medicatie, gaf aan dat hij niet de juiste medicatie had gekregen voor darmstimulering. Hij keutelde wel maar wel plakkeutels. Gaf aan dat hij erg ziek was (klopt, in drie weken van een loopoog naar een erg ziek konijn, daarom zocht ik ook second opinion dierenartshulp). Maar onderzocht zijn buik zo hardhandig terwijl nijntje er overduidelijk veel pijn aan had! Ik zei er wat van, ze ging gewoon door en reageerde niet op mij! Nijn kermde van de pijn ik was helemaal flabbergasted en ben heel boos op mezelf dat ik niet boos ben geworden. Uiteindelijk pakte ze hem aan het nekvel om terug in het hok te zetten dus ik snel zijn kontje ondersteund. Weer medicatie mee uiteraard, nu zou dat de goede zijn. Thuis kon nijn niet meer zitten van de pijn in zijn buik, ondanks dat er pijnstilling was gegeven. Hij wilde ook geen dwangvoer meer, slikte gewoon niet, hield kop plat op de grond. Terwijl hij s ochtends de dwangvoer nog uit de spuit likte. Veel geknuffeld en warm gehouden. Paar uur later nog eens geprobeerd. Paar uur daarna viel hij op zijn zij en met een luide schreeuw stierf hij. Ik kan niet beschrijven hoe zielig dit was en hoe enorm naar voor nijn en ook, ondergeschikt, frustrerend en verdrietig voor mij. Ik neem geen enkele dierenarts kwalijk dat ze mijn nijn niet konden redden, wie weet wat er nog onder heeft gezeten, maar dit was ondanks ongetwijfeld goede bedoelingen NIET ok van alle drie de dierenartsen niet. Niet een heeft voorgesteld hem op te nemen, wat mijn voormalige dierenarts wel altijd deed. In een paar weken van een happy konijn met loopoog, naar een dood konijn. Ow ja, geheel ondergeschikt aan het leed, was ik ook zo'n 500 euro kwijt aan de lijdensweg van mijn nijn. Mag ik nog een keer herhalen dat deze dierenartsen op de lijst staan van Bunny Bunch?
  0 punten
Deze erelijst is ingesteld op Amsterdam/GMT+01:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .