Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 22-09-21 in alle zones

 1. Het is me niet duidelijk of er alleen een nestje is gemaakt of dat er ook kleintjes zijn. Ik gooi hem er toch even in voor het geval er geen kleintjes zijn: je kunt met de dierenarts overleggen of je konijn nog gecastreerd kan worden. Je pleegt dan eigenlijk abortus. Zeker als de kans groot is dat je konijn zwanger is van een wild konijn. Halfwilde konijntjes zijn geen picknick, niet voor jou en niet voor de konijnen zelf. Ze zijn niet tam en niet wild en daardoor in veel gevallen niet gelukkig in gevangenschap (en moeilijk te houden, bijna geen huisje voor te vinden) en niet veilig in het wild door afwijkende kleuren en niet voldoende natuurlijk instinct. Als je nog kunt voorkomen dat er nog meer van deze tussen wal en schip konijnen komen zou dat iets zijn dat in elk geval overwogen moet worden. Kan het misschien ook een schijnzwangerschap zijn? Ze bouwen meestal een nest vlak voor ze bevallen, aangezien je haar nog maar twee weken hebt is dat te kort. Bezoekje aan de dierenarts om daar achter te komen lijkt me ook de moeite waard.
  3 punten
 2. Ik heb gisteren contact gehad met de oude eigenaren van Soltar en Hazel. Ik had 24 augustus een kaart+brief gestuurd en ze hadden 26 augustus al gereageerd 🙃 maar mijn instagram gaf geen melding van mijn dm, dus daar kwam ik gisteren pas achter 😅 ik weet nu hoe oud Soltar en Hazel zijn en hoe ze vroeger heetten. En ik heb meerdere foto’s gekregen van mijn konijnen maar dan mini 🥰🥰🥰 Dit is Soltar nu: Soltar heeft nog precies hetzelfde snoetje 😊
  3 punten
 3. Misschien denk jij dat je jouw konijnen aan het bestuderen bent, maar zijn zij ondertussen gewoon jouw reactie als baasje aan het peilen. "wat doet ze als we deze brokjes eerst eten?" "vandaag doen we het eens in een andere volgorde, eens kijken wat het baasje dan doet".
  2 punten
 4. Ze lezen stiekem mee en dachten "laten we onze baas eens voor de gek houden" 🤫😂
  2 punten
 5. Nou, die van mij zijn nu veranderd van volgorde. Nu moeten eerst de groene opgegeten worden. Rare jongens, die konijnen...🤣
  2 punten
 6. Mooi konijntje is Soltar zeg! Leuk dat je nu ook baby foto's hebt. 😉
  1 punt
 7. Misschien moet ik ook maar een spamtopic voor alle konijnenfotos maken 😂
  1 punt
 8. Zo'n schattig koppie, @Annasbeestenbende! Wat fijn dat je nu wat meer van je konijntjes weet.
  1 punt
 9. Nou, ik ben er eens bij blijven zitten om te letten op die volgorde, maar het blijft gewoon een wedstrijdje 'zo veel mogelijk brokjes in zo weinig mogelijk tijd eten'. Sien en Freek hebben in ieder geval geen voorkeur voor bepaalde brokjes, wat het dichtstbij ligt gaat als eerste op.
  1 punt
 10. Met rust laten en toch proberen een oplossing te bedenken waardoor er geen katten en kippen bij kunnen. Extra hekjes om het tot een veilig verblijf te maken? Een net er over? Is het wel veilig voor de konijntjes als ze gaan lopen? Een verdieping hok is dat niet, dus daar zou ik ze niet naar verplaatsen.
  1 punt
 11. Ik heb het ook eens gehad met mijn konijnen die niet gevaccineerd waren, er was er eerst 1 doodgegaan dus toen wist nog niet dat het mogelijk een virus was. De andere zat de volgende dag wat droevig te zijn in het huisje en ik dacht dat zij haar maatje miste en haalde een gecastreerde, gevaccineerde ram van 1 jaar op. Hij heeft haar nog even begroet toen we thuiskwamen en toen ging ze ook dood. 😭De nieuwe ram die wel gevaccineerd was is niet ziek geworden, hij leeft nu, 4 jaar later nog steeds met een nieuwe gevaccineerde vriendin die ik een paar weken later aan hem heb gekoppeld. Sindsdien laat ik mijn konijnen telkens op tijd vaccineren, want het maakt dus veel verschil! Mijns inziens kan het met een gevaccineerd konijn geen kwaad maar ik zou wel de boel uit voorzorg goed schoonmaken en ontsmetten. En je moet zeker weten dat je nieuwe konijn dus volledig gevaccineerd is! Maar wellicht hebben anderen hier, toch andere ervaringen?
  1 punt
 12. Kuifje: ‘ik heb vannacht de stoel wat comfortabeler gemaakt’ 🥲
  1 punt
 13. Ik vond die hartjes erin maar wat flauw, zo is het veel beter👍🏻
  1 punt
 14. "Nog even geduld, baas. Het is bijna af".
  1 punt
 15. Honingzalf proberen?
  1 punt
 16. Hoi allemaal, Helaas is Lieve, het vriendinnetje van Pinkel, onlangs overleden... Ze had een blaasontsteking en wilde er met dwangvoeding en antibiotica maar niet bovenop komen. De keuze gemaakt om haar uit haar lijden te verlossen (deed heel veel knarsetanden). Nu ben ik opzoek naar een nieuwe vriendin voor Pinkel. In de konijnenopvang in Born zitten twee gecastreerde dames. Zijn iets kleiner formaat, Pinkel een ietwat groter formaat. Gaan twee dames en een gecastreerde ram goed samen? Of is het beter om één vriendinnetje voor Pinkel te zoeken? Groetjes Maudt
  0 punten
Deze erelijst is ingesteld op Amsterdam/GMT+01:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .