Ga naar inhoud

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf

 1. Afgelopen uur
 2. Ik heb 3 konijnen (de vader, twee kinderen) die het al goed met elkaar kunnen vinden, nu probeer ik de 4e, de moeder, te koppelen. De moeder kan goed overweg met de vader, het zijn alleen de kinderen waar ze soms goed mee omgaat, maar soms gromt ze naar hen of probeert ze vacht te plukken/plukt ze. De drie anderen zijn aardig tegen haar en proberen haar gewoon te benaderen, slagen er soms zelfs in haar te likken, maar zelfs als ze ermee instemt om gelikt te worden, wordt ze soms weer boos als ze weggaan. Wat kan ik het beste doen? Iedereen is natuurlijk al gecastreerd.
 3. Het gaat beter. we moeten hem warm houden. Hoe moet je een konijn hooi dwangvoeren ?? Hij moet zo snel mogelijk hooi binnen krijgen maar ik weet niet hoe.. En hij heeft geen ketting keutels meer maar de keutels zijn wel heel klein.
 4. Vandaag
 5. Gisteren voor het eerst in het bos geweest met Ollie 🌳🍂🍁 hij vond al die blaadjes prachtig 😍 Op zo’n plek kom je natuurlijk heel veel andere honden tegen, maar ook dat ging super, trots op mijn kleine man ❤️ Later hebben we op een omheind basketbal veld het hier komen nog even geoefend, was wel leuk om te doen, maar ik durf Ollie echt nog niet gewoon zomaar los te laten 🫣 https://youtu.be/Yzi3jVYEvVs
 6. Wat fijn dat Mauser nu een goed plekje heeft bij lieve mensen ❤️
 7. Als jij gaat slapen zijn zij nog actief, dus het zou jammer zijn om ze dan op te sluiten. Het zou mooi zijn als je inderdaad iets zou kunnen afzetten met een panelenren. Ik heb voor noodgevallen een extra stevige panelenren van 80 centimeter, en daar is nog niemand overheen gesprongen. Ik heb een konijn dat het denk ik wel kan. Ik heb er ook een die gewoon met panelenren en al de kamer door wandelt, vandaar dat ik nu een extra zware heb. En je andere vraag: leeftijd maakt niet zo heel veel uit. Je kunt je afvragen of je echt een oud konijn zou willen hebben i.v.m. mogelijke kwaaltjes, maar of een konijn 1 of 4 maakt echt niet buit.
 8. Hoe hoog het moet zijn, ligt aan het konijn. Het begint bij 80 cm, maar sommige konijnen komen daar nog overheen. De standaard 60 cm is voor konijnen een peulenschilletje, sommige konijnen springen er niet over, maar ze kunnen het wel. De meeste mensen kiezen daarom dus voor een puppyren, die zijn vaak wat hoger.
 9. Met een losse panelen ren is hoe ik het nu ook heb, gewoon de achterkant v d bank afgezet en een stuk woonkamer. Alleen is die ren niet zo hoog. Balou springt daar tot nu toe nooit overheen maar het konijn dat (als het klikt) hier komt wonen is wat drukker, die springt daar misschien makkelijk overheen. Hoe hoog moet dit dan zijn willen ze daar niet overheen springen?
 10. Kolino

  Hoe brokjes voeren

  Ik zou zelf toch naar de dierenarts gaan. Voor mijn gevoel wil ik er altijd alles aan gedaan hebben, niet dat je denkt, had ik maar... Dat gevoel is echt naar. Mijn enige tip is dus eigenlijk laat je konijn door een dierenarts onderzoeken, nu is het nog middag en kun je met een beetje geluk nog voor sluitingstijd bij je eigen dierenarts terecht.
 11. Het neemt een hele andere wending dan dat ik dacht.. Ik kwam thuis van school rn Mijn konijn bikkel is nu helemaal niet fit en het zou zo zijn dat dit de laatste uurtjes zouden zijn.. maar ik houd hoop en ik ga misschien met hem naar de dierenarts voor medicijnen.. Hebben jullie nog tips ?? Hij is al binnen.
 12. 0.7 m x 1.4 m = 0.98 m Afgerond zou je het een vierkante meter kunnen noemen, maar dat is het eigenlijk maar krap aan. En dan nog, een koppel konijnen heeft 4x die ruimte nodig om in te leven. En die ruimte moeten ze altijd hebben, ook snachts. De meeste konijnenbaasjes gebruiken een panelenren om te zorgen dat ze aan die ruimte komen. Of dat 4x1 of 2x2 of een andere verhouding is maakt niet uit.
 13. Oké duidelijk, dus alleen bij speeddaten moet ik een volledig neutrale ruimte hebben. Goed te weten! Op de doos van de ren stond dat het 1m2 leefruimte is (omgerekend) dus dat kan ik niet zo zien begrijp ik? Bedoelen ze dan dat het 1 bij 1 / 2 bij 2 / etc moet zijn? De ren / kooi is alleen waar ze eet / haar behoeftes doet. De ren staat de hele dag open zolang ik thuis ben. Ik werk veel thuis dus ze is bijna de hele dag los. De ren gaat dicht als we gaan slapen (rond 00:00) of als er niemand thuis is. Eerst liep ze gewoon los rond in huis, maar ze probeert steeds onder de bank te komen en daar achter liggen kabels, ben bang dat ze daaraan knaagt. Toen heb ik een losse panelen ren gekocht en daarmee een stuk woonkamer afgezet, daar kan ze vrij lopen. (Ik schat zo’n 5 vierkante meter nu) De bedoeling is dat straks de hoek uit de bank wordt gehaald zodat we 1 recht stuk bankstel krijgen, dan hoef ik alleen nog de zijkanten van de bank af te zetten met panelen, en kan ze er niet meer onder via de achterkant. Onze woonkamer is 7 x 4 Meter.
 14. Oké, duidelijk, dankjewel! Ik weet niet zo goed wanneer een konijn qua leeftijdsverschil te oud is. Had wel begrepen dat het het beste klikt tussen 2 volwassen konijnen (dus boven 1 jaar) en dat het tussen konijnen waarvan er 1 nog jong is en de andere boven 1 jaar maar een gemiddelde kans van slagen heeft. De 2 andere binnen rammetjes die er zitten daarvan is er eentje 2 jaar, en eentje was geloof ik van 2016. Ik merk ook dat het heel moeilijk is iets in de buurt te vinden en dat er vaak meer voedsters dan rammetjes beschikbaar zijn. (Ik woon in zuid Limburg en de opvang waar ik heen ga is het zoekende keuteltje in Merkelbeek) Ik hou de website (en die van dierenbescherming Born) al een tijdje in de gaten maar tot nu toe niet heel veel keus helaas. Verder reizen vind ik akelig ivm stress. Want dan kom ik al in Brabant uit en dat is zo’n 1,5 uur reizen.
 15. Het gaat alweer stukken beter ! Hij eet weer en komt al weer met zn neusje naar mij toe. Maar ik let nog wel op.. vanochtend een paar brokjes met wat lijnzaad gegeven..
 16. Ik heb Mauser vanmorgen weggebracht en ze gaat nu terug naar Ameland. Super fijne en betrokken mensen en ze heeft daar een zee aan ruimte. Ze gaat het dus fijn hebben daar, echt een opluchting. Ik vind het toch ook wel heel moeilijk. Ondanks dat ik haar niet kan en wil houden, had ik een hele goede klik met haar en was ik toch gehecht. Dat de eigenaren fijn zijn, maakt dat wel helemaal goed.
 17. Als je koppelvakantie doet hoef je geen volledig neutraal terrein, maar wel het verblijf en de ren goed schoonmaken en objecten met veel geur (houten dingen vooral) er even uithalen in het begin. Het verblijf dat je omschrijft is nog niet één vierkante meter leefruimte, dat is echt te klein. Zit er een ren aan waar ze permanent toegang toe hebben? Voor een koppel is vier vierkante meter leefruimte aangeraden, meer is beter. Ik zou zelf niet investeren in nog een kooi, maar eerder in een ruime ren. Daar hebben ze veel meer aan.
 18. In het konijnen toilet? Of heb je het nu over het schuilhok?
 19. Gisteren
 20. Begin oktober: verjaardag. Wanneer heb je voor het laatst geschaatst?
 21. Zoals ik hierboven schreef was ik onwetend en dat kan soms voordelen hebben. Ik nam de konijnen altijd mee naar huis en zette ze gewoon in de hele grote ren. Dat dus wel. Op onbekend terrein nooit gedaan maar het is altijd goed gegaan. Ik denk dat als het goed klikt tijdens de koppelvakantie het thuis ook goed zal gaan. Maar ik weet dat ze hier onbekend terrein aanraden. Het lijkt me dat een nieuwe Ferplast dan neutraal is want daar zit nog geen konijnengeur aan. Dus al je voor het zekere wil gaan, is dat een optie. Ik ben benieuwd hoe het gaat. Zijn die andere twee konijnen echt te oud? Als het niet lukt, zijn er nog meer opvangen!
 22. Heel herkenbaar dat je verdrietig bent en heel begrijpelijk. Inderdaad aandoenlijk. Wij hebben dat een keer met een kip gehad. Die liepen hier helemaal los en we waren er ook gek mee. Een hond van de buren heeft er een te pakken genomen en die lag dood. De andere kippen stonden er omheen en een kip ging er bovenop staan. Het was net een afscheid.
 23. In principe valt dat 'alleseter' zijn van geiten me erg mee. Ze zijn juist enorm kieskeurig. Ze proeven wel alles, maar laten het meeste liggen. Zelfs hooi wat op de grond heeft gelegen is bah. Die twee zijn de grootste verspillers ooit. Met voer moet je wel oppassen, want als ze meelopen de kippenschuur in, staan ze rustig achter je rug de kippenvoerbak leeg te eten. Legkorrel, maar ze zijn er nog geen eieren van gaan leggen 😄 En hout knagen ze graag aan. Het is gelukkig van de schuur. Het huis heeft kunststof kozijnen. Als het goed is, gaat mijn neefje een keer zodra hij weer tijd heeft, nieuwe kozijnen voor onze schuur maken. En die kozijnen die bij de geiten komen, worden dan afgezet met een ijzeren hoekprofiel.
 1. Laad meer activiteit
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .