Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 15-08-22 in alle zones

 1. Één van onze katers wilde graag mee op pad en kroop alvast in een rugzak.
  3 punten
 2. Bobbie is weer helemaal de oude! Uiteindelijk een week lang 3 tot 4 keer per dag moeten voeren en medicijnen herhalen. Vanaf zaterdag leek het alweer wat beter te gaan en vandaag sprint ze weer door de tuin en eet ze alles wat ik voor haar neus zet. Geduld beloond. Nog steeds dank voor al jullie advies.
  2 punten
 3. Na het eten even samen een slaapje.
  2 punten
 4. Zo schattig als ie slaapt.
  2 punten
 5. 1 punt
 6. Ik zocht dit topic en kon het niet vinden, en toen zag ik dat het nog bij voorstellen stond. Daar was het niet helemaal op z'n plaats, dus ik heb het grootste deel even gesplist en verplaatst naar het fotohoekje, nu kun je lekker doorgaan met de updates van de leuke grijze oren/neusjes/pootjes 😍
  1 punt
 7. Halfslapend keutelen in de schaduw houdt het caviakoppie koel.
  1 punt
 8. Vandaag naar de snuffeltuin geweest om kennis te maken voor speur of detectiewerk. Wat leuk is dat zeg, zo'n tuin! Yula heeft zich een ongeluk gesnuffeld en toen ze rondjes begon te rennen en van de ene kuil naar de andere ging om te graven was het genoeg geweest, overprikkeld 🤣. Die vrouw is ook gedragsdeskundige en bevestigde wat ik zelf ook in Yula zie. Ze is onzeker, maar wel heel nieuwsgierig en ondernemend en dat wint het. Er zit duidelijk terriër in, dat zie je al meteen aan haar kop en zeker aan haar gedrag. Haar eerste reactie op spanning is blaffen en stoer doen, maar ze is niet stoer, ze probeert dingen die ze eng vindt weg te blaffen. Strakke begeleiding en regels zijn noodzakelijk en opletten dat er geen verkeerde dingen worden aangeleerd, want ze is verschrikkelijk slim, maar heeft nog niet het zelfvertrouwen en evenwicht om zelf verstandige beslissingen te nemen. Ze moet niet te vrij gelaten worden, dat vergroot haar onzekerheid, regels en weten wat er van haar verwacht wordt geeft haar houvast. Bij blaffen binnen regels bevestigen, binnen wordt niet geblaft. Dat kan ook prima, want ze weet dat ze binnen veilig is. Bij blaffen buiten (op straat, niet in de tuin) uit de situatie halen en aandacht afleiden, ze heeft daar steun in nodig. Bezoek vond ze dat we goed aanpakken. Begeleiden als ze blaft, want het is een spannende situatie waarin ze steun nodig heeft. Rustig aan, Yula aan de lijn als er iemand binnenkomt, bezoek de hond laten negeren en 1 persoon tegelijk die ze al een beetje kent. Goed begeleiden en afleiding geven in een kluif, lickimat of kong, iets wat haar bezighoudt en kalmeert. Super fijn om te horen dat zij er hetzelfde naar kijkt als ik en dat we dus echt op de juiste weg zitten! Ik heb al veel geleerd van Yula hoor! Ze is ook een echt een duidelijke spiegel, haar reacties zijn heel direct, ze wijst me goed de weg. Binnenkort gaan we een proeflesje speuren en eentje detectiewerk doen om even uit te proberen. Ze is ook bezig met een nieuwe activiteit, daar weet ze morgen meer over. Alles 1 op 1 met het plezier en de behoefte van de hond centraal. Erg prettig! Yula is bekaf nu, daar heb ik de rest van de dag geen omkijken meer naar 😁.
  1 punt
 9. Ik heb een paar planten die het helemaal niet goed doen. Ik wil ze steeds wegdoen maar dan vind ik het toch zielig. Misschien gewoon eens doen. Hupsakee, weg ermee 🤣. Gewoon op de dag dat de kliko wordt opgehaald, dan kan ik ze er ook niet meer uit halen.
  1 punt
 10. 's Avonds verkoeling zoeken op het strand.
  1 punt
 11. Als je dichtbij zou wonen, mag je hier gratis buizen voor de heuvel ophalen. En van harte welkom.
  1 punt
 12. Hoogstwaarschijnlijk komt er bij mij een konijntje bij! Tijdens een familie weekend vroeg een oom mij zomaar of ik er nog een konijntje bij wilde. Zij wilden/konden hun konijn niet meer verzorgen helaas. Jammer genoeg had ik toen niet de mogelijkheid om het konijn op te vangen. Nu zijn wij bezig met bouwen van een konijnenren van 8m2, daar kan ik 2m2 van afzetten voor dat konijntje. En dan later kan ik de ren door de helft doen (twee rennen van 4m2) zodat het konijn van mijn oom een maatje kan uitzoeken bij de opvang! ik had dus helemaal dat idee in mijn hoofd, dus na overleg met mijn ouders heb ik mijn oom een berichtje gestuurd of hij het konijn nog had en het nog steeds een nieuw huisje wil geven. Vandaag kreeg ik het antwoord binnen, hij wil het! In februari is de ren af dus dan kan het, we gaan een datum afspreken in februari dus! Ik weet dat het nog vrij lang gaat duren, maar ik dacht: ik deel het hier even , want ik ben zo blij! Het konijn heb ik 2x gezien. Een keer op een verjaardag en een keer met verzorgen. Het waren er eerst twee, en ik weet niet welk konijn nog leeft en dus ook niet welk konijn ik straks krijg 🙈. Van het verzorgen weet ik dat ze geen hooi kregen en vrij veel gemengde brokjes, dus ik ga me inlezen in een konijn hooi laten eten, overzetten op andere brok en een konijn af laten vallen. ik heb er in ieder geval zin in! Mijn grootste droom is om een dierenopvangcentrum te beginnen, dus dit voelt als het begin!
  1 punt
 13. Kwestie van goed afstemmen wie wat doet. Toen ik nog een viertal had, stapelden ze de toiletbakken in elkaar.
  1 punt
 14. Welkom bij firma wal&sloot. Het knaaghuisje is vakkundig op-zijn-kop gezet, zodat je er in kan zitten en tegelijk eten. Veeeeel minder vermoeiend! Het lekkere worteldakje was toch al op. Bovendien lag de speelbal in de weg, dus die is netjes opgeruimd, in het waterbakje 🤣🤣 Ze zijn in te huren voor een klein handje verse kruiden en groenten per uur👍 Overigens heb ik echt geen idee hoe ze het voor elkaar hebben gekregen dat het knaaghuisje op-zijn-kop staat🤔😂
  1 punt
 15. Ze is inderdaad rustig ingeslapen bij de dierenarts vanochtend. Stress kende ze niet, ze zat de dierenarts af te likken en viel op haar hand in slaap. Ben allang blij dat zij overal zo op haar gemak was, daardoor waren haar laatste minuten niet stressvol maar gewoon zo nieuwsgierig en lief als Brittje zelf ook was.
  0 punten
 16. Heftig verhaal van vandaag, @Jamesthebunnybutler! Ik denk dat wij Britt morgen laten gaan. Ze wankelt weer heel veel, haar neusje wordt echt enorm vies van het snot (hoewel ze nog weinig niest), van de week had ze plots ineens borrelende darmen, ze is ineens aan de diarree. Wel afgewisseld met gewone normale keutels, aanhoudend was ik natuurlijk al lang bij de dierenarts geweest. Nu wilde ik het even aankijken, en ze heeft er ook gewone keutels tussen zitten. En ze gebruikt sinds vanavond haar rechtervoorpootje niet meer. Ze zet er geen gewicht meer op en hij voelt warm. Ik kan niks geks zien of voelen, maar het pootje bezorgt haar duidelijk last. Morgenochtend om 9 uur hebben we een afspraak bij de dierenarts en als dan de conclusie dezelfde is als die van ons, laten we haar meteen gaan. Het is mooi geweest. De opeenstapeling van alle klachten op haar 10e maakt niet dat ik er vertrouwen in heb dat dat nog goedkomt of onder controle komt voor een goede oude dag. En ik wil voorkomen dat ze echt gaat lijden.
  0 punten
 17. Vanmorgen was ik bij een vriendin op bezoek. Zij heeft twee konijnen en vroeg me of ik even wilde kijken naar een van de twee, hij was wat stiller dan anders en ze vroeg zich af of er iets mis was. Hij at nog wel. Hij zat hartstikke stil in een hoekje en liet zich aaien en oppakken, wat hij normaal nooit doet. Toen wist ik al dat het niet zo goed was. Even mee naar binnengenomen en toen zag ik dat hij urinebrand had, vieze billen, hij tolde een beetje en was hartstikke mager. Oogjes kwam ook wat pussigs uit. Ik wist natuurlijk meteen dat dit foute boel was en waarschijnlijk EC. Mijn vriendin gaf aan dat ze hem niet kon/wilde behandelen met deze diagnose en toen heb ik haar geadviseerd hem vandaag nog te laten gaan. Dat vond ze gelukkig ook de beste optie, maar ze wilde absoluut niet zelf gaan. Ik ben toen met het konijntje gegaan, gelukkig had de dierenarts in het dorp een plekje. Gelukkig trof ik ook een konijnkundige dierenarts die hem nog uitgebreid onderzocht had. Hij had vreselijke ondertemperatuur (34 graden!) en was onderweg om in shock te raken. Hartje klopte niet goed meer, vergrote nier, haakje op de kiezen, te weinig buikgeluiden en er kwam met het temperaturen een klodder bloed mee. Helemaal de juiste keuze dus om hem vandaag nog te laten gaan. Arm konijntje! Ik heb hem nog even bij het maatje in de ren gelegd. Ze denkt er nu aan om het overgebleven konijn af te staan, omdat ze eigenlijk niet helemaal de ruimte meer heeft om met een koppel konijnen door te gaan. De opvang (K'nijn en Ko) heeft alleen een enorme wachtlijst voor afstand, er staan er 80 op zei ze. Echt sneu wel, misschien vraagt ze me nog of ik de voedster mee naar het Knaagspoor wil nemen. Fijn dat ze haar niet alleen laat in ieder geval!
  0 punten
Deze erelijst is ingesteld op Amsterdam/GMT+02:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .