Spring naar bijdragen

Konijnen forums

Forum

 1. Algemene vragen

  Algemene vragen en verhalen over konijnen die niet in de andere forumonderdelen passen kun je kwijt in dit forum.

  254774
  berichten
 2. Gezondheid

  Alles op het gebied van gezondheid en welzijn van konijnen.

  193509
  berichten
 3. Voeding

  Hier kun je terecht met alle vragen over wat een konijn eet en drinkt. Ook vragen over voer- en waterbakken kun je hier stellen.

  75059
  berichten
 4. Koppelen

  Topics met vragen, tips en verhalen over het koppelen van konijnen.

  130231
  berichten
 5. Gedrag

  Alles over konijnengedrag, training en opvoeding van konijnen.

  23609
  berichten
 6. Huisvesting

  Het forum met informatie over hokken, rennen, bodembedekking en alles wat met huisvesting te maken heeft.

  99750
  berichten
 7. Speelgoed

  Nieuw konijnenspeelgoed gekocht? Knutselidee om zelf speelgoed te maken? Of wil je weten wat de ervaringen van andere forumleden zijn?

  1462
  berichten
 8. Uiterlijk en vachtverzorging

  De plek voor vragen over vachtverzorging, verharen, konijnentrimmers. Maar ook over het uiterlijk van een konijn zoals vachtsoorten en kleuren, de oorstand en raskonijnen.

  2712
  berichten
 9. Hulp bij onverwachte nestjes

  Forum voor hulpvragen bij een onverwacht nestjes jonge konijntjes. Lees voor posten onze forumregels door!

  51191
  berichten
 • Wie is hier

  Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.

 • Recente Berichten

  • In hondenbrokken zitten over het algemeen meer granen en zout dan vlees. Een stuk rauw vlees zal een konijn niet snel eten. Maar bewerkt in een honden- of kattenbrok, vinden ze het vaak best lekker. Dat wil overigens niet zeggen dat het goed voor ze is.   Toen onze honden pup waren voerden we soms zelfs 8x per dag (keiko was ook zo een slechte eter). Dus elke 2 uur zo een beetje een kleine maaltijd. Niet dat het werkte bij hem, hij at 2-3 dagen niet. En dan een dag alles wat los en vast zat. Meer zoals een wolf haha. Uiteindelijk bleek zijn gezondheid ook niet optimaal, psychisch niet, maar hij had ook schildklierproblemen. Niet dat jouw hond dat heeft hoor, dat bedoel ik niet. Maar ik bedoel ik ken het lastig etende puppy probleem. Hopelijk komt het snel goed bij jullie! Enne sterkte, puppy's opvoeden is echt zwaar werk! 😩
  • Mijn hondje moet nog leren om eetmomenten te hebben, ze eet nu eigenlijk al te weinig terwijl het er de hele tijd staat, dus laat het op advies van de dierenarts in het midden van de kamer staan. Als ze ietsje groter is kan ik een standaard kopen en hoop ik dat mijn konijn er niet meer bij kan. Had alleen niet verwacht dat konijnen zo gek zouden worden over vleesproducten 😅
  • Ahh dat klinkt logischer, je beginpost had je het er over dat je konijn hondenbrokjes ving. Dat deed mij vermoeden dat je ze naar je konijn gooide. Vond het al vreemd haha.   Maar inderdaad, zet ze buiten bereik. Geef de hond een paar eetmomenten per dag, en pak weg wat er overblijft (of meet de porties zo af dat ze direct opgegeten worden), zodat het konijn er niet bij kan komen.
  • Daar moet mijn hondje nog een beetje voor groeien, wat we nu doen is eigenlijk de brokken in de bench en bench dicht als de hond slaapt, maar als ze wakker is moet ze er zelf ook bij kunnen. Ze is nog net te klein om de bak in een standaard te zetten dat het konijn er niet bij kan. Ik denk dat ik mijn konijntje maar in de kooi moet houden tot de hond wat groter is.
  • Geen idee eerlijk gezegd. Zie het mijn dame (de dominante van het stel) ook wel eens doen, maar of het dan per se een teken is van dominantie weet ik oprecht niet.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .