Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 13-04-22 in alle zones

 1. Is inmiddels opgelost 🙂Bleek dat door de SS brokken die die kreeg dat de darmen een beetje verstopt waren omdat die dat niet meer gewend waren. Heeft inmiddels weer gezonde keutels en rent weer lekker snel rond door de kamer 😃
  2 punten
 2. Ah, dan hebben de konijnen vast een nationale ‘verontrust je baas’-dag in het leven geroepen, want hier lag vanmiddag ook eentje midden in de ren op z’n zij met de kop op de grond.
  1 punt
 3. Haha, die wou ik maken maar zodra ik de achterdeur opendoe springen ze allebei op! Ik heb wel deze van een paar dagen geleden, kusje! 🐰💕🐰
  1 punt
 4. En nu zijn ze écht een klef koppel, zó leuk! Vanmiddag lag Merien op zijn buik en Zoetje geflopt tegen hem aan (ze doet echt maar zelden een bunnyflop). Gisteren lag Merien geflopt en Zoetje overdwars met haar koppie op zijn buik! 🐰💕🐰
  1 punt
 5. Daar ben ik het niet mee eens.. In biks zit wel degelijk noodzakelijke voedingstoffen voor konijnen aangezien ze niet een heel uitgebreid groentemaaltijd krijgen als huisdier. Alleen moet je het wel heel langzaam opstarten en terug introduceren als je een tijd was gestopt. Ik zou gewoon met één a twee brokjes per dag beginnen en dat geleidelijk opbouwen tot de hoeveelheid dat ze nodig hebben, zolang ze nog goed hooi blijven eten en hun blindedarmkeutels blijven opeten (en anders weer wat afbouwen).
  1 punt
 6. Je zou eventueel wat aanpassingen kunnen doen om te zorgen dat ze wat meer moeten werken voor hun eten: brokjes uitspreiden en groente aan een slinger wat hoger ophangen. Hier kun je misschien ook nog wat tips uit halen: https://www.bunnybunch.nl/informatie/Konijnen-met-overgewicht-laten-afvallen Verder zou ik aan de hoeveelheden niet al te veel veranderen als de balans verder goed is (ze goed hooi eten en geen blindedarmkeutels laten liggen, etc).
  1 punt
 7. Ik vind ze er niet heel dik uit zien. In theorie zou de hoeveelheid brokjes nog naar 60 gram kunnen, veel lager zou ik niet gaan. Volgens mij kan een konijn wel tot 100 gram per kg aan groenvoer eten, per dag. Gezien wat je geeft, denk ik niet dat het daar aan ligt. Al geef je de helft zit je nog op 200 gram aan groente per dag met die 2. Ik zou zelf niet zoveel veranderen.
  1 punt
 8. Ik heb mij zorgen gemaakt om niks. Leia en Lio zijn ondertussen thuis. Ze huppelt al een beetje rond en heeft zelfs een sprietje hooi en wat witloof gegeten. Ik heb metacam gekregen (dosis voor 5kg, ik heb er nog geen ervaring mee) wat ik 5 dagen moet geven en binnen 10 dagen controle. Ben er wel gerust in. Dus mijn advies tot hiertoe is ook doen 😉
  1 punt
 9. Ik heb Leia net binnen gebracht bij de DA voor haar castratie, samen met haar vriendje Lio. Ik heb voor Lio een wilgentakje meegegeven om hem af te leiden tijdens het wachten 😄. Ik vind het best heel spannend, heb nooit een voedstertje laten castreren. Ik ga ondertussen hun verblijf voor binnen klaarmaken. Heb nog twee panelenrennen die ik aan mekaar kan zetten. Gelukkig is temperatuurverschil met buiten minder groot nu.
  1 punt
 10. Laatste update! Ze zitten sinds woensdag weer samen in de woonkamer en ze zijn weer dikke vriendjes! 🙂 Bedankt voor alle tips.
  1 punt
 11. Hartverzakking, er lag er in doodstil met de kop op de grond tussen de groenten... echt een hele abnormale houding. Gelukkig kwam er beweging in toen ik ging kijken, maar damn... ik leef weer een jaar korter hoor.
  0 punten
Deze erelijst is ingesteld op Amsterdam/GMT+01:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .