Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 04-11-20 in Berichten

 1. Kijk dat blije zandneusje nou 🥰
  6 punten
 2. Ik kom er zojuist achter dat mijn specialiteit babydoekjes voor konijnen is.
  5 punten
 3. Het gaat steeds beter met Alfie hier en begint steeds meer te wennen. 🥰 Over 1,5 week wordt hij gecastreerd en ik kan echt niet wachten om een vriendinnetje voor hem te vinden. Ben momenteel ook bezig met zijn verblijf en het uitbreiden hiervan en kan echt niet wachten tot het klaar is! 🙂
  3 punten
 4. @Mira11 ja gelukkig wel. We hebben tot vrijdagavond om het in te leveren, zodat de mensen die het tentamen nog niet hadden zien staan worden gecompenseerd en niemand onredelijk voordeel heeft. Ik heb dus besloten dat ik het overdag ga maken. Ik ben een ochtendmens en avondtentamens zijn afschuwelijk.
  3 punten
 5. Maar ik ben daar heel erg blij mee! ❤️
  2 punten
 6. Ik zou het in een pb moeten vertellen gezien er kinderen op het forum zitten 😆
  2 punten
 7. Ja ik ook. De koude handen zijn wel heel onhandig in de winter, maar in de regen is het schoonmaken zelf zo vervelend. De ren aanvegen is zo'n goede want alles is nat. De hennepvezel blijft overal aan plakken omdat het nat wordt. De konijnen moet ik de regen in jagen omdat het verse stro te veel stoft in het hok. En aan het einde kan ik zelf vaak nog onder de douche 😂
  2 punten
 8. Nou onze Bets is weer de overtreffende trap van zichzelf. Vandaag was ik met een vriendin van me samen bij mij thuis aan het werken. Gingen we even bij de konijntjes kijken. Betsy plop op de bank, kop onder haar hand en in haar kleding krabben toen ze stopte met aaien 😆. Moet toch niet gekker worden met dat beest zeg, dat ze dat meteen doet bij mensen die ze helemaal niet kent.
  2 punten
 9. Hey, ik ben nieuw hier! ik heb sinds 1,5 week dit super lieve konijntje bailey 🐰. hij is nu 10 weekjes. zodra bailey gecastreerd is gaat ie op date!
  1 punt
 10. Als je op je slaapkamer de verwarming niet aan hebt staan dan is het geen probleem. Hij zal hooguit opeens enorm gaan verharen. Op mijn kamer is het op dit moment 14 graden. En dat is een woning uit 1986. Niet heel oud dus. Prima temperatuur als overgang voor een konijn. Buiten is het op dit moment ‘s nachts wel koud, maar overdag ook rond de 10-15 graden. Niet te hoog stoken en dan komt het wel goed.
  1 punt
 11. A, Albert Heijn heeft die Pampers doekjes in de aanbieding zie ik. 2+2 gratis. Meteen maar even 4 pakjes halen. Kan ze ook mooi gebruiken om vieze honden-oren aan de binnenkant mee schoon te poetsen, dus dubbel winst 😎
  1 punt
 12. Oh nee wat een naar nieuws, sterkte ermee.. Ik heb het wel eens gezien dat de blaas van een konijn werd leeg gedrukt. Hopelijk lukt het je en laat lieve Spook het toe.
  1 punt
 13. Wat een *krulspinazie* vooruitzicht. 😢 Echt verdrietig, hoor. Hopelijk lukt het om haar blaas leeg te drukken.
  1 punt
 14. Oh wat een naar nieuws voor Spook en jou! Héél veel sterkte voor jullie beiden, hopelijk laat ze het leeg drukken van haar blaas een beetje toe.
  1 punt
 15. Ach wat een verdrietig nieuws. Arme Spook. Ik hoop dat het gaat lukken en dat het niet al te veel stress geeft. Ik heb het met je te doen. Wist niet dat dit soort dingen konden voorkomen bij konijnen.
  1 punt
 16. Knippen is vaak wel prettiger voor ze, lang haar is toch een beperking voor veel konijnen. Ik scheer ze regelmatig. Hoe vaak kammen, knippen/scheren nodig is verschilt echt heel erg per konijn. Bij sommige konijnen is één keer in de maand goed (!) kammen al voldoende, meestal scheer ik ze dan wel om de maand. Dat kan natuurlijk lang niet bij alle vachten, dus ga er bij aanschaf/adoptie van een langharig konijn altijd van uit dat kammen wekelijks moet. Ik heb verder niet zoveel met aanleren en wennen etc, natuurlijk is het een mooi streven en fantastisch als het lukt maar de 'probl
  1 punt
 17. Hè nee hè?! Wat akelig. Sterkte.
  1 punt
 18. De Pampers Pure (wel goed opletten dathet de Pure variant is, Pampers heeft ook andere doekjes) bestaan voor 99% uit water en hebben geen geur. Zijn ook goed verkrijgbaar bij de meeste drogisten en supermarkten. Alleen niet bij Jumbo, maar die hebben wel Waterwipes. Ik was ook redelijk tevreden over Waterwipes, alleen daar trek je twee tegelijk uit het pak terwijl ik meestal maar eentje nodig heb. Irritant bij dagelijks gebruik, voor tijdelijk minder belangrijk. Kruidvat eigen merk heeft ook 99% water doekjes maar die zijn best droog, daar ga je haar niet goed mee schoon krijgen verwacht ik.
  1 punt
 19. Ik zet de waterbakjes op een snugglesafe, dat scheelt enorm. En verder heb ik een flinke voorraad bakjes, dus ik ruil ze gewoon om en dan laat ik eventuele bevroren bakjes gewoon binnen ontdooien.
  1 punt
 20. Hè jakkes wat een narigheid voor die arme spook... Ze vindt het geen feest om gehanteerd te worden toch? Hoe oud is ze?
  1 punt
 21. Dat is geen goed nieuws 😞 hopelijk laat ze het toe om de blaas leeg te drukken. Kan het vanzelf overgaan? Voor de artrose zou je nog fysio kunnen overwegen. Dat heeft bij Senna toen wel wat geholpen. Maar dat moet ze ook maar toestaan en van is het blaas probleem ook nog niet opgelost natuurlijk.
  1 punt
 22. Sowieso niet terug zetten buiten zolang ze niet droog is, als ze erg vies is zal wassen wel onvermijdelijk zijn helaas. Binnenhalen lijkt me in dit geval een goede overweging. Konijnen met artrose hebben vaak ook meer pijn/ongemak in de kou. Ik gebruik zelf het liefst doekjes met alleen water, het is me opgevallen dat parfumvrij niet altijd geurvrij betekent namelijk als er wel andere ingrediënten aan toegevoegd zijn. Het lijkt mij voor een konijn heel onprettig om naar 'iets anders' te ruiken, en ook voor het maatje verwarrend. Heb de doekjes die hierboven gelinkt staan overigens
  1 punt
 23. Ai, jeetje. Wat een narigheid. Wassen en natmaken is niet ideaal, zeker niet voor een buitenkonijn. Als het echt moet en ze van zichzelf ook een natte onderkant heeft zou ik met een doekje of washandje voorzichtig de urineplekken schoonmaken, maar ook niet te veel schrobben want dan beschadig je de huid misschien. Misschien dat een mild baby billendoekje er mee kan helpen? Bijv. die van natys, die bevatten geen parfums, geurtjes en ontvetters, zijn dus ook geschikt voor konijnenbillen. Die hebben ze bijvoorbeeld bij de etos en bij de jumbo: https://www.etos.nl/product
  1 punt
 24. Ik duim dat het iets kleins is. Arme Spook
  1 punt
 25. De lieve dronken man kijkt slaperig naar een vogel die voorbij trippelt. Hij draait zijn oor weer terug, zucht, en gaat weer verder slapen.
  1 punt
 26. Ik snap het ook echt totaal niet. Zolang mensen het blijven kopen, blijven bedrijven dit soort ongezonde zooi maken. Maar zolang het in winkels staat met het plaatje van een konijn er op, blijven mensen het kopen omdat ze denken dat het wel geschikt is voor konijnen. Zo zit je in een cirkeltje waar je nooit uit komt, helaas. Ik hou ook niet van van die vage omschrijvingen hoor! Maar bakkerijproducten... glazuur? Suiker? Chocolade? Slagroom? Meel? Melk? De restanten brood, gebak en koeken uit de bakkerij die aan het eind van de dag niet verkocht zijn? Hetgeen wat ze opgeveeg
  1 punt
 27. Dat doe ik zeker. Vindt vooral het stoppen met de Panacur 11 november erg spannend. Als het dan toch nodig blijkt te zijn haal ik ze gewoon lekker naar binnen.
  1 punt
 28. Hebben jullie eigen paarden? Verzorgpaarden? Of rijden jullie bij een manege? Ik rij op het moment niet meer zelf paard, daar ben ik een jaar of 6 geleden mee gestopt omdat ik er simpelweg niet de energie meer voor over heb. Af en toe in vakanties of incidenteel doe ik nog wel eens een ritje ergens. En ik doe vrijwilligerswerk bij een stichting die huifbedritten verzorgt voor mensen met een beperking. Dat ligt op het moment wel helemaal stil door corona, helaas. Deze stichting: https://www.huifbedrijdendebevelanden.nl/ En dit is de stalhouderij wa
  1 punt
 29. Ongelooflijk. Ik zou nog liever Kanye kiezen
  1 punt
 30. Ik ben benieuwd! Het is gek dat het nu begint, nu het beter gaat met haar rug. Succes vanmiddag, hopelijk is het iets kleins.
  1 punt
 31. Ik heb m’n kerstpakket besteld voor Kliko en Spook 😇
  1 punt
 32. Hallootjes, Ik ben vandaag bezig geweest met het koppelen van mijn bestaande koppel (man+vrouw1) aan een nieuw vrouwtje2. Vrouwtje1 vind vrouwtje2 niet zo leuk, maar ik merk dat het mannetje v1 juist op dr plek zet als ze v2 aanvalt. Ik ben aan het koppelen op neutraal terrein trouwens. V2 beweegt amper, is continu in de stress terwijl het mannetje juist heel voorzichtig op haar af komt, ze is gooral bang voor v1. Moet ik dit gewoon tijd geven? Of zijn er andere dingen die ik kan doen. V1 en t mannetje doen namelijk gewoon hun ding, ze eten en huppelen wat rond. Ik vind het op het m
  1 punt
 33. Als er links en rechts wat gegeten wordt is dwangvoeren niet nodig, de darmen blijven ook van kleine hapjes wel aan de gang, als er maar wel regelmatig wat in gaat. Narcose kan best even wat impact hebben. Hopelijk wordt er snel meer gegeten. Beterschap!
  1 punt
 34. Ach, vind Spook al zo'n bikkel met haar gebroken rug en nu dit. Ik hoop voor jullie dat het niks ernstigs is. Misschien is ze een beetje incontinent geworden door haar gebroken rug? Ik heb je topic destijds wel gelezen dus weet het niet precies meer maar misschien zitten er wat zenuwen in de knel waardoor urineren niet meer zo goed gaat? Beetje gissen hoor. Ik hoop dat het gauw beter gaat!
  1 punt
 35. Van sommige biks kun je ook zelf een papje maken door er een beetje kokend water bij te doen en dan flink stampen. Maar sommige biks is daar te hard voor, gewoon een kwestie van proberen. Je kunt dat papje ook op een lepeltje of bakje aanbieden, misschien dat je konijn het dan zelf wel oplikt. Dat scheelt een hoop stress ten opzichte van echt dwangvoeren met een spuitje. Mocht het zover komen dat je het wel met een spuitje moet geven, dan kun je ook eventuele medicijnen door het papje mengen, dan hoef je hem maar 1 keer de stress te bezorgen. Het echte dwangvoer
  1 punt
 36. Voor konijnen is het heel gevaarlijk om niet te eten. Als een konijn 24 uur niets eet kunnen de darmen stilvallen en is het einde verhaal. Dwangvoer is heel naar, maar soms wel echt nodig. Hoe lang heeft hij nu niet gegeten? Je kunt proberen hem met de peterselie te plagen door het steeds in zijn gezicht te duwen in de hoop dat hij er een hap van neemt, maar als hij al lang niets heeft gegeten zou ik echt even naar de dierenarts gaan. Die kunnen een darmstimmulerend middel geven.
  1 punt
 37. Mijn nieuwste konijn is de dubbelganger van een konijn van mijn ex-man, dus ik doe zeker mee!
  1 punt
 38. Wat fijn @Floppyears!
  1 punt
 39. Nu wil ik een topic voor konijnen lookalikes.
  1 punt
 40. haha nou ik ben net klaar met werken, lang dagje haha. De verdeling ga ik nu niet meer maken want ik ben moe en dan maak ik alleen maar foutjes! Hopelijk morgen wel tijd!
  1 punt
 41. Oef.. echt stom zeg dat het wel verkocht wordt. Vooral vrienden/familie die denken dan een leuk kadootje te geven, maar stiekem gaat het de prul in. Maar ach. Thanks voor het meedenken iedereen!
  1 punt
 42. Nee gelukkig niet. Ze zijn vanaf het moment dat ze gekoppeld zijn nooit lang uit elkaar geweest. Als we naar de dierenarts moeten gaan ze altijd samen mee. Zelfs toen Pip voor een dag opgenomen moest worden mocht Fluffy lekker bij haar blijven.
  1 punt
 43. Het tentamen gaat door, maar om te compenseren hebben we tot vrijdagavond de tijd om het in te leveren! Ik ben zo blij, nu kan ik het overdag maken en dan ben ik zoveel helderder dan in de avond. En ik ben vooral zo opgelucht dat het niet wordt uitgesteld tot na de vakantie.
  1 punt
 44. Haha, jij blij! Als er trouwens haar tussen het tape zit, sorry, mijn vlecht schoot los toen ik jouw bestelling aan het inpakken was en ik tapte mijn haar echt bijna volledig vast aan de doos 😱 Natuurlijk weer losgemaakt, maar mocht er nog een verdwaalde haar tussen zitten, heel erg sorry! 😂
  1 punt
 45. Waarom ben je er een vrouwtje aan het bijkoppelen? Drietallen zijn meestal niet erg stabiel, als je eerste koppel goed samenging zou ik persoonlijk niet stoken in een goed huwelijk.
  1 punt
 46. Nog niet met koorts, maar een week na een zware prednisonkuur. Dat hakt er ook in zeg maar. Had graag een hoger cijfer gehad, maar gezien de omstandigheden ben ik er blij mee. Er was 1 onvoldoende, ik ben al lang blij dat ik niet degene met de onvoldoende ben. En ik heb hiermee mijn minor afgesloten, dat is dubbel fijn 🥳
  1 punt
 47. Voor veel dieren wordt elektriciteit gebruikt om te "trainen", "opvoeden", "africhten". Het is minstens een teken van verwerpelijke luiheid, gebrek aan inlevingsvermogen wat het gevolg is voor het dier en onwetendheid/ontkenning van de mensen die ermee werken van hoe mensen en dieren leren. Als je kijkt hoeveel advertenties er op Marktplaats staan voor die schok-halsbanden voor honden.....terwijl het in Nederland hartstikke verboden is, geen uitzonderingen meer voor "deskundigen" die er tot dit jaar wel mee mochten "werken". Vee wordt ook "begeleid" met een stroomstok, olifanten worden "gebrok
  1 punt
Deze erelijst is ingesteld op Amsterdam/GMT+02:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .