Spring naar bijdragen

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 28-09-20 in all areas

 1. 4 points
  Het gaat weer helemaal ok! Hij was ff een dagje ziekig, maar het gaat weer helemaal goed met hem! Dank!
 2. 4 points
  Mevrouw heeft haar plekje alweer gevonden hoor! Betsy heeft inmiddels een meer hechte band met mijn vriend dan ik 🤔
 3. 3 points
  Haha ja ik heb een SPSS bestand waarin ik diverse dingen bijhoud, waaronder de namen. Bij de meeste namen weet ik het wel en bij twijfel kan ik makkelijk even zoeken (nou ja, makkelijk, wel oude laptop uit de kast halen 😛 ). Slechts één keer onbewust een dubbele gehad en een paar keer een .. II gehad. Verschillende spellingen van dezelfde naam is ook prima, maar niet in hetzelfde jaar want dat wordt verwarrend. En als het konijn een achternaam heeft mag het ook (Guus en Guus Geluk bijvoorbeeld).
 4. 2 points
  Vanmiddag om 16 uur mocht ik mijn schatjes weer ophalen. Pip had scherpe punten op beide onderste achterste kiezen. Deze punten hebben aan beide kanten van haar tong wondjes veroorzaakt die er een beetje ontstoken uit zien. Bij de dierenarts wilde ze niet eten en dwangvoeren lukte niet. Eenmaal thuis in haar vertrouwde omgeving wilde ze gelukkig wel lekker wat groenten en kruiden eten. Vanavond kwam ze weer net als vanouds enthousiast op haar biks af en begon lekker te eten.
 5. 2 points
  Lelijk Eendje, Kevertje, Strijkijzer, Lieveheersbeestje, Rugzakje, Wegluis, Snoek, Viper, Firebird.....😁
 6. 2 points
  Ik ben blij dat ik het hier heb gevraagd :-(. Deze andere dierenarts zei dat ze niet wilde wachten tot morgen en dat ze mij ertussen zetten met het konijntje, en desnoods hem daar laten om morgenvroeg iets aan zijn tanden te doen (als dat het is). Ik hoop dat het nog op tijd is. Zo nog maar even dwangvoederen, dat gaat gelukkig wel goed, en dan duimen.
 7. 2 points
  @Lene Mocht je facebook hebben, er is een facebookpagina "help ik heb een charlie konijn". Daar zitten allemaal mensen met konijnen met megacolon en dus veel ervaringen en tips die je misschien wel verder kunnen helpen. Water geven uit een spuitje is een goed idee, lactulose (laxatract) wordt ook vaak gebruikt. Je zorgt er hiermee voor dat er meer vocht in de darmen komt en de ontlasting zachter wordt en makkelijker naar buiten komt. Je wilt NU weten wat er aan de hand is, of er nog beweging in de darmen zit... gezien de opgezwollen buik vrees ik dat er nog maar weinig of geen activiteit is. De enige die dat goed kan bepalen is een dierenarts. De volgende medicatie moet je altijd in huis hebben: laxatract, metocloral (emeprid), cisaral, pijstillers en eventueel nog simeticon (infacol). Als je niet weet wat er aan de hand is zijn laxatract, pijnstillers en simeticon veilig om te geven. Cisaral en metocloral kunnen complicaties geven bij een verstopping, al zal in de meeste gevallen toch worden gekozen om deze middelen te geven. Dwangvoeding wil je eigenlijk ook pas geven als het konijn door een dierenarts is gezien. Dit om te controleren of de maag wel of niet gevuld is. Ik hoop dat je inmiddels je vertrouwde dierenarts hebt kunnen bereiken! Want dit is wel een gevalletje SPOED! Ik snap heel goed dat het frustrerend is als er geen goede dierenarts in de buurt is en je dan verwarrende adviezen krijgt. Daarom is het denk ik wel goed om je ervaringen te kunnen delen met andere baasjes die ook een megacolon konijn hebben.
 8. 2 points
  Maar als ze dan een Lando Norris heeft moet ik hem/haar nog komen adopteren ook, ik ben fan😂
 9. 1 point
  Eventueel een afspraak maken bij een andere dierenarts? Hier vind je een lijst met konijnkundige dierenartsen: https://www.bunnybunch.nl/informatie/lijst-met-konijnkundige-dierenartsen
 10. 1 point
 11. 1 point
  Voor de liefhebbers: er staan weer volop cat cubes op marktplaats, voor leuke prijsjes.
 12. 1 point
  Welkom bij BunnyBunch!
 13. 1 point
  Bello lijkt aan de super beterende hand! Hij heeft alleen nog wat evenwichtsprobleempjes als hij gaat lopen. Inmiddels kan hij zijn kopje weer met beide pootjes tegelijk wassen. Toch wil ik voor de zekerheid doorzetten met de panacur.
 14. 1 point
  Het klinkt eerder als EC dan oorontsteking vind ik. Hoewel het één het ander niet uitsluit, het kan ook beide zijn! De draaiende ogen klinkt als nystagmus en dat komt bij EC ook voor. Fijn dat je zelf nog panacur gevraagd hebt. Ik heb zelf Joris de fenbendrops gegeven. In het begin at hij dat zo op, lukte het zelf uit het spuitje. Later ging hij wel wat meer tegenstribbelen maar heb ik het met gewoon doorpakken met dwang gegeven. Sterkte er mee!
 15. 1 point
  Bij mij komt EC of epilepsie ook in gedachten als ik dit verhaal lees. Filmen voor de dierenarts is inderdaad een goed idee. Ik zou het zelf wel verder uit laten zoeken door de dierenarts, ook al is het een wat ouder konijntje. Het klinkt best angstig voor het konijntje zelf. Sterkte er mee!
 16. 1 point
  Het kan van alles zijn. E.C. is wel het meest voor de hand liggende, maar er zou ook iets met de nieren kunnen zijn of iets in het koppie kunnen zitten. Tijd om een afspraak bij de dierenarts te maken en je zorgen te delen. Daar kun je mogelijke oorzaken laten uitsluiten ( denk aan bloedonderzoek, röntgen, echo) en mocht daar niks uit komen, dan kun je eventueel overleggen of je toch een behandeling mag starten alsof het E.C. is.
 17. 1 point
  Ach wat sneu dat hij Pasteurella heeft. Leuk ventje wel, welkom!
 18. 1 point
 19. 1 point
  Mijn ervaring is dat het zo moeilijk is als je het zelf maakt. Als ze niet te verleiden zijn op de zachte manier is het een kwestie van niet piepen en doorpakken. In het geval van onze Gijs betekent dat tuinhandschoenen aan om hem te pakken, strak in een handdoek vouwen en hup die spuit er in. Niet leuk, maar als je het niet op een vriendelijke manier gedaan krijgt kun je beter snel en doortastend werken dan voorzichtig, want dan duurt het alleen maar langer. Hopelijk is je konijn te verleiden met iets lekkers. Succes!
 20. 1 point
  Bedankt voor de snelle reacties! Vandaag met vriendin samen de witlof methode gebruikt. Dat ging moeizaam, er paste 0,2ml op een half blaadje, het liep er al af en ze vermeed de natte stukken. En ze moet 1,4ml krijgen. Toen het spuitje geprobeerd. Vriendin deed konijn tussen dr benen, en met wat tegengestribbel kregen we een groot deel in haar bek. Uiteindelijk samen geprobeerd. Zij hield het konijn vast, ik de spuit maar spoot te hard en ze bewoog. D'r koppie onder de medicatie, wat een geklungel. Maar.. het was de eerste keer. Nu geleerd van de fouten, morgen de herkansing en eerst nog even biks en andere groente trucjes uitproberen.
 21. 1 point
  Ik zou contact met een dierenarts opnemen en sowieso telefonisch overleggen. Het klinkt een beetje als een soort epileptische aanval. Wanneer zijn jullie bij de dierenarts geweest en is dit toen ter sprake gekomen?
 22. 1 point
  Dank, ik heb nu dit bedacht: morgen om 17:00 heb ik een afspraak bij Sterkliniek. Zij hebben al eerder zijn gebit onder handen genomen tijdens een narcose. Dan ga ik daar specifiek vragen: kunnen jullie opschrijven/delen wat er precies gedaan moet worden aan het gebit. Eventueel zeggen zij: dit kunnen wij zelf doen. Mochten zij dit niet kunnen (uiteindelijk zijn zij ook op katten en honden gericht, maar op zijn minst wel een gebitsexpert voor dieren in de kliniek), dan kan ik als laatste optie nog naar de Wilhelminakliniek bellen met de exacte beschrijving. Dan kunnen zij op basis van concrete info van de dierenarts vast wel een antwoord geven of zij dat wel kunnen/doen.
 23. 1 point
  Inderdaad, het is echt alsof hij het niet in handen heeft, hij reageert nu al wat terug meer. Bedankt voor het reageren, ik apprecieer de hulp enorm 🙂
 24. 1 point
  Ik zit nu bij hem en hij is zich aan het wassen, zijn bakje met korrels is bijna leeg dus hij heeft zeker gegeten, vooral zeer rustig blijft op dezelfde plek neerzitten
 25. 1 point
  Ja vanaf het moment dat hij zo'n aanval krijgt blijf ik zeker bij hem in de buurt en probeer ik hem gerust te stellen (dit is letterlijk zo'n 6min geleden gebeurt) op dit moment zit hij er weer rustig bij
 26. 1 point
  geen idee wat het kan zijn maar ik zou vooral proberen hem gerust te stellen voor wanneer het gebeurd
 27. 1 point
  Dierenkliniek Wilhelminapark in Utrecht is nog geen uur rijden vanaf Haarlem, dus dat zou misschien een optie voor je kunnen zijn. (Paul van Aalst in Ermelo/Harderwijk is voor mij ook een uur rijden, maar dat heb ik ervoor over.) Hij heeft trouwens besloten de operatie uit te stellen, omdat mijn voedster nog heel jong was en haar kaak nog in de groei was. Hij houdt haar gebit goed in de gaten, en ik geef haar momenteel veel hooi (vooral kruidenhooi, omdat ze dat het lekkerst vindt) en Trovet Rabbit, extra harde brokjes waardoor haar gebit extra slijt, vooral haar kiezen (daar heeft ze ook problemen mee). Het is dus even kijken hoe haar gebitsproblemen zich in de toekomst zullen ontwikkelen, en of haar voortanden wel of niet getrokken moeten worden. (Momenteel zijn ze al een paar maanden 'stabiel', en heeft het probleem zich naar de kiezen verplaatst.) Lastig he, die konijnengebitten! Er zouden speciale konijnentandartsen moeten komen, die zichzelf als zodanig profileren. Dan weet je meteen of je met een specialist te maken hebt. En wat superleuk dat jouw konijnen zulke knuffelkontjes zijn! Gezellig dat ze binnen wonen. Ik vind dat ook echt van meerwaarde.
 28. 1 point
  Konijnen worden vaak gezien als goedkope, makkelijk vervangbare huisdieren, van een totaal andere orde dan een hond of kat. Zelf dacht ik dat vroeger eerlijk gezegd ook een beetje. Maar nu ik weet wat een band je met ze kunt opbouwen en hoe intelligent ze zijn, is mijn respect voor konijnen enorm gegroeid. Vroeger heb ik weleens een katje gehad, maar mijn band met mijn huidige konijnen is zóveel sterker. Konijnen zijn geen persoonlijkheidsloze, dommige knaagdiertjes met nauwelijks bewustzijn. Bepaald niet. Maar dat weet je misschien pas als je zelf konijnen hebt en veel met ze bezig bent. Ik heb van een dierenarts eens het advies gekregen om mijn voedster met olifanstanden (doorgroeiende voortanden) terug te brengen naar de fokker of in te laten slapen, om mezelf een heleboel geld en ellende te besparen. Toen ik erna dierenarts Paul van Aalst belde, vertelde hij me een totaal ander verhaal: je kunt olifanstanden laten trekken en erna heeft een konijn nog een prima leven. Bij veel dierenartsen lukt die operatie niet in één keer, maar hij zei dat hij het - vanwege zijn jarenlange ervaring ermee - 9 van de 10 keer in één keer goed doet. Dat gaf mij het vertrouwen om mijn diertje een tweede kans te gunnen, en daar ben ik ontzettend blij om!
 29. 1 point
  Pfff, wat erg en verwarrend. Goed dat je voor de zekerheid een tweede mening wil hebben. Duimen dat hij wel geholpen kan worden aan zijn gebit. Sterkte.
 30. 1 point
  Ach jeetje wat heftig allemaal! Je hebt groot gelijk hoor dat je daar morgen naar toe gaat. Sterkte!
 31. 1 point
  HELP IK HEB DE CITATEN IN ELKAAR GEZET. In elk geval: Ik heb wel eeeeeergens een lijstje liggen met de Spaanse varianten op de Fluffy, Nijn, Pluis namen etc 😂 weet alleen niet waar. Was o.a. Tambor, Pelusa (Stampertje, Pluis) En ik was ooit van plan een afstudeeronderzoek te doen naar veelvoorkomende gezondheidsproblemen bij opvangkonijnen o.i.d. dus ik ben toen in overleg met een statistiek docent bepaalde data bij gaan houden, al ver voor het onderzoek plaats zou moeten vinden. Uiteindelijk niks mee gedaan, ik houd ook niet alles meer bij maar het is heel makkelijk om bepaalde gegevens uit te halen voor het jaarverslag (geslacht, gemiddelde tijd in de opvang, gemiddelde leeftijd etc.) dus de basis zet ik er nog steeds voor elk konijn in. En gelijk overzicht van alle namen 😄
 32. 1 point
  Namen van automodellen? Toen we het konijn van mijn dochter uit de opvang haalden, heette hij Punto. Daar hadden ze dus ook dat thema. Kadjar, Corolla, Ascona, Clio, Qashqai, Kuga etc. Oud en nieuw, er is genoeg!
 33. 1 point
  Garanties niet, maar kansberekening wel natuurlijk: op een snelweg in Duitsland in de spits oversteken zonder uit te kijken, levert gegarandeerd een grote kans op dat je plat gereden wordt. Net als twee jonkies net uit het nest een grote kans oplevert dat ze het niet samen kunnen vinden als ze gaan puberen en volwassen gaan worden en alleen moeten zitten een tijdje i.v.m. de vruchtbaarheid en castratie. Konijnen "socialiseren" werkt niet hetzelfde als bij honden. Een moederkonijn besteed helemaal niet veel aandacht aan de jonkies dus geeft ook niet snel verkeerd gedrag door (verkeerd in de ogen van mensen dan, hoor, een voor gevaar vluchtend konijn is voor een prooidier een slimmerdje, daar is niets verkeerds aan). Omdat de meeste mensen konijnengedrag (nog) slechter (kunnen) lezen dan hondengedrag worden er zoals Dollie aangaf in het topic van Xde.b over een konijn als een baby in je arm houden vaak totaal onterechte "bedoelingen"/verklaringen van het konijnengedrag gegeven. Die het baasje goed uitkomen (want beredeneerd vanuit gedrag bij mensen), maar het konijn niet. Gelukkig zijn de meeste konijnen nieuwsgierige aagjes en daar kun je gebruik van maken met wennen aan dingen die van nature eng/gevaarlijk zijn voor konijnen (zoals een paar "reuzen" die over de ren hangen of langs komen stampen, van de grond geplukt worden) of hen zelfs trainen. Als je de ervaringen leest van mensen dan lijkt het erop dat je bij sommige konijnen op je kop kunt gaan staan om er aai- of knuffelkonijnen van te maken, maar dat ze het niet willen/kunnen, jong of oud, maakt niet uit. Dat het bij andere konijnen makkelijk of met moeite wel lijkt te lukken om hen "tam" te krijgen, jong of oud, maakt niet uit. En dan nog ligt het aan je definitie van "tam". De ene eigenaar vindt het konijn tam als het niet voor elke beweging van de eigenaar(s) al stampend weg rent, de ander als het konijn uit de hand eet of als het konijn niet wegloopt als het geaaid wordt of zelf een aaitje komt halen of op de bank springt of op schoot komt liggen uit zichzelf of over hindernisjes springt op "commando" of ....of.....De ene eigenaar vindt het belangrijker dat een konijn een bepaalde gradatie van tamheid heeft dan de andere eigenaar. Hetzelfde geldt voor zindelijkheid. Natuurlijk is het verstandig om te proberen hen zindelijk te krijgen, wel zo makkelijk met schoonmaken, maar er zijn genoeg goede konijnenredenen om niet op de toiletbak te plassen en keutelen dus het lukt zeker niet altijd. Jammer dan. Ik vind de opmerking van Eefje goed samenvatten wat m.i. de beste benadering is als je konijnen wilt hebben/houden: beter blij verrast worden door een perfect konijntje dan zwaar teleurgesteld worden door een konijn dat gewoon konijn is. Dus dat "perfect" meer subjectief is vanuit de eigenaar bekeken dan dat er iets loos zou zijn met een konijn dat gewoon konijn is en dus wellicht sloopt, niet (altijd) op de toiletbak plast en keutelt, niet opgetild wil worden, niet van knuffelen houdt etc.
 34. 1 point
  Ik heb te veel Bassie & Adriaan gekeken de afgelopen tijd, dus ehhh.. Robin, Archibald Chagrijn, B2, B100, Vlugge Japie, Handige Harry, de Baron, Drommels, Drommels en nog eens Drommels? 😅
 35. 1 point
  Wat leuk! Gefeliciteerd met het kersverse koppel 🎉
 36. 1 point
  De Efteling/sprookjes! Zo heb ik hier holle bolle Gijs 😅.
 37. 1 point
  Gefeliciteerd, twee konijnen blij gemaakt, zo te zien. 😎
 38. 1 point
  Goed dat ernaar gekeken wordt en dat je er snel bij bent. Met Fluffy samen zal het hopelijk minder eng zijn dan in haar eentje. Ik duim mee voor een gunstige diagnose natuurlijk.
 39. 1 point
  Hier ook een formule 1 fan. Ik heb mijn cavia lang geleden Mika genoemd, naar Mika Hakkinen. 😂
 40. 1 point
  Het kan toeval zijn, het kan komen omdat het weer wat vochtiger, herfstachtig en kouder weer is, en na de vaccinatie kan de weerstand ook een dipje krijgen, ze zal vrijdag vast ook wat stress hebben gehad van het dierenarts bezoek. Er zijn dus meerdere factoren die mee kunnen spelen. Even goed in de gaten houden, en indien nodig de dierenarts bellen.
 41. 1 point
  Wat fijn dat je een passend vriendinnetje gevonden hebt! Via marktplaats is het altijd wat spannend of het klikt of niet, maar dit lijkt op de foto's in ieder geval een goede match te zijn, fijn hoor!
 42. 1 point
 43. 1 point
  Luc is weer lucky! Maandagavond via Marktplaats een vriendinnetje voor hem opgehaald. Een 5 jarig konijntje met een eerlijk verhaal, dus geen allergie/geen tijd/enz bullshitonzin. Dinsdag heb ik ze in een andere ren bij elkaar gezet en het ging meteen goed. Daarna in een grote ren in het tuinhuis en daar zijn ze 2 dagen in gebleven. Ondertussen het hok en de ren schoongemaakt en gedesinfecteerd. En nu maar fingers crossed dat ze gezond blijven.
 44. 1 point
  Formule 1 achternamen van de coureurs? (zit mijn man toevallig naar te kijken 😬). Dan heb je bijvoorbeeld; Albon, Kyvat, Russel, Lando, Lafiti, Bottas, Perez, Gasly, Vettel, Norris, Stroll, Leclerc, Sainz, Ocon... Zitten wel leuke namen bij volgens mij. Verstappen is wat minder leuk denk ik... Max kan weer wel, maar die heb je misschien al wel.
 45. 1 point
  De boeken gaan morgen naar Mira 🙂
 46. 1 point
  Ik ben inmiddels over mijn weerstand voor mondkapjes heen gelukkig, dus ben met het oog op een op handen zijnde mondkapjesplicht op zoek gegaan naar mondkapjes die ik grappig vind. Ik kwam er al snel achter dat veel wat in NL te koop is rechtstreeks van Ali komt, maar dan zes keer zo duur. Ik heb dus zelf maar uit China besteld. Ik ben heel benieuwd wat er straks binnenkomt. Toch elke keer weer een avontuur met ome Ali 😆.
 47. 1 point
  Ik heb zelf een schuilhok gemaakt, en dat staat niet op pootjes. Daarbij heeft elk koppel ook een elmato schuilhuis, dat staat wel op pootjes. Hier het grote schuilhok open, er staat dus een caviakooi onderbak in. Rechts het oranje elmato schuilhuis. Zo ziet het grote schuilhok er uit als het dicht is. Ik heb buiten een aantal toiletbakken staan waar ze veel in keutelen. Niet ideaal, maar de door de konijnen gekozen locaties, dus prima.
 48. 1 point
  Gezellig samen snotterend op de bank series kijken ❤️
 49. 1 point
 50. 1 point
  Ja, ik zou zeggen, vriend inruilen voor een konijn 🙃 Het is ook handig om even je regio/woonplaats te vermelden.
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+01:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .