Spring naar bijdragen

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 21-09-20 in Berichten

 1. 3 points
  Haha jawel, hele kleintjes!
 2. 3 points
  Heel herkenbaar. Ik ging naar Knijn& ko voor een vriendin voor Joris, maar werd verliefd op Charlie... die van karakter totaal niet bij Joris paste. In eerste instantie hield ik vast aan mijn "ik wil terug naar 1 koppel" en hebben we Brenda meegenomen. Maar ja, toen Charlie weer een keer terug kwam van een plaatsing (ze zat al een jaar in & uit het asiel, was niet echt een schootkonijntje 😉 ) Tja, toen ben ik toch maar teruggegaan om haar op te halen. En die moest natuurlijk ook een partner! Dus ja, dan zit je weer op 4 😂
 3. 3 points
  @Kenijn mijn konijn is vanochtend gecastreerd, mijn moeder bracht hem rond 8:00 en ik heb hem opgehaald om 15:30. in de auto was hij nog heel suf maar toen ik hem in zijn hok deed ging die gelijk hooi eten en hij keutelt ook al best veel, hij heeft al korrels gehad en een aardbei. Dus het gaat de goeie kant op!
 4. 3 points
  Ik had weer een strakke actie vandaag. Omdat Beany nu apart zit en het niet zeker is of ze terug kan, had ik op marktplaats in Roosendaal alvast een goedkoop konijnenhokje gevonden. Zo'n kleine met een puntdakje. Dus ik erheen met mijn best royale auto, is het niet bepaald een klein hokje. Maten stonden er gewoon bij in de advertentie, maar ik kan daar niet zoveel mee. Met enige moeite tot bijna halverwege in de auto gekregen, maar de punt van het dak kon er niet door. Na enig twijfelen besloten dat het niet doorging, maar toen ging het hok er niet meer uit. Toen was ik er klaar mee. Ik heb de achterklep vastgebonden en ben gaan rijden. Onderweg heb ik mijn ex gebeld dat hij naar mijn huis moest komen met een zaag. Uiteindelijk hebben we de plank tussen de poten opgeschroefd, en nu staat het hok dus in de tuin. Nu nog een ren, maar ik denk dat ik daar iets langer over nadenk 😂
 5. 2 points
  Hè hè, eindelijk klaar met alle nagels, vachten en gebitten nakijken en verzorgen. Ik geloof dat de hele beestenbende mij voorlopig niet meer aardig vindt. 😞 Ik doe de kinderen volgende week wel (die hebben het makkelijker zonder vachtje in de rui) anders sluipen straks alle bewoners van ons huis tegelijkertijd met een argwanend gezicht langs de muren en dat zou een beetje teveel worden voor mijn tere zieltje. 😁
 6. 2 points
  dit behang: https://www.karwei.nl/assortiment/vliesbehang-woodland-dieren-naturel-dessin-108569/p/B150891
 7. 2 points
  Misschien gaat het om verschillende soorten pijn? Ook Interessant @Evee! Vrees dat ik dat gen ook mis. Nat als het ik hou van sporten en ik kan me inhouden met eten😅
 8. 2 points
  Ik denk dat het ook vooral de manier waarop is, als je oprecht bezorgd bent en vriendelijk en geduldig richting iedereen dan zal het heus meevallen met de irritatie. En als ze het wel irritant vinden nou ja jammer dan, dit hoort ook bij je werk. Ik heb een tijdje als dierenartsassistente gewerkt en enige waar ik me eigenlijk aan ergerde bij (zogenaamd) heel bezorgde mensen waren de baasjes die wel vaak belden voor advies, maar dan eigenlijk niet langs wilden komen als ik dat nodig achtte. Of die dan graag zonder consult wel even een kuurtje zus of een flesje zo wilden ophalen. En toen Mars een keer tijdens de vakantie van zijn vaste dierenarts elders behandeld moest worden was ik ook zo'n vervelend, overbezorgd baasje waar ze duiiiidelijk niet van gediend waren (heel professioneel om dat te laten merken ook natuurlijk) want ze wisten heus wel waar ze mee bezig waren, wilden hem per se opnemen in plaats van weer meegeven en hebben hem toen niet eens gevoerd want hij was 'in overvloedige conditie'. Joh, helemaal prima als je mij dan een zeikerd vindt, lig ik niet wakker van, tot nooit weer ziens.
 9. 2 points
  Een van mijn laatste buitenritten op Ankie, heerlijk ontspannen in 't herfstzonnetje, ritselende blaadjes... Samen genieten van de natuur en rust om ons heen.
 10. 2 points
  Ja maar echt..!! Het ding zat ook gewoon naast Kliko uit de waterbak te drinken. Tot ik moest niezen en hij er bijna inviel 😶 Maar hij heeft een half uur lang uitgebreid in de ren lopen scharrelen, snoepend van de gedroogde kruiden die ik er vanmorgen in gegooid had en van het koekje wat Spook had laten liggen. En die muis in het hok was druk de boel aan het omspitten. Blijkbaar lag het stro en ‘lig-hooi’ niet naar wens 🤣.
 11. 2 points
  Herfst is tijd voor een nieuwe jas! Maar zolang jij die nog niet hebt Bennie, houd ik je wel warm hoor 😊
 12. 2 points
  Frits & Loulou lekker in het bos, genietend van alle mooie herfstkleuren. 😉
 13. 1 point
  Betsy is hier de dominante, ze duwt altijd haar kop onder Gijs. Gijs doet het ook weleens, soms vergist Betsy zich even en likt ze hem een keer over zijn kop. Dan zie je haar denken 'wacht eens even'.. en duwt ze haar kop snel onder hem. Ze doet het ook bij ons, duwt haar kop onder je hand om aaitjes af te dwingen.
 14. 1 point
  Ik herken het wel. Heb 2 voedsters. Monky (de dominante) en Binky (de onderdanige) Hier is het altijd Monky die haar hoofd onder Binky duwt en zo een wasbeurt afdwingt. Andersom zie ik dit nooit. Binky krijgt wel eens wat likjes van Monky maar een echte wasbeurt niet. Ik heb dan altijd wat medelijden met Binky omdat zij nooit degene is die een poetsbeurt krijgt 🙃
 15. 1 point
  12 weken en 900 gram is gewoon nog binnen het normale, zou ook nog net kunnen voor een NHD. Wat betreft de soort, zitten er tattoo's in de oren? Zo niet, dan is het waarschijnlijk geen raskonijn en kan het van alles zijn, meestal is het niet herleidbaar tot een soort omdat er al generaties lang te veel gekruist is, te weinig echte raskonijnen in de directe voorouders zitten om er nog iets uit te kunnen halen. Dan zou het inderdaad ook zomaar een konijn van 3 kg kunnen worden uiteindelijk.
 16. 1 point
  Je hebt helaas een aantal verkeerde keuzes gemaakt, waardoor je nu een lastige situatie hebt. Konijnengroepen zijn erg lastig en moeten echt op karakter worden uitgekozen. Het is dus niet een kwestie van zomaar een groepje konijnen bij elkaar zetten. Verder vermoed ik dat het vooral jonge konijnen zijn, omdat je het erover hebt dat je ze in een dierenwinkel hebt gekocht. En omdat je het witte konijntje later bij hebt gekocht, vrees ik dat zij eigenlijk nog te jong was om te koppelen (kan pas vanaf 16 weken). Ik wil je adviseren om contact op te nemen met een konijnenopvang en je groep daar op neutraal terrein nog een keer laten koppelen. De opvang kan je goed advies geven over welke konijnen wel bij de groep passen en welke niet. Maar zelfs dan blijf je het probleem houden, dat de meeste konijnen uit je groep nog jong zijn, en over een paar maanden beginnen met puberen. Dat kan de onderlinge relaties in de groep weer flink door de war schoppen en er zelfs voor zorgen dat ze gaan vechten en je hele groep uit elkaar valt. Denk er dus ook alvast goed over na wat je in dat geval zou doen. Heb je de mogelijkheid om, in het ergste geval, alle 5 konijnen apart te huisvesten en bij een opvang een eigen maatje uit te laten zoeken? Of zou je dan een (aantal) konijn(en) afstaan aan een opvang? Ik hoop voor je dat je er met het herkoppelen goed uitkomt, maar altijd slim om hier alvast over na te denken.
 17. 1 point
  Gezellig samen snotterend op de bank series kijken ❤️
 18. 1 point
  Ik houd het voor nu lekker bij mijn huidige koppel hoor. 😉 Maar af en toe denk ik weleens zo van ik heb best plek voor vier, dus waarom niet. Maar goed, je kosten verdubbelen ook en het moet natuurlijk ook maar net goed gaan.
 19. 1 point
  Heel herkenbaar! Ik heb het idee dat mijn voedster het rammetje ook vaak likjes geeft, en meteen daarna haar hoofdje onder zijn hoofd duwt, zo van: nu is het jouw beurt. Supergrappig om te zien, het lijkt in mijn ogen erg op menselijk gedrag. (Iets voor de ander doen in de hoop dat je er iets voor terugkrijgt.)
 20. 1 point
  Hmm, misschien moet ik het vanavond toch even met de opvang overleggen. Als zij zeggen “nee, niet doen, geen goed idee”, dan kan ik het misschien wel van mij afzetten. Nu zou ik ze het liefst allemaal meenemen. 😂
 21. 1 point
  Ik denk dat je op zich een zinvol punt aanstipt @Kenijn, alleen kom je wat dat betreft denk ik verder als je dan vraagt naar de motivatie en een inhoudelijke discussie aangaat. Aan de hand van de redenatie die achter iemands mening/advies zit - of het gebrek daaraan - kun je vervolgens zelf afwegen of je je er in kan vinden of niet. Als iemand bepaalde informatie gewoon herkauwt dan kan die zijn punt waarschijnlijk ook niet beargumenteren.
 22. 1 point
  Wat een beeldschoon beestje zeg! Ik zou hem zeker nu al in huis nemen. Zelf heb ik ook twee konijnen die ik op jonge leeftijd al kreeg, en ze zijn ongelooflijk tam geworden. Volgens mij speelt het mee dat ik ze vanaf het vroegste begin heb laten wennen aan mijn aanwezigheid en heel veel bij ze op de grond heb gezeten, en ze op mijn schoot heb gevoerd. Ze zaten ook een tijdje alleen i.v.m. de vruchtbaarheid van het mannetje, en juist toen ze alleen zaten waren ze extra aanhankelijk naar mij toe. Nu ze samen zitten, zijn ze nog steeds aanhankelijk, maar toen ze alleen zaten dus nóg meer. Het was misschien een beetje zielig voor hen, dat alleen zijn, maar als je een konijn veel aandacht geeft kan het dus ook wat toevoegen aan het contact tussen konijn en baasje. Alvast heel veel plezier gewenst met Pinkeltje!
 23. 1 point
  Hij kan met 12 weken al gecastreerd worden, mits zijn ballen dan al zijn ingedaald.
 24. 1 point
  Nou in de opvang wordt hij Pinkeltje genoemd. Ik vind hem ook echt wel een Pinkeltje haha, dus misschien dat ik die naam blijf aanhouden. Ik ben nog even aan het brainstormen over een leuke naam, die in de toekomst past bij een vriendinnetje voor hem.
 25. 1 point
  Fijn dat je konijn merkbaar opknapt, en dat je hooi en brokjes hebt gevonden die hij lekker vindt! @Evee Ik vind het alleen maar heel mooi dat je zoveel zinnige informatie beschikbaar stelt en zo'n grote, hechte gemeenschap van konijnenliefhebbers hebt opgebouwd. Dat is uniek in Nederland. En ik heb ook niet het idee dat je veel reclame maakt voor je webwinkel (hoewel ik het ook zou begrijpen als je het wel zou doen). Het ging mij erom dat ik het verhaal over teveel calcium in Hopper Selective en (ongezonde) gedroogde wortel in kruidenhooi met wortelsmaak al eerder op dit forum was tegengekomen, en me even afvroeg of het niet zo werkt dat als je als trouw lid een paar keer zoiets gelezen hebt, dat als de waarheid gaat beschouwen en het dan zelf ook weer reproduceert, waarbij iets vanzelf steeds waarder lijkt te worden als het vaker wordt gezegd. Ik ben superblij met behulpzame persoonlijke ervaringen, zoals o.a. de suggestie om de harde brokjes van Trovet te proberen voor mijn voedster met kiesproblemen. Dus eigenlijk moet ik gewoon niet zeuren. Maar net als op het gebied van mensenvoeding worden er misschien ook qua konijnenvoeding soms dingen geconcludeerd en steeds opnieuw gedeeld, terwijl het op het gebied van voedsel (bij mens en dier) toch vaak een beetje in het duister tasten is, vooral als je geen voedingsdeskundige bent (of zelfs dan nog). @Mira11 Dank voor de fijne reactie 🙂
 26. 1 point
 27. 1 point
  Zelf zie ik geen bezwaren om hem te halen. De weken dat hij alleen zit zijn te overzien. Ik denk dat hij meer aandacht krijgt als hij bij jou is en aangezien je hem toch houd lijkt het me voor hem beter. Wat een leukerd! Heb je al een naam?
 28. 1 point
  De meeste opvangen houden de rammetje tot ze gecastreerd zijn, als het even kan vaak met de nestgenootjes van hetzelfde geslacht samen, tot het tijd is voor de castratie. Deze opvang heeft blijkbaar een andere werkwijze, ben ik nog niet eerder tegen gekomen! Het alleen zitten is sneu inderdaad, maar of hij nou alleen zit bij jou of in een opvang maakt dan niet veel verschil denk ik.
 29. 1 point
  Bedoeling is een oplossing te vinden
 30. 1 point
  Walnootblad is niet echt giftig, je mag het alleen niet in grote hoeveelheden aanbieden. Dat er af en toe een blaadje gegeten wordt, is dus niet zo erg. Natuurlijk is het wel slim om het gros van het blad met een net tegen te houden, om overeten te voorkomen. Misschien kun je haar juist ook wat vers blad/takken aanbieden van bomen en/of planten die je wel in grotere hoeveelheden kan geven, dat leidt haar misschien wat af van de blaadjes die van de walnoot af vallen. Zij blij en jij hoeft je minder ongerust te maken :)
 31. 1 point
  Als zij dat vinden dan moeten ze dat zelf weten toch? Jij kent je konijnen het beste, en als jij er zorgen over heb dan handel je daar naar. Ik had dat toen mijn zoon klein was met hem ook wel hoor. Dan zaten we alweer bij de huisarts en dan was het niks ernstigs. Maar die zei "Als je nu gerustgesteld bent, dan ben je zeker niet voor niks geweest". En dat is ook zo.
 32. 1 point
  Ik denk dat een steen niet zo leuk is op mijn houten vloer. En als ik er iets onder leg, dan kan hij weer schuiven. Maar bedankt voor het meedenken. Het liefst wil ik haar naar buiten hebben, behalve natuurlijk na de ingreep, maar ik heb alleen een hok, dus dat is te klein. Iemand in de buurt heeft een stevigere ren zegt ze, dus misschien is dat een oplossing.
 33. 1 point
  Haha zo flauw altijd, mannen hebben mannengriep en vrouwen echte griep. Mijn vriend heeft niet gezeurd de afgelopen dagen! Ik wel al een beetje 🙈. En ik geef hem ook de schuld.
 34. 1 point
  Nu lijkt het net of ik helemaal niet op je reageer, maar stiekem heb ik al vragen via whatsapp beantwoord van je en weet ik dat je ze vandaag niet meer samen zet, maar eerst even afwacht wanneer de castratie mogelijk is bij de dierenarts 😉
 35. 1 point
  Je konijnen zijn nu ook aan het puberen en gaan hun eigen persoonlijke karakter ontwikkelen en dat helpt ook niet echt mee. Als ze ukkies zijn dan gaat het altijd goed, want dan zijn ze nog "neutraal" van karakter en lijkt het alsof ze voor altijd vriendjes zullen blijven. Helaas wordt er vaak bij fokkers/verkopers/winkels fabeltjes verteld dat "als je van jongs af aan twee jonkies bij elkaar zet, blijven ze het altijd goed met elkaar vinden" of "broer en zus gaat altijd goed" of "ze zijn altijd samen geweest en kunnen zo goed met elkaar opschieten" of "ja hoor, ik fok mijn konijnen met zorg op een vriendelijk/rustig karakter en ik koppel ze zelf dus dat zit wel goed". Zodat jij twee jonge konijntjes koopt! Later zit de nieuwe eigenaar met de problemen als de konijnen in hun puberteit elkaar de tent uit knokken en elkaar dus echt niet leuk vinden. Het koppelen in een neutrale ren in de tuin klinkt goed in principe, zolang je de konijnen minstens voor een paar dagen daar veilig kunt laten zitten dag en nacht. Maar ik vrees dat je echt met een probleem zit nu. Je zou nog kunnen proberen ze beide apart echt uit elkaars zicht en geur te zetten voor een tijdje en het dan nog eens proberen, maar als het dan weer hetzelfde is dan kunnen deze twee konijntjes niet bij elkaar. Zelfs als het na die hernieuwde koppeling wel goed gaat dan kan het nog zijn dat ze voor hun karakters uitontwikkeld zijn onoplosbare vechtpartijen krijgen. Echt een ramp, want wat ga je dan doen? Allebei bij een opvang een nieuw maatje op karakter uit laten zoeken? Dan zit je dus met vier konijnen en dat is meer werk, zorg, ruimte, kosten. Of je moet 1 van je beide konijntjes "omruilen" bij een opvang voor een maatje dat het konijn dat je houdt zelf uitgezocht heeft. Nou, dat worden tranen natuurlijk. Je dierenarts heeft je verkeerd voorgelicht waardoor je je konijnen nu al een paar maanden apart hebt zitten, maar niet uit elkaars zicht en geur dus je rammetje die al een hele tijd gierende hormonen heeft en niet bij de voedster kon, zou een hele berg frustratie opgebouwd kunnen hebben waardoor de koppeling moeilijker kan zijn geworden. En jij hebt al 4 maanden twee konijnen die je hopelijk hartstikke leuk vindt. Maar ze hun hele leven zonder maatje houden, is echt fout, want ook al denk je dat je zelf een konijnenmaatje kunt vervangen door veel aandacht en knuffels, dat is niet zo. Je kunt nooit een maatje vervangen die steun, veiligheid, warmte, wasbeurtjes, lol geeft 24 uur per etmaal. We spreken elkaars taal niet en natuurlijk doen we ons best onze konijnen te begrijpen, maar het is natuurlijk prut vergeleken met een maatje. Alle sterkte en wijsheid in deze moeilijke situatie.
 36. 1 point
 37. 1 point
  Net een rondje langs de konijnen buiten gedaan, momenteel zijn daar zes cat cubes in gebruik. Heb nog niet eerder meegemaakt dat exact hetzelfde huisje/speelgoed bij zo ongeveer elk konijn een hit is. Elke cube was bezet 😄 Willow en Timothy Dexter Ruby China die z'n cube lekker smerig gemaakt heeft 🤔 Job (en Summer en Tan staan in de rij denk ik 😂) Logeetje
 38. 1 point
  Met nog maar 1 inzending is de kans om te winnen wel groot! Helaas mag Brenda niet mee doen.
 39. 1 point
  Nee. Als je vliegt wordt je temperatuur meerdere keren getest, je moet diverse verklaringen invullen en na aankomst 14 dagen in quarantaine waarbij je regelmatig telefoon, mail of zelfs een agent aan de deur kunt verwachten. Je vult ook een app in die je elke dag bij moet werken tijdens je quarantaine over hoe je je voelt. Die zakdoekjes komen wel goed, haha. Nog 3,5 week (hij vliegt over 1,5 maar dan dus eerst nog 2 weken in quarantaine). En gefeliciteerd @BunnieHop!
 40. 1 point
  Ik denk dat het een moeilijke kwestie gaat worden. Er zijn natuurlijk dingen die je kunt doen om te proberen haar te weerhouden plinten, behang, zeil te slopen. Een zand-/graafbak helpt soms, afdekprofielen over de plinten helpen soms, renpaneeltjes om kwetsbare dingen heen plaatsen helpt soms, speelgoed helpt soms, sloop-/ knaaghuisjes helpen soms, een vriendje helpt soms (voor elk konijn is het beter dat ze een maatje hebben, maar dat is een ander verhaal). Wij hebben "hekjes" om alles heen staan wat niet kapot mag, maar dat is inmiddels niet meer zo heel veel, want gaandeweg leer je je interieur automatisch aanpassen aan huisdieren en kinderen. Nog even en we wonen in een grote loods met alleen recyclebaar knaagveilig speel- en klimtuig, zwembad en zandbak voor de huisdieren en kinderen en met een beetje geluk nog net wat hangmatten aan het plafond voor ons om in te slapen.
 41. 1 point
  In de herfst ligt Chester graag met zijn baasjes te chillen op de zetel, lekker knus tussen de dekentjes in 🐰🍂
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+01:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .