Spring naar bijdragen

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 27-09-20 in Berichten

 1. Komende week heeft de Intratuin een leuke tunnel in de aanbieding 😍 En als je er toch bent, het Science Selective voer, 3kg, is ook 1+1 gratis. Mooi meegenomen.
  3 points
 2. Wat een geweldige foto's allemaal!😂😂 Ik heb ook zo'nbenorm gekke en lachwekkende foto van Vlekje en weet nu eindelijk waar ik 'm kwijt kan. Was een week na castratie en gebit slijpen. Ik denk dat ze eventjes de tandjes moest laten zien.😂
  3 points
 3. Omdat velen niet weten wat de helemaal niet fijne reden is waarom het konijn "rustig en vertederend" in je armen ligt, is het toch super dat Dollie het nu uitgelegd heeft en heel veel BunnyBunch-lezers het nu ook (kunnen) weten? Niet elk konijn reageert op dezelfde manier op iets akeligs, maar dat wil niet zeggen dat het daarmee niet akelig is (geweest) voor het beestje.
  3 points
 4. Mevrouw heeft haar plekje alweer gevonden hoor! Betsy heeft inmiddels een meer hechte band met mijn vriend dan ik 🤔
  2 points
 5. Luc is weer lucky! Maandagavond via Marktplaats een vriendinnetje voor hem opgehaald. Een 5 jarig konijntje met een eerlijk verhaal, dus geen allergie/geen tijd/enz bullshitonzin. Dinsdag heb ik ze in een andere ren bij elkaar gezet en het ging meteen goed. Daarna in een grote ren in het tuinhuis en daar zijn ze 2 dagen in gebleven. Ondertussen het hok en de ren schoongemaakt en gedesinfecteerd. En nu maar fingers crossed dat ze gezond blijven.
  2 points
 6. Dat is iets voor mijn vriend. Ik geef planten geen water en toch blijven ze op wonderbaarlijke manier in leven!
  2 points
 7. Oh dat wist ik niet eens ! Harstikke bedankt voor je reactie denk dan toch dat ik geen cavia’s neem inderdaad 😳
  1 point
 8. Wat ist ook een snoes! Zo schattig!
  1 point
 9. Als ik naar het weerbericht van komende week kijk, dan zou je je konijn nu nog naar binnen kunnen halen. Besef wel dat eenmaal binnen, ze pas in mei (rond de ijsheiligen) weer naar buiten kan! Een gezond konijn kan prima tegen onze winters hoor, maar het zou natuurlijk wel fijn zijn als ze lekker tegen iets warms aan kan kruipen. Ik begrijp uit je verhaal dat ze geen maatje heeft, ga je dan zelf nog regelmatig bij haar zitten, ook als het vriest dat het kraakt? Heb je een snugglesafe waar ze lekker tegen aan kan kruipen? Of misschien nog wel leuker, zou je haar een vriendje kunnen
  1 point
 10. Je kunt het hooi ook wat vochtig maken met een plantenspuit, dan valt het qua geklieder mee. Wel vervangen ja want nat hooi gaat schimmelen. Ik zou, in beide gevallen, er niet zo'n groot punt van maken. Sommige konijnen hebben dit gewoon en als ze verder niet benauwd zijn, niet niezen, niet extreem veel uitvloeiing (check ook de voorpoten of die schoon zijn), tja, dan is er niet veel reden tot zorgen. Soms weet je gewoon niet waarom iets zo is. Bij witte konijnen lijkt dit ook sneller wat viezig omdat er stof in blijft hangen, dan is het gewoon schone uitvloeiing maar ja als ze met hun neus in
  1 point
 11. Hihihi noooouuuuuuuu 😜😜 vorige keer dat het zo stil was zat eentje mijn (niet giftige) plant op te vreten 😖 ziet er niet meer uit nu en ik had hem nog wel zo goed weggezet 😂
  1 point
 12. Haha ja ik heb ook 2 neppe orchideeën. Ik vind ze zo mooi, maar kan ze niet in leven houden. Dan maar nep 😂
  1 point
 13. De boeken gaan morgen naar Mira 🙂
  1 point
 14. In het begin (toen ik nog niet wist dat het absoluut niet goed is) heb ik dat ook een paar keer gedaan. Totdat mijn konijn helemaal in de stress schoot als ze in de gaten kreeg dat ik haar op die manier ging vasthouden. Later las ik dat je dat niet moet doen.
  1 point
 15. Ja, een paar mooie philodendrons en epipremnums zou ik doen! Die geven zo'n jungle gevoel 😄 en volgens mij heb je ook niet mega veel licht daar, die kunnen dat goed hebben. Die kun je overigens ook nog langs de muur laten groeien als je daar van houdt.
  1 point
 16. De mijne zijn donderdag aan de beurt geweest. Ook dat nieuwe vaccin natuurlijk. Zoals gewoonlijk niks aan ze gemerkt, ze kunnen weer een jaartje vooruit 👍.
  1 point
 17. Haha ik beperk de konijnenfotos in huis tot hun eigen kamer !
  1 point
 18. Goed op het gaas letten. Volieregaas, met de kleine mazen, is muis-proof bijvoorbeeld. Opletten dat er nergens kieren zijn waar ze door kunnen en dat ze er niet van onderuit in kunnen graven. Best een werkje dus. Vangkooitjes zet je niet in het konijnenverblijf, maar er rondom. De konijnen gaan daar dan dus niet in.
  1 point
 19. Muizen brengen best veel ziektes over, die kun je inderdaad dus beter weren in het konijnenhok. Er zijn verschillende manieren om dat te doen, van zorgen dat het verblijf muis-proof is gemaakt, tot het neerzetten van vangkooitjes.
  1 point
 20. Ik denk dat het wel zwaardere konijntjes worden dan de raszuivere Nederlandse hangoordwergen, want die horen met 14 weken nog geen 1.2 kg te wegen. Dus ze zijn of ouder dan 14 weken, of ze worden groter / zwaarder dan de 1.8 a 2 kg die een NHD hoort te wegen. Zeker als je aangeeft dat ze aan de dunne kant zijn. Dit zijn dan dus waarschijnlijk geen dwergkonijnen. Hier staat uitleg over wat ze mogen eten: https://www.bunnybunch.nl/informatie/voeding-van-een-konijn 1. Hun eigen formaat in hooi per dag, zo'n 80% van wat ze eten per dag hoort hooi te zijn. 2. Afg
  1 point
 21. Bunny for scale. De pompoen-oogst is een beetje klein uitgevallen dit jaar 😅
  1 point
 22. Ze is gevaccineerd hoor. Vind het wel spannend hoe ze erop reageert. Het is de Nobivac myxo-RHD plus geweest. Ook zette de dierenarts het spuitje niet in de nek maar meer aan de zijkant van haar rug, want dit zou niet zo'n bultje geven? In de nek was daar wel meer kans op.
  1 point
 23. Geen idee waarom we vaak het ergste denken van onze moppies. Ze zijn toch altijd zoet en lief? 😇😁
  1 point
 24. Herfst is tijd voor een nieuwe jas! Maar zolang jij die nog niet hebt Bennie, houd ik je wel warm hoor 😊
  1 point
 25. Frits & Loulou lekker in het bos, genietend van alle mooie herfstkleuren. 😉
  1 point
 26. Liz:" kan ik eindelijk weer op mijn favoriete plekje gaan liggen (ik mocht niet springen) en dan ligt er weer een handdoek op. Ik word zo moe van mijn overbezorgde baasje. 🙄
  1 point
 27. Dat is ook "bescheiden" om je eigen website te adviseren om duidelijkheid rond vaccineren. Had je het idee dat het op dit forum en bij "informatie konijnen" niet voldoende of goed beschreven is?
  1 point
 28. In de herfst ligt Chester graag met zijn baasjes te chillen op de zetel, lekker knus tussen de dekentjes in 🐰🍂
  1 point
 29. Heb vandaag een leuke gemaakt.
  1 point
 30. Nog meer PANIEK!
  1 point
 31. Ik vind Brenda nog altijd erg grappig op deze foto staan 😮
  1 point
 32. Cavia's samen met konijnen in één verblijf is echt af te raden. Ze kunnen idd de cavia's lelijk verwonden of erger. Er is ook een bacterie Bordetella en die dragen veel konijnen bij zich. De konijnen worden er zelf vaak niet ziek van maar voor cavia's kan dit erg gevaarlijk zijn. Ze krijgen er longontsteking van. Helaas heb ik er zelf een beertje aan verloren en is mijn zeugje na 2 mnd antibiotica pas weer opgeknapt. Zij en haar nieuwe vriendje zijn nu ingeënt. Dat is geen garantie dat ze het niet kunnen krijgen maar de kans wordt aanzienlijk verminderd. De Bordetella bacterie word
  0 points
 33. Lekker hoor, rijstwafel met pindakaas. Beetje sambal er op en komkommer. Eitje er bij. Mjam
  0 points
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+01:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .