Spring naar bijdragen
 • Wie is hier

  Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.

 • Nu populair

 • Recente Berichten

  • Zoals hierboven al vermeld, vrees ik dat ik te weinig ruimte voor 2 kan maken en ze dan opnieuw te dicht op elkaar zitten, met opnieuw problemen als gevolg. Ook moet hij idd nog gecastreerd worden + extra kosten van voeding, vaccins baren me zorgen.   En schrik dat ze dan met 2 ons huurappartement gaan vernielen, want je weet natuurlijk nooit welk karakter je krijgt. 
  • Zou hier inderdaad ook graag eens een foto van zien, lijkt me de ideale oplossing!   
  • 's nachts zit hij inderdaad in een hokje van 1,5m2, van 12u tot 8u 's nachts max.     Ik kan inderdaad proberen om een grotere ren te maken, ik heb panelen staan die een meubelstuk beschermen. De reden waarom ik dit nog niet eerder heb gedaan is omdat ik in de veronderstelling was dat hij de hele dag door wel alle ruimte heeft (het hele appartement) en ik dus er niet van uit ging dat hij zich 'opgesloten' voelt. Hij bijt ook enkel aan zijn pootje als hij uit zijn hok is overdag op 1 bepaalde plek in het appartement, nooit 's nachts in zijn hok of ergens anders. Ook omdat ik hem al 2 jaar heb en hij dit pas sinds 3 maanden is beginnen doen.    Mijn eerste idee was dat hij het vooral doet om aandacht te vragen? Want als we hem erop aanspreken, loopt hij weg en doet hij binky's en vraagt hij aaitjes. Hem verkeerd aangeleerd dat hij op die manier aandacht krijgt denk ik dan?   Of iets met territorium, want is ook begonnen sinds we met z'n tweeën constant thuis zijn?     Een maatje is geen optie door het plaatsgebrek in ons huurappartement - ik heb genoeg plek om een grotere ren te maken voor 1, maar voor 2 konijnen vrees ik dat ze dan opnieuw te weinig ruimte zouden hebben - en de schrik dat die twee alles gaan verwoesten 😛 
  • Je overwoog volgens mij al om één van de twee af te staan als het niet zou slagen. Dus als je dat als plan B in gedachten houd, waarom zou je het niet proberen? Als je er tenminste wel genoeg plek voor hebt, voor een drietal. Hoe groot is de ren / het verblijf nu? Ik zou voor een drietal wel echt ruime huisvesting aanhouden.    Als je het spannend vind, zou ik wel vragen of ze in de opvang voor je kunnen koppelen, maar Knijn&ko heeft sinds een tijdje volgens mij toch standaard het beleid dat koppelingen altijd met minimaal 1 overnachting zijn.
  • Ik heb 2 gecastreerde voedsters van ruim 3 jaar oud, Binky en Monky. Meestal gaan ze goed samen maar zoals momenteel is het weer drama. Monky jaagt Binky enorm op met als resultaat een doodsbange Binky die in het nachthok zit en er niet meer uit wilt / durft te komen. De laatste periode dat het zo slecht ging was september, toen ze uit logeren waren geweest ivm vakantie. Meestal volgt zo'n slechte periode na een (kleine) gebeurtenis zoals vakantie of gisteravond een stressvol DA bezoek met allebei. (maar het lijkt me sterk dat dan direct weer de rangorde bepaald moet worden?) In de periodes dat het goed gaat (wat gelukkig meestal het geval is) twijfel ik wel altijd enorm of ze nou eigenlijk wel gelukkig zijn met elkaar. Meestal leven ze naast elkaar heen, hoewel er soms wel genegenheid is zoals tegen elkaar aan of bij elkaar liggen en wassen. Binky lijkt altijd op haar hoede te zijn voor Monky en wat angstig.    Ik heb contact gehad met Knijn en Ko en volgens hun zou het een optie kunnen zijn om er een rammetje bij te zetten die rust brengt en ingrijpt wanneer nodig. Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben? Juist wel doen of juist niet? Als dit een reële kans is dat het een gelukkig drietal wordt sta ik er zeker voor open maar met een kleine kans van slagen wil ik ze geen onnodige stress bezorgen (reizen naar de opvang, koppelen etc)    De ren is groot genoeg voor een drietal dus ruimte gaat geen problemen geven.   (2 koppeltjes is geen optie want er mag geen 2e ren in de tuin en de huidige ren opsplitsen wil ik niet want ik wil niet de ruimte afpakken die ze nu hebben)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .