Spring naar bijdragen

Alle bezigheden

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Afgelopen uur
 2. Ik zie dat de foto's niet meer werken jammer genoeg. ­čś× Afijn, koos heeft gisteren zijn jaarlijkse check-up en inentingen weer gehad. De DA vond hem er prachtig en gezond uitzien, mooi op gewicht. Wel een aandachtspuntje, net zoals vorig kleine haakjes op zijn kiezen maar geen wondjes in zijn bekkie. Hier is nog nooit wat aan gedaan en hij blijft goed eten dus dat scheelt een slok op een borrel.
 3. Today
 4. Ik zou dan iets in de stijl van een hondenhok maken. Zorg er wel voor dat het hok iets van de grond staat. Vaak vinden ze het ook erg leuk om bovenop zoÔÇÖn hok te zitten, dus maak geen puntdak. Iets naar 1 kant aflopend kan wel.
 5. Dit is bij mijn ex-man, en dat staat dag en nacht zo. Zijn konijnen zijn geen springers, dat scheelt. Ik had vroeger deze panelen in de tuin, en als ik 's ochtends de gordijnen opendeed zat mijn ram voor de tuindeur te wachten. Ik heb dus nu een ren met dak in de tuin. Je kunt ook een puppyren kopen, die zijn er in verschillende hoogtes, maar die zijn wel duurder. Maar als je de ren ook wilt gebruiken als je konijnen weer samen zitten is het een goede investering denk ik.
 6. Marjoleink

  Klaagtopic 2019

  Ik had dat graag ook vooraf geweten­čĄú
 7. Dankejwel! Laat je die ook gewoon staan als je weg gaat? Ze springen er dan niet overheen?
 8. Even voor het idee: Die kun je vrij makkelijk kopen (Google op panelenren). Prijzen verschillen, en de kwaliteit ook, maar voor 20 euro moet je keus genoeg hebben. Marktplaats staat er ook vol mee.
 9. Het blijft lastig. Konijnen i de auto. Vijf minuutjes naar dierenarts, een onderzoek en weer vijf minuutjes terug en mijn man is helemaal uitgeteld. Me vrouw daar in tegen niet. het verschilt denk ook per konijn.
 10. Kun je die kopen voor binnen??:) die je aan het hok kunt koppelen
 11. Maar die andere uren zitten ze opgesloten. En vaak zijn dat net de uren dat ze actief zijn. Gelukkig is het maar tijdelijk, maar heb je niet bijv. een panelenrennetje dat je er omheen kunt zetten zodat ze meer ruimte hebben?
 12. Er zit er 1 in. En ze mogen elke dag aantal uren door de kamer rennen
 13. Hoe groot is groot? Standaard "grote" konijnenhokken zijn meestal niet meer dan 120 cm bij 50 cm (binnenkant van het hok meten). Dat is maar 0.60 vierkante meter leefoppervlak... Het minimale voor een koppel is 2 vierkante meter. Ten opzichte van het postzegelhokje zonder verdieping dat konijnen vroeger hadden lijkt het in eerste instantie groot, maar als je echt gaat rekenen is er maar heel weinig nuttige leefruimte. En dat is precies de reden dat konijnen gaan knagen. Ze missen leefruimte om hun natuurlijke behoeftes kwijt te kunnen.
 14. Dit is wel eeb groot hok hoor. Ze mogen er ook elke dag minimaal 4,5uur uit
 15. Heel eerlijk: alle standaard hokken, ook een heel groot hok met verdiepingen, is te klein. Echt te klein. Geen enkel dierenwinkelhok is groot genoeg voor konijnen. Er moet minimaal een goede ren aan vast gekoppeld worden wil je in de buurt van de minimale noodzakelijke leefruimte voor konijnen komen. Of je moet echt een ruim kippenhok met uitloop gekocht hebben, maar uit de term "hok met verdiepingen" maak ik op dat dat niet zo is.
 16. Dankjewel, we h├ębben een heel groot hok met 2 verdiepingen. En 1 kleinere om ze uit elkaar te houden tijdelijk. Kan het zijn dat ze elkaar missen??
 17. Ik heb door wat enge momenten in het verleden gekozen voor een bodem van tegels, met hierop over het gehele oppervlak een flinke laag zand. Met een dak van golfplaten komt er nauwelijks water in dus is de moeizamere afwatering geen probleem. Daarnaast heb ik de tegels hoger gelegd dan het niveau van de rest van de tuin zodat het water altijd uit de ren stroomt.
 18. Ik denk ook dat als haar maatje terug is dat dat een hoop kan schelen. Wanneer een van mijn konijntjes bij de dierenarts zit wordt de ander al chagrijnig en banger! Kan ze uit haar hok ontsnappen dan? Het is misschien verstandig om goed gaas in de grond te graven zodat dat niet mogelijk is. Oh en graven lijkt me niet pers├ę een teken van frustratie of angst, zoals hierboven al wordt gezegd. Wil ze ook geen hooi eten wanneer je er bijvoorbeeld kruiden tussen stopt? Dan zou ik langs de dierenarts gaan, het kan goed zijn dat er ook wat met haar gebit (of iets anders) aan de hand is. Hele wortels en appels bevatten teveel suikers voor konijnen, ze mogen wel af en toe een klein stukje. Groenten zoals andijvie, witlof, wortelloof, beetje komkommer (allemaal mits goed opgebouwd) kun je meer geven. Veel succes bij de koppeling en ik hoop dat ze een fijn maatje krijgt!
 19. Ik heb er ook wel eens een jaar tussen gehad, wie weet hebben jullie mazzel!
 20. Bloempje is sinds vanmorgen weer aan het niezen, terwijl ik de afgelopen dagen niets heb gehoord. Caramel heeft nergens last van. Hooi en stro schudt ik nu eerst uit, misschien nog niet goed genoeg gedaan? Vanmorgen had ze een beetje snot en waste ze zichzelf, ze schudde met haar oren ook. Daarna heb ik haar alleen horen niezen, geen snot gezien. Ze is ook niet benauwd en ze eet goed. Ik ga nu de dierenarts even bellen, voor de zekerheid.
 21. Ja dat hoop ik ook, alhoewel ik ook verhalen hoor met 2-3 maanden. Dan liever 4!
 22. Wie weet kun je het uitwisselen, ik heb iemand in de straat die voor mij op de konijnen (en katten) past, en als zij weg zijn pas ik op hun konijnen. Die buren heb ik nog via bunnybunch leren kennen ook haha ­čśë Maar 1,5 uur rijden overleven ze wel hoor. Ik doe er ook al 30 minuten over om bij de dierenarts te komen, enkele reis. En als ik n keer naar een opvang moet moet ik ook richting breda, dat is voor mij ook ruim een uur.
 23. Iepe wordt volgende maand 9. Hij heeft nooit iets gehad, tot vorigjaar zomer. Ik kies er voor om wel 2 uur te reiden voor opvang en 1 uur voor de dierenarts. Voor mij gaat kwaliteit van de zorg voor, en zo vaak maak je dergelijke ritjes niet. Maar dat moeten de konijnen wel trekken natuurlijk. Ik heb een dame gehad die toen ze op leeftijd was compleet in shock raakte van de auto, toen heb ik het met haar dus niet meer gedaan. Of jou konijnen dat aankunnen kan je wss zelf het beste inschatten.
 24. Is het voor een binnen of buiten verblijf?
 25. Rifca

  Klaagtopic 2019

  Ik ben al lang blij dat ik toevallig jou verhaal las en dus weet dat ik het wel serieus moet nemen. En dat de deksel dichtdoen niet voldoende is.
 26. Maritterhaak__

  Konijnenhuisje

  Hoi allemaal, ik ben bezig het hok te verbouwen. Nou vond ik het wel leuk om een nieuw huisje voor in het hok te geven aangezien de oude te klein werd. Nu ging ik op internet kijken maar kon ie het amper vinden en degene die ik zag waren erg duur. Een kartonnen doos is geen optie want ik wil iets permanents. Gellukig heb ik een hele handige opa met veel gereedschap dus kunnen we het zelf maken, maar ik heb echt geen idee wat leuk is voor ze en welke maten ik ongeveer moet gebruiken. Mijn 2 konijnen zijn 2 Vlaamse reuzen ze zijn nu nog in de groei mara ik wilt iets waar ze als ze helemaal volgroeit zijn ook in kunnen. Nou leek het me leuk om iets te hebben met 2 verdiepingen ofzo. Heeft een van jullie een voorbeeld, advies of iets anders er over te zeggen zeg het dan alsjeblieft. mvg marit
 1. Meer bezigheden laden
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .