Spring naar bijdragen

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05-10-20 in all areas

 1. 6 points
 2. 5 points
  Omdat het vanochtend toen ik naar de loods ging nog donker was, heb ik niet direct de konijnen gevoerd, maar pas toen ik terug was. Wat later dan normaal dus. Bijt Charlie mij toch echt enorm hard in mijn hand! Dat doet ze een heel enkele keer wel vaker, omdat ze niet goed ziet en als ik haar uit de hand voer, ze dan als een soort piranha in het rond hapt, en dan soms net in je vinger. Maar dit keer dus echt vol in mijn hand, echt een "schiet nou eens op met dat eten" 😂
 3. 3 points
  Ik geef dit vreselijke topic gewoon de schuld haha... Ik kan er vanmiddag eentje ophalen in Den Haag :).
 4. 2 points
  De coccidiose is weg 🥳
 5. 2 points
  Ik heb geen idee waarom hij het doet, ze zaten met zn allen in een aquarium van 120 cm dus niet te klein. Nu heeft hij een aquarium van 100cm dus ook alle ruimte. Het is gewoon een rare vis 😶
 6. 2 points
  Haha ik hoop dat je bij jouw Gijs niet de associatie hebt met een dikke bewegende pantoffel 😆
 7. 2 points
  Ik vind het zo leuk om naar Gijs te kijken als hij bezig is! Hij is een soort van grote dikke bolle bewegende pantoffel 🥰
 8. 2 points
  Studio Keutels op Etsy vind ik fantastisch! Hele mooie kaartjes, maar ook knuffels gemaakt van oude kleding en van die babyknuffels 😍
 9. 2 points
  Ik ben blij!! Spook stampte net bij het voeren! Meestal is dat geen goed teken, een stampend konijn, maar ze kan weer stampen met haar rug en dat is al heel wat!!
 10. 1 point
  wat fijn dat ze het goed met elkaar kunnen vinden
 11. 1 point
  Vind ik ook! Als ik weer wat geld te spenderen heb ga ik ‘m zeker bestellen.
 12. 1 point
  Ik heb vandaag nog een keer gekeken, het was een korstje! Nu is het een heeeeeel klein wondje. Dank!
 13. 1 point
  Ze blijven tot nu toe allebei braaf bij hun eigen bakje, eens kijken wie het snelste is 😆
 14. 1 point
  @Pablo&Lola veel sterkte met je moeder!
 15. 1 point
 16. 1 point
  29 is hij. Sterkte en beterschap met je moeder @Pablo&Lola !
 17. 1 point
  Schilderen op nummer, alles zit er bij. Dus kwasten, juiste verf, doek met nummers etc. https://www.yourpaintingworld.com/products/gekleurd-konijn
 18. 1 point
 19. 1 point
 20. 1 point
  https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnvriendelijke-tuin
 21. 1 point
 22. 1 point
  Welkom op BunnyBunch! Als ik eraan denk wat voor fouten wij gemaakt hebben voor het Internet-tijdperk dan stijgt het schaamrood me nog naar de kaken. Het gekke is dat nu er wel over ongeveer elk onderwerp wat maar te bedenken is goede (en slechte natuurlijk) informatie te vinden is dat veel mensen er alsnog wat laat achter komen dat hun keuze niet zo verstandig is geweest. Gelukkig dat het met de drie dames goed gaat over het algemeen. Veel lees- , vraag- en leerplezier op het forum!
 23. 1 point
  Goed om te horen Mira11, dank voor je reactie!
 24. 1 point
  Als je geen goede omheining hebt zou ik ze echt niet los laten. De giftige planten zijn ook een reden om het niet te doen. Dan zijn er nog roofdieren die ook overdag actief zijn zoals katten en vogels.
 25. 1 point
  Onze konijnen mochten wel in de hele tuin, maar die was wel compleet aangepast aan de konijnen: goed omheind met een stevige schutting en een poort die maar een paar cm boven het pad zat, geen giftige planten, alleen bomen en struiken en dan met gaas eromheen gezet. Mijn konijnen groeven soms in het gras, maar dat hielden we goed in de gaten zodat ze niet ineens bij de buren zaten. En ze slopen echt alles. Het gras hoefden we niet meer te maaien, maar het zag er niet uit. Planten werden opgevreten (daarom ook dat gaas eromheen). Al met al doet het voor je tuin niet veel goeds, al is het heerlijk om je konijnen erin te zien rondrennen. We hebben sinds dit voorjaar een nieuwe ren, bijna tien vierkante meter en daarmee twee keer zo groot als de oude ren. De konijnen mogen nu niet meer los in de tuin. Ik vind dat toch praktischer. Het gaas rondom de planten kon weg, en er zitten geen kuilen meer in het gras. Het enige nadeel is dat we nu regelmatig het gras moeten maaien! 🤣 Over het zelf weer terug naar het hok gaan: dat deden die van mij wel, maar niet op het moment dat het moest. En ook zelden samen. Dan zat de ene erin en dan de andere. Ik had ze uiteindelijk aangeleerd om op het commando 'in je hok' het hok in te gaan en dan kregen ze wat lekkers. Dat werkte prima!
 26. 1 point
  Ik zou dat echt niet doen. Konijnen komen vaak niet zomaar terug. Je moet ook zeker weten dat er geen giftige planten e.d. in de tuin staan. Daarnaast zijn ze dan ook niet beschermd tegen roofdieren.
 27. 1 point
  Misschien allergiepilletje in combinatie met mondmasker en eventueel zonnebril 😛 dat kan helpen om de ergste benauwdheid op te vangen. Ik ben heel erg allergisch voor huismijt en als ik een kledingkast uitruim dan moet ik ook op die manier aan de slag. Anders sta ik om het kwartier met minutenlange niesaanvallen in de badkamer mijn gezicht te spoelen en mijn neus te snuiten. En ben ik er dagen ziek van.
 28. 1 point
  Ik zou niet durven om wat anders te zeggen nu ik weet hoe crimineel hij is 😂 vind sluierstaarten wel heel leuk! Heb ze vroeger ook gehad en straks ga ik verhuizen en het begint wel weer heel erg te kriebelen hoor.
 29. 1 point
 30. 1 point
  Dat is toch geweldig: uniek en speciaal voor jou. Ik vind vooral de cavia erg goed lijken, we gaan nog meer horen van je nichtje over een paar jaar. Banksy kan wel inpakken!
 31. 1 point
  Dag 7 van de behandeling. We hebben al 3 dagen geen wormen gevonden op de keutels. Dat voelt fijn. Dat we op dag 2/3 ineens veel dode wormen zagen kwam doordat het medicijn zijn werk deed. Nu nog de kuur gedurende een week afmaken.
 32. 1 point
  Dit is de kanibaal in kwestie trouwens. Best wel knap toch..?
 33. 1 point
  Na de drie goudvissen hebben we het nog met een school guppen geprobeerd. Vond hij ook erg smakelijk 😋 Nu woont hij samen met een stel slakken. Die maakt hij ook geregeld het leven zuur (kun je zo leuk proberen van de ramen af te duwen 🙄) maar die zijn sterk genoeg om zijn pesterijen te overleven.
 34. 1 point
  Oh 😐 *wortelhapjes*, dan snap ik het wel ja 😅
 35. 1 point
  Ik zou ze nu inderdaad uit elkaar halen omdat nugget nog te jong is om te koppelen. Zodra hij oud genoeg is en gecastreerd is kun je het op neutraal terrein opnieuw proberen. Helaas gaan twee rammen vaker niet goed dan wel, ook als ze gecastreerd zijn. Waarschijnlijk zal het op het begin wel goed gaan, omdat nugget nog erg jong is, maar in de puberteit moet je wel goed in de gaten houden of ze niet gaan vechten. Als dat het geval is, moet je ze direct uit ellaar halen en zullen ze geen match zijn. Bedenk alvast wat je in dat geval wil doen, heb je genoeg ruimte voor twee koppels, of ga je er 1 afstaan bij een konijnenopvang en de ander een passende vriendin laten uitzoeken? Zeker bij twee rammen is het belangrijk dat ze een ruim verblijf hebben. Een koppel heeft minstens 4 m2 nodig waar ze 24 uur per dag toegang toe hebben, maar voor twee rammen mag het echt nog wel meer zijn. Om eerlijk te zijn, als je de mogelijkheid hebt, zou ik in jouw situatie Nugget terugbrengen naar de dierenwinkel wegens verkeerde voorlichting en Bobo bij een opvang een volwassen vriendin uit laten zoeken. Daarmee bespaar je jezelf een hoop gedoe (niet een tijdlang twee verblijven, niet de zorg na de castratie, niet de stress of jouw twee rammen de uitzondering op de regel zijn en wel samen kunnen, niet de moeilijke keuze wat je moet doen als dat niet zo blijkt te zijn).
 36. 1 point
  Het is heel simpel hoor, het kruidenmengsel komt uit een potje (patak's mild curry paste van oa Albert Heijn). Snij de pompoen in blokjes en even aanbraden in een laagje olie, voeg daarna twee eetlepels currypasta en een pakje kokosmelk of kookroom toe, laat het 15 minuten sudderen tot de pompoen gaar is. Voor de liefhebber kun je nog een blikje linzen toevoegen. Lekker met rijst en/of naanbrood. Dit recept is voor ong. 3 porties en een middelgrote pompoen of standaard flespompoen.
 37. 1 point
  Zeker gezellig! Ik kan niet wachten om er weer een paar te nemen, wel weer van een speciaal ras. Het liefst ga ik dan voor de Bresse, die zijn ontzettend fijn van karakter, goede leggers, maar bovenal is het vlees echt van absurde kwaliteit. Ik weet alleen nog niet waar ik die vandaan moet halen, want in Canada is het totaal geen bekend ras.
 38. 1 point
  Mijn vriend is echt een koekenbakker😅. Ik ging gisteren op tijd naar bed en hij was nog Fifa aan het spelen met een vriend. Ik vroeg hem of hij de ren van de nijnen open of dicht wilde en hij vond het prima om het open te houden. Meestal heeft hij geen zin om op te letten. Vanmorgen kwamen we ons bed uit en opeens hoorde hij getrippel in de woonkamer. Ik wist toen al hoe laat het was... Ja hoor, hij was de ren vergeten dicht te doen dus de nijnen hadden feest vannacht! Hij heeft echt veel geluk, want Dunya bijt regelmatig iets kapot en dan vooral kabels waar ze nog bij zou kunnen als ze over een plankje heen springt 😂. Ze waren in ieder geval helemaal happy haha
 39. 1 point
  Voor iemand die geen timmerman is kever je toch verdomde mooi werk!! Ik doe het je niet na, petje af 💪🏻👍🏻 Wat de hoogte betreft: ik heb ook een hoge ren, maar heb niks met de hoogte gedaan behalve dat ze op schuilhuisjes kunnen zitten. Mijn Spook heeft het alsnog voor elkaar gekregen haar rug te breken, nog steeds een raadsel hoe. Dus ik ben erg huiverig om echt de hoogte in te gaan. Ik zie wel eens plaatjes langskomen van rennen waarbij het wel gedaan is, dus het kan wel. Kijk maar eens op Pinterest bijvoorbeeld, volgens mij heb ik daar wel eens wat gezien. Favoriet huisje hier is het huisje van Action. Ik heb er nu een Cat Cube naast staan (het originele trappetje is gevaarlijk voor konijnen en heb ik er dus niet aan gemaakt) zodat ze er makkelijk op kunnen stappen, maar je kunt er ook een stapel stoeptegels naast leggen bijvoorbeeld. Het huisje is lekker hoog en stroef en heeft meerdere uitgangen wat ze hier erg fijn vinden. Ik heb op het dak ervan niet alle spijlen bevestigd, 1 deel heb ik open gelaten zodat ze makkelijk op het dak kunnen komen. Veel succes nog met je project en blijf ons vooral op de hoogte houden 😇
 40. 1 point
  Lewis weet maar al te goed hoe hij een wasbeurt van Luz kan afdwingen: “Gewoon flink in de weg liggen als Luz aan het drinken is, dan ziet ze me heus wel wanneer ze klaar is”.
 41. 1 point
  Konijnenpantoffels: https://www.scapino.nl/thu!s-dames-pantoffels-konijn-1166710194380
 42. 1 point
 43. 1 point
 44. 0 points
  Nugget is volgens het Konijnen paspoort wat we erbij hebben gekregen nu 8 weken oud. Zoals je aangeeft dus nog te jong... Bobo en Nugget zijn allebei mannetjes, Bobo is al gecastreerd. De dierenarts gaf aan dat het geen kwaad kan als er 2 mannetjes bij elkaar worden gezet zolang nugget ook maar gecastreerd wordt als hij de leeftijd daarvoor heeft. Moet ik ze nu dus apart laten totdat nugget ook gecastreerd is?
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+01:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .