Spring naar bijdragen

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 12-09-20 in all areas

 1. 9 points
  Samen in de cube! Met een eervolle vermelding voor Lewis zijn hilarische gezichtsuitdrukkingen. 😂
 2. 6 points
  Dankzij dit topic ben ik 80 euro armer 😂 Ik had deze cat cube's wel eerder gezien bij ons in de dierenwinkel maar vond ze best prijzig en Dizzy (de kat) kijkt er hoogstwaarschijnlijk niet naar om en niet eerder bij nagedacht dat het iets voor de konijnen kan zijn. Tot ik eergisteren dit topic las en dacht van "goh ja, dat gaan Binky en Monky wel heel leuk vinden". Dus gistermorgen eentje gekocht bij de plaatselijke dierenwinkel. De cube viel gelijk in de smaak maar ik zag vanmorgen dat Monky de cube opeiste en voor Binky was geen plek meer dus ben daarnet naar de dierenwinkel gereden om nog een 2e. (vond het zo sneu voor Binky) Ik ga maar niet tegen m'n man zeggen doe duur ze zijn want dan gaat hij wel uit z'n plaat 80 euro voor 2 van die plastic dingen 🤣
 3. 4 points
  Ik had vanmiddag een verrassingszakje in de ren gelegd. Opengescheurd, want anders snappen ze het niet. 3 van de 4 konijnen probeerden hun neus erin te steken, en Blackie pakte gewoon het hele zakje vast met zijn tanden en rende ermee weg.
 4. 3 points
  Spook gooit gewoon de doos de lucht in. Je zal er maar gefrustreerd van raken 🤣
 5. 3 points
 6. 2 points
  Hier snappen ze die zakjes ook niet, zelfs niet met een gat er in. Domme beesten. En zo’n doos hebben ze dan wél weer in 1x door. Konijnen... 🙄🤐😶
 7. 2 points
  Bedankt voor de reacties. De rammen zijn gecastreerd, hopelijk blijven ze ook in de toekomst goed overeen komen. Wat de koppeling betreft denk ik dat we het inderdaad zullen staken. Voelt niet goed aan door de signalen die we al gezien hebben... Af en toe lees je wel dat doorzetten kan lonen, maar lijkt me het risico niet waard.
 8. 1 point
  Een tijdje geleden zag ik bij LTC opvangkonijnen wel heeel leuke huisjes op de foto's staan, na navraag bleek dat dat cat cubes zijn. Eigenlijk dus voor katten, maar ook heel geschikt voor konijnen omdat ze meerdere openingen hebben en van zeer stevig plastic gemaakt zijn. Nieuw zijn ze op diverse websites te bestellen (even rondkijken loont, de prijzen lopen wat uiteen) maar voor de geduldige speurder is Marktplaats ook een leuke optie. Ik heb zo'n idee dat konijnen ze eigenlijk veel leuker vinden dan katten dus al die katteneigenaren willen er weer van af 😁 Wij hebben er inmiddels ook de opvangkonijnen van hun eigen cubes voorzien: Ik heb ze tot nu toe alleen voor dwerg/kleine konijnen gebruikt, maar middelgroot zal zeker ook nog gaan en groot wellicht ook nog wel. Je kunt ze op verschillende manieren gebruiken/neerzetten en eventueel ook combinaties maken door ze op of naast elkaar te zetten. De eat/play versie zoals hij hoort te staan. Deze heeft dus nog een rand aan de zijkant. Die kun je eventueel ook loshalen als je wil, je krijgt dan hetzelfde als de blauwe cube hieronder. De eat/play versie zoals ik 'm gebruik, met de open kant naar beneden. Het oppervlakte van de cube is dan iets groter en het voordeel is dat hij met de open kant naar beneden staat, je hoeft dus niet zo zeer het huisje zelf schoon te maken, vooral de bodem er onder. Dit is de sleep cube, die dichte zijkanten heeft. De ene zijkant kun je er afhalen (de andere, roosterachtige kant lijkt niet (makkelijk) los te kunnen) Wij gebruiken 'm op deze manier zodat je wederom een open bodem hebt. Maar als je toch een open cube wil is dit ook een optie. Ik heb wel het idee dat de meeste konijnen een dichte cube het fijnste vinden.
 9. 1 point
  Fanfare, maakt zo'n herrie.
 10. 1 point
  Wij hebben besloten het hok te houden zodat de konijnen het als 'chillplek' kunnen gebruiken 😅 , dus hier mag een slotje op!
 11. 1 point
  Bedankt allemaal. Doet me goed 🙂 wat een rotdag zo zeg.
 12. 1 point
  Zwaar hoor @Francisca dat je 2 konijnen hebt met zulke heftige gezondheidsklachten. Ik hoop dat het snel weer wat beter met ze gaat.
 13. 1 point
  O nee, hè, wat erg. We hoopten zo dat het herstel door zou zetten. Heel veel sterkte.
 14. 1 point
 15. 1 point
  Heel herkenbaar, van het een op andere moment weer volop gaan eten. Alsof er nooit iets aan de hand was. En dan mag jij de extra grijze haren tellen en vroeg naar bed om bij te slapen en de wallen onder je ogen weg te krijgen Hahahaha
 16. 1 point
  2 rammetjes bij elkaar is meestal geen goed idee. Uitzonderingen daargelaten. Het kan zelfs nog na jaren verkeerd gaan. Dat is helaas bij een kennis gebeurd. Ineens na jaren gingen ze vechten en hebben ze een ram in moeten laten slapen door de zeer heftige verwondingen. Er een dame aan toevoegen is wel heel riskant. Ik zou persoonlijk de koppeling staken.
 17. 1 point
  Nou, dit was een zeer geslaagde koppeling denk ik (tot nu toe in ieder geval 😉). Ze zitten nu in het uiteindelijk verblijf. Het hok met een ren er omheen, zodat ze elkaar nu nog wel genoeg tegen komen. Het zijn dikke maatjes. Elkaar wassen, samen eten etc. Als ze in rust zijn, zitten of liggen ze altijd naast elkaar, erg leuk! Alsof ze elkaar gemist hebben, twee happy konijnen volgens mij. En zelf ook opgelucht haha.
 18. 1 point
  Oooow wat een goede vraag. Ik heb uiteindelijk de kwetsbare gezondheid ingevuld. Omdat hun verteringsstelsel zo specifiek is. Daarnaast zijn ze heel vatbaar voor stress, want prooidieren. Wat stress voor een konijn is verschilt voor deel per konijn door zijn karakter en wat ie gewend is... Eigenlijk heb ik bij mezelf gemerkt dat toen ik echt leerde hoe (ontzettend leuk) konijnen zijn, ik bij alle bovenstaande stellingen wel kruisjes heb gezet op bepaalde momenten. Dit was tijdens vrijwilligers werk op de boerderij. Nu heb ik zelf thuis inmiddels ook konijnen. Alleen de stelling van hun gezondheid springt er nog steeds boven uit bij mij.
 19. 1 point
  De balans tussen twee rammen is vaak fragiel, het kan jaren goed gaan en dan ineens fout. Het zelfde geldt eigenlijk voor een trio. Je zit dus met een kwetsbare situatie en niet voldoende ervaring om dit allemaal goed af te lezen. Wat ik in jou geval zou doen is een ervaren konijnenopvang benaderen met de vraag of ze daar op koppelvakantie mogen. Zij kunnen het gedrag goed inschatten en je dan wel vertellen of het wel of niet wat wordt en wat je het beste kunt doen.
 20. 1 point
  Misschien is er nog hoop dat het minder gaat worden... Mijn Sien bleef na de castratie nog zo'n 2 maanden vrij obsessief graven. (Dagelijks de complete toiletbak leeg en ook gewoon op plekken in het nachthok waar de bodembedekking al weg was.) Het is nu 3,5 maand geleden dat ze gecastreerd is en graven blijft haar hobby, maar niet meer op een irritante manier. Ze gebruikt nu gewoon de zandbak en af en toe werkt ze het stro uit het nachthok naar buiten maar daar blijft het dan bij. Ik zou het nog een maand (of twee) aankijken en dan evt kijken naar een andere oplossing... Ik zou idd ook een bak neerzetten op de plek waar ze graag graaft. Vloerbedekking dempt wel maar nodigt ook uit tot graven.
 21. 1 point
  Had je dit artikel al gevonden? Gaat over binnenkonijnen! https://www.bunnybunch.nl/informatie/binnenkonijnen-konijnen-houden-in-huis en hier staat alle uitleg over koppelen: https://www.bunnybunch.nl/informatie/koppelen-van-konijnen
 22. 1 point
  Jeetje heftig hoor! Wat heeft Coco? Heeft Toomie zo veel last van zijn blaasgruis? Ik bedoel qua pijn en zich niet goed voelen? Liz heeft ook blaasgruis en het is per toeval ontdekt op de röntgenfoto. Heeft Tommie geen baat bij een calcium (en misschien oxalaat) arm dieet?
 23. 1 point
  Frustratie. Beter haal je ze helemaal uit elkaar zoals mammafelina al aangaf. Dit soort gedrag is geen goede voorbode voor een koppeling. Als je ze nu zo ver uit elkaar zet dat ze elkaar niet kunnen zien, ruiken of horen (andere kamer dus bij voorkeur) heb je de beste kansen op een goede koppeling straks.
 24. 1 point
  Volgens mij is het het beste om de ram en voedster echt helemaal uit elkaars zicht en geur te plaatsen. Zo voorkom je dat ze frustratie naar elkaar opbouwen doordat ze elkaar wel kunnen zien en ruiken, maar niet bij elkaar mogen. Pas in de derde week na castratie kan je ze dan koppelen. Dit doe je op neutraal terrein, dus een plek in huis waar beide konijnen nog nooit geweest zijn.
 25. 1 point
  Haha nou die kast was al veel eerder aan de beurt! Ben blij dat die slinger nu even de aandacht afleidt 😅
 26. 1 point
  Nou @Evee ze hebben eindelijk waardering voor de cadeautjes uit je winkel 🙂. Duurt even maar dan heb je ook wat. Gijs durft zelfs af en toe een hapje van de slinger te nemen nu hij aan de kast hangt en ik er een kleedje onder heb gelegd, al schrikt hij er zelf nog elke keer van 😆
 27. 1 point
  Ik was nogal sceptisch toen mijn vriend voorstelde om de oprit van de konijnen vol te gooien met grind i.p.v. te betegelen, maar Luz en Lew vliegen eroverheen alsof het niks is. Op het tweede filmpje had ik hun bakjes biks in mijn handen, vandaar het enthousiasme, haha. Edit: Excuses voor de belabberde kwaliteit. Op mijn telefoon zag het er beter uit.
 28. 1 point
  Dat schuldgevoel heb ik nog steeds over Sjaakie. Het verdriet duurde ook meer dan een week. Ik heb elke dag gehuild. Soms gewoon spontaan. Ik had geen trek en geen zin meer in iets. En ik heb haar maar 5 maanden gehad. Ik kan me heel goed voorstellen dat je nog lang verdrietig en gemis voelt omdat je haar zo lang hebt gehad. Dat heeft tijd nodig. Je hebt alles gedaan wat je voor haar kon doen. Maar het blijft naar. Ik heb nog steeds de gedachten "had ik maar..." of "als ik dit anders had gedaan...". Ik kan alleen maar nog alerter zijn met de andere konijntjes. Je hebt haar gelukkig op een vredige manier uit haar lijden kunnen verlossen. Je had niks anders voor haar kunnen doen. Misschien dat die gedachten wat troost kan bieden dat het beter was zo. Al blijft het natuurlijk erg naar om haar te verliezen.
 29. 1 point
  Dan hoop ik dat ze daarop willen wachten. Het is voor 36 uur in de week (zelf aangegeven) en ze werken in 2 ploegen. Overdag is het 12,44 per uur en in de avond/nacht een toeslag van 50% daarboven op. Contract is gelijk voor 12 maanden.
 30. 1 point
 31. 1 point
  Dat is toch het toppunt van luxe... heerlijk hooi knabbelen in onze nieuwe cottage. 😎
 32. 1 point
  Ik zou ze minstens 1 nachtje op neutraal terrein laten voor je wisselt. En als die nacht goed gaat, gewoon morgenochtend overzetten naar het uiteindelijke verblijf. Hoe groot is het geheel? Ik zou ze niet opsluiten in een klein verblijf of nachthok, ik zet bij voorkeur zelfs ook alle schuilhokjes open. Dan voorkom je namelijk dat ze gaan claimen en/of dat er één in het nauw komt te zitten. Maar aan de andere kant, als het gehele verblijf echt groot is, bijv. 20 vierkante meter is, is dat alleen weer heel groot om in te koppelen omdat ze elkaar dan te veel kunnen ontlopen. Dan kun je ze beter in eerste instantie wel alleen in een deel laten tot de rangorde goed bepaald is. Als je een normaal formaat verblijf hebt, zeg tussen de 4 en 12 vierkante meter, dan is dat niet aan de orde.
 33. 1 point
  En niet vergeten BunnyBunch te noemen als je de Zilveren Griffel wint met je boek, hè? 😉
 34. 1 point
  Zeester? Die zijn van nature al vaak bol en met afgeronde tentakels. 😁
 35. 1 point
  Bedankt allemaal voor de lieve reacties! (Ik moet dit toch even kwijt want ik merk dat ik er heel erg mee zit) Het is 3 dagen later en nog steeds is het gek hoor. Gewoon omdat het zo plotseling was. We gingen heen met het idee dat ze misschien longontsteking had en komen terug met een Fluffy die er niet meer is. Binnen een tijd van 1.5 uur. Ze heeft een mooi plekje gekregen op onze konijnenbegraafplaats in de tuin. Waar dus helaas al 3 andere konijntjes liggen. Nu komt nog het moeilijke nog dat we haar hok enzo moeten opruimen. Echt heel gek dat die leeg is. Ze is toch 5.5 jaar bij ons geweest. Ik vind het nog steeds zo zielig voor haar. Ookal zei de dierenarts dat ze niet geleden heeft. Maar zo benauwd zijn geweest de laatste uren en een lichaam vol tumoren en uitzaaiingen hebben gehad voor weet ik veel hoe lang. En dat is ook het moeilijkste van konijnen. Ze laten het gewoon niet merken. Achteraf zijn er nu wel een paar dingetjes geweest, maar dan nog had ik niet verwacht dat dit het zo erg zou zijn. We konden haar wel aaien maar alleen haar rug. Want tam was ze niet echt. Dus vandaar dat we niks hebben gevoeld. Ze is wel een ontzettend blij konijntje geweest, dat heeft de dierenarts ook bevestigd. We konden dit echt niet weten zei hij ook. Toch blijft wel beetje een schuldgevoel. Maar lieve Fluffy we zullen je nooit vergeten. Likje van Vlekje en kusjes van ons. We hopen dat je het fijn hebt bij Nijntje, Pluisje en Snuffie en alle andere konijntjes.
 36. 1 point
  @Pablo&Lolahier komen ze dan.
 37. 1 point
  “Kijk, Lewis, je kunt je hoofd hier zo door doen..” ”...En je kunt er op.” “Warempel, je hebt gelijk, Luz!”
 38. 1 point
  “Ehh, wat is dit?“ “Een cat cube? Wij zijn toch konijnen?”
 39. 1 point
  Haha, een cat cube topic. Dat moest er natuurlijk een keer van komen. Ik heb er sinds een tijdje ook een (dankzij @Dollie uiteraard 😅). Ze vinden het hier ook helemaal geweldig en zitten er graag in. Het enige jammere vind ik dat je het kussentje heel slecht kunt wassen... Dat ging bij de tweede wasbeurt (op 30 graden handwas) al stuk. Zo staat ie er bij mij bij. Ik heb hem met het rooster naar boven gezet en daar een lapje vetbed op gemaakt 🙂 (leuk ook dat die foto weer gedraaid staat...)
 40. 1 point
  Gezellige boel hier! Geen onverwachte bewegingen, anders is Gijs weer weg 😆
 41. 1 point
  Ik dacht dat een konijn veel minder werk was dan het eigenlijk is -als je het toch goed wilt doen-. Ik had me helemaal niet ingelezen. Maar toen ik BB ontdekte ging er een wereld voor me open. Ik zocht ALLES op. Als ik zeg alles bedoel ik ook alles! Mijn ouders zijn bijna overtuigd voor een maatje. Soms moet ik tegen vriendinnen zeggen, nee sorry, ik kan niet meegaan. Mijn Punk heeft vandaag nog niet veel aandacht gekregen. Ik zet echt alles aan de kant voor hem. Soms vind ik dat wel moeilijk. MAAR... ...als ik hem dan binky’s zie maken, ik niet meer onopgemerkt de ijskastdeur kan opendoen, als ik niet meer thuis kan komen zonder dat er zo een kleine schat op je komt afgesjeesd, dan dames en heren, ben ik gelukkig, geniet ik, en ween ik bijna van geluk! ik kan me geen leven voorstellen zonder dat witte stipje met een beetje zwart.
 42. 1 point
  Ik weet niet meer waar, maar we hadden t laatst over raar slapende konijnen. Nairobi is hier ook ver in Dromenland
 43. 1 point
  Absoluut hun kwetsbaarheid op gezondheidsvlak. Tjonge, wat zijn we in een jaar tijd vaak bij de dierenarts geweest en wat kosten al die behandelingen ontzettend veel geld... Maar als het dan weer goed gaat vergeet je dat snel weer want ze zijn zooo leuk! Ik kan echt ontzettend van ze genieten als ze aan komen sjezen voor hun biks en dan vervolgens idioot rond mijn benen rondjes rennen uit enthousiasme zodat ik bijna geen stap meer kan verzetten. Of wanneer ik de zandbak weer helemaal netjes heb en Sien probeert om zo snel mogelijk weer een strand aan te leggen in de ren. Of wanneer ze dolenthousiast in hun met hooi gevulde wilgenrol kruipen omdat er kruiden door het hooi zitten. Of wanneer ze samen op hun toilet zitten en allebei fanatiek eten uit de hooiruif die erboven hangt. Zo kan ik nog wel even doorgaan... 😉
 44. 1 point
  Het blijft toch lastig, zo zonder handen eten. 🤪
 45. 1 point
 46. 1 point
  ik vind jullie wel een beetje "vals" kijken, hahaha. Maar goed, ik ben dan ook al een ouwe "zak" die niets met piercingen en tatoeages heeft. Neemt niet weg dat ieder moet doen wat hij / zij leuk vindt alleen vind ik het alleen zo jammer als men er later spijt van krijgt en de nodige "ingrepen" moet ondergaan om het weer te laten verwijderen. Oeps, compleet afgedwaald. Corona kapsels, ach ja, wordt tijd dat ik mijn schoonzusje weer eens ga begroeten en ik zie dat mijn wenkbrauwen ook wel weer eens gekortwiekt mogen worden. Hahaha
 47. 1 point
  Die naam: de prikkerij🤣🤣
 48. 1 point
  Op de zijkant van mijn voet heb ik lang geleden een beer laten tatoeëren. Het is een Indiaans teken voor innerlijke kracht. Hij is niet supermooi maar ik wil hem toch niet kwijt. Mij ouders waren (20 jaar geleden) echt tegen. Mijn vader zei toendertijd: "als je een tattoo zet slaap je buiten". Ik was net volwassen dus heb het toen toch gedaan. Ik heb gelukkig wel binnen mogen slapen.😆
 49. 1 point
  Ik gebruik een kattenbak of kunststof hondenmand (ongebruikt) en die vul ik met balletjes en lekkere kleine dingetjes. De moppies vinden het keileuk en hebben diverse strategieën: plof er zelf met je dikke kontjes in dan liggen veel balletjes er naast en hoef je alleen nog maar de lekkertjes weg te snaaien voor je lieffie het te pakken heeft; blijf er naast zitten en duw je neusje onder de balletjes om de lekkertjes te vinden; kieper de kattenbak om en hoop dat niet juist de lekkertjes eronder verdwijnen, want dan moet je de kattenbak tegen de muur omhoog duwen en de lekkertjes er onderuit vissen. De hondenmand krijgen ze niet omgekieperd dus daar duiken ze samen in een duwen de balletjes omhoog over de rand al speurend naar lekkertjes. Zodra de kattenbak/hondenmand met balletjes tevoorschijn komt dan gaan ze heel ongeduldig huppelen. 🤗
 50. 1 point
  Mijn konijn Knorretje noemde ik vaak: knorremans, snorretje, snorrie, knorrie of gewoon Knor, haha. Helaas overleden. Nu een konijn met de naam Nibbit. Die heeft nog geen troetel of koosnaam.
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+01:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .