Spring naar bijdragen
 • Wie is hier

  Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.

 • Nu populair

 • Recente Berichten

  • Lastig. Hoe stressgevoelig zijn je konijnen? Zitten er zo weinig dierenartsen waar je woont? Of alleen zo weinig met verstand van konijnen? Zit er een konijnenopvang bij jou in de buurt? Dan zou je eens kunnen vragen welke dierenarts zij hebben.
  • Ik heb de lijst inderdaad al eens geraadpleegd, maar helaas zit de dichtstbijzijnde konijnkundige DA bijna een uur verderop. Da's dus ook mijn dilemma: Ga ik naar de dichtstbijzijnde DA die niet konijnkundig is of naar een konijnkundige DA die een stuk rijden is (en toevallig de goedkoopste is)? Ik zou best wat meer willen betalen, maar wil dan wel dat ze door een deskundig persoon goed worden nagekeken.    Gezondheidschecks heb ik inderdaad nagevraagd en meeberekend. 
  • Ik zou in principe gewoon naar de eigen dierenarts gaan denk ik. En anders bij een konijnkundige dierenarts in de buurt. Ik weet niet hoeveel stress jouw konijnen krijgen van autorijden, oppakken en in een mandje, en de dierenarts, maar ik vind 50 minuten erg lang. Heb je naast de prijs ook gekeken of er ook een gezondheidscontrole wordt gedaan? Als een konijn iets mankeert mag het niet altijd gevaccineerd worden, dus de controle is wel belangrijk.   Heb je al eens gekeken op de lijst met konijnkundige dierenartsen of er een bij jou in de buurt zit? https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen/post/lijst-met-konijnkundige-dierenartsen/
  • Nog een ander vraagje over hetzelfde onderwerp:   Ik heb meerdere dierenartspraktijken in de regio gebeld en merk dat er veel verschil is in tarieven tussen praktijken voor de inentingen van twee konijnen (van 30 tot wel 50 euro verschil), zelfs bij toediening van dezelfde middelen.    Nu blijkt dat de duurste het dichtst bij is en de goedkoopste (met de meeste konijnenervaring) het verst weg (ca. 50 min rijden). Dan is er ook nog een praktijk die zowel qua prijs als qua afstand er tussenin zit, maar deze acht ik niet erg konijnkundig (had ons bijna een keer Frontline meegegeven om de konijnen mee te behandelen...).    Ik begrijp dat het voor de konijnen natuurlijk het prettigst is om zo kort mogelijk in de auto te zitten, maar ik heb ook graag dat iemand met kennis ze behandeld. Wat zouden jullie doen? 
  • Mij is ook altijd 6 weken verteld, omdat er nog vruchtbaar zaad in de 'pijplijn' kan zitten?!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .