Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 17-06-20 in Berichten

 1. Dunya is vanmorgen gecastreerd en ik heb haar een half uur geleden opgehaald. Ze zit nu alweer heerlijk van haar hooi te smikkelen alsof er niks gebeurd is, terwijl ze nog helemaal dronken aan het lopen is van de narcose, haha. Wat een topper! Haar baarmoeder was enorm groot en ze bleek super veel last van hormonen te hebben. Ze was zo schijnzwanger dat ze melkproductie had, bizar. Desondanks had ze gelukkig nog geen onrustig weefsel, dus ik ben helemaal happy!
  6 punten
 2. Het wás dat ik hem net zag omvallen en nog met z’n poot zag bewegen...
  3 punten
 3. Ik moet ook regelmatig even kijken of ze allemaal nog ademen. Wat vind je hiervan (oude foto)?
  2 punten
 4. Lekker gemakkelijk aardappeltjes uit de oven, spinazie a la crème Alpro en een bratwurst van de vegetarische slager. Die smaken naar frikandellen vind ik. Volgende keer maak ik een bratwurst speciaal 😋
  2 punten
 5. Ja, ze zitten even apart idd, maar wel naast elkaar in rennetjes. Ze loopt nog steeds hartstikke moeilijk maar ze MOEST opeens in haar toiletje gaan zitten, OP het timothy hooi. Niet echt handig voor de wond denk ik, maar ik zal toch ergens hooi neer moeten leggen. Het zal dan wel het lekkerst liggen ofzo. Terwijl ze zat te knabbelen heeft ze gewoon al een grote plas gedaan en prachtige keutels gelegd, wederom alsof er niks gebeurd is. Ik vraag me af of die baarmoeder er wel echt uit is haha, ze eet nu haar andijvie lekker op en kijkt ook heel helder. Maf ding! Mijn grootste zorg nu is dat ze
  2 punten
 6. Hoi hier een paar leuke ideeen van een trotse bouwer van speelgoed voor konijnen 😋 ik heb gehoord dat handoeken en sandbakken wc-rollen echt super leuk is net als een groot stuk touw, Sjaak verslindt het karton😂 super grappig gezicht! Ik hoor en zie graag ook jullie creaties!
  1 punt
 7. De ren staat nu ongeveer een jaar. En wil er toch wat dingen aan veranderen. Op dit moment ligt er zand op de tegels, dit gaat weg en wordt vervangen door kunstgras. Er is een vaste bank gemaakt, deze vandaag op en gebroken en er een zandbak van gemaakt. De andere verhoging gaat helemaal weg en wordt vlak, hier komen tegels met daaroverheen kunstgras. Heb het idee dat de ruimte daarmee efficiënter wordt ingedeeld. Hierbij een overzicht van de ren nu. Er ligt nog een deel van het zand op de tegels. De zandbak is klaar. En de verh
  1 punt
 8. Punky heeft dat ook een beetje. Ik heb Punky op 27/2/2020 gekregen en toen heb ik echt tot de puntjes gekeken hoe hij eruit zag. Dat was toen nog niet en toen was het winter. Ik denk dat het idd met het verharen te maken heeft. Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Ps. Wat een mooi konijntje!
  1 punt
 9. Ik wilde een garnalen roerbakken in zoetzure saus met wat groente en rijst erbij. Maar mijn vriend had niet goed gekeken en Mexicaanse wokgroente meegenomen. Met die kidneybonen en maïs leek me dat toch geen hele goede combo. Gelukkig hadden we ook nog een potje tacosaus in de kast staan, dus hebben we dat maar gemaakt, en dan komen die garnalen morgen wel 😅
  1 punt
 10. Hahahah, hij scheurt t gewoon doormidden! Komt goed!
  1 punt
 11. Nasi. Ik heb een nieuwe kruidenmix van improba geprobeerd. Staat op 100% natuurlijk, ik weet niet of dat ook echt zo is 😅 maar gelukkig niet zout als hoofd ingrediënt.
  1 punt
 12. Nouja ze zullen er snel genoeg achter komen 😂
  1 punt
 13. De zandbak kan wel weer hoor 🙂 haha zo te lezen heeft ze er zin in!
  1 punt
 14. Hahahah “best” klinkt niet heel enthousiast😂, ik weet eerlijk gezegd niet eens wat ik gisteren heb gegeten🤷🏼‍♂️😂
  1 punt
 15. Ik zal zo eens kijken hoe het er bij Lewis eruit ziet. Hij is wit en mega aan het verharen, dus misschien heeft hij het ook. Zijn oren zijn in ieder geval een stuk rozer (en lijken minder behaard). Je ziet ook echt een overgangslijn op zijn oren.
  1 punt
 16. Foto van enkeleweken geleden, waar het dus nog wit is:
  1 punt
 17. Wat een schattige foto, die laatste haha 🙂 Ik zie er niet direct iets verontrustends in. Kan het er misschien mee te maken hebben dat zij aan het verharen is? Of dat met het zomervachtje de neusbeharing ook gewoon wat minder vol is, waardoor het meer roze lijkt, maar eigenlijk gewoon minder behaard is?
  1 punt
 18. Wauw! Wat een knapperds! En wat een mooie ren! Een echte konijnenvilla! Echte luxe! De gelukzakken! Alleen zou ik mijn konijntje ook niet op vertrouwen op dat kunstgras! Ik zou een beetje uitkijken in het begin. Kijk nu al uit naar het eindresultaat! Hou ons op de hoogte!
  1 punt
 19. Hihi, dankjewel☺️! Ik wil niet stoefen, maar ik doe bijna niks voor school en ik haal bijzonder goede resultaten. En uitzonderlijk voor spelling😉. Nogmaals dankjewel!
  1 punt
 20. Ik vind dat je ontzettend goed kunt schrijven voor een elfjarige! 😳 (Is een compliment hoor 😉 ) Ken vele volwassenen die zich minder volwassen uitdrukken... 🤭
  1 punt
 21. Wauw, wat een prachtige ren! Wat een lieve foto van Karel en Suus.
  1 punt
 22. Fantastische ren! Prachtig om te zien en geweldig voor de nijnen. Je had er al eens eerder een foto van geplaatst, maar heel leuk om het geheel nu nog wat beter te zien. De graafbak/tunnel/bankje combi is ook een heel leuk idee. Over het kunstgras heb ik ook mijn bedenkingen. Ik zou juist denken dat ze daar juist eerder last van zere hakjes krijgen dan op kale tegels. Leuk dat je de veranderingen met ons deelt. Karel en Suus treffen het.
  1 punt
 23. Ik weet niet of je al oud genoeg bent voor een bijbaantje, maar je zou kunnen aanbieden om zelf iets bij te leggen. Of anders aanbieden thuis extra klusjes te doen.
  1 punt
 24. Twee konijnen zijn niet meer werk dan één konijn. Uitgaande van de standaard één vierkante meter per konijn, wat sowieso nog veel te weinig is, is je hok vast groot genoeg voor twee konijnen. De wc-bak moet je hoe dan ook verschonen en het hok strooien, dus ook dat maakt geen verschil in tijd of geld. Ze eten wel dubbel zoveel voer en je hebt (sowieso wat inentingen betreft) dubbele dierenartskosten, dus daarvoor zou het handig zijn wanneer je een spaarpotje hebt zodat je dit zelf kan bekostigen, of op zijn minst deels. Ik zou, mocht ik een kind hebben, vooral overtuigd worden door praktische
  1 punt
 25. Wauw 8,8 kg! Ben benieuwd hoe het eindresultaat wordt. Wat een mooie ruimte!
  1 punt
 26. Een lange sessie op neutraal terrein is inderdaad de methode die normaal gesproken de voorkeur heeft boven eerst aan elkaars geur laten wennen. Dat stukje rangorde bepaling met jagen en rijden is toch iets waar ze doorheen moeten voordat ze een goed koppel kunnen worden. Ze wel in elkaars buurt te laten, maar dat ze niet echt bij elkaar kunnen, kan zorgen voor frustratie omdat ze niet kunnen bepalen wat de onderlinge verhoudingen zijn. Er is een kans dat die frustratie eruit komt als je ze wel bij elkaar zet, en dat ze gaan vechten. Vandaar dat we normaal adviseren om ze gelijk op neutraal ter
  1 punt
 27. @Evee klinkt als een zeer geslaagde en productieve dag *proest🤣* Mijn buikloop is gelukkig weer over. Waar het nou opeens door kwam geen idee.
  1 punt
 28. - In het wild leven konijnen ook niet alleen. -Konijnen zijn prooidieren dus moeten altijd de wacht houden. Als ze met zijn tweeën zijn dan kan er een ontspannen, een konijn alleen moet altijd op zijn hoede zijn
  1 punt
 29. Misschien kun je iets meer over bunnybunch vertellen. Natuurlijk heb je de informatieve artikelen, maar hier op het forum zijn het echt mensen die uit eigen ervaring weten dat een konijn met een goed maatje nu eenmaal gelukkiger is.
  1 punt
 30. Je kunt je moeder proberen duidelijk te maken dat het niet iets is wat je op een of andere random website hebt gelezen, maar dat het echt overal staat en uit onderzoeken is gebleken. En als je moeder overtuigd is kan zij misschien helpen je vader te overtuigen😉 Misschien ook handig om je ouders mee te laten lezen in dit topic?
  1 punt
 31. Dat gaan we zien. Ik wil proberen om de randen en hoeken weg te werken. Probleem nu is dat het zand zo smerig wordt. En wil ze niet op de kale tegels ivm meer kans op pododermatitis. Zeker gezien hun grote. Suus gaat nog wel, maar Karel is 8,8 kg...
  1 punt
 32. Hihi, dat dacht ik ook meteen: moooooooi, maar dat kunstgras, kweetniet hoor. Wat een lief plaatje van Suus en Karel. De boffers.
  1 punt
 33. smorgen rond 10.00 krijgen de rosse en stampertje brokken en word het hooi bijgevuld en krijgen ze om de zoveel dagen bamboo takken,
  1 punt
 34. Hier krijgen ze 2x per dag wat brokjes. S'morgens en s'avonds laat voordat ik naar bed ga. Soms strooi ik dat door hun verblijf heen. Hooi word 2x daags aangevuld. Wat groente en kruiden geef ik tussendoor. Als ze weer terug in hun verblijf moeten geef ik ze een mini snackje bijv. een erwtenvlok.
  1 punt
 35. Bij mij krijgen ze 's ochtends groenvoer (tussen 7:00 en 10:00) en 's avonds brokjes (tussen 18:00 en 21:00). Als ik een paar dagen weg ben zorg ik dat er iemand oppast die 's ochtends en 's avonds bij ze kan kijken en vind ik het niet zo erg als het dan bij uitzondering een keer voorkomt dat ze geen groenvoer krijgen (als ze maar genoeg hooi krijgen).
  1 punt
 36. Ohh haha, mijn idee was het voor mijzelf toch ook niet 😂 vannacht dacht mevrouw: stomme toiletjes, ik poep en plas gewoon lekker weer overal!
  1 punt
 37. Jups. Het beste is een overdekte ren van stevig materiaal / gaas.
  1 punt
 38. ik geef meestal mijn konijnen eten als ik wakker word 's middags of wat groenten of iets om lekker op te knagen bijvoorbeeld een klein knaagstokje en dan 's avond als hij nog maar een beetje eten heeft vul ik het 's avonds ook bij maar meestal hoeft het 's avonds niet want hij is een nacht eter en als wij bijvoorbeeld een weekend weg zijn dan doen onze buren het 's avond alleen eten geven en ze krijgen ook elke dag 1x hooi
  1 punt
 39. Ik heb een rechthoekig dienblad van de Action, daar krijgen ze groente op.
  1 punt
 40. Dankjewel voor je reactie! De mijne knaagt in huis niet aan plastic dus denk wel dat dat goed komt!
  1 punt
 41. Ik weet niet meer waar die vandaan komt maar het is zo'n gewoon simpel rechthoekig plastic dienblad, wel een wat grotere. Geen idee of sommige konijnen aan het dienblad knagen, die van mij niet maar dit moet je dan even in de gaten houden.
  1 punt
 42. Ik heb geen voerbakken, maar een voer-tegel. Gewoon een simpele stoeptegel. Hooi zit hier in de toiletbakken, ruifjes en ik koop ook wel eens rieten mandjes bij de kringloop waar ze hooi en kruiden uit krijgen (en de mandjes om te slopen).
  1 punt
 43. Dat dienblad is echt een goed idee! Hier ligt het echt door het hele hok heen en meneer eet niet zo graag uit zijn ruifje... Maar wat voor dienblad heb jij?
  1 punt
 44. Baileys krijgt rond 8:30 de helft van zijn brokjes en tussen 19:30 en 20:00 de andere helft. Rond 21:30 krijgt hij groente, meestal witlof want hier is hij echt dol op, en rond 22:30 voor het slapen gaan een verse pluk hooi en wat gedroogde kruiden. Overdag krijgt hij tussendoor soms een snoepje of iets dergelijk maar vooral hooi. Ik heb de tijden zo aangepast dat ik meestal wel thuis ben als hij eten krijgt. Laatst moest ik rond 18 uur weg en kwam ik rond 22:00 uur weer thuis en heb ik zijn avond brokjes in twee porties verdeeld en heeft hij wat om 18 uur gehad en om 22 uur. Vond
  1 punt
 45. Bij mij krijgen ze ook brokjes in de ochtend, door de dag heen wat kruiden of als ik zelf wat eet van groente/fruit een stukje daarvan afhankelijk van wat het is. En in de avond krijgen ze hun groentjes 😄 en natuurlijk altijd hooi!
  1 punt
 46. Hier krijgen ze 's ochtends brokjes & hooi, en dan 's avonds hun groenvoer en evt nog een keer hooi. De tijden wisselen wel wat hier. Door de week krijgen ze rond 8 uur 's ochtends eten, in het weekend vaak een uurtje later. Als ik ze ga verschonen wil het nog wel eens ietsje later zijn want het is zo makkelijk om te verschonen als ze lekker brokjes eten, dan lopen ze niet zo in de weg 😂 Meestal maak ik de groenten klaar als ik zelf aan het avondeten begin, dan staat het daarna terwijl wij zelf eten buiten de koelkast op temperatuur te kopen, en voor ik na het eten de wandeling
  1 punt
 47. Welkom op bunnybunch!
  1 punt
 48. Liefde op het eerste gezicht: Lewis & zijn ice pod.
  1 punt
Deze erelijst is ingesteld op Amsterdam/GMT+02:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .