Spring naar bijdragen

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 09-10-20 in all areas

 1. 5 points
  De Jumbo gaat ook eieren verkopen waarvoor geen kuikens door de shredder gaan. Respeggt heet het keurmerk. Heel interessante ontwikkeling
 2. 5 points
 3. 3 points
  Hoera, mn kuur zit er op!’
 4. 2 points
 5. 2 points
  Waarom gaat het brandalarm altijd midden in de nacht af zonder reden. Schrok me de *piep* 😱
 6. 2 points
  Mijn oogappeltje toen ze nog makkelijk op mijn schoot kwam liggen 🥰
 7. 2 points
 8. 1 point
  Dat ziet er gezellig uit! Leuk ook het verschil in grootte tussen de 3. Welkom!
 9. 1 point
 10. 1 point
 11. 1 point
  Welkom en leukerds hoor!
 12. 1 point
  Ach! Wat een lieve throuple 🥰
 13. 1 point
 14. 1 point
  Ik heb geen hooiruif (meer). Ik stop het hooi in een wilgentunnel. Op die manier heeft het ook geen direct contact met de grond. 😉
 15. 1 point
  Mijn excuses, het “bunnybunchers” was niet beledigend bedoelt. ik begrijp zelf ook wel dat er altijd wel hooi verloren gaat, maar op dit moment gaat er bij mij meer dan de helft verloren en dat vind ik gewoon echt zonde. Daarom vraag ik jullie of er een manier is om dit zoveel mogelijk tegen te gaan. Geven jullie het bijvoorbeeld altijd in een ruif? Of gebruiken jullie misschien andere manieren van hooi geven? Bij paarden helpt het bijvoorbeeld om het in slowfeeders te doen en hooinetten, maar bij konijnen met die scherpe tanden zal het niet veel helpen. Wat betreft in kleine beetjes geven is het voor mij bijvoorbeeld niet haalbaar ok bijvoorbeeld 3 of 4 voerbeurten te doen, omdat ik de hele dag aan het werk ben. Maar misschien dat een ander dit op die manier daar wel weer mee op lost. Daarom zou ik graag de ervaringen van andere mensen willen hebben wat betreft de verspilling van hooi, hoe iemand dit tegen gaat (als diegene dat al doet) en op welke manier en methode ze hooi geven.
 16. 1 point
  Ahh wat balen dat het niet goed gaat nu de coccidiose wel weg is zeg! Zouden dat nog naweeën van die medicatie kunnen zijn? Of iets van gas? Gelukkig heeft ze wel alweer zelf iets gegeten, dan hoef je iig niet te dwangvoeren. Is inderdaad altijd lastig om te zien als ze samen zijn, maar als ze gewoon lief voor elkaar zijn kan het samen zijn ook zorgen voor sneller herstel. Dat heeft wel altijd mijn voorkeur en er zit meestal ook wel iets verschil in keutels van de een of de ander (kleur/grootte). Beterschap!
 17. 1 point
  Ik vermoed dat je eerst simpel biks voerde? Dus de ‘donkerbruine’ brokjes die vaak goedkoop en in grote zakken of schepbakken worden verkocht? Die zijn in verhouding veel minder compleet, voedzaam en gezond voor het konijn dan een brok als Science Selective. Er zitten minder vezels, vitaminen en mineralen in die ze hard nodig hebben voor onder andere de spijsvertering. Dus ja, Science Selective is een duurdere brok maar wel stukken beter.
 18. 1 point
  Wat een moedig besluit! Fijn voor Knoet dat hij nu een vriendin heeft en een mensenslaafje dat zo intensief voor hem zorgt. Wat wil je als konijn nog meer ❤️
 19. 1 point
 20. 1 point
 21. 1 point
  Gefeliciteerd @Pablo&Lola! Een fijne dag en een gelukkig nieuw levensjaar.🥂
 22. 1 point
  Het gaat beter maar nog niet helemaal. Gisteren wilde ik gaan fitnessen, maar bij mijn eerste squat schoot het er meteen weer in, dus heb ik het maar even bij dingen gehouden die geen druk op mijn lies zetten. Gaat vast wel over. Goed bezig ben je zeg, ik heb echt bewondering voor je toewijding!
 23. 1 point
  Ik pas de hoeveelheid hooi aan op de hoeveelheid die ze eten en wanneer ik ze een nieuwe bult hooi kan geven. Als ik de hele dag weg ben, krijgen ze ‘s ochtends een grote bult, maar als ik overdag gewoon thuis ben, geef ik een ‘s ochtends een kleinere pluk en ‘s middags nog een pluk. Hooi dat aan het eind van de dag niet opgegeten is, gaat dan nog een ronde mee in de toiletbak en eindigt vervolgens in de groene container. In de wintermaanden probeer ik wel echt zuiniger aan te doen met hooi, omdat de groene container dan maar een keer in de maand geleegd wordt. Dan geef ik liever een paar keer per dag een kleine pluk dan in een keer een hele bult. Uiteraard zorg ik er wel voor dat de konijnen constant hooi tot hun beschikking hebben, dus liever iets te veel dan te weinig.
 24. 1 point
  Ik heb meteen een mailtje gestuurd, dus het komt vast goed. Anders vraag ik iemand om even langs te rijden. Het is geen enorme baal hooi waar de hele auto van onder zit 🙂
 25. 1 point
  De zakken zijn nog helemaal dicht, dus wat dat betreft zou het geen probleem moeten zijn. Ik heb op dit moment geen vervoer en de zakken zijn loodzwaar. Te zwaar en te groot voor mijn fietsmandje in elk geval, vandaar de oproep 🙂 Ik zal het Knaagspoor inderdaad eens bellen of mailen, misschien woont een vrijwilliger in de buurt. Anders staat het hier maar en dat schiet ook niet op.
 26. 1 point
  Mijn ervaring is dat er altijd hooi verloren gaat. Natuurlijk probeer ik het zo min mogelijk te verspillen maar mijn konijnen houden daar geen rekening mee. Als je goede tips hebt gevonden die werken hoor ik het graag. Ik zie mezelf ook niet als een "bunnybuncher" maar iemand die graag ervaringen deelt en nieuwe dingen leert. We hebben hier denk ik allemaal wel onze eigen kennis en ervaringen en doen dingen op ons eigen manier.
 27. 1 point
 28. 1 point
  Groenvoer kun je het best regelmatig geven, dagelijks dus. Als je er elke keer een paar weken tussen doet, wennen de darmen er niet aan en is de kans groot dat dat diarree geeft. Groenvoer is heel gezond, maar het is wel het best om als je het geeft, het onderdeel van de dagelijkse voeding te laten zijn. Dan passen de bacteriën in de darmen zich er op aan. Hier staat uitleg over welke soorten makkelijk zijn om mee te starten, hoeveel je geeft, wat allemaal mag, hoe je het opbouwt enz: https://www.bunnybunch.nl/informatie/groenten-voeren-konijn
 29. 1 point
  Bedankt voor alle informatie. We gaan maar weer eens contact zoeken met konijnenopvangen zodat ze sneller gekoppeld kan worden. En dan met de castratie even wachten!
 30. 1 point
  Eloise 8,5 jaar (cremekleurig dwerghangoortje) Ik heb haar opgehaald bij het Knabbelhuis in Deurne. Ze was gevonden in een parkje in Deurne. Heel lang een bang konijntje geweest. Ze zat dan de hele tijd achter de bank (in de woonkamer), maar eenmaal vertrouwd met haar omgeving en haar dikke vriend Tobias is ze een vreselijk lief/ tam konijn. Ik hoop dat ze samen met Tobias nog heel lang bij zullen zijn. Tobias 8 jaar (chincillakleurige Nederlandse dwerghangoor) Tobias heb ik bij een fokker vandaan. Hij was overgebleven uit een nestje en met 11 weken heb ik hem opgehaald. De eerste tijd was hij alleen bij me en na zijn castratie heb ik een vriendinnetje voor hem bij dezelfde fokker gehaald. Dat was Olivia. Zij is helaas heel jong gestorven. Nu is hij al jaren samen met zijn liefste vriendin Eloise. Een heel hecht stel.
 31. 1 point
  Ik gebruik goedkoop hooi in de toiletbakken als toplaagje, en luxe hooi in de ruiven en schuilhokken, met kruiden er door gemengd. Ik heb hooi dus op een aantal verschillende plekken liggen en merk dat met een ruif de verspilling wel het grootst is. Hier beland uiteindelijk 5 a 10 % van het hooi dat ik geef uiteindelijk in de groene bak denk ik, ik probeer wel ongeveer de hoeveelheid te geven per voermoment die ze ook echt opeten. Het restant vind ik dus eigenlijk wel meevallen. En ik wil ook niet dat ze zonder zitten, dus een beetje meer dan ze eten geven is dan wel zo prettig. Is het echt verspilling? Hier beland het op de meeste plekken als het valt of niet direct opgegeten word gewoon bij de bodembedekking, zorgt het dus voor warmte en eten ze er uiteindelijk ook altijd wel weer iets van op, voor het in de groene bak weggaat bij de verschoonbeurt.
 32. 1 point
  Het liefste konijntje is onze Funs❤ •°Funs; Maar ik ben altijd zo moe, de bank slaapt toch het lekkerst🥰 https://linksharing.samsungcloud.com/JyAsD6U3iXwN
 33. 1 point
 34. 1 point
  Ik heb nu ook hooi van de boer en omdat het stengeliger is (langere stengels), is het moeilijker echt uit de ruif te trekken. Ik merk dat ze hierdoor minder 'morsen' dan de korte sprietjes uit de dierenwinkel.
 35. 1 point
  Ik haal voor vijf euro een baal van 15-20kg bij de boer, dan maakt verspilling niet uit 😉. Hier laten ze het overigens wel in de ruifjes zitten, maar als ik het niet regelmatig ververs eten ze het ook niet meer. Het gedrag van je konijnen is niet af te leren vrees ik, wellicht stoort het je minder als het hooi je nauwelijks wat kost. Het enige waar ik aan denk, ze hebben nu geen toilet, is er wel een plek met bodembedekking waar ze hun behoefte kunnen doen? Zo nee, misschien dat het iets oplost als je dat maakt.
 36. 1 point
  In plaats van hooi uit de emmer eten, gewoon in de emmer duiken, lekker onder het hooi. Elke dag weer vol gekke verrassingen met Kiko.
 37. 1 point
  @Dollie Wat een geweldig filmpje. Ook gewoon rustig blijven liggen, hè. 😂 @Eefje Gelukkig zie je de bende pas goed als je inzoomt, dus gewoon niet inzoomen, bril af, lenzen uit, niks te zien. 😄
 38. 1 point
  Stofzuigen is gewoon niet te doen hier. Om redenen. Ik denk dat je 75% van de konijnen geen plezier doet met in huis wonen. Vaak betekent het minder ruimte (want mensen willen geen mega ren in de woonkamer en dag en nacht los breken ze de tent af) en lang niet elk konijn kan de constante stroom aan totaal onnatuurlijke prikkels verwerken. En de enorme bende in huis, mijn god. Toen ik in 2018 één van mijn binnenkonijnen moest laten inslapen en de ander (die buiten ook fijner vond ondanks praktisch in huis geboren te zijn) naar buiten kon wilde ik geen binnenkonijnen meer. But here we are 🤷‍♀️ het is ook wel heel leuk hoor. Maar die ENORME BENDE.
 39. 1 point
  Oh *konijnendropjes*, nu wil ik die ook. Maar ik ben morgen jarig, dus ik ga dit even als hint naar mijn vriend doorsturen. 😂
 40. 1 point
  Ik heb deze in het rood als hoodie en in het grijs als tshirt maar gebruik ik als pyjama. https://teeherivar.com/product/crazy-bunny-lady/
 41. 1 point
  O wat een knapperd en die oooooren 😍😍😍
 42. 1 point
  Ehmmm maken ze die ook met 14 konijnen er op? 😂
 43. 1 point
  Familie van Kliko toevallig? Das ook zo’n haaibaai met voer, hahah
 44. 1 point
  Je hoort ook gewoon op te schieten met dat eten... Ik snap Charlie wel hoor, zou ook chagrijnig zijn als ik mijn ontbijt pas laat krijg 😂
 45. 1 point
  Omdat het vanochtend toen ik naar de loods ging nog donker was, heb ik niet direct de konijnen gevoerd, maar pas toen ik terug was. Wat later dan normaal dus. Bijt Charlie mij toch echt enorm hard in mijn hand! Dat doet ze een heel enkele keer wel vaker, omdat ze niet goed ziet en als ik haar uit de hand voer, ze dan als een soort piranha in het rond hapt, en dan soms net in je vinger. Maar dit keer dus echt vol in mijn hand, echt een "schiet nou eens op met dat eten" 😂
 46. 1 point
  Ik vind het zo leuk om naar Gijs te kijken als hij bezig is! Hij is een soort van grote dikke bolle bewegende pantoffel 🥰
 47. 1 point
 48. 1 point
  Ik ben blij!! Spook stampte net bij het voeren! Meestal is dat geen goed teken, een stampend konijn, maar ze kan weer stampen met haar rug en dat is al heel wat!!
 49. 1 point
  Mijn vriend is echt een koekenbakker😅. Ik ging gisteren op tijd naar bed en hij was nog Fifa aan het spelen met een vriend. Ik vroeg hem of hij de ren van de nijnen open of dicht wilde en hij vond het prima om het open te houden. Meestal heeft hij geen zin om op te letten. Vanmorgen kwamen we ons bed uit en opeens hoorde hij getrippel in de woonkamer. Ik wist toen al hoe laat het was... Ja hoor, hij was de ren vergeten dicht te doen dus de nijnen hadden feest vannacht! Hij heeft echt veel geluk, want Dunya bijt regelmatig iets kapot en dan vooral kabels waar ze nog bij zou kunnen als ze over een plankje heen springt 😂. Ze waren in ieder geval helemaal happy haha
 50. 1 point
  Jippie! Nog veel lekkers voor mij en de beesten vers uit eigen tuin.
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+01:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .