Spring naar bijdragen

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 22-10-19 in all areas

 1. 2 points
  Wij hebben een groot stuk land met allerlei wilde bloemen, bomen en struiken voor allerlei dieren. Bramen en moerbei voor de wilde bijen en hommeltjes. We hebben ook 20+ volkjes honingbijen die de frambozen moeten bevruchten, maar die staan zo ver mogelijk van dit stuk land af. Vlinderstruiken, ruwe struik-en takkenwallen voor de vogeltjes en egels en slangen en wie er ook maar in wil verpozen. Twee nestkasten voor uiltjes. Eentje voor slechtvalken (al 5 jaar hetzelfde paartje). Drie nestkasten voor torenvalkjes. Die nestkasten zitten hoog in de bomen verderop in het bosgebied en heel ver uit elkaar. Vis-takken (aan elkaar geschreven leest het heel raar) in de oever van de beek en daarbij een nestwand voor de ijsvogeltjes en als het hard vriest, houden we de beek daar open over zo'n 15 meter, zodat de vogeltjes toch nog visjes kunnen vangen. Voor de andere vogels hebben we in de boomgaard tussen de bomen dakgoten opgehangen waar we in de zware perioden drinken en verschillend voer in kunnen doen. Daar is het een drukte van belang, zo leuk. En een hoop ruzie ook dus we bedenken nog hoe we meer huisjes kunnen ophangen waar alleen een bepaald soort vogeltje in kan. Wel veel meer werk voor ons om in elk huisje voer te leggen, maar ja. Eekhoorntjes zijn ook veelvuldig aanwezig. We herkennen er al best veel aan hun gedrag of kleur of manier van klimmen of rennen. Van de winter gaan we bedenken en plannen wat we nog meer/anders kunnen doen voor de insecten, want die komen nu nog tekort, denk ik. Werk aan de winkel dus. 🙂
 2. 1 point
  Jaja, dit had je altijd al willen weten 🙂 Er is blijkbaar (al in 2002) onderzoek gedaan naar hoe kippen reageren op bepaalde gezichten, en wat blijkt: ze houden van symmetrie, wat één van de maatstaven is voor aantrekkelijkheid. Ze hadden dezelfde voorkeuren als de mensen die hetzelfde onderzoek hebben gedaan. Kippen hebben dus blijkbaar een voorkeur voor aantrekkelijke mensen. 😂 Bron: https://www.nationalgeographic.com/news/2018/01/animals-chickens-evolution-eggs-food/
 3. 1 point
  Wauw @JokeC, dat klinkt als een paradijsje!!! Geweldig! Wij hebben een stadstuin, helemaal afgezet voor de konijnen. Er komen amper katten in, alleen die van ons. Maar dat is een ouwetje en die kijkt alleen maar naar vogeltjes. Ik zorg in het najaar en de winter altijd voor vogelvoer en water. Dat laatste het hele jaar door. Er hangen een paar nestkasten en sinds wij hier wonen hebben er twee keer pimpelmezen in genesteld. Nu al jaren niet meer helaas. Ook in de voortuin staat er altijd water, voor wie dorst heeft. Daar komen ook wel egeltjes. Volgend jaar gaan we de voortuin nog veel groener maken dan hij nu al is en dan ook zo'n overwinterplekje maken voor egeltjes. In ieder geval willen we zoveel mogelijk groen in de tuin, en géén betegelde tuin!
 4. 1 point
  Ik wil het heel graag gaan doen, maar heb net een verbouwing van drie maanden en verhuizing achterde rug, dus eerst even settlen en in een goed ritme komen, dan kan ik kijken hoeveel tijd en energie er overblijft.
 5. 1 point
  Hoe lang doet hij dit? Was het echt een momentje? Of zie je het al wat langer en meerdere keren? Kan het zijn dat er bijvoorbeeld net een druppeltje water in z'n oor zat? Echt krabben en met de oren schudden kan ook op een parasiet wijzen, bijvoorbeeld oormijt. Kan er misschien iemand in je omgeving helpen het konijn toch te pakken en even goed te controleren? En als je iets ziet, toch even langs de dierenarts voor de passende oplossing. Houd hem in ieder geval goed in de gaten, en als het aanhoud, erger word, of je ziet ook echt vieze prut in de oren of kale plekken, dan even langs de dierenarts. En goed opletten dat hij geen gasbuikje krijgt, dat komt er soms bij als konijntjes parasieten hebben, door de stress van de jeuk. Hopelijk valt het mee en was het niets bijzonders!
 6. 1 point
  Ik zou het als het niet ernstig is en altijd weer goed geneest wel tot de jaarlijkse gezondheidscheck durven laten wachten. En het dan bespreken / benoemen. Als het echt vaak is, meerdere plekken, of als het niet goed geneest en/of je merkt aan het gedrag van de kat dat ze echt ziek is, dan zou ik er wel eerder mee gaan.
 7. 1 point
  Leuk! Laat ik nou toevallig een warmtekussen nodig hebben😀
 8. 1 point
  Jeetje wat sneu, sterkte! Inmiddels heb ik behoorlijk wat EC gevallen mee gemaakt en dat is altijd eerder een kwestie van een lange adem dan accuut. Wellicht mankeerde je konijn al iets en is het een optelsom geweest. Als je het perse wilt weten kan een da soms nog onderzoek doen, maar dat veranderd niks aan het onverwachte afscheid. Hoewel EC mij minder waarschijnlijk lijkt zou ik (als ze er niet te veel stress van ondervind) doorgaan met de preventieve behandeling van je andere konijn. Zoals je zelf al zei: baat het niet dan schaadt het niet. Voor een preventieve behandeling is 1x dag meestal al voldoende, maar dat heb je vast ook met je da besproken.
 9. 1 point
  Vogels zijn bij ons zeker welkom, prachtig vermaak voor onze (binnen)kat, en voor ons ook, als we haar horen tjirpen naar die vogels. Tot nu toe staat er nog weinig in de tuin, maar ik ga deze winter zeker een vogelhuisje met voer wegzetten. We hebben een hoge schutting vanaf de grond, dus honden en katten blijven hopelijk uit de tuin. Minder stress voor de konijnen en vogels. In de voortuin ga ik later nog lavendel planten en een insectenhotel maken, zodat bijen ook een fijn plekje hebben. Verder verwacht ik weinig dieren in onze stadstuin, al zag ik laatst wel een egeltje lopen bij de parkeerplaatsen naast ons huis.
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+02:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .