Spring naar bijdragen

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 13-10-20 in all areas

 1. 6 points
  Hij mag dan een dikkerdje zijn, maar hij heeft de mooiste volle glanzende vacht die er maar is 🥰
 2. 5 points
 3. 4 points
  Woehoe, mn zicht komt weer terug 🥳😎
 4. 3 points
 5. 3 points
 6. 2 points
  Ben eigenlijk wel blij dat die mondkapjes verplicht worden. In elk geval voor bij ons op het werk. Onvoorstelbaar hoeveel mensen dat ding toch maar gewoon even af doen zodra ze aan de beurt zijn en moeten praten. Dan gaat het toch zijn hele doel voorbij.... We kregen wel afgelopen week een mail van onze baas "er ligt een leuke verrassing voor iedereen bij de receptie". Dus wij naar de receptie, liggen er mondkapjes met bedrijfslogo 😩 heel mooi dat die er zijn, maar ik zou het niet scharen onder er ligt wat leuks 😂
 7. 2 points
  Ben pasta aan het maken maar ging liever met de zoon van Marjolein mee.
 8. 2 points
  Wij hebben besloten dat we vandaag sushi verdiend hebben (Nou ja, het kind Mcdonalds en ik sushi). Ik heb mijn ex-man uitgenodigd, en daar heb ik alweer een beetje spijt van, want dan moet ik het delen.
 9. 2 points
  @Marjoleink ik ga duimen!! @Eefje wat een knappe pantoffel 😍😍
 10. 2 points
  Voor de duidelijkheid, wij proberen ons er echt wel aan te houden. Sint hebben we al afgelast, of we maken er iets wat online kan van, een gezellige avond samen. Zijn we nog niet helemaal over uit. Mochten er leuke tips zijn, horen we het graag 😉 We weten inmiddels dat een geit inhuren voor een meeting al een optie is 😅
 11. 2 points
  Gebeld. Het is voor nu oké. Ze eet voorzichtig wat en heeft 2 keutels gelaten. Straks gaan de dierenarts van gisteravond met de konijnkundige dierenarts naar haar kijken. Vooral ook in de oren omdat ze daar toch te vaak aan krabt. Ben heel blij dat ze een beetje uit haar zelf eet. Over 2 uur moet ik weer bellen.
 12. 2 points
 13. 1 point
 14. 1 point
  Probeer je moeder over te halen toch met spoed een dierenarts te raadplegen waar je direct terecht kunt!
 15. 1 point
  Zolang ze eet is het niet erg! Dan was het misschien toch een beetje gas wat er nu uit komt.
 16. 1 point
  Fijn om te horen @JacinthaBrehler!
 17. 1 point
  Ik las daar vannacht een goed draadje over op Twitter. Natuurlijk geen idee meer van wie... Maar het ging er om dat er bij de groep die nu zwaarder getroffen wordt dat áltijd zo is wat betreft gezondheid, omdat ze gemiddeld een veel lager inkomen hebben, zwaar werk doen, minder toegang tot allerlei voorzieningen en informatie hebben. Het is veel te simpel om het op taal niet machtig, ze zullen het wel niet begrepen hebben (of niet willen begrijpen) te gooien.
 18. 1 point
 19. 1 point
  Herkenbaar! Begin eens met hele sterke verse gemberthee, dat kalmeert de boel bij mij altijd flink. En een warme maaltijd zou ik licht en vegan houden met veel groenten die niet al te lastig verteerbaar zijn. Curry is een goeie (niet een heel pittige natuurlijk) als je peulvruchten erin doet kies voor linzen, die veroorzaken de minste problemen.
 20. 1 point
  Uhhh, iets waar je aan kan denken zonder nog meer misselijk te worden? Best moeilijk om daar een suggestie voor te geven haha... Ligt er ook een beetje aan waar je buikpijn van krijgt 😅. Een wrapje met (rauwe) groentes? Havermout met warm fruit (niet echt een warme maaltijd maar ik ga er altijd lekker op als ik misselijk ben)?
 21. 1 point
  Dan ben je inmiddels toch wel radioactief? Geef je al licht in het donker? 🤣💡
 22. 1 point
 23. 1 point
  Ik denk ook dat het beter is om de haken wat eerder te doen. Ik denk dat ze anders misschien thuis gauw weer terugvalt en stopt met eten... En over de kosten: misschien kun je bij je dierenarts vragen om de kosten op rekening te zetten? Bij mijn dierenarts kan dat en dan betaal ik einde van de maand de rekening. Dat vind ik altijd wel prettig want het komt altijd onverwachts dat je iets met je dieren hebt en zo kunnen ze toch meteen geholpen worden, ook als je even krap zit. Dat geeft mij altijd wel rust.
 24. 1 point
 25. 1 point
  Dat zou wel kunnen inderdaad, ik heb een week een konijn met haakjes in huis gehad, die krabde heel veel aan zijn oor en had een traanoog, dat ging over toen hij aan zijn haken was geholpen. Hij at wel goed, maar dat is per konijn verschillend. De ene eet door terwijl zijn halve tong aan flarden ligt en de ander stopt bij het kleinste haakje met eten. Ik zou geloof ik de haken behandeling wat naar voren proberen te trekken.
 26. 1 point
  Zou het niet allemaal met elkaar verband houden? De haakjes, het natte neusje, het traanoogje en het oor? Het staat allemaal met elkaar in verbinding, toch? Balen dat ze zo’n scheef bekkie heeft.. Hopelijk gaan de trovet brokken nog wat wonderen verrichten.
 27. 1 point
  Sterkte en beterschap voor je moppie. Hoop dat ze snel weten wat het is en ze gauw weer opknapt!
 28. 1 point
  Kan ook allebei zijn. Oorontsteking kan van mijt komen. Ik heb het weleens met mijn franse hangoor gehad. Het oor stonk ook erg. Ik kon het ruiken als ze dichtbij mij zat. Ik moest toen druppels in haar oren doen. Ik hoop voor je dat het meevalt, ik leef in elk geval met je mee.
 29. 1 point
  Beterschap voor Vlekje❤️
 30. 1 point
  Jeetje dat is schrikken zeg! Kan me heel goed voorstellen dat je je veel zorgen maakt om je schatje. Ik hoop heel erg voor jullie beide dat het allemaal meevalt.
 31. 1 point
  @Boefje ik dacht dat idd ook, iets van gentapolycort ofzo. Dat is ook uit de handel geloof ik, maar daar zit dexamethason in. Bij een van mijn nijnen werkte het om een plakje banaan te prakken en het daar doorheen te mengen. Of door wat geraspte wortel. Succes en beterschap!
 32. 1 point
  Veel beterschap, ik duim voor jullie dat het allemaal mee valt en goed komt!
 33. 1 point
  The ‘Unflattering Cat Photo Challenge’ https://www.boredpanda.com/unflattering-cat-photo-challenge/
 34. 1 point
  Jemig, schrikken, joh. Hopelijk is het morgen beter met haar. Duimen maar. Sterkte.
 35. 1 point
  Ik vind houtkorrels heel fijn in het gebruik, het is niet stoffig en vrij economisch in het gebruik. Ze lopen het ook niet overal heen. Ik heb die uit de bb webshop. Ik bestel altijd een paar zakken tegelijk, heeft @Evee meteen haar workout gehad 😁. (En ik ook, zeker als ze ergens bij wat buren verderop geleverd zijn 😅).
 36. 1 point
  Mij werd altijd verteld dat bij ontsteking in het oog druppels van antibiotica of iets dergelijks gegeven moesten worden omdat gewone antibiotica daar niet goed bij kon komen. Maar zou fijn zijn als dit ook kan. Oogdruppels zijn drama. Beterschapjes met fluffy en hoop dat het snel over gaat.
 37. 1 point
  dat is tussen mensen ook . als je ergens kom wonen duur het ook even voor je eventueel vrienden wordt. wat voor mij persoonlijk belangrijk is dat het dier gelukkig is en als het kan sociaal . wil het niet gestreeld worden dan is dit spijtig maar dat wil niet zeggen dat ik het dier niet graag hebt . stampertje en de rosse hate gestreeld te worden maar ik kon uren kijken naar hun kuren en ze kwamen soms naast me zitten en dat vond ik even leuk.
 38. 1 point
  Yep, een aanname... 🙂 Zou het ook niet te maken kunnen hebben (in het algemeen, hoor) met de wens/verwachting dat "alles" maakbaar is? 😉 Van de "opvang-experts/ervaringsdeskundigen" begrijp ik juist dat het heel vaak goed komt, mits je niet de verwachting hebt dat het allemaal van die "plakkers" als Betsy zijn/worden die urenlang op schoot wil liggen.😁 Ik verwacht van de kinderen en de beestjes niet dat ze (perfect) voldoen aan verwachtingen of de (irreële?) mooi-weer-verhalen en (verkoop)informatie van de omgeving/maatschappij, want daar krijg je alleen maar frustraties van aan beide kanten. Ik ga maar uit van: rustig aan, dan breekt het lijntje niet. Laat ze maar zelf hun tempo en richting bepalen met onze steun en aanmoediging om de volgende stap aan te durven/kunnen toch?
 39. 1 point
  de bomma is ook zo konijn . het liefste wat zij heeft is tussen de oren gekrab worden en aan de voorpotjes
 40. 1 point
  bedank voor alle informatie mijn printer ga straks overuren maken. de rede dat ik ze uit en dieren asiel wil halen zijn 2 . 1) alle dieren verdienen 2de kans ze waren lang voor u en ik hier waren 2) ik HAAT BROODFOKERS ik zou willen dat de straffen voor dieren mishandeling veel hogers waren bv beginnen met 5 jaar cel en boetes tot 25.000 € per mishandeld dier. ik ben geen vegitarier maar je kan dieren kweken voor het vlees op en goede en diervriendelijk manier en er zijn nu meer dan genoeg huisdieren in asielen dat we geen broodfokers nodig hebben ( ik heb vele verhalen gelezen over politie en andere dieren die zeer goed zijn in wat ze doen en ze komen uit en asiel ). ik moet alles nog uitteken en als jullie het goed dingen vinden kan ik nog altijd aan mijn neef vragen die heel handig is of hij het met de hand kan maken voor mij .
 41. 1 point
  Ik heb zo'n tam diertje uit de opvang hoor! Zodra ze de kans ziet ploft ze op schoot om urenlang geaaid te worden. Ik moet haar echt van mijn schoot gooien als ik wat anders wil gaan doen.
 42. 1 point
  Ik ben wel eens benieuwd naar jullie konijnen, hoe oud ze zijn, en hoe ze bij jullie zijn beland! Wat zijn hun verhalen geweest, voor ze bij jullie terecht kwamen? En wie heeft er op het moment het oudste konijntje hier op bunnybunch? Ik zal zelf beginnen: Joris, 7 jaar Lange tijd heb ik konijnengroepen gehad, Joris is een beetje een overblijfsel daar van. Hij komt van een fokker en ik heb hem echt puur op uiterlijk gekozen, hij ziet er namelijk uit als het bunnybunch logo. Hij is een Nederlandse Hangoordwerg in de kleur Fawn (sjiek woord voor beige 🤣). Ik wilde eigenlijk afbouwen met konijnen van twee groepen, naar één koppel, maar had alleen maar dames over in één van de groepen. Ik zocht dus toch een nieuw konijntje voor in de groep. Achteraf niet de meest praktische keuze om voor een jonge ram te gaan, en Joris is qua karakter ook geen groepskonijn. Maar met wat rustig wennen is het wel allemaal goed gekomen. Joris heeft een tijdje als enige ram in een viertal gewoond, later een drietal, toen een tweetal. Mijn andere konijnengroepje dunde toen ook uit, en daar bleef één voedster over. Die heb ik toen gekoppeld aan Joris en Lela. Lela, een Vlaamse reus, is kort daarna ingeslapen wegens verlammingen. Binky en Joris bleven toen over. Joris was toen 3, Binky 13!. Nadat Binky overleden was, was Joris dus nog het enige konijn in ons huishouden. Dat kan natuurlijk niet, en vond ik echt wel heel gek. Daarom dus op zoek gegaan naar een vriendinnetje, een konijntje dat wel echt bij hem zou passen, zodat hij in de rust van een koppeltje kon gaan wonen met haar, en dat werd Brenda. Brenda, 5 jaar Ik heb Brenda geadopteerd uit de opvang als vriendinnetje voor Joris, begin 2017. Ze was toen 1.5 jaar oud. Ze zat nog niet lang in de opvang, ze was afgestaan door mensen, waarschijnlijk om de standaard redenen, niet goed voorbereid begonnen, en niet wat ze verwacht hadden, maar verder weet ik er weinig van, van Brenda haar verleden. Inmiddels is ze 5. Brenda is echt een actief, speels, vrolijk konijntje, een echte avonturier. Een prima match voor Joris, die vrij onzeker en angstig is. Toen Joris en Brenda in de opvang samen zaten voor de speed-date, zat Charlie in het hokje er naast. Op deze foto staat Joris links, Brenda rechts. Charlie, 8 jaar Tja, toen ik dus voor een vriendin voor Joris naar de opvang ging, viel ik als een blok voor Charlie. In eerste instantie heb ik haar niet meegenomen, ik ging immers terug naar 1 koppeltje en gezien haar karakteromschrijving leek ze geen match te zijn voor Joris. Maar ja, het liet mij niet los. Ze was geplaatst na een tijdje, ik blij dus. Maar ja, ze kwam weer terug vanwege haar gedrag. Toen ben ik haar dus toch maar gaan halen 😄 Ze is hier het oudste konijntje! Charlie is van 2012, 8 jaar oud dus. Ze is in juli 2017 bij ons komen wonen. Ze was 5 toen ik haar adopteerde uit de konijnenopvang, waar ze toen ook al een jaar zat. Daarvoor had ze gewoond bij mensen die twee zusjes hadden gekocht, maar die gingen vechten. De konijnen zaten dus elk in een eigen traliekooitje in huis. Tot ze er op uitgekeken waren en toen zijn ze gelukkig wel naar de opvang gebracht. Charlie was niet de liefste toen, maar achteraf gewoon ongelukkig en had oogproblemen waar ze niet goed door kon zien. Dan is de wereld al snel een enge plek. Gelukkig lijkt ze hier nu op haar plek te zijn. Harold, leeftijd onbekend Nadat Charlie inmiddels al wel 10 potentiele konijnenpartners had afgewezen, bij koppelpogingen bij de opvang & een poging bij mij thuis, zag ik dat er bij een (meer honden & katten)asiel vlak bij een rammetje zat. Omdat het dichtbij was, met Charlie er naar toe gegaan om kennis te maken. Er zat maar één ram in het asiel, en één voedster. Verder geen konijnen. Keuze was er dus niet. Maar het bleek een goede match te zijn! Harold is dus ook sinds 2017 hier, maar zijn leeftijd is onbekend. Hij komt wel ook als een wat ouder konijntje over. Zou mij niets verbazen als hij ook een jaar of 6 a 7 is. Maar dat weet ik dus niet, want hij is in een parkje gevonden. Harold is echt een super schattig, lief en vriendelijk konijntje. En zijn vachtje is zooo zacht! 🥰 Maar nog mooier dan dat, is dat hij echt heel lief en zorgzaam is voor Charlie, en dat ze samen de wereld lijken aan te kunnen. Op deze foto staat Charlie links, Harold rechts.
 43. 1 point
  In Arnhem is afgelopen nieuwjaar een jong gezin vast komen te zitten in de lift van een flat, terwijl de benedenverdieping in de fik was gestoken met vuurwerk. Vader en zoontje zijn gestikt door de rook; moeder en dochtertje belandden op de ic en overleefden. Voldoende reden voor een definitief vuurwerkverbod, zou je denken. Enorm veel mensen, niet alleen dierenbezitters, lijken een hekel te hebben aan de vele keiharde, vaak onverwachte knallen (en schade en ongelukken), dus het lijkt me een kwestie van tijd voordat het verbod er uiteindelijk komt. Ik wou dat we het op de een of andere manier als samenleving konden versnellen.
 44. 1 point
  Oud en nieuw valt over het algemeen mee qua stress bij de dieren. Het ergste is de tijd ervoor. Dat begint meestal al half november met ineens ontzettend harde knallen. Zelf schrik ik me dan ook echt een hoedje. Voor de dieren is het ook echt niet grappig. Van mij mag er ook een verbod komen. Niet alleen vanwege de harde knallen maar ook vanwege alle ongelukken. Ook lijkt het wel een vrijbrief om zomaar dingen te gaan vernielen.
 45. 1 point
  Eloise 8,5 jaar (cremekleurig dwerghangoortje) Ik heb haar opgehaald bij het Knabbelhuis in Deurne. Ze was gevonden in een parkje in Deurne. Heel lang een bang konijntje geweest. Ze zat dan de hele tijd achter de bank (in de woonkamer), maar eenmaal vertrouwd met haar omgeving en haar dikke vriend Tobias is ze een vreselijk lief/ tam konijn. Ik hoop dat ze samen met Tobias nog heel lang bij zullen zijn. Tobias 8 jaar (chincillakleurige Nederlandse dwerghangoor) Tobias heb ik bij een fokker vandaan. Hij was overgebleven uit een nestje en met 11 weken heb ik hem opgehaald. De eerste tijd was hij alleen bij me en na zijn castratie heb ik een vriendinnetje voor hem bij dezelfde fokker gehaald. Dat was Olivia. Zij is helaas heel jong gestorven. Nu is hij al jaren samen met zijn liefste vriendin Eloise. Een heel hecht stel.
 46. 1 point
 47. 1 point
  Mijn lieve zusjes Toos en Bep die normaal in het gezelschap van 2 andere bunnys zijn. Het was lastig om te kiezen.
 48. 1 point
  Onze Roos heeft een bijzondere band met de honden!
 49. 1 point
  In plaats van hooi uit de emmer eten, gewoon in de emmer duiken, lekker onder het hooi. Elke dag weer vol gekke verrassingen met Kiko.
 50. 1 point
  Lewis, +/- 2 jaar Lewis is in mei 2019 bij ons komen wonen als vervangend maatje voor Lola. We hebben hem geadopteerd uit het Konijnenparadijs, waar hij samen met zijn broertje en zusjes binnen is gekomen nadat ze op jonge leeftijd (slechts vier weken oud?) ergens gedumpt waren. Door de opvang werd Lewis omschreven als een vrolijk, ondernemend en actief ventje met prachtige blauwe ogen. Nou, wat wil je nog meer? Lola vond hem gelukkig ook leuk en na een koppelvakantie nam Lewis zijn intrek bij Lola in de ren achterin de tuin. Ik was zelf alleen grote konijnen gewend, dus ik moest wel even wennen aan het kleine, of nou ja, eigenlijk normale formaat van Lewis. De hooiruif bleek bijvoorbeeld veel te groot, waardoor hij zich bijna binnen de eerste vijf minuten bij ons al om zeep had geholpen. Daarnaast moest de tuin Lewis-prooi gemaakt worden, want zo’n klein, snel konijn kan natuurlijk veel makkelijker door de schutting ontsnappen. Naast ontsnappingspogingen houdt Lewis zich graag bezig met graven en slopen. Hij is echt onwijs nieuwsgierig, ondernemend en actief, behalve als hij slaapt, want dan slaapt hij ook echt (diep). Hij vindt het prima als je bij hem op bezoek komt, maar aaien hoeft niet zo. Een echt konijn dus, die graag zijn eigen gang gaat. Luz, 1-1,5 jaar Na het overlijden van Lola hebben we Luz uit konijnenopvang Joy geadopteerd als vervangend maatje voor Lewis. Luz is samen met haar zus Lumi afgestaan door een gezin met kinderen. Gelukkig bleek Luz ook een enorm goede match voor Lewis. Ondanks haar onschuldige, lieve en vriendelijke uitstraling is Luz een behoorlijke fanatiekeling als het op eten aankomt. Ze jat graag de laatste biksjes uit Lewis zijn bakje en als Lewis toevallig op een lekkere spriet hooi aan het knabbelen is, dan schroomt mevrouw zich niet om die spriet af te pakken. Verder is ze ook wel lief voor Lewis hoor. Ze keurt dagelijks of hij er nog naar behoren uitziet en zo niet, dan geeft ze hem een grondige wasbeurt. Luz vormt met Lewis het perfecte duo. Ze is net zo ondernemend, nieuwsgierig en actief en staat als eerste bij de deur als je een bezoekje komt brengen. Luz is wat mensgerichter dan Lewis. Ze komt graag even bij je snuffelen of aan je trui/broek/schoenen/slippers/jas knabbelen en ook een aai is altijd welkom. Dit was mijn spreekbeurt. Zijn er nog vragen?
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+01:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .