Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 15-05-21 in alle zones

 1. Vandaag bij de opvang dan eindelijk een vriendinnetje opgehaald voor onze Jopie. Sneeuwvlokje is de naam die de opvang haar heeft gegeven. Jopie heeft bijna een jaar alleen gezeten door omstandigheden (vorige vriendjes overleden aan VHD. Hij heeft het overleefd maar moest naar binnen, ivm besmettingsgevaar). Vandaag mocht hij dan eindelijk zijn nieuwe hok én nieuw vriendinnetje leren kennen. Volgens mij is de koppeling nu al geslaagd.... ze hebben even op elkaar gereden en na een uurtje of 2 liepen ze rond alsof ze elkaar al jaren kennen 💓
  10 punten
 2. Kom maar op met geldboompje, wel of niet gevlochten. Zolang ze hun werk doen maakt mij het niet uit🤑🤑
  7 punten
 3. Ach, wat vreselijk dat er eentje gegrepen is. Sterkte. Het overgebleven konijntje is nog te jong om gekoppeld te worden, want zo jong snappen ze daar nog niks van. Als het een mannetje is dan moet hij eerst gecastreerd worden als zijn balletjes ingedaald zijn. Dan 2 weken wachten tot hij niet meer vruchtbaar is en dan kun je naar een goede opvang gaan om hem daar te laten koppelen mits hij 16 weken oud is. Als het een vrouwtje is dan kan ze ook pas met 16 weken gekoppeld worden. Zet er geen jonkie bij, want dat is een risico of ze elkaar nog leuk vinden als ze hun karakter in hun puberteit (tot 1-1,5 jaar gemiddeld) gaan ontwikkelen. Konijnen kiezen elkaar op karakter uit, familie of niet maakt daarbij geen verschil, voedster en gecastreerde ram (een vrouwtje en een mannetje dus) is de beste combinatie. Lees anders onderstaande informatie eens goed door, dan krijg je een idee hoe en wat. Als je vragen hebt, gewoon blijven stellen, hoor, we helpen graag! Konijnenopvang en asiel lijst https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenopvang-asiel-lijst Tips voor beginnende konijnenbaasjes https://www.bunnybunch.nl/informatie/tips-voor-beginnen-aan-konijnen 10 veelgemaakte fouten bij het houden van konijnen https://www.bunnybunch.nl/informatie/10-fouten-bij-het-houden-van-konijnen Geslachtsbepaling bij konijnen https://www.bunnybunch.nl/informatie/geslachtsbepaling-konijnen Tips voor het maken of kopen van een konijnenhok (huisvesting algemeen) https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenhok-kopen-maken-tips Natuurlijke vijanden van het konijn https://www.bunnybunch.nl/informatie/natuurlijke-vijanden-konijn Roofdieren zoals marters en vossen weren uit het konijnenhok https://www.bunnybunch.nl/informatie/marters-vossen-weren-uit-konijnenhok Koppelen van konijnen (partnerkeuze, koppelmethodes enz) https://www.bunnybunch.nl/informatie/koppelen-van-konijnen Een konijn, samen of alleen? https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijn-samen-alleen
  6 punten
 4. Nee, hij is een prachtig mixje tussen een Friese Stabij, Kooiker en Kings Cavalier (King Charles-spaniël). Het rook inderdaad heerlijk! En het bos was zo mooi frisgroen van alle nieuw gegroeide lenteblaadjes! Close up van z'n koppie:
  6 punten
 5. Met je konijntje naar een goede opvang gaan en haar op koppelvakantie daar laten, dan doen zij het allemaal voor je en krijg je een gecastreerd en gevaccineerd kereltje mee naar huis waar ze al van weten dat het klikt met jullie kleine meid. Al is de puberteit nog even spannend of het blijft klikken, dat probleem houd je met jonge konijnen. Edit: sommige konijnen hebben erg baat bij een knuffeltje als ze alleen zitten. Of misschien tijdelijk even naar binnen zodat ze wat reuring heeft?
  5 punten
 6. Wat een gek verhaal! Ging je voor een speeddate waarbij je Taoru ging laten koppelen? Of had je Bambam al uitgekozen? En waar ben je naartoe gegaan? Kijk anders eens naar een opvang uit de volgende lijst en ga gewoon met Taoru voor een goede koppelvakantie! Dan komt hij gegarandeerd met een leuk vriendinnetje thuis! https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenopvang-asiel-lijst
  5 punten
 7. Lig je al een uur in bed te wachten tot je nichtje slaapt. Want:" tante Mira jij komt toch wel bij mij liggen tot ik slaap?" "Tuurlijk lieverd." "Want anders kan ik echt niet slapen, ik vind het te spannend". Wij liggen daar natuurlijk niet alleen. Beertje, Uiltje, Elmo & Elmo en een hele verzameling andere knuffels. Dat niet alleen, pop Alexander ligt tussen ons in want dan ligt hij ook lekker. Ze slaap. Hè hè. Ik stap zo stil mogelijk uit bed. Gelukt! Net voordat ik de deurklink vast pakt hoor ik: "tante Mira wat ga je doen?" *krulspinazie*.
  4 punten
 8. Sterkte met het verlies van je ene konijn! Ik weet niet of je voedstertje al gevaccineerd is, maar dat is wel een vereiste om met haar naar een konijnenopvang te kunnen gaan. Als je het koppelen spannend vindt, dan kun je vaak ook kiezen voor een koppelvakantie. Dan blijft ze daar een paar dagen, tot het nieuwe stel redelijk stabiel is. Ik vind dat zelf heel fijn.
  4 punten
 9. Wat een nare ervaring! En wat baal ik altijd van dit soort berichten. Gaan mensen op zoek naar een maatje voor een konijn, gaan ze naar een konijnenopvang om hun konijn te laten koppelen omdat ze zelf de ervaring missen en vertrouwen op de kennis en kunde van de opvang, en dan loopt het alsnog mis. Ontzettend jammer! Ik ben wel blij om te lezen dat jullie het nog een keer willen proberen. Mocht je advies willen over welke opvangen echt als goed ervaren worden, vraag het dan gerust, we willen je best adviseren! Iets verder rijden waarschijnlijk, maar ik heb zelf bijvoorbeeld goede ervaringen met Knijn&ko in Bavel, bij Breda. Daar heb ik twee konijnen van zitten en ik weet dat er meer bunnybunchers zijn die daar konijnen geadopteerd hebben.
  4 punten
 10. Het lijkt best veel haha. Vooraan 2 heupgordels voor het hardlopen, daarna een serie rode halsbanden van Qila van pup tot nu + reserve. Dan lange looplijnen. Hardloop tuigen. Trektuigen en bijbehorende bungee lijnen. Toch wel leuk om terug te zien hoe mini die bandjes waren. Dat past niet meer!
  4 punten
 11. Dat is geen leuke ervaring voor je konijn en voor jou geweest, zeg. 😞 Viel vies tegen dus. Herpakken, diep ademhalen, tot jullie zelf komen en naar een goede opvang om je konijn een vriendinnetje uit te laten zoeken. Succes, hoor.
  4 punten
 12. Oke super heel erg bedankt voor alle informatie! Dan laat ik ze fijn samen gewoon in een koppel zitten en ga ik de rust bij mijn eigen bunnyssss niet verstoren
  4 punten
 13. Omdenken heet dat: plantjes dus onder de plantentafels zodat Mars er op kan! 😂
  4 punten
 14. Hij is gelukt! Sterker nog, hij ziet er beter uit dan het gross van mijn creaties! Maar nog steeds erg rommelig 😂 Behold:
  3 punten
 15. Maar als de konijnenherberg wel goed te doen is met OV zou ik dat doen. Daar weet je ook zeker dat je een goede behandeling krijgt!
  3 punten
 16. Ik denk dat ik haar ook naar binnen zou halen. Dan kun je haar beter in de gaten houden en met een knuffeltje erbij voor de zekerheid (wel eventuele oogjes en neusje eraf halen). Het is natuurlijk wel een heleboel achter elkaar voor haar (voor jullie ook, maar dat is minder erg, want jullie snappen tenminste wat er gebeurt en zij niet) dus dat kan er best inhakken en haar weerstand misschien verminderen. Goed opletten of ze alert blijft en goed eet, drinkt, plast en keutelt. Dit is niet wat je verwacht had toen je twee ukkies overnam, maar ja, er zit niets anders op dan aanpassen aan de omstandigheden en het beste voor haar doen. We zullen je zoveel mogelijk helpen en steunen, hoor. Sterkte.
  3 punten
 17. 3 punten
 18. Idd gewoon laten liggen. Als ze er niets meer mee doet kun je het weghalen.
  3 punten
 19. Ben blij dat je alle voor- en nadelen op een rijtje hebt kunnen zetten over je plannetje met de hulp van BunnyBunch en tot een keuze bent gekomen die zonder risico's is voor Baloe en Zazoe saampjes.👍 😎 Het is een goed gevoel dat we jou hebben kunnen helpen met informatie en uitleg, daar is BunnyBunch tenslotte voor! Soms is het vechten tegen de bierkaai en dringt geen enkel argument door tot een vragensteller. Zo niet bij jou, bedankt! 😁 Verhalen en foto's van je koppeltje zijn altijd welkom, hoor (hint hint 😉).
  3 punten
 20. Hij is in zijn eentje toch? Geen wonder dat hij niet zo "dapper" is, zo'n ukkie in een nieuwe omgeving en geen steun en toeverlaat om zich aan op te trekken of hem in de enge wereld de weg te wijzen.
  3 punten
 21. Haha je kunt maar een hobby hebben! Ik houd niet van die gevlochten dingen. Vind het leuker als de natuur een beetje zijn gang kan gaan. Ik ben al allergisch voor paarden met ingevlochten manen. Ingevlochten planten krijg ik dat gevoel keer tien van. Het ziet er te gekunsteld uit, dat hoort juist niet bij een plant vind ik.
  3 punten
 22. Een niezend konijn moet inderdaad naar de dierenarts. Het kan vanalles zijn, van onschuldig wat overgevoelig voor stof, tot snot wat een heel ernstig verloop kan hebben.
  3 punten
 23. Tumtum lijkt een beetje klaar met dr puberteit te zijn. Ze heeft in ieder geval de bananen weer grotendeels uit dr oren gehaald. En ook het blaffen is een stuk minder geworden. Als ze een ‘blaf-dag’ heeft weten we nu dat we ipv meer juist minder met haar moeten doen en dat mopperen geen zin heeft. Gewoon negeren, dan stopt het vanzelf. Drie keer in de week lopen we een uur in het bos. De andere vier keer 30-40 minuten. Alleen op vrijdag moet Tumtum genoegen nemen met een rondje van 20 minuten in het bos. Skittles en Yoda zijn dan ‘s ochtends met de uitlaatservice meegeweest en hebben in de middag weinig zin in nog een lange wandeling. Ter compensatie loop ik dan ‘s ochtends met Tumtum ook wat langer. Vanaf juli gast Tumtum ook met de HUS mee op vrijdag. En Tumtum wordt ‘beroemd’! Op de KOL (afkorting van de naam van ons kantoor) zijn we bezig met een nieuwe website. En Tumtum krijgt, als KOL- hond, haar eigen rubriek 😎 Met columns door mij geschreven over de training etc van Tumtum.
  3 punten
 24. Kan iedereen wel eens overkomen! Jammer genoeg overkomt het mij iets té vaak. 😆 Ik ben een meisje van 12 jaar en ik heb sinds kort er een tweede konijntje bij. Toen ik 11 werd heb ik een konijntje gekregen. Van een kennis, uit haar zoveelste oeps-nestje. Hij was toen 8 weekjes. Echter wist ik toen helemaal nog niets van konijnen, ik was zo dom geweest om mij niet in te lezen. Eens ik mijn konijntje had was ik zowat geobserdeerd door de diersoort. Ik zocht op en ik zocht op, en ik vind en ik vond. Ik leerde BB kennen, er ging een nieuwe wereld voor me open. Omdat ik zoveel opzocht kwam ik veel te weten. Ik had al snel door dat konijnen met z'n tweeën veel gelukkiger kunnen zijn. En ik hield zoveel van mijn konijntje dat ik hem dat ook gunde. Ik ging me specifiek verdiepen in konijnen met z'n twee, de kosten die erbij kwamen,... Ik had alles voorbereid, maar er was nog 1 probleem waar ik was tegen opgebotst. Mijn ouders. Ik heb vanalles gedaan om er een tweede konijntje bij te kunnen krijgen. Ik heb een powerpoint gemaakt, vele en diepe gesprekken gehad, ruzie gemaakt en discussies gevoerd. Ik heb zelfs gestaakt. Ik heb toen 3 dagen lang hele dagen bij de konijnen geleefd. Oh, wat waren mijn ouders toen boos! Ik sliep daar, ik at daar,... Vergis je niet! Ik heb zo'n acties wel langer dan een jaar volgehouden. En toen zijn ze het eindelijk gaan inzien, konijn horen met twee. Op 10 april 2021 bracht ik Punky naar Het konijnenhof in Stekene voor een koppelvakantie en op 15 april 2021 mocht ik een koppeltje ophalen. Wat ben ik blij dat ik altijd heb volgehouden en nooit heb opgegeven. Want als ik ze nu elkaar zie wassen, gebunnyflopt tegen elkaar zie liggen of ze samen snellen naar hun bakje met brokjes. Dan kan mijn dag niet meer stuk.
  3 punten
 25. Ze ligt in haar hoektoiletje gepropt te slapen 🥰 en heeft in de rest van de kooi gekeuteld 🤦🏼‍♀️
  3 punten
 26. Je kan nooit genoeg bloempotten hebben toch, haha. Je zal maar toevallig tegen een plant aan lopen en geen pot hebben. 🤣 Het was wel deels toevallig hoor. Had de plant al op m’n lijstje staan, maar volgens de website hadden ze ‘m niet. Toen zag ik ‘m opeens tóch in de winkel staan, dus tsja, dan zit ie snel in het winkelwagentje. 😄 Ben alleen één plant vergeten; op de plantenstandaard staat nog een plateautje leeg..
  2 punten
 27. En dan nóg 3 lege potten hebben en ter decoratie zetten 😲 Je hebt toch niet een keer ‘s nachts bij een bloempottenhandel ingebroken hè? 🕵️‍♀️ (blijkbaar is het belangrijk om het geslacht van een detective er bij te vermelden. Dan val je als detective minder op of zo 🧐) Edit: o, als de tekst geplaatst is zie je dat tekentje niet meer) Edit 2: en ‘toevallig er tegenaan lopen’ is bij jou natuurlijk totaal niet meer geloofwaardig 🤣
  2 punten
 28. Je kunt het beste naar een konijnenopvang gaan en haar laten koppelen. Dat kan vanaf 16 weken. Daar kun je je voorkeuren opgeven en kan je voedster zelf meebeslissen met wie ze gaat samenwonen. Er moet wel echt een klik zijn.
  2 punten
 29. Formaat maakt niet uit hoor, gezondheid wel. Ik heb ook probleemloos een voedster van 1200 gram laten helpen. Een operatie is nooit geheel zonder risico natuurlijk, maar vrijwel alle dames komen er goed doorheen, als dat niet zo is dan is er vaak sprake van onderliggend lijden. Meestal 1 tot 3 dagen in de lappenmand en dan zijn ze er alweer grotendeels bovenop. Ik zou inderdaad wel voor een konijnkundige dierenarts gaan die deze operatie vaker uitvoert.
  2 punten
 30. Onder de 200 blijven, dan kom je niet in de krant 😉 “Tip: bouw rustig op. Ga niet in 1 keer 40 planten kopen en je huis er mee vol zetten.” 🤐
  2 punten
 31. Altijd baas boven baas https://www.ad.nl/wonen/rutger-heeft-200-planten-in-zijn-woning-staan-het-is-toch-wel-een-uit-de-hand-gelopen-hobby~aeed3b54/
  2 punten
 32. Sterkte met het verlies! Welk geslacht heeft het overgebleven konijntje?
  2 punten
 33. Je kan het altijd proberen, meestal zie je snel genoeg of het te vroeg is of niet, op tijd ingrijpen als het niet gaat.
  2 punten
 34. dankjewel voor je reactie! We gaan het zeker nog een keer proberen!
  2 punten
 35. Met mijn eerste paar heb ik 8 jaar gedaan, en deze heb ik inmiddels al 12 jaar 😄
  2 punten
 36. Ja ja niet zo kritisch dames, het is nogal een puzzel geworden 😆. Maar nu zijn de dubbele berichten verborgen 👍
  2 punten
 37. Als iemand nog inspiratie zoekt voor gevlochten/knopen in bomen https://www.tubantia.nl/dinkelland/het-levenswerk-van-bomenknoper-henk-een-museumbos-in-de-eigen-achtertuin-in-volthe~a27083f3/ Voorbeeld
  2 punten
 38. Ik had een aantal pagina's van dit topic in te halen. 'Gevlochten sansevieria's' ('oud' onderwerp dus) moest ik even googlen. Maar ik moest hardop lachen toen ik daar afbeeldingen van zag. Net of de dochter des huizes ongezien aan het vlechten is geslagen met de planten 🤣 Gevlochten stammetjes vind ik wel leuk.
  2 punten
 39. Eigenlijk valt me dat nog mee. Merk wel met opstaan dat ik snel duizelig word, dus rustig aan. Nu kan ik sowieso vrij goed nuchter blijven. Mijn probleem normaal is dat wanneer ik begin met eten, er geen stop op zit. En uiteraard snel moe. Maar gelukkig niet dat ellendige zelf m'n pink optillen is te zwaar. Het is wel goed voor de lijn😅 in 1 dag ruim 3 kg kwijt😂 gok dat het zodra ik weer gewoon eet en vooral drink het er weer aan zit. Ben natuurlijk aardig wat vocht kwijt geraakt😂 Voel me vandaag ook echt duidelijk beter dan gisteren. En nog een positieve nood, pcr was negatief!
  2 punten
 40. Ik verklaar mensen voor gek die in het weekend zo vroeg opstaan. Doe normaaaaalll het is zaterdag joh! Maar ik kan ook echt niet vroeg naar bed, half twaalf naar boven is voor mij vroeg, liever nog een uurtje later. Er zijn nou eenmaal ochtend en avondmensen. Ik hoor overduidelijk tot de laatste categorie en nog duidelijker niet tot de eerste 😁. Maar zo laat is het niet joh, half tien was het! Toegegeven ik lig er nog steeds in, dat wel. Ik moet er zo wel uit om te plassen. Plassen of honger verpest het altijd.
  2 punten
 41. Nou ja, ik ben met hem opgegroeid en hij is dus een beetje mijn hond, maar hij woont bij mijn ouders en dus niet bij mij thuis.
  2 punten
 42. We krijgen nieuwe ratten!!! Al is de reden niet zo fijn... Zie knaagdierenforum ontstoken oog
  2 punten
 43. ik mis weer een oor! Heeft ze er wel 2? 😄
  2 punten
 44. Daarom had ik de plantjes en stekjes apart genoemd dan lijkt het minder veel. 😄 De 3e is de Peperomia Jelly. Daar is wat lastig aan te komen. Sommige palmen zijn schaduwplanten en zijn niet giftig, misschien een idee.
  2 punten
 45. Hoe bedoel je dat het werd aangeraden om met hem te lopen omdat je geen omheining hebt? Als je konijn een nachthok heeft en daarnaast permanente toegang tot een roofdierveilige ren met genoeg ruimte dan is dit genoeg! Dus ik zou je adviseren om goed te werken aan het verblijf van je konijn. Inderdaad genoeg ruimte creëren (4 vierkante meter voor een koppel kleine konijnen, ze horen niet alleen want ze zijn groepsdieren). De ren moet roofdierproef zijn, dus geheel dicht met goed gaas oid. Verder heb je ingegraven gaas nodig onder zand of gras zodat zich er niet uit kunnen graven, maar je kan ook gewoon tegels neerleggen, dan slijten de nagels ook en kunnen ze zich er sowieso niet meer uitgraven. Je kan dan evt wel een zandbak met speelzand neerzetten om aan de graafbehoefte van je konijn te voldoen. Je kan hier kijken voor inspiratie: Edit: graven van je konijn betekent niet per se dat je konijn weg wil, maar hij kan ook gewoon graven omdat hij dat leuk vindt. Ik zou het konijn als je zeker weet dat het geen wild konijn is dus zeker niet vrijlaten in de natuur. Ben je al met het konijn maar de dierenarts geweest voor een gezondheidscheck?
  2 punten
 46. Heerlijk gewandeld vandaag met "mijn" allerliefste hond in het bos 😍
  2 punten
 47. Eerst maar eens een plantentelling gedaan. Ik kwam uit op bijna 50 planten en nog 18 stekjes. Dat is toch meer dan ik dacht. 😮 Ik gooi er even wat foto's in.
  2 punten
 48. Hebben jullie misschien nog leuke ideeën voor planten op de vensterbank in mijn woonkamer? Het is een gigantisch raam, ik zou daarom graag meer de hoogte in gaan maar dat is lastig. Helemaal vol zetten kan ook niet, want dan kan Mars er niet meer op zitten, maakt het ook wat lastiger. Even de kat en de kerstverlichting wegdenken 😅 Ik heb een tijdje terug deze plantentafeltjes gekregen (in totaal drie van verschillende hoogtes) en dat leek me erg leuk om iets mee te doen, maar ik had ze nog geen twee tellen neer gezet om te kijken of het leuk leek en toen... 🙄 Het leek mij ideaal, want hij kan er dan nog gewoon onder door lopen, maar als hij dit soort geintjes uit gaat halen als er potten en planten op staan dan krijgen we problemen 😅
  2 punten
 49. Verhip! Rummikub kan ook leuk op de foto staan 🥰 En Kliko vraagt zich af of er nog wat te snaaien valt 😇
  2 punten
Deze erelijst is ingesteld op Amsterdam/GMT+01:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .