Spring naar bijdragen

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 07-03-20 in all areas

 1. 2 points
  Het is nu nog te koud om een binnenkonijn buiten te plaatsen, dat kan pas eind mei als het niet meer vriest. Verder is een maatje voor een konijn wel belangrijk, net zo belangrijk als een ruim verblijf en goed voer. Met een maatje zijn ze niet eenzaam en vaak een stuk minder angstig. Een mens kan een maatje niet vervangen, omdat wij niet dezelfde taal spreken als de konijnen (ze zullen zich bij ons nooit zo op hun gemak voelen als bij een ander konijn).
 2. 2 points
  Nou, ik heb één van mijn konijnen net horen zoemen, dus ik weet EINDELIJK hoe het klinkt en wat je bedoelde! 😉 Grappig, ik had het nog niet eerder gehoord.
 3. 2 points
  Ik heb contact opgenomen en heb inmiddels een reactie van één van de betrokkenen. De persoon in kwestie is het helemaal met de kritiek eens en geeft aan dat dit een tijdelijke oplossing is voor het konijn, dat blijkbaar van een kennis van hem is en niet goed ging in een groep. Daarnaast staat er een groter konijnenverblijf met gedeeltelijk overdekte ren op de planning en zullen er dan ook meerdere konijnen in gaan wonen. Tot slot zal hij de voedselvoorziening van het konijn ook beter in de gaten houden. Goede voornemens dus. 👍🏻
 4. 2 points
  Ik zou zeker nog eens in gesprek gaan! Er is op bb goede informatie te vinden waarom een partner noodzakelijk is, misschien kan het helpen dat samen door te nemen! Als dat toch niet lukt zul je een moeilijk keuze moeten maken. Maar het enige juiste wat je kunt doen is Puckie naar een goede konijnen opvang brengen zodat hij elders het geluk met een vriendinnetje kan vinden.
 5. 2 points
  Ja, precies, net zoals mijn 2 rammetjes eens elk een kruising widder vriendinnetje uitkozen, terwijl ik aangegeven had bij de opvang dat ik die zeker niet wilde en hangoren ook niet of reuzen of langhaartjes of ....of....heb ik twee van die verraders die juist verliefd worden op zo'n beestje. 🤣 Mag ik zeker nog blij zijn dat ze geen knoeperds van konijnen gekozen hadden. De opvang lag dubbel van het lachen toen ik mopperend met mijn kleine rotzakjes en hun nieuwe liefdes vertrok, terwijl er een paar geweldig toffe "normale' konijnendames daar achter bleven. De widdertjes waren schatten van konijntjes, hoor, maar een ellende in onderhoud en gezondheid.
 6. 2 points
  Dit is inderdaad voor je konijn de beste optie. Dan heeft hij nu direct een leuk nieuw eigen meisje! Je kan beargumenteren dat je dan zelf geen inspraak hebt ik de keuze, maar het is uiteindelijk is de keuze toch al aan je konijn. En wees eerlijk, elk konijn is leuk! 😃
 7. 1 point
  Vandaag voor het eerst sinds zeker 3 maanden Kliko z’n zandbak weer terug gegeven. Die moest even weg ivm de vele regen en de modderpoel die het daardoor steeds werd. Heb nu een stuk plexiglas boven de zandbak op de ren gemaakt in de hoop dat het zand met de regen droog(er) blijft. Want hij mist z’n zandbak wel echt zoals je ziet... 😍 Hij dook er echt meteen zodra de bak de grond raakte vol gas in om te gaan rollen, graven, nog meer te rollen... ❤️❤️❤️
 8. 1 point
  Hoe weet je dat je konijn zich veilig voelt? Konijnen zijn prooidieren, dus die zijn constant op hun hoede. Met zijn tweeën kunnen ze beter opletten dan alleen, dus een konijn met een partner kan zich meer ontspannen dan een konijn alleen, die altijd alert moet zijn.
 9. 1 point
  Ik vind het erg jammer te lezen dat er nog steeds zo gedacht wordt.. Als je konijnen samen ziet zie je zo veel ander (natuurlijk)gedrag wat ze alleen niet kunnen laten zien zoals elkaar wassen en samen slapen. Konijnen kunnen niet praten, dus aangeven dat ie eenzaam is wordt lastig. Maar zet ze samen en je ziet direct het verschil!
 10. 1 point
  Mijn voedster was zichzelf echt goed, zie het haar vaak doen en ze wast haar maatje ook wel. Hij was haar ook wel eens, maar minder vaak en dan altijd de ogen.
 11. 1 point
  Hier wassen ze ook elkaar. Het is volgens mij best eerlijk verdeeld. Meestal wordt bovenop elkaars kop gewassen. Ik zie wel verschil als ze zichzelf wassen trouwens. Pixie wast vaker haar snuit en oren en Jazz wast vaker z’n achterwerk. 😂 Geen idee waarom eigenlijk.
 12. 1 point
  Zowel mijn voedster als rammetje geven een wasbeurt. Favoriet zijn bij mij ook de ogen, maar elkaars neus vinden ze ook fijn (?). De voedster heeft altijd een vochtige neus (behandeld voor snot maar is chronisch of overgevoeligheid), dus mij lijkt het niet zo fris haha. De oren wassen ze bij mij zelf.
 13. 1 point
  Da's wel heel toevallig: ik hoorde het gisteren ook bij één van mijn konijnen! Ik dacht alleen dat het Sien was (voedster). Kan dat ook? 🤔
 14. 1 point
  Ik sluit mij aan bij bovenstaande adviezen. Als je duidelijk met je moeder kan bespreken wat haar bezwaren zijn, en wat eventuele oplossingen daar voor zijn, dan weet je in ieder geval waar je aan toe bent.Als het echt niets word kun je hem altijd nog af staan, maar misschien zijn haar bezwaren punten die gewoon op te lossen zijn. Als jullie bijvoorbeeld willen stoppen met konijnen is kiezen voor een senior konijntje als partner, die zitten regelmatig in konijnenopvangen en worden extra gepromoot via de facebookpagina bunnybin senioren. Als er een andere reden is, kun je die misschien ook wegnemen in het gesprek door oplossingen daar voor aan te dragen.
 15. 1 point
  Ik zou het liefst alles inhuis nemen wat ik er naar mijn mening zielig bij zit dus het is alleen maar leuk als het zijn keuze is en een verrassing voor mij😁
 16. 1 point
  Als Brutus je hulphond wordt dan kan hij het gemis van Pluisje als ze naar Deeskuh gaat makkelijk compenseren. Brutus zal als je eerlijk en positief naar hem en jezelf bent je wel (bijna?) alles kunnen bieden wat je zoekt/nodig hebt. Pluis kan dat nooit dus er is niets om over te twijfelen wat het beste is voor Pluis. Hoe zou jij het vinden om ergens te leven waar je het gevoel hebt dat niemand je begrijpt, zich om je welzijn bekommert en je beschermt tegen alles wat je eng/moeilijk vindt? O, verhip, dat is precies de situatie waar jij je in bevindt...en dan heb jij nog het voordeel dat je dingen kunt beredeneren (soms). Het is moeilijk zulke beslissingen te nemen en ik ben blij dat ik niet in jouw schoenen sta, maar je blijft jezelf maar tegenspreken en dat is gewoon niet eerlijk naar Pluisje, Brutus en jezelf. Zet 'm op, hak de knoop door (alweer) en geef Pluis een liefdevol konijnenthuis bij Daisy.
 17. 1 point
  Ik ging voor een aanvulling op mijn instabiele trio. Had een ze een heel leuk rammetje, heel vriendelijk en sociaal. Wij waren helemaal weg van hem, maar hij wilde absoluut niet in die groep. Nu heb ik een zwarte mensenschuwe dame waar ik zelf niet zoveel mee heb, maar mijn konijnen wel en daar ging het tenslotte om. Ik moet wel altijd heel erg om haar lachen bij de dierenarts. Ze is heel onverschillig bijna, gaat gewoon haar gang, maar ze doet absoluut niet haar bekje open. Alle dierenartsen in de praktijk hebben het geprobeerd, maar ze doet het echt niet.
 18. 1 point
  Eens. En ik zou ook zeker aan je moeder vragen wat de reden is dat ze niet nog een konijn wil.
 19. 1 point
  Het is eerlijker naar Pluisje dat je zo snel mogelijk een goed huis voor haar vind of haar naar een goede opvang brengt. Als ze veel last heeft van hoknijd is het misschien ook goed om eens contact op te nemen met "KANS Konijnen" van het Regionaal Voorlichtingsbureau Konijnen Amersfoort. Ilse Pos is erg goed met konijnen. Neem alsjeblieft je verantwoordelijkheid.
 20. 1 point
  Hihi mijn Whoopy koos (op aanraden van de opvang) ook voor een langharige dame. En nog een een knorrepotje die absoluut niet van kammen hield ook nog (en mooi vind ik het ook al niet...). Helaas heeft Whoopy (en ik stiekem ook, want leuk was ze wel!) veel te kort van haar mogen genieten 😔. Whoopy heeft dus afgelopen zomer een nieuwe dame mogen kiezen. Wat denk je... weer een langharige!! 😆😂
 21. 1 point
  Nee ik bedoel een trio in 1 ren. Senna heeft tot vorig jaar altijd met z'n 3-en gezeten, maar moet natuurlijk wel geschikte maatjes vinden bij de opvang. Als het niet lukt komt er 1 nieuwe bij.
 22. 1 point
  Mijn ren is 5,10x2,8. Senna zit nu helaas nog alleen dus die heeft veel ruimte. Ik wil over 2 weken een vriendje voor haar uitzoeken, of als het lukt zelfs 2 nieuwe, dus dan wordt het iets minder per konijn.
 23. 1 point
  Zeker weten 🙂 Hij zit nu helaas alleen nog even 2 weekjes in zijn mini-hokje, ik ben te bang dat mijn nog niet gecastreerde voedster erbij klimt namelijk Hahah! Maargoed die 2 weken zullen nu niet meer veel uitmaken als hij straks 16m2 heeft ❤️
 24. 1 point
  Ik zou je oppas vragen om je konijn voor een koppelvakantie naar een goede opvang te brengen zodat hij niet al die tijd alleen hoeft te zitten.
 25. 1 point
  Hopelijk komt dit topic weer wat tot leven want vind het altijd leuk om inspiratie op te doen door anderen! Dit is het verblijf van Freyja. Wordt binnenkort wat groter dmv een puppyren, maar moet nog even wachten tot ik het geld bij elkaar heb gesprokkeld. Verder is haar verblijf eigenlijk 24/7 open en mag ze gewoon los in de woonkamer en open keuken.
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+01:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .