Spring naar bijdragen
 • Wie is hier

  Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.

 • Nu populair

 • Recente Berichten

  • NB: Ik wilde gewoon even zeggen dat je je konijnen er echt niet om hoeft weg te doen. Ik leef al ruim 4 jaar met die allergie, en het is nooit in mij opgekomen om haar daarvoor weg te doen. Sterker nog ik moet binnenkort een maatje voor haar gaan zoeken. Dus konijnen houden en een allergie hebben is echt goed te doen. Het ligt eraan wat je klachten zijn. Als het echt vooral niezen, traan/jeukogen en snotneus zijn, is dit echt heel makkelijk te verhelpen met dus neusspray of oogdruppels.
  • Ik ben zelf vorig jaar ook een allergietest laten doen. Ik was al allergisch getest voor huisstofmijt en graspollen. Ik wilde toen alleen zeker weten of ik ook echt allergisch ben voor mijn konijn. Helaas bleek dit waar te zijn. Ik heb haar 6 jaar nu. Ik heb haar 2 jaar binnengehouden toen ik klachten begon te krijgen. Eerst was het alleen als ze in de rui was en een tijdje later altijd als ik bij haar in de buurt kwam. Ik heb haar toen ook naar buiten gedaan.  Was een goed beslissing want zie ook dat ze echt meer een buitenkonijn is. Als ze een paar dagen binnen moet staan door ziekte of operatie dan heb ik meteen mega veel last. Gewoon omdat je natuurlijk niet in de open lucht bent. Als ze buiten staat kan ik heel goed met haar knuffelen zonder klachten te krijgen.   Qua medicatie heb ik het een tijd goed volgehouden met cetrizine, gewoon hooikoorts tabletten van de supermarkt. Toen ik echt getest was ben ik overgestapt naar een corticosteroïden neusspray, merknaam dymista met de werkzame stoffen azelastinehydrochloride/fluticasonpropionaat. Dit helpt dus vooral tegen snotneus en niezen. Als ik bijvoorbeeld met haar in de auto naar de dierenarts zit wordt ik vaak benauwd. Hier heb ik geen officiële medicatie voor, ik heb het tot nu toe altijd een benauwdheidsaanval zonder medicatie kunnen doen, maar voor de zekerheid heb ik altijd een salbutamolpufje op voorraad van een vriending.   Ik snap je echt heel goed dat je ten einde raad bent. Ik heb het ook moeilijk gehad toen ik merkte dat ik allergisch voor haar werd. Maar met alles hoed ik het nu doe is het prima te doen. Ja helaas kan haar niet meer lekker kusje geven want dan kom ik gewoon veel te dichtbij en adem je letterlijk vacht in. Mijn konijn betekend ook heel veel voor mij en helpt mij ook heel erg op psychisch vlak, dus ik begrijp je helemaal. Als je dingen hebt waar je tegen aan loopt kun je mij altijd een DM sturen. Ik hoop dat ik door mijn verhaal te delen je een beetje heb geholpen.
  • Luchtreinigers schijnen totaal niet te helpen, ik zou dat geld in ieder geval niet daar aan uitgeven. Goed dat je naar de huisarts gaat. Hopelijk is je allergie beheersbaar met medicijnen! 
  • Veel leer- en leesplezier op het forum! St goed dat ze de liefde bij elkaar hebben gevonden!
  • Ik zat mij te verdiepen... wel een hele dure aanschaf dyson Luchtreiniger.. iemand ervaring mee? konijnen buiten gaat het nu niet worden. helaas  heb ik een Zit slaapkamer en kan ze niet in een andere Kamer zetten.. ja volgende week afspraak met huisarts... maar ik moet niet aan denken om konijnen weg te doen. Ook lopen nog 2 lieve katten rond en in verleden had ik behoorlijk veel Allergieën maar niet voor konijn.  door mijn klachten doe ik geen oog dicht.  misschien morgen maar een Dyson aanschaffen voor allergieën 
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .