Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 10-08-22 in alle zones

 1. Ik heb wat medelijden met dat eenzame konijntje ergens in een kelder. Hij ziet amper daglicht en kan niet even lekker in het zonnetje gaan liggen. Misschien beter naar een opvang brengen en dan later als je situatie verbeterd is en je vindt het nog leuk dan een koppel konijnen uit een konijnenopvang nemen. Ik heb een koppel uit de konijnenopvang en die waren ongeveer anderhalf jaar oud. Ideaal. Ze waren al lang een echtpaar, beiden gecastreerd en volledig gevaccineerd. Dus de eerste tijd geen omkijken naar vaccinaties of ruzies etc. En ook konijnen van anderhalf jaar kennen ze zo. Ze voelen zich hier nu goed thuis. Gun je konijnen een beter leven.
  5 punten
 2. Ik denk dat ik er zelf ook gewoon wat brutaler in ben geworden in de loop der jaren hoor πŸ˜‰ Bij dit soort blijvende problemen zou ik in ieder geval voor de buik en gebitsfoto zijn gegaan. Zeker als het konijn toch verdoofd moet, dan is het geen extra stress. En ik zou willen weten wat de oorzaak is, zodat je er in de toekomst beter op in kan spelen. Een konijn dat slecht eet door een gasbuik of verstopping zou met medicijnen met een dag of 3 opgeknapt zijn, is mijn ervaring. Met haakjes ook, meestal zelfs de zelfde dag al omdat het probleem weg is en ze eindelijk kunnen eten zonder pijn. Als het langer dan dat duurt, zou er voor mijn idee meer aan de hand zijn.
  2 punten
 3. Mooie oranje luchten. Helaas had ook iemand z'n kat achtergelaten... wie doet dat nou?
  2 punten
 4. Wonen wij in hetzelfde Nederland? In mijn woonkamer is het nog steeds 24 graden, ondanks dat ik 's avonds alles tegen elkaar open zet. Dus ik denk meer in icepods dan in snugglesafes.
  2 punten
 5. Jammer van de foto's. Had je er wel om gevraagd? Nu weet je het dus eigenlijk nog niet zeker.
  1 punt
 6. Mijn ram heeft ook altijd gedoe met zijn blindedarmkeutels. Dat is overgegaan sinds hij graanvrij voer krijgt. Maar in jouw geval zijn er veel veranderingen in korte tijd en is het niet iets wat hij altijd heeft gedaan. Dan zou ik nu niet ook zijn voer gaan veranderen. Laat hij ze allemaal liggen, of zie je dat hij er ook wel opeet?
  1 punt
 7. Haha, als mijn kluskwaliteiten niet zo instabiel waren dan had ik dat zo voor je gedaan. Het is echt geen werk eigenlijk. Als je goed kijkt op de foto of het bedje in het echt zou zien, zou je ook zien dat mijn zaagwerk helemaal niet zo recht is dat het mooi netjes op elkaar past. Sterker nog, ik heb het met lijmen bij moeten trekken met ducktape. 🀫 Het zijn twee Ikea bedjes he, die heb ik niet zelf gemaakt. Van de onderste heb ik de ronde bovenkantjes zeg maar recht gezaagd. En dan het bovenste bedje ietsje ingekort (anders wordt het super hoog). Deuvels (zo heet dat toch?) met houtlijm erin zodat het goed vast zit, schilderen, klaar πŸ€·β€β™€οΈ En ik heb er een vetbed in gelegd, omdat ze met elke andere vorm van dekentjes aan de haal gaan en opvreten en tegelijkertijd sowieso al constant verstopt zijn... Hahaha, nee die rolverdeling was meteen duidelijk. Dakota slaapt de hele middag onder en Mississip gaat soms bij haar zitten. Als ie een wilde bui heeft springt ie op het bovenste bedje. Dakota is daar te onhandig voor, die valt soms al als ze op een trapje wil springen wat half zo hoog is......... (heb haar ook een keer moeten redden omdat ze aan een achterpoot aan een trapje in het hok hing te bungelen)
  1 punt
 8. Ik verbaasde me er ook al over. Wat professioneel. Haha, maken ze geen ruzie wie boven mag slapen? Dat is hier met kinderen wel zo: mag ik boven? Deze bedden zijn wel makkelijker op te maken dan in het echt. Bijzonder leuk om te zien. Ik heb genoten van de foto's.
  1 punt
 9. Wow! Heb je dat bedje zelf gemaakt? Neem je bestellingen aan? 🀭
  1 punt
 10. Ik heb sinds vorig jaar iemand gevonden waar ik mijn konijnen naar toe breng en ben hier super blij mee. Zij heeft een honden-en kattenpension, konijnen doet ze niet maar voor Binky en Monky maakt ze een uitzondering (ik moet er wel bij zeggen dat mijn man en haar man collega's zijn) Ze heeft een leegstaande stal waar Binky en Monky mogen logeren. Die ruimte is iets van 4 bij 4 en uiteraard hermetisch afgesloten. Ook is het er superkoel dus op hete dagen hoef ik me geen zorgen te maken. En ze heeft zelf ook konijnen dus dat is wel super fijn (en geruststellend) Ik moet er niet aan denken om de konijnen een paar weken in een standaard hok te laten. Vroeger gingen ze naar mijn zus waar ze in een ren in de garage bleven maar aangezien ze zijn verhuisd gaat dit niet meer maar sowieso zat ik er nooit gerust op want mijn zus heeft geen enkele ervaring met konijnen.
  1 punt
 11. Mijn beestjes zijn weer thuis πŸ₯³ Zo op het eerste gezicht te zien gaat alles goed, al moeten ze duidelijk wennen aan hun eigen verblijven.
  1 punt
 12. Dat meer over de hond posten heb ik zelf ook hoor πŸ˜„ Namu is ook behoorlijk aanwezig en vraagt veel tijd. Maar ook hier blij konijnennieuws: Met Joris ging het zo goed, dat ik weer gestopt ben met de medicijnen tegen EC. Even afwachten hoe hij het doet, maar ik ben nu drie dagen gestopt en ik merk dat hij mij weer wat beter vertrouwd πŸ˜„ Hij dook weg als ik aan kwam (komt dat mens mij weer zo een spuit in de bek duwen). Hij weegt 1610 nu. Ik heb voor de zekerheid nog wel een nieuwe fles medicijnen gehaald vorige week, maar ik hoop die dicht en op voorraad te kunnen houden πŸ˜„
  1 punt
 13. Grappig genoeg post ik hier de laatste tijd veel vaker over mijn hond, maarrrrr in het echte leven is Dakota nog steeds mijn beste paard van stal en Mississip nog steeds... Lui? Afgelopen week had ik zin in een klusprojectje: ze hadden een cat cube en eten vanuit daar heel graag hooi, maar ik kon maar geen fatsoenlijke hooiruif vinden. De houten die ik had gingen ze in zitten om te plassen πŸ€¦β€β™€οΈ Dus besloten om een stapelbedje voor ze te bouwen en daar dan een ruif aan te maken. Ben eigenlijk best trots op het eindresultaat πŸ˜„ Hooiruifje aan de zijkant gemaakt Prinses op de erwt Best hoog vindt Mississip
  1 punt
 14. Bedankt voor alle tips! Hier gaan we mee bezig. In het begin jankte hij heel veel maar zijn paar keer wezen kijken en daarna was hij ook vertrokken. Dus de nacht is hij verder wel goed doorgekomen. Het is ook dat hij dit huis juist heel goed kent omdat ik vaak overdag op hem pas, blijkbaar is blijven slapen dan toch een te grote stap voor hem. Knaaghout is misschien wel een goed idee. Dat valt niet heel snel te slopen wat hij dus wel heel erg doet met andere dingen. Ligt nu lekker te slapen tegen mijn stoel aan.
  1 punt
 15. Tatamik... πŸ˜… Bij mij heeft de fokker gelukkig rekening met mij gehouden, ondanks dat er al een Texas was geweest, omdat ik zΓ³ graag de naam die ik hem wilde geven ook op z'n paspoort wilde. Hij heet Dark Night in Texas 😁 (ik ben alleen verantwoordelijk voor het Texas gedeelte haha).
  1 punt
 16. Hoi Allen! Echt super dank voor alle reacties. GOED NIEUWS! Ze is weer lekker fit en ze at weer vandaag. Moet de medicatie komende twee dagen nog even afmaken maar ze is weer veel meer de oude. Waar het exact aan ligt dat ze nu beter is dan de eerste avond weet ik niet. Vrijdagvond kreeg ze medicatie die ze dagelijks moest, (gericht op de dikke darm) en zaterdagochtend toen ik terug naar de arts ging kreeg ze een prikje wat ook tegen de dunne darm zou helpen. Dus misschien hielp deze laatste net even meer/gaf dat extraatje. Ieder geval erg blij dat ze nu ook weer blij is! Ik neem al jullie tips mee. Dank!
  1 punt
 17. Dan is het altijd even afwachten. Mijn dwerghangoor voedster van een tuincentrum weegt ruim 3 kilo, heeft staande oren en is een ram. Die van jou zal geen reus worden, denk ik. Misschien goed om te weten dat dierenwinkels het geslacht vaak verkeerd hebben. Maar daar komt je dierenarts vanzelf achter als je hem laat castreren.
  1 punt
Deze erelijst is ingesteld op Amsterdam/GMT+02:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .