Spring naar bijdragen

Alle bezigheden

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Yesterday
 2. Uiteindelijk is het wat anders gelopen (via een kennis) en we hebben hoe het er nu uitziet een match 🙂
 3. Welkom. Wat vervelend dat hij nog steeds klachten heeft. Wij zijn natuurlijk geen dierenarts en we kunnen je konijn niet zien, maar als je wilt kunnen we wel meedenken. Had hij voor hij stopte met eten geen problemen? Wat eet en drinkt hij? Is zijn gebit bekeken?
 4. Terwaan

  Voorstellen

  Hallo, Mooi initiatief dit forum. Ik ben Terwaan. We hebben een 7 jaar oude rammelaar die altijd in huis zit. De living is rabbit proof. 🙂 Ik ben op dit forum gestoten omdat onze Zwaiter van de ene dag op de andere niet meer at of dronk. Direct mee naar de dierenarts, maar die kon niets vinden. Hij kreeg uiteindelijk veel diarrhee, en plast ook overal. Medicijnen gekregen, een paar dagen dwangvoer gegeven tot hij weer zelf begon te eten. Zijn ontlasting en urine is nog altijd niet in orde. Zelfs de in konijnen gespecialiseerde dierenarts staat voor een raadsel. Rontgenfoto leverde niets op, labo onderzoek over keutels evenmin. Toch heeft hij last met keutelen en plassen. Soms staat hij een tijdje krampachtig te schudden met zijn poep en piept hij, ogenschijnlijk van de pijn.... Weliswaar geen diarrhee meer, maar te kleine keutels en bovendien... vroeger was hij heel zindelijk, nu laat hij overal zijn keutels en urine vallen. Dat is dus niet mogelijk om hem zo in huis te houden. WIj zijn dus ten einde raad. We zien hem heel graag, maar zo voortgaan is niet fijn voor hem en ook niet voor ons... Nu het mooi weer is laten we hem wel buiten omdat het daar natuurlijk geen kwaad kan als hij overal keutelt en piest. Hij is overigens heel aanhankelijk naar mij. Als ik bijvoorbeeld een paar dagen niet thuis ben voor mijn werk, treurt hij door niet uit zijn kooi te komen. En als hij uit zijn kooi komt dan zoekt hij mij overal. ALs hij 's avonds naar zijn kooi moet dan zit hij me soms uit te dagen voordat hij zelf in zijn kooi springt en hebben we veel plezier.
 5. Op internet lees ik dat vliegen en muggen niet van pepermunt(olie) houden. Bij Holland and barett verkopen ze bio esthetische pepermuntolie druppels. Zou je dit als extra preventie (bovenop de no myiasis pray) rondom het hok kunnen druppelen of is de geur schadelijk voor konijnen?uiteraard op een plek waar de konijnen niet bij kunnen. Aangezien ze wel pepermunt mogen. En is een citronellakaars boven het hok schadelijk?
 6. Hm lastig te zeggen of de blindedarmkeutels trosjes zijn van keutels, want als ik ze vind zijn ze meestal al platgelopen of platgedrukt op zijn kontje. Als ik de foto van de diarree zie dan is het lang niet zo waterig, maar soms zijn de grote keutels wel zacht en is het 1 grote vormloze klomp, en dat kan soms wat afgeven. Het zou misschien kunnen dat hij zichzelf niet goed schoon kan houden, ik heb jammer genoeg geen vergelijkingsmateriaal met hoe andere konijnen dat doen. Soms zie ik hem trouwens wel zo'n keutel opeten, maar het meeste laat hij liggen. De structuur van zijn gewone keutels zijn volgens mij normaal, mooie droge bolletjes. Thanks @Evee wat betreft de vlooien, ik ga uit voorzorg ook maar alles behandelen!
 7. Ik dacht te zeggen: "Zet de nijnerds in een hamsterrad om ze al lopend stroom te laten opwekken", maar het is voorbij 10u, dus is het Internationale Konijnen Siësta Tijd tot ongeveer 16u, schat ik.
 8. Een half uurtje geleden reed er hier een vrachtwagen van de spar tegen het elektriciteitskastje bij de kruising. Gezellig zonder stroom dus. Net een heerlijke koude douche genomen, ik moet straks namelijk weg en het lijkt er op dat het nog wel even duurt allemaal. Realiseer je je pas voor hoeveel dingen je stroom gebruikt, koken, koffie, thee, douchen, telefoon opladen, computer. Ach ja.
 9. Afgelopen week
 10. Ja hoor, voor kronkelhazelaar geldt hetzelfde als voor gewone hazelaar. Gewoon bewaren zou ik niet snel doen, of je moet het echt op een goede manier kunnen drogen. Anders wordt het denk ik toch een beetje tricky met schimmels e.d. Invriezen klinkt wel als een idee 👍
 11. Goeie tip! Had ik nog nooit gehoord eerlijk gezegd 🙂 Ze vonden het stukje wat ze vandaag hebben gekregen erg lekker. Het was zo op! Morgen dan maar eens opzoek naar ruimte in de diepvries 💪
 12. Ah zo. Ja sinds ik ze zo veel gras zie eten viel mij de plakkende ontlasting ook op. Ik denk ook dat een dierenarts bezoek wel een goed idee is, maar ik dacht misschien dat hier iemand dé oplossing heeft zodat ik niet het konijn hoef te 'vangen'.
 13. Ik heb het denk ik niet handig opgeschreven. Bedoelde, heeft je konijn plakpoep sinds ze zoveel mee gras eet of was het daarvoor al. In gras zit veel meer vocht dan in hooi dus het zou er zeker mee te maken kunnen hebben. Toch is een dierenarts bezoekje misschien een handig idee.
 14. Ik ben er niet zeker van of het ineens meer dan normaal is, maar voor mijn gevoel lijkt het wel zo. Het gras groeit ook ontzettend snel door de regenval en de wat hogere temperaturen, dus ik dacht dat het misschien daar aan kon liggen qua eiwitten o.i.d. De vraag ''Of is de plakpoep iets wat al veel langer bestaand is?'' snap ik eerlijk gezegd niet precies hoe je die bedoelt. Aangezien ik aangeef dat mijn konijn sinds kort last heeft van plakkende ontlasting, dus niet al voor een veel langere tijd. Of is dit niet wat je bedoelde? Want dan begreep ik het verkeerd. Qua brokken krijgen ze evenveel als dat ze altijd al kregen en ook van het zelfde merk/soort. Ik houd 25 gram per kg lichaamsgewicht aan. Eerst kregen ze hierbij ook nog veel groenvoer, maar ik heb ook gelezen dat je dit beter niet meer/minder kunt geven als een konijn last heeft van plakkende ontlasting. Dus ik vind het vrij lastig om te bepalen of ik dit nu wel of niet nog moet geven. Extra toevoeging: de brokken eten ze wel van, maar soms is het bakje niet helemaal leeg de volgende dag.
 15. Ik gebruik ook hennepstrooisel, is echt veel minder stoffig en het neemt heel goed vocht op. Mijn hennepstrooisel haal ik gewoon in de dierenwinkel, van het merk Hemparade. Wordt ook veel in paardenstallen gebruikt, maar kan ook prima in het konijnenhok. Het is erg fijn spul, kost nog geen €9,50 voor 14 kilo en afhankelijk van de hoeveelheid die je in het hok strooit doe je er naar mijn mening ook nog eens vrij lang mee.
 16. Eten ze ineens veel meer gras dan normaal en denk je dat dat samen kan hangen met de plakpoep? Of is de plakpoep iets wat al veel langer bestaand is? Het zou eventueel kunnen liggen aan dat je teveel brokken geeft, kan je daar iets over vertellen? Mogelijk kan je even langs de dierenarts, dan kunnen ze de ontlasting testen of er niet iets anders aan de hand is.
 17. Van houtschijven kun je ook een leuk klimtoestel maken. Wil dit zelf ook graag nog eens maken. Een stevige ondergrond en dan wat balken op verschillende hoogtes met aan de bovenkant een houtschijf, waar ze dan als een soort trappetje op kunnen springen.
 18. Misschien komt dit al te veel in de buurt van 'wat ophangen qua groenvoer', maar ik zag laatst op internet een foto van een hangende pompoen waar kippen uit zaten te pikken. Heb ook eens een video gezien van iemand die een xylofoon had opgehangen aan het hok, waar de kippen dan muziek op maakte door er tegenaan te pikken. Verder lees ik ook even mee want ik ben ook altijd op zoek naar nieuwe ideeën.
 19. kusjoyce_x

  Plakpoep bij konijn

  Hallo allemaal, Ik zit met een probleem. 1 van mijn konijnen heeft sinds kort last van plakkende ontlasting. Af en toe valt er een brok af, maar een dag later hangt er toch weer nieuwe aan. Overal op internet staat dat hooi 'het toverwoord' is, dit krijgen ze ook iedere dag vers, maar mijn beide konijnen eten het niet. Ik heb al heel veel verschillende soorten geprobeerd en ook met verschillende smaken en kruiden, maar dit wil niet helpen. Mijn andere konijn heeft geen last van plakkende ontlasting, het is er maar 1 van de 2. Er is niets veranderd qua het voer dat hij krijgt. Wel merk ik dat beide konijnen heel veel gras eten. Ze hebben een hok met daarbij een 25 m2 ren welke uit alleen gras bestaat. Zou het hier aan kunnen liggen? (als in te veel gras eten en hier door geen hooi meer willen eten?) Ik zie ze vooral de laatste tijd veel gras eten, voorheen viel het nooit echt zo op als nu. Maar dit kan natuurlijk ook aan mij liggen. Ook zit ik met het schoonmaken van het achterwerk, ik weet dat dit belangrijk is ook i.v.m. vliegeneitjes/maden. Nu is het zo dat het konijn ook echt niet opgepakt/aangeraakt wil worden. Ik ben hier al ongeveer 1,5 jaar mee bezig (qua oefenen), maar sinds ik deze konijnen heb overgenomen van iemand is het me nog niet gelukt om echt vertrouwen te winnen lijkt het wel. Ik ga gewoon in de ren zitten en wacht tot ze zelf interesse komen tonen, ze komen wel wat snuffelen en willen wel uit je hand eten (stukjes groenten, etc.) maar aaien/oppakken gaat niet. Dan sprinten ze weg. Voor dierenartsbezoeken moeten ze dan ook echt 'gevangen' worden als het ware, wat natuurlijk super onprettig is en het vertrouwen ook niet bevorderd. Heeft iemand hier tips voor? Aangezien zijn achterwerk toch wel schoongemaakt moet worden, maar ik bovenstaande eigenlijk niet wil doen. Alvast bedankt.
 20. Mijn dierenwinkel vriest takken in, dat zou je ook nog kunnen proberen.
 21. Ik wil me er niet teveel mee bemoeien, maar je zou misschien kunnen overwegen om eerst een vriendje voor haar uit te zoeken en de sterilisatie nog even uit te stellen. Ze is nog jong dus dat heeft nog geen haast.
 22. Dank je! In principe zou ik dan ook wat extra takken kunnen bewaren en ze dan gedroogd geven toch?
 23. Ik heb jouw topic even een eigen plekje gegeven. Ik heb eerlijk gezegd niet genoeg verstand van gerbils om hier op te reageren. Maar jongen van 9 weken, is dat niet een leeftijd dat ze uit elkaar gehaald moeten zijn ivm vruchtbaarheid, en dat ze dus ook wat territorialer gaan reageren op elkaar? Kan dat de reden zijn?
 24. @Evee Ik heb haar heel onverwacht gekregen. Nog een vriendje erbij red ik nu financieel gewoonweg niet. Vind het wel echt een vervelende gedachte dat ze waarschijnlijk dus eenzaam is... Ze heeft constant dezelfde ruimte waar ze kan rennen/springen/slapen dus ik sluit haar niet op in haar kooi o.i.d. dat is niet aan de orde gelukkig
 25. Fenegriek kan wel diarree en gasvorming veroorzaken. Ook kan het wisselwerking hebben met ontstekingsremmers en antistollingsmiddelen. Wel voorzichtig mee zijn dus en overleggen met de dierenarts of dat kan!
 26. Ik zou het niet in 2 delen doen, maar als laatst. En zo veel mogelijk dezelfde indeling / spulletjes in het nieuwe verblijf zetten, dus zo veel mogelijk zoals ze het gewend is van haar oude thuis.
 27. Ze klinkt puberaal en verveeld inderdaad. Ik weet niet wat de reden is dat ze nog geen maatje krijgt, maar heel eerlijk zou ik kijken of je daar niet te lang mee kan wachten. Met een ander konijn zijn ze zo veel meer bezig, lekker knuffelen, spelen, in de gaten houden. Ze hebben het er zo druk mee, dat het gedrag wat je omschrijft ongetwijfeld minder gaat worden. Een goed passend maatje, helpt zoveel gedragsproblemen voorkomen. Hier knagen / graven / slopen ze echt alleen als ze eenzaam-ongelukkig zijn. Dat zijn ze hier gelukkig maar kort, als ze bijv. na overlijden van hun maatje tijdelijk alleen zitten. Een andere reden die mee speelt kan zijn dat je haar van terrein wisselt, de ene keer opsluit, de andere keer loslaat. Dat frustreert konijnen enorm. Het is beter om ze permanent voldoende leefruimte te geven en niet te wisselen van terrein.
 1. Meer bezigheden laden
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .