Spring naar bijdragen

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 19-09-20 in all areas

 1. 5 points
  Zoals ik zei even langs de Intratuin geweest. Hadden alleen de Sleepversie nog in het blauw, prima! Zitten wel heel veel beschadigingen op, gelukkig gebruik ik 'm toch voor buiten. Ben toch een beetje brutaal geweest en gevraagd of ik korting mocht want de cube zag er meer 2e hands uit dan nieuw. Dus nog 8 euro korting gekregen. Daar ben ik wel heel blij mee. Vlekje heeft 'm wel goedgekeurd denk ik. Ze vind het voor nu nog wel een gek ding. Erin zitten doet ze wel al veel maar er bovenop heeft ze nog niet ontdekt. Ik heb niet zo'n fotogeniek konijn als jullie allemaal hier.😂
 2. 3 points
  De nieuwe kussentjes! 😄 Ze zijn echt heel mooi geworden. De kwaliteit is ook super. Mars heeft ook een snuggle safe mandje hiervan en die is na een jaar (en minstens 1 maar vaak 2 wasbeurten per week) nog super netjes. Dus mocht iemand nog het standaard kussentje willen vervangen/aanvullen: https://www.carla-blijhuisdier.nl/
 3. 2 points
  Zolang hij iets eet, kan het opzich wel, maar ik zal niet te lang wachten. Heb 3 weken geleden een konijntje in de pleeg gehad, die ook geen brokken at, en hij moest nog voor castratie naar de dierenarts, dus heb gevraagt meteen naar het gebit te kijken. De assistent zei ook: die haakjes zijn zo minimaal, dat we bijna niks hebben kunnen slijpen, maar toch bleek dat dus wel het probleem te zijn. Hij kwam weer terug en meteen at hij als een bootwerker
 4. 2 points
  Ja ze zit stil en kijkt in de camera. Beter dan de gemiddelde konijnenfoto die de baasjes hier maken volgens mij 😄
 5. 2 points
  Mc Leod's Daughters🥰🥰🥰 Ik weet nog wel dat ik alleen thuis was, t na een uur afgelopen was en dacht wat is dit voor rare korte film met een abrupt einde. En er toen achter kwam dat t een serie was en ik er nog veel langer van kon genieten
 6. 2 points
  Ik heb er ook niet zoveel mee. Je hebt de rest van de dag gele vingers. Gisteren heb ik een granaatappel geslacht om.de pitjes in de yoghurt te doen. Ik vond het niet heel lekker, maar het ergste was dat mijn keuken er uitzag alsof ik er iemand in vermoord had.
 7. 1 point
 8. 1 point
  Dat dus. Of dat een van de anderen opeens z’n snufferd in beeld zet 😶
 9. 1 point
  Ik heb wel een fiets, maar die heeft 2 lekke banden 🤣 En mn man is er dit weekend niet. Het is nog gelukt het hardlopen. En een flinke wandeling met de hond. Ik zit dus weer netjes aan mijn stappendoel voor vandaag.
 10. 1 point
  Nou ik vind haar er reuze knap uitzien hoor 😍 En fijn van die korting, scheelt toch weer! @MichelleloveElmo ik had ook mazzel hoor, 3 cubes voor €45. En omdat ze in een groot pakket verstuurd moesten worden was de verkoper zo tof om de helft van de verzendkosten te betalen. Dat had ze niet hoeven doen.
 11. 1 point
  Heb je gezegd dat dat precies hetzelfde was wat de konijnen even daarvoor jou waren komen vertellen over hem? 😁
 12. 1 point
  Ik denk ook niet dat Tara herplaatst kan worden. Haar nieren zijn slecht, niemand weet hoe oud ze is en ze moet de rest van haar leven medicatie van 30 euro per maand. Dus dat is geen optie. Beany herplaatsen is ook geen optie, want dan gaat mijn zoon ook weg zegt hij😂. Ik zou nog kunnen proberen om een van de twee aan het tweetal van mijn ex te koppelen, maar ik wil ook niet het risico nemen dat dat koppel uit elkaar valt. @Dollie: ik had in eerste instantie een ram uitgekozen, maar die wilde absoluut niet. Toen kwam de opvang met Tara aan. Het ging heel lang goed, totdat Tara ziek werd. En nu Blackie niet goed in zijn vel zit, is blijkbaar de balans dusdanig verstoord dat ze elkaar te lijf gingen. @Evee zag jij op de foto van mijn terras (5×6 meter) ergens ruimte voor 2 rennen? Voor nu is het plan: - maandag een afspraak maken voor castratie/sterilisatie - Als Beany en Blackie genezen zijn herkoppelen bij Knijn en Ko. Ik heb ze al gemaild. En lukt dat niet dan ter plekke Beany aan een leuke ram koppelen. Ik denk dat Blackie, Bunny en Tara als drietal wel goed gaat. Intussen zit Beany in de huiskamer te protesteren. Heeft het zin om haar straks terug te zetten bij de rest en te kijken hoe het gaat? Of beter van niet?
 13. 1 point
  Mijn nicht heeft er zo een staan. Zal haar is contacteren.
 14. 1 point
  Als hij wel hooi, gras en kruiden eet is het prima om maandag naar dierenarts te gaan denk ik.
 15. 1 point
  Het kan zijn dat het toch de haakjes zijn hoor. Dierenartsen denken vaak dat minimale haakjes geen last geven, maar in de praktijk eet een konijn vaak nadat die kleine haakjes weg zijn wel weer goed. Ik heb van die "pietluttige" konijnen ook rondhuppen hier.
 16. 1 point
  @All thanks voor jullie reacties! 😄 Ik denk dat ik voor de bunnybunch toiletbak ga, ik vind het namelijk zonde een kooi te kopen en alleen de onderbak te gebruiken haha.
 17. 1 point
  Bedankt voor je reactie. Mijn konijn zit nu sinds woensdag aan de fenbendrops en het gaat redelijk goed. Af en toe haar kopje raar als ik haar terug zet in de kooi maar ze valt eigenlijk bijna al niet meer om. Wel is het nog drama om haar de medicijnen te geven maar ook daar vind ik zelf nu iets meer rust in. Ik hoop alleen nu nog maar dat ze er niks chronisch aan over houd!
 18. 1 point
  Op zich kan een gezond konijn wel eventjes zonder brokken, als hij wel gevarieerd gras, hooi, groente en kruiden eet. Het is dus niet gelijk paniek. Vervelend dat ze niets hebben kunnen vinden. Is zijn gebitje ook goed nagekeken? Is er niets mis met je brokken? Dat ze bijv. vochtig zijn geworden ofzo?
 19. 1 point
  Omdat mijn vriend ziek is zitten we vaak in andere ruimtes nu, ik heb niet zo'n zin om straks ook aan de beurt te zijn. Hij zat bij de konijntjes gisteren. Vroeg ik net: hoe was het met de konijntjes? Hij: ze waren niet zo heel vervelend 😆.
 20. 1 point
  Je kan een toiletbak wel in elke dierenwinkel kopen, ik zou alleen aanraden om bij de kattenbakken te zoeken in plaats van bij de konijnenspullen 😉 In de webwinkel heb ik ook verschillende staan: https://www.bunnybunch.nl/konijnenhokken/toiletbakken/ Ik heb zelf 2 onderbakken van caviakooien in de nachthokken staan voor de bodembedekking en het hooi, maar dat zijn eigenlijk geen toiletbakken (ze doen er zelden iets in). Ik heb los 2 kattenbakken staan (ong. 50 cm) per koppel in de rennen. Die worden wel veel gebruikt.
 21. 1 point
  Ik heb een onderbak van een grote hamsterkooi of iets. Eerst had ik ook een onderbak van een konijnenkooi voor mijn binnen koppel, maar zelf vond ik het gesjouw daarmee best lastig en er belandde een hoop vulling naast de groene bak bij heg leeghalen 😅. Ik denk dat het ook wel persoonlijk is wat je prettig vindt en hangt ook wel af van je konijnen. Je kan een grote bak nemen, maar ook meerdere kleinere bakken. Voor mijn buitenkoppel dat iets minder zindelijk is heb ik een kleinere onderbak van een hamsterkooi en zo'n toiletje als Marjolein stuurde.
 22. 1 point
  Nee. Als je vliegt wordt je temperatuur meerdere keren getest, je moet diverse verklaringen invullen en na aankomst 14 dagen in quarantaine waarbij je regelmatig telefoon, mail of zelfs een agent aan de deur kunt verwachten. Je vult ook een app in die je elke dag bij moet werken tijdens je quarantaine over hoe je je voelt. Die zakdoekjes komen wel goed, haha. Nog 3,5 week (hij vliegt over 1,5 maar dan dus eerst nog 2 weken in quarantaine). En gefeliciteerd @BunnieHop!
 23. 1 point
  Jee, uitsla6gis negatief dus mag weer naar buiten! Vet handig dat je de uitslag nu via digid kan zien. Je hoeft dus niet te wachten tot iemand tijd heeft je te bellen. Bij positieve uitslag word je uiteraard sowieso gebeld
 24. 1 point
  Ik haat sinaasappels en mandarijnen, the smell!! Aaaahhh! 😵😵😵
 25. 1 point
  Rox heeft zondag een date! Particulier maar goede afspraken kunnen maken. Fingers crossed 🙂
 26. 1 point
  Ik heb een onderbak van een kooi als toillet. 100x50 cm. Als je online wat koopt moet je er rekening mee houden dat er soms hele brede randen aan zitten. Dan lijken de afmetingen groot maar is het uiteindelijk maar een klein toilet.
 27. 1 point
  Ik heb er hier twee van, voor 1 medium en 3 kleine konijnen. Ik gebruik de rand niet. Als ik te laat ben met het ontbijt dan graven ze weleens een toiletbak leeg, maar meestal gaat dit prima.
 28. 1 point
  Ik heb een hoekkattenbak met kap voor twee kleine konijntjes. Die is er ooit gekomen omdat mijn vorige voedster het geweldig vond om er in te graven. Gewoon ergens online besteld, functioneert nog altijd prima, ze liggen er ook graag in.
 29. 1 point
  Hallo allemaal, Mijn naam is Martine, ik ben 25 jaar en heb sinds afgelopen juni mijn eerste konijntje Stamper ( FH ram). Over een kleine drie weken krijgt Stamper een vriendinnetje. Ik wil jullie super erg bedanken voor alle tips die ik via jullie heb gekregen. Zonder dit forum was ik er echt niet uitgekomen. Ik mag mezelf nu een echte konijnenmama noemen dankzij jullie. Daarom heb ik mezelf aangesloten bij dit forum. Veel liefs, Martine & Stamper
 30. 1 point
  Lieve iedereen, 20 juli heeft mijn lieve voedster Winter van 10 maandjes ons verlaten. Ik heb daarna toen een bericht geplaatst hier omdat mijn vriend eigenlijk weer een jong konijntje wilde. Wij waren heel goed aan het nadenken met alle verkregen adviezen. Onze 2 jarige ram Storm zat ondertussen helemaal weg te kwijnen, at slecht & stampte de hele boel bij elkaar. Hij was, net als wij, heart-broken. Dit kon natuurlijk niet, dus op een zoektocht!!! Al gauw kwamen wij uit bij een mevrouw die een mooie nhd voedster had overgenomen van een gezin. Zij heeft haar opgelapt, gesocialiseerd, ingeënt & gecastreerd. Nu was ze klaar voor een nieuw huisje waar ze haar leven mag slijten. Op slag werden wij dus verliefd op de 4 jarige Aimy 💖 Storm en Aimy zijn gekoppeld op 2 augustus en zijn een match made in heaven! Vanaf de ontmoeting zijn ze hartstikke verliefd. Ze zijn free roam en al gauw kwam Aimy vrijwillig met ons op de bank knuffelen, totaal niet bang. Iedereen, ontmoet Aimy (de nhd) met Storm op de achtergrond (de zwarte rex) ❤️❤️
 31. 1 point
  Supreme science selectieve, beaphar care+ en trovet zijn naar mijn weten de brokjes die hier op het forum het meest gevoerd worden. Alle drie een vergelijkbare goede samenstelling. Ss wordt heet meest gevoerd volgens mij. Prima brok, wordt doorgaans goed gegeten. Beaphar wordt vaak gevoerd als ss niet goed gegeten wordt. De meeste konijnen vinden beaphar erg lekker. Probleem daarmee is dat het soms moeilijk kan zijn om ze op een andere brok over te zetten. Er zitten ook kleurstoffen in, dat wordt door sommigen als nadeel gezien. Trovet is een harde brok die vaak gegeven wordt bij tandproblemen, of ter voorkoming daarvan. Het is een goede brok die je gewoon kunt voeren, ook zonder tandproblemen
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+02:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .