Spring naar bijdragen

Overige forums

Forum

 1. De Regenboogbrug

  Hier kun je een stukje plaatsen ter nagedachtenis van je overleden huisdier.

  26154
  berichten
 2. Fotohoekje

  Plaats hier de foto's van jouw huisdier!

  131502
  berichten
 • Wie is hier

  Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.

 • Recente Berichten

  • Hoeveel ruimte heeft hij als je niet thuis bent? Het kan frustratie zijn door het steeds wisselen van ruimte.   En hoe heb je een ander konijn geprobeerd? Een voedster die hij zelf heeft uitgekozen?    Is hij gecastreerd?
  • Hallo allemaal,   Ik ben nieuw op dit forum en een nieuw konijnenbaasje, dus zou graag om jullie advies vragen voor het koppelen van mijn twee dwerghangoren. Ze zijn nu 7 maanden oud en komen uit hetzelfde nest.   1,5 week geleden heb ik mijn ram Leo (2 maanden geleden gecastreerd) en voedster Lola samen in een neutrale ruimte gezet (buitenhok + ren). Na heel wat heen en weer gerijd op elkaar, zijn ze een stuk rustiger. Leo likt Lola en gaat tegen haar aan liggen. Omgekeerd zie ik dit niet echt gebeuren, dus weet niet wat Lola er verder van vindt. Al ligt ze wel relaxed in het hok en lijkt ze bij enge geluiden steun te zoeken bij Leo. Vechten hebben ze in iede geval nooit gedaan en ze eten en keutelen beide goed. Nu mijn vraag; zodra ik Lola wat aandacht geef door haar te aaien, lijkt het of Leo jaloers is. Hij gaat dan direct op haar rijden. Hetzelfde gebeurt omgekeerd, wanneer ik Leo aandacht geef, begint Lola op hem te rijden. Dat zijn eigenlijk nog de enige momenten wanneeer ik ze zie rijden. Hoort dit nog bij het bepalen van de rangorde? Of is dit gewoon jaloers gedrag? Ik hoop niet dat ik het koppelproces verstoor door mijn geaai? Maar om nou te stoppen met aaien lijkt mij ook weer niet de bedoeling.. Ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen.   
  • Ik was nieuwsgierig dus heb het even opgezocht: https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/150924/Dierenambulance-Gedumpte-konijnen-overleven-niet-in-het-wild 
  • Dat dacht ik ook al maar hoe ga ik het gedrag tegen? Want Ik heb een ander konijn geprobeerd daar moet hij niks van weten. Hij heeft alle soorten speeltjes en loopt vrij los als ik thuis ben.
  • Klinkt als een gefrustreerd konijn. Heeft hij wel genoeg ruimte, een vriendin en iets om zich mee te vermaken? Anders misschien toch kijken naar een bak die je vast kan zetten. 
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .