Spring naar bijdragen
 • Wie is hier

  Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.

 • Nu populair

 • Recente Berichten

  • Ik heb ook eens een konijn verloren die binnen 2 uur of zo overleed. Ik was toen zelf niet thuis en woonde nog bij mijn ouders. Zij waren toen niet bekend met EC (geen idee of ik dat zelf was toen). Vorig jaar kreeg een konijn ook EC en toen waren ze vrij zeker dat het konijn van toen hetzelfde heeft gehad. Maargoed, helemaal zeker is het ook niet. Een hersenbloeding klinkt ook wel aannemelijk. Hoe dan ook, vreselijk verdrietig. Veel sterkte.
  • Ik heb ook zo'n vriezer. Vaak kan ik wel zien wat ik er uit haal, maar soms is het inderdaad iets heel anders dan ik had verwacht. Ik heb nog noedels met groente en rundvleesreepjes over van donderdag.  
  • Het maakt niet heel veel uit of je kiest voor binnen of buiten, in het Nederlandse klimaat is dit allebei geen probleem. Ga alleen niet steeds wisselen van binnen naar buiten, dit kan alleen als het temperatuurverschil minder dan 5 graden is. Er zijn wel altijd een aantal afwegingen die je moet maken. Bij allebei moet je de konijnen minimaal 2 m2 per konijn geven.   Als je voor binnen kiest, ga dan voor een kamer met voldoende licht en die niet te druk is, dat de konijnen ook momenten van rust hebben. Denk eraan dat konijnen flink kunnen slopen en hoog kunnen springen, dus richt het verblijf zo in dat ze niet kunnen ontsnappen en geen schadelijke dingen kunnen eten. Verder is het qua ondergrond belangrijk om te zorgen dat het niet te glad is, en houdt er rekening mee dat niet alle konijnen zindelijk worden.    Als je voor buiten gaat, is een goed nachthok wel aan te raden, zodat ze beschut kunnen zitten van de regen en in de winter van de kou. Verder is een veilige, overdekte ren wel aan te raden tegen roofdieren (vogels, katten, honden, marters, etc.).    Hoe je het verblijf verder inricht, daar zijn oneindig veel mogelijkheden voor, qua ruimte, speelgoed, schuilplekken etc. Hier op het forum staan twee topics met voorbeelden van binnen- en buitenverblijven, voor als je inspiratie wil opdoen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .