Ga naar inhoud

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf

  1. Afgelopen uur
  2. Er is een heel artikel waarin we tips voor het geven van medicijnen hebben verzameld: https://www.bunnybunch.nl/informatie/hoe-geef-je-medicijnen-aan-een-konijn Hopelijk heb je er wat aan en kun je jouw konijn voor de gek houden door het ergens tussen te stoppen. Metacam werd hier door mijn artrose konijn overigens gewoon uit het spuitje gegeten, ze vond het erg lekker. Vastpakken of dwang was dus totaal niet nodig, ze kwam toen ze het eenmaal doorhad gewoon zelf aanlopen om het op te likken 😄
  3. Dag allemaal! Ik heb vaker gehad met mijn konijn (nu 3,5) dat hij opeens last had van een gasbuikje. Afgelopen vrijdag naar de dierenarts geweest, omdat ik vond dat hij heel gek omrolde. Normaliter doet hij dit als het warm is. Nu deed hij het random op een onbeschutte plek in de tuin en zag het er niet uit alsof hij het deed omdat hij blij was. Dierenarts dacht aan E.C. dus medicatie meegekregen en 5 dagen gegeven middels het over voer verspreiden. Het gedwongen geven lukt mij echt niet, hij springt alle kanten op en spartelt. In een handdoek rollen lukt ook niet. Met 2 personen lukt het ook echt niet. Hij heeft er heel erg veel stress van en zijn hartslag gaat flink omhoog.. Ik betwijfelde heel erg de E.C., omdat ik geen andere symptomen zag en ben daarom gister teruggegaan. Ik vermoede namelijk een gasbuikje mogelijk door haakjes aan de kiezen of haren in de buik. Dierenarts dacht toen aan epilepsie, maar benoemde niet konijnkundig te zijn dus ben ik doorverwezen. Uiteindelijk bij een konijnkundige dierenarts geweest. Zij dachten niet aan EC of epilepsie maar hebben een röntgenfoto gemaakt. Hij blijkt artrose te hebben. Metacam moet ik dagelijks geven, ik ga het over zijn eten doen, in de hoop dat hij alles opeet. Paardenbloembladeren vindt hij ontzettend lekker, maar deze raken natuurlijk ook een keer op. Wortelloof vindt hij ook erg lekker. Hebben jullie nog eventuele tips voor het geven van medicatie?
  4. De basis behandeling van EC is eigenlijk behoorlijk simpel. Je geeft het ontwormingsmiddel met fenbendazol. Dat geef je de eerste 14 dagen in een hogere dosering. Dan nog 14 dagen er na de normale dosering. En dat is de basis. Of er meer nodig is, is helemaal afhankelijk van hoe ziek het konijn is. Het kan heel intensief zijn als je konijn veel klachten heeft. Dan moeten er in sommige gevallen best heftige middelen bij komen om de ontstekingen in het konijnenlijfje tegen te gaan en zit je vaak ook nog met pijnstillers en darmstimulerende middelen en dwangvoeren, warm houden en dat soort extra zorg er bij. Maar er zijn dus ook gewoon konijnen die maar simpele klachten hebben en dan volstaat de basis behandeling, tegen de parasiet, met het ontwormingsmiddel. Ik zou zelf dus niet gaan wachten tot er meer klachten en ontstekingen in het lijf komen, maar als er redelijk vermoeden is van EC gewoon starten met behandelen 😉 En is het toch geen EC? Dan is het ook geen groot probleem. Natuurlijk geef je liever minder medicijnen dan meer en ben ik ook absoluut geen fan van onnodig medicijnen in konijnen stoppen, maar EC vermoeden is er voor mij wel een uitzondering op.
  5. De dierenarts had het over een intensief behandeltrajecr van een maand. Maar dat spul ga ik dan wel even bestellen heb ik in elk geval alles eraan gedaan wat nu kan
  6. Wat leuk! En ze heeft mooie platen erin hangen van Studio Keutels! En Qeeboo konijnen. ❤️. Het konijnen gedeelte is inmiddels groter dan het mensen gedeelte in onze tuin 😛 Moet jullie nog updaten.
  7. Als er twijfel is over EC, zou ik nu al behandelen. Niet afwachten. Hoe eerder je start met behandelen tegen EC, hoe beter het werkt. En het is een ontwormingsmiddel wat je geeft, dus ook geen enorm zwaar geneesmiddel. Bij twijfel over EC = het advies echt gewoon starten met behandelen. Dat doe je met een ontwormingsmiddel met fenbendazol als werkzame stof (panacur of meranox bijvoorbeeld). Het is zelfs gewoon in de vrije verkoop te krijgen, hoeft niet eens op recept.
  8. Vandaag
  9. Ik ben net bij de dierenarts geweest. Hij is weer onder een klein beetje narcose geweest om toch zijn gebit nogmaals te bekijken. en hij bleek behoorlijke haken te hebben onder. De vorige keer (3 maanden terug) hebben ze een paar kleine haken weggevijld. En nu dus behoorlijke haken. Zijn tong was ook een beetje kapot door die haken. En daar komt dat kwijlen dus vandaan. Wat betreft het oog noemde de dierenarts inderdaad ecullini nog wattes. En dan moet ik nu in de gaten gaan houden. Mocht hij moeite krijgen met zijn balans of zijn kop scheef gaan houden dan moet ik bellen om daar een behandeling voor te starten. Maar omdat het nu alleen nog maar het oog is vond hij zo een intensieve behandeling niet nodig. En wat betreft de kale plekken is alles uitgesloten wat het mogelijk zou kunnen zijn. Dus daar moeten we ons bij neerleggen zei de dierenarts. Ik ben opzixh blij met de uitslag nu. Het zou vanaf nu alleen maar weer beter moeten gaan met hem! Ik hoop dat ik alles zo duidelijk heb uitgelegd hij heeft namelijk een heleboel verteld😬. Heel erg bedankt voor het meedenken allemaal!
  10. Wanneer je het ergste verwacht gebeurt het niet (en andersom) hihi. Jij met buikpijn vliegen🙈 en hij pitten 😜🤣
  11. Eindelijk ook een keer iets leuks: https://www.nhnieuws.nl/nieuws/333931/cardis-konijnenpaleis-strijdt-mee-om-titel-mooiste-konijnenhok?fbclid=IwAR0n2OsGEW_SEu7yMrAQMbvjxk9PYNwsXgVMnHNwxCugmNKqH4qkdy6uDts_aem_AX83I8rWErl2YXeSAutWW_oh1ipnkuO3m5tkFAyV30o5jag1v8K2uTd3CbGIJ5by75tUKGHfZW0L41V-sTVfvOoC
  12. Gisteren ging ik samen met Ollie naar een vriendin, maar moest ik op de heenweg nog even naar de supermarkt. Ik had 2 opties met Ollie, vast maken voor de supermarkt of in de auto laten. Het idee om hem helemaal alleen buiten achter te laten vond ik echt niet fijn, dus gekozen voor de auto. Met buikpijn Ollie achter gelaten in de auto en zo snel mogelijk door de supermarkt. Toen ik een kleine 10 minuten later terug kwam bij de auto lag meneer gewoon lekker te slapen 😴
  13. Ziet er supermooi uit en vergelijkbaar met mijn verblijf qua uitstraling. Ook hier zit het schuilhok boven en ze maken er veel gebruik van. Ik had een konijn met 3 pootjes en heb een lange plank met zijschotten gemaakt daar kon Floor mooi op lopen en liep ze gewoon rustig naar boven. Ik heb de plank nu ingekort maar er weer in gedaan want Bobby en Mieke liggen vaak op de plank dus toch op hoogte en beschut, blijkbaar houden mijn konijnen er wel van. Deze 2 kunnen zo vanaf de grond in het schuilhok springen wat ongeveer 50cm boven de grond is. Het licht eraan wat voor konijnen je krijgt maar als ze goed gezond zijn kunnen ze zo vanaf de grond in het schuilhok springen en anders een minder stijl trappetje maken of er gewoon iets onder zetten waar ze op springen en zo verder in het hok, een cat cube of houten kistje o.i.d. Er zijn mogelijkheden zat. Wel zou ik inderdaad een ren eraan bij bouwen voor meer m2
  14. Mee eens. Oh maar ik zie nu dat beide verblijven eenzelfde paneel onder het schuilhok hebben maar niet helemaal zelfde afmeting. Misschien kan ik die eronder weghalen. Zo hoef ik geen gaten in het gaas te maken en blijft alles verder intact. Maar weet pas zaterdag of het gaat werken, het zal de kortste klap zijn. Het zijn verblijven van dezelfde fabrikant. Ik krijg het verblijf van mijn schoonzus zij is gestopt met konijnen.
  15. Kijk ook naar de dikte van het gaas en de maaswijdte. Er staat dat het gaas zwart is maar op de foto lijkt het zilverkleurig. Voor kippen gebruiken ze ander gaas dan voor konijnen! Konijnen kunnen het gaas kapot knagen als het te dun is.
  16. Gisteren
  17. Dankjewel voor alle reacties! Er zit niks anders op dan deze uit te breiden in de breedte!
  18. Er moeten ook geen marters en ratten de ren in kunnen komen, wat konijnen maak ik me meer zorgen over verwonding of dat ze toch een manier vinden om het los te trekken. Ze hebben 24/7 voor projectjes... dus dat.
  19. Mijn eerste reactie, toen ik het woord moutpasta las: niet weer! Gelukkig is het niet de kattenvariant deze keer. Verder sluit ik me aan bij Evee. Wat betreft medicijnen, ik heb zelf een konijn gehad dat echt jarenlang achtereen emeprid heeft gebruikt. Op het moment dat je het meer dan 3 dagen achtereen gebruikt moet je uitsluipen (dus de dosis verminderen tot het konijn zonder kan). Ik zet emeprid ook bij mijn huidige konijnen wel in, maar niet preventief. Een paar keer per jaar een aantal dagen, daar maak ik me helemaal geen zorgen over. Naja wel over het konijn, maar niet over de inzet van het middel. Het standaard advies is inderdaad eigenlijk altijd 5 dagen, dit is de tijd die konijnen gemiddeld nodig hebben om te herstellen. In jouw situatie, als je alleen wilt ondersteunen is olie(zaad) een optie, lijnzaadbrokjes (1 of 2 per dag voor een gemiddelde dwerg) of eventueel in overleg met de dierenarts lactulose (laat je goed voorlichten wanneer je dit wel en niet mag geven). Prozyme wordt ook nog wel eens aangeraden, maar daarvan is het effect niet bewezen, toch noem ik het maar voor de volledigheid. Wat olie of oliezaden betreft kun je kiezen voor zonnebloempitjes of olie (theelepel pitjes of 1 eetlepel olie), olijfolie (eetlepel), pompoenpitjes (theelepel, 6 stuks). Overigens zit in de meeste brok ook wel iets van lijnzaad. Nog even over emperid en pijnstilling, heb je wel contact gezocht met de dierenarts? Zomaar medicatie geven is niet verstandig. Je weet niet wat er aan de hand is, medicatie als emeprid kan bij verkeerd gebruik schade aanrichten. Daarnaast is het verstandig, als het echt mis is de eerste dosis door de dierenarts te laten injecteren (deze kan daarmee een hogere dosis geven, waardoor het konijn als het ware een boost krijgt).
  20. Wat een verhaal! Dus eigenlijk had je nu 3 ingrepen in 1x? Dat ze even bij de dierenarts moet blijven kan ik me goed voorstellen. Aan de andere kant, maar 1x narcose. Beterschap voor je konijn!
  21. Zeker en wat een lijden was het. Heel dikke ogen. Ik moest hem zelf injecteren. Wat een gedoe. De naald stak ik dwars door zijn vel heen. Maar ondanks die injecties heeft hij het niet gered. Maar toen bestonden er nog geen injecties. Fijn om te horen dat ze het nog kunnen overleven na die nare ziekte.
  22. Jeetje wat een schrik. 😬. Dat Amber maar lekker herstelt bij deze dierenarts. Klinkt als een goede 👍
  23. Update over Amber. We hebben twee heftige dagen achter de rug met haar. Maandag dierenarts gebeld maar zat voor de hele week al vol dus konden we niet terecht. Ze at nog dus we moesten het nog maar even aankijken. De dierenarts waar ze vorige week dinsdag is geweest nog gebeld. Die gaf aan dat het gebit volledig was gecontroleerd en op vier kleine haakjes na helemaal goed was. Dinsdagavond ging het ineens helemaal mis. Ze at bijna niets meer en lag alleen nog maar. Vanmorgen konden we meteen terecht bij een andere dierenarts. Na onderzoek en röntgenfoto bleek dat ze veel gas in de buik had en dat er witte plekjes in de baarmoeder te zien waren. Advies van de dierenarts was de maag leeg te maken en de baarmoeder en alles te verwijderen. Dit hebben we laten doen. Anders zou ze sowieso dood gaan. Hij heeft ook het gebit nog gecheckt en wat blijkt……er zaten nog twee scherpe haken achterin haar bekje. Arm beestje! Deze heeft hij ook verwijderd. Ze is goed uit de narcose gekomen en de operatie is goed gegaan. Nu blijft ze nog even voor de nazorg bij de dierenarts. Nog even duimen dat ze de komende dagen goed doorkomt en alles weer oppakt.
  24. Kun je kruiden specificeren? Dan kan ik een beter antwoord geven. Weegbree en paardenbloemblad geven sowieso de juiste maalbeweging (let op calcium bij paardenbloem, geef dat liever vers bij blaasproblemen). Bloemen uiteraard niet, blad van bomen ook niet. Hoewel deze dingen wel een gezonde toevoeging kunnen zijn in het totaalplaatje. Maar als het echt over hooivervanging gaat dan wordt het anders. Ik heb een hele tijd terug wel iets geschreven in een topic over welke grassen (incl granen) je vers zou kunnen kweken. Mogelijk staat dit nog in het archief, volgens mij is dit voor de jaarwisseling geweest).
  25. Het lijkt erop dat ze toch wat beginnen te knabbelen aan de Beaphar..... Heb steeds 2 bakjes en 1 een klein beetje Beaphar en de andere een de versele dinges en in de snuffelmat een mix. Vanmiddag mochten we heerlijk genieten van shiiiiiiittttt🤢 Met Beaphar had hij ook heel af en toe de shiiiitttt maar dat ruikt niet zo erg. Nu weer de lucht van ervoor. Ramen open, kaarsen aan...kip boos want die moest even de kooi in. Dat is echt een heethoofd als het niet gaat zoals hij wil🙄 Vanavond geef ik ze alleen maar de Beaphar en Versele. Morgen kijken wat ze gegeten hebben.
  1. Laad meer activiteit
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .