Spring naar bijdragen

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 11-10-20 in all areas

 1. 3 points
 2. 2 points
  Hubbel - 6 jaar Hubbel kwam, toen hij een maand of 10 oud was, bij ons als nieuw vriendje voor Diva, die haar vriendje Boris was verloren. Ik vond zijn stoere blik zo leuk op de foto van konijnenopvang Konijnenparadijs. Een effen zwart konijn met wat stoere plukjes op zijn kop. Toen ik hem in het echt zag vond ik hem eigenlijk wat klein. Er zat ook een grotere zwarte ram met vliegtuig-oren en we hebben het ook nog even geprobeerd met een grote witte met wat rode vlekken. Maar uiteindelijk ging toch dat 'kleine' (3,5 kilo😆) zwartje mee naar huis. En wat is het een geweldig mannetje! Met Diva ging het prima, maar met zijn huidige vrouwtje is het helemaal dikke mik! Hubbel is een ontzettend lief en zorgzaam mannetje voor zijn dames. Voor mensen is het een gezellig konijn die altijd om je heen loopt. Eén ding heeft hij een hekel aan; aaien. Hubbel heeft in het verleden heel vaak gasaanvallen gehad. Menig keer moest ik verstek laten gaan op bv. een verjaardag omdat ik thuis wilde blijven bij een zieke Hubbel. Inmiddels krijgt hij alleen nog graanvrije brok en sindsdien gaat het goed met Hubbel. Ik hoop dat we nog een poosje van dit prachtige konijn met zijn mooie rammenkop met dikke oren en stoere kraag kunnen genieten! Lientje - 5,5 jaar Lien was bijna 1 jaar oud toen ze bij ons kwam als nieuw vriendinnetje voor Hubbel, die zijn vriendinnetje Diva was verloren. Zij was één van de twee wat grotere dames die toen bij konijnenopvang Joy zaten. Hoewel ik na veel gezondheidsproblemen met Franse hangoren er eigenlijk geen meer wilde hebben, had mijn man voorkeur voor deze wildkleurige franse dame. En omdat ze een stuk kleiner (en daar door hopelijk gezonder) was dan de meeste fransen, besloten we om haar als eerste voor te stellen aan Hubbel bij de speeddate. Het was direct dikke mik tussen die twee en Lien mocht met Hubbel mee naar huis. Lien was een vrij bang konijn, maar inmiddels zijn wij echt maatjes. Ze is erg eenkennig en als er vreemden voor de ren staan is ze gauw weg. Maar ik kan echt alles met haar doen. Op dit moment moet ze dagelijks medicijnen i.v.m. mogelijk ec. Ze viel erg af, en onderzoek van urine, keutels, gebit, bloed en een röntgenfoto gaven geen oorzaak van het afvallen. Het dagelijks oppakken en medicijnen geven gaat probleemloos. Het is zo'n heerlijke gemakkelijke tante toos! Voor een frans al een dame op leeftijd volgens sommige fokkers. Hopelijk is ze nog een poosje samen met haar grote liefde Hubbel!
 3. 2 points
  Lekker in slaap dommelen.... #Hompie
 4. 1 point
  Het lijkt nog vroeg, maar nu heb je nog tijd om voor te bereiden! Konijnen en vuurwerk, zeker met de harde knallen van illegaal vuurwerk is dat geen goede combinatie. Het verschilt heel erg per konijn & per woonplek of en hoeveel last je hebt van vuurwerk. Gelukkig hebben ook veel konijnen er geen last van, wennen ze in de aanloop er naar toe alvast wat aan de knallen die er zijn. Maar het is verstandig er nu alvast bij na te denken, zodat je niet op oudjaarsdag in de stress zit om de konijnen. Waren jouw konijnen afgelopen jaarwisseling erg angstig? Dan kan het verstandig zijn om nu al met vuurwerktraining te starten. De knallen kunnen veel stress geven, stress kan gasbuikjes geven, en als je niet oplet kan een gasbuik er voor zorgen dat de darmen stil vallen en een konijn sterft. Ben je een nieuw konijnenbaasje en is dit de eerste keer oud en nieuw met konijnen? Dan is het ook verstandig om nu al na te denken over de jaarwisseling. Is het verblijf waar de konijnen zitten bijvoorbeeld wel veilig genoeg? Kan er geen vuurwerk in de ren terecht komen? Wil je ze voor de jaarwisseling verhuizen, dan is het verstandig dat niet te doen op het laatste moment, maar ze er op een rustig moment al aan te laten wennen. Waar je konijnen ook zitten, zorg in ieder geval voor voldoende schuilplekjes waar ze zich prettig voelen. En doe zo normaal mogelijk, natuurlijk ga je in die periode vaker bij ze kijken om te controleren, dat geeft niet. Heb je aanhankelijke konijnen, knuffel ze dan lekker. Maar zijn je konijnen schuw, ga dan niet opeens je aanwezigheid opdringen, dat geeft dan alleen maar meer stress. Zorg dat ze in ieder geval een konijnenmaatje hebben om steun bij te zoeken. Meer informatie: https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnen-en-vuurwerk
 5. 1 point
  Omdat mijn beide dochterjes al jaren om een konijn vragen en omdat ik het zelf ook leuk vind om wat levendigheid in de tuin te hebben. Hebben we beslotem om maar eens te beginnen met de 'bouw'. Het hok wordt in eerste instantie voor een koppeltje dwergkonijntjes, als alles goed gaat komt er misschien nog een 2de vrouwtje bij. Tussen onze garage en schuurtje was een stuk grond van 2,25 x 3 meter beschikbaar, ideaal plekje voor konijnen dus! Eerst hebben we het leeg gehaald, ik had nog tegels over die ik langs de zijkant heb gelegd zodat de konijnen niet alleen op gras lopen. En we hebben 16cm pvc buizen met een T splitsing ingegraven om een 'hol' na te maken, vervolgens bedekt met gras: Vandaag heb ik tuinhout gehaald om een overkapping te bouwen, de dakplaten zijn 1 meter diep bij 2,70 breed zodat de toekomstige bewoners ook lekker droog buiten kunnen zitten als het weer minder is. Uiteraard komt er nog hekje met gaas tussen de garage en het schuurtje, ik denk dat 70cm hoog wel voldoende is voor dwerg konijnen? Het nachthok komt binnen in het schuurtje, ik maak een gat in de zijwand van het schuurtje en dan maak ik binnenin een hokje van 60x80cm dat lijkt me voldoende? Misschien dat ik nog gaas over het gras doe als blijkt dat de konijntjes erg gaan graven, dan zal ik ook een speciekuib oid ingraven. Tips? Opmerkingen? Ik hoor het graag.
 6. 1 point
  Ja, via Eva Stoffels ( niet dat ik daar weer heen ga), maar als het nu op is, kan ik zo nieuwe bestellen via mijn dierenarts
 7. 1 point
 8. 1 point
  Het voer is naar het Knaagspoor gegaan, dus er mag een slotje op dit topic.
 9. 1 point
  Ik heb de perfecte hint, ben er gewoon zelf enthousiast over.. 😁
 10. 1 point
  De Kastanjelaan, dat is echt een prachtige straat vind ik! Met die mooie oude huizen met Franse balkonnetjes en lekker veel bomen. Veel plezier vanavond!
 11. 1 point
  Hier is het verboden om vuurwerk af te steken dit jaar. Nu zullen een hoop mensen zich daar niet aan houden, maar ik ben blij dat het in elk geval niet meer de norm is.
 12. 1 point
  Dat is ook wel erg jong... ik weet niet of EC veel bij jonge konijnen voor komt.. hoop het niet want dan zou het misschien iets anders zijn. Iets wat makkelijk te behandelen is ofzo. Sterkte met wachten tot je bij dierenarts bent. Ik weet hoe rot dat kan zijn.
 13. 1 point
  Een cavia komt niet in de rui. En niks kunnen vinden onder de microscoop? Luizen kan heel goed, dat heeft mijn Boris ook gehad. En al mijn cavia's zijn toen behandeld met ivermectine. En moet elke maand herhaald worden. En bij 1 van mijn cavia's zelfs om de week
 14. 1 point
  Het werk is voor nu de beste uitgang ja. Als ik word aangenomen voor het werk wat een vriend van m'n man nu aan het regelen is voor me, dan is het 5 ploegen. Dan zullen mijn ouders sowieso met mijn man moeten communiceren wat ze nu mijden, haha. En we hadden al berekend dat ik in principe een goedkoop restauratie huis zou kunnen krijgen in 2 jaar, mits alles mee zit. Wij kunnen zelf gelukkig wel een hoop verbouwen of maken. En inderdaad, de sociale huurwoningen zijn te lang wachten, schaars op het moment en een studiootje met een gezin is vrij lastig. En de overheid weet allang van het probleem van particulier huren, maar vertikken er wat aan te doen lijkt wel. Ach, we kunnen voor nu nog dealen met het probleem hier, en ik probeer gewoon wat meer naar de toekomst te kijken.
 15. 1 point
  Het kan vanalles zijn, van een beschadiging tot ec. Reden voor een bezoek aan de dierenarts!
 16. 1 point
  De meningen verschillen blijkbaar, het kost geen fortuin, dus gewoon proberen! Hoe lang laten jullie het staan dan? Ik heb mooi fluffy schuim, dat niet is ingezakt, maar daar krijgt het bij mij ook weinig kans voor.
 17. 1 point
  Heb de trotter 2 besteld bij bol.com had nog een cadeaubon 🙂 Bedankt voor de tips!
 18. 1 point
  @Punky🐰, die ene van 239,95 is idd 2m hoog, alleen dat is op het hoogste punt. Het laagste punt ziet ernaar uit dat het neigt naar 1,60/1,70m aangezien het zo schuin af loopt. Is er een mogelijkheid voor een volière waarvan de maaswijdte en dikte volstaat voor konijnen? Ik zie dat soort dingen nog best vaak voorbij komen op marktplaats namelijk.
 19. 1 point
  Uiteindelijk heb ik PVC buizen van 16cm in de buurt gevonden en gebruik. Ik heb een t-splitsing gekocht. De hele boel is inmiddels in gegraven.
 20. 1 point
  Ha, ha, ik heb 's winters echt een poosje kerstverlichting bij de konijnen! Maar verder heb ik het best luxe hoor; bij mijn eigen konijnen heb ik verlichting in het tuinhuis/binnenverblijf en in de buitenren. De pleegjes hebben hun binnenverblijf in de schuur (dus licht) en hun buitenren is naast de buitenlamp (met sensor, dus wel wat blijven bewegen zodat hij aan blijft). Ik zag gisteren iets bijzonders gebeuren bij een van mijn konijnen, wat ik nog nooit had gezien! Hubbel en Lien kregen hun brokjes, en Hubbel krijgt minder, dus heeft zijn brokjes sneller op. Als ik niet oplet, dan eet hij daarna lekker mee bij Lien. Maar Hubbel moet geen brokken met graan (i.v.m. gasvorming) en Lien moet aankomen, dus moet haar brokken zelf op eten. Ik ga dan dus even naast Lien zitten, en als een soort bodyguard houd ik Hubbel op afstand. Daar wordt Hubbel vaak wat vervelend van en dan gaat hij wat lopen gooien met speeltjes of lekker aan mijn broekspijpen trekken. Op een gegeven moment zag ik dat hij, terwijl hij naast mij zat, een blindedarmkeutel uit zijn anus pakte en deze, met trekkend rugvel, lekker op smikkelde. Daarna ging hij weer met zijn snuit tussen zijn achterpoten. Volgens mij dacht hij dat er nog zo'n lekker hapje kwam. Terwijl hij zijn kop weer ophoog deed, wurmde hij iets met een vies gezicht uit zijn mond. Hij zei nog net geen 'getsie!'... Toen hij weg liep, zag ik een verse gewone keutel liggen, die hij net uit zijn bek had gewerkt. Een gevalletje 'foutje bedank? Nog nooit eerder zoiets gezien!
 21. 1 point
 22. 1 point
  https://www.instagram.com/ms.bugs_and_mr.bunny Mijn twee konijntjes kunnen jullie volgen via bovenstaande 🙂
 23. 1 point
 24. 1 point
  Ik heb voor nu aan 1 zijkant en aan een klein gedeelte van de voorkant een stuk plastic gehangen. Volgende week gaan we kijken voor plexiglas om een deel van de ren mee af te dekken.
 25. 1 point
  Mijn lieve zusjes Toos en Bep die normaal in het gezelschap van 2 andere bunnys zijn. Het was lastig om te kiezen.
 26. 1 point
  Jeetje, dan denk je dat het thema “Schattig” zo makkelijk is, maar vind maar eens DE foto. Ik ga voor deze, want wat is schattiger dan een konijn? Juist, twee konijnen. 😊
 27. 1 point
  Lewis, +/- 2 jaar Lewis is in mei 2019 bij ons komen wonen als vervangend maatje voor Lola. We hebben hem geadopteerd uit het Konijnenparadijs, waar hij samen met zijn broertje en zusjes binnen is gekomen nadat ze op jonge leeftijd (slechts vier weken oud?) ergens gedumpt waren. Door de opvang werd Lewis omschreven als een vrolijk, ondernemend en actief ventje met prachtige blauwe ogen. Nou, wat wil je nog meer? Lola vond hem gelukkig ook leuk en na een koppelvakantie nam Lewis zijn intrek bij Lola in de ren achterin de tuin. Ik was zelf alleen grote konijnen gewend, dus ik moest wel even wennen aan het kleine, of nou ja, eigenlijk normale formaat van Lewis. De hooiruif bleek bijvoorbeeld veel te groot, waardoor hij zich bijna binnen de eerste vijf minuten bij ons al om zeep had geholpen. Daarnaast moest de tuin Lewis-prooi gemaakt worden, want zo’n klein, snel konijn kan natuurlijk veel makkelijker door de schutting ontsnappen. Naast ontsnappingspogingen houdt Lewis zich graag bezig met graven en slopen. Hij is echt onwijs nieuwsgierig, ondernemend en actief, behalve als hij slaapt, want dan slaapt hij ook echt (diep). Hij vindt het prima als je bij hem op bezoek komt, maar aaien hoeft niet zo. Een echt konijn dus, die graag zijn eigen gang gaat. Luz, 1-1,5 jaar Na het overlijden van Lola hebben we Luz uit konijnenopvang Joy geadopteerd als vervangend maatje voor Lewis. Luz is samen met haar zus Lumi afgestaan door een gezin met kinderen. Gelukkig bleek Luz ook een enorm goede match voor Lewis. Ondanks haar onschuldige, lieve en vriendelijke uitstraling is Luz een behoorlijke fanatiekeling als het op eten aankomt. Ze jat graag de laatste biksjes uit Lewis zijn bakje en als Lewis toevallig op een lekkere spriet hooi aan het knabbelen is, dan schroomt mevrouw zich niet om die spriet af te pakken. Verder is ze ook wel lief voor Lewis hoor. Ze keurt dagelijks of hij er nog naar behoren uitziet en zo niet, dan geeft ze hem een grondige wasbeurt. Luz vormt met Lewis het perfecte duo. Ze is net zo ondernemend, nieuwsgierig en actief en staat als eerste bij de deur als je een bezoekje komt brengen. Luz is wat mensgerichter dan Lewis. Ze komt graag even bij je snuffelen of aan je trui/broek/schoenen/slippers/jas knabbelen en ook een aai is altijd welkom. Dit was mijn spreekbeurt. Zijn er nog vragen?
 28. 1 point
  Jippie! Nog veel lekkers voor mij en de beesten vers uit eigen tuin.
 29. 1 point
  Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn! 😂
 30. 1 point
  Ik heb een doos gevuld met stro en iets boven de bodem aan de zijkant een gat gemaakt waar mijn konijn doorheen kan. De bovenste flappen van de doos heb ik rechtopstaan met plakband zodat de rand nog hoger is en boven open. Vind ik prettiger voor mijn konijn, plus betere ventilatie omdat stro stoffig kan zijn. En stiekem ook leuk omdat ik haar kan zien. Ze vind het geweldig. Eet het stro ook en graaft erin. Nog een voordeel dat ze nu betere keutels heeft en haar kiesjes zo ook slijt. Nu leeft mijn konijn in de woonkamer en kan ik die doos goed in de gaten houden. Ik wil niet dat ze teveel karton knabbelt of stiekem een stuk plakband eet, maar gelukkig heb ik een voorbeeldig konijn die alleen maar graag mijn tassen, slippers telefoonladerkabeltjes en kabels knabbelt. De rest laat ze heel.
 31. 0 points
  Ik heb nog helemaal niks gehoord van de opvang ☹.
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+01:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .