Ga naar inhoud

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf

 1. Afgelopen uur
 2. Boefje

  Het tuin-topic

  Mijn moeder wil niet meer in mijn tuin zitten als ik een vlinderstruik heb want ze is bang voor rupsen. Dat er ook andere planten zijn die vlinders lokken staat ze dan weer niet bij stil 🤫
 3. Kolino

  Het tuin-topic

  Mijn vlinderstruiken beginnen nu met bloeien, ze zijn inderdaad allemaal tamelijk laat. Ik heb er een stuk of 20 😄 Ik heb wel al wat vlinders gezien, dagpauw, kolibri, distel, koolwitje,citroentje.. vergeet er vast nog een paar. Als je graag vlinders in de tuin wilt is ijzerhard ook een goeie 🙂 Ik zie ze daar minstens zo vaak op zitten als op de vlinderstruiken en dat kun je leuk tussen de normale beplanting zaaien.
 4. Boefje

  Het tuin-topic

  We zitten aan de verkeerde kant van het land wat vlinders betreft. Wateroverlast zitten we hier beter. Aardbevingen dan weer niet. Ik heb maar 1x in mijn leven een kolibrievlinder in mijn tuin gehad en bij Evee zo vaak. Hoe dan?
 5. Dollie

  Het tuin-topic

  Wow ik zie dit jaar eigenlijk überhaupt weinig vlinders, laat staan zulke bijzondere! Ik heb wel een vlinderstruik die net is begonnen met bloeien. Lekker kitsch Boefje 😂
 6. Boefje

  Het tuin-topic

  Ok iemand hou me tegen. Ok ga nu zelfs over mijn eigen grenzen heen. Ik zat voor lampjes tussen mijn toekomstig rotstuintje en toen kwam ik van alles tegen wat ik zelfs heb overwogen om te nemen. 🙈 ok die gieter vond ik nog wel leuk maar ik had vroeger een afkeer van de kaboutertuintjes en nu vind ik dat soort huisjes schattig 😱
 7. Boefje

  Het tuin-topic

  Mooi hoor. Jij hebt zeker een vlinderstruik in je tuin😜
 8. Vandaag
 9. Oh ik had blijkbaar een verkeerd tuigje. Ik heb zo'n ander soort tuigje geen Y-tuig. Ik wist niet dat dat beter was, misschien toch maar een ander tuigje kopen dan 😁 Een halsband kon echt niet met mijn hond daarvoor trok ze te veel waardoor ze zichzelf stikte. En het schijnt ook slecht te zijn voor de nek als ze dat doen
 10. Evee

  Het tuin-topic

  Ik heb ook kleine koolwitjes, blauwtje of iets wat er op lijkt, ben er niet zeker van, atalanta en dagpauwoog. En veel motten soorten, nachtvlinders 😄
 11. @DaniëlleV ik heb hem gegoogled. 6 slechte reviews over het rubber en niet meer leverbaar.
 12. Boefje

  Het tuin-topic

  Oja en die ene witte struik waar ik de naam even niet van onthouden heb.
 13. Boefje

  Het tuin-topic

  Mooi zeg.. hmm moet toch beter mijn best doen 🤔 ik heb hortensia's, camelia maar die bloeit in winter/voorjaar ik heb twee hibiscus bomen. Lavendel. Sterjasmijn. Rozen. Liguster. Kamperfoelie, lathyrus, een bloemen hangmand magnolia maar reeds uitgebloeid. Een blauwe bessenstruikje. Een clematis maar die bloeit ook in de lente. Een canadese seringenstruik en een gewone seringenstruik. Ik wil nog meer rozen en nog wat bloemen wat meer vlinders en bijen aantrekken.
 14. Ik heb nooit wat gekocht aan speelgoed, tenzij je trosgierst meetelt. Daar vonden de cavia's eerst niets aan maar nu vinden ze het wel leuk. En hun stoffen schuilhuisje in de vorm van een banaan moet ook het hele hok door (maar die heb ik gekregen). Ook verstop ik weleens wat groentjes en konden ze lekker door het hok smijten met hun eierdoos. Totdat ik er steentjes in deed zodat 'ie te zwaar werd, want hij was bedoeld als opstapje voor de hooiruif. En dan hebben ze nog knaaghout (wilgentenen) die ik zelf heb afgeknipt en uitgekookt. En ook daar knabbelen ze weleens aan. Belletjes zou ik NOOIT kopen, want de cavia's staan op de slaapkamer. Nooit een miskoop gehad dus. Ik heb wel zo'n hooibal maar die is gevaarlijk voor ze en heb ik nooit in het hok gelegd, en die had ik ook gekregen, zelf zou ik het nooit gekocht hebben. De voerpuzzel heb ik ook gekregen en nooit uitgeprobeerd. Maar die wil ik wel ooit eens testen. @Dionne1208 hun houten schuilhuisje is van Trixie en vinden ze fantastisch! Lekker knagen ook.
 15. Evee

  Het tuin-topic

  Ja een kolibrie vlinder, daar zijn er veel van. Die andere heb ik ook opgezocht, sint jansvlinder geloof ik.
 16. Boefje

  Het tuin-topic

  Is dat nou een vlinderkolibrie???? En wauw wat heb jij mooie vlinders in de tuin. Ik heb alleen van die saaie bruine vlinders en af en toe een citroentje.
 17. Evee

  Het tuin-topic

  Hier ook veel bijen en vlinders. Die huisjes zijn leuk! Die ga ik op mijn lijstje.nl lijstje zetten 😄
 18. Miekmoek

  Yula

  Het kan ook zijn dat ze gewoon even niet lekker is. Honden kunnen ook ziek worden van bijv virusje oid, niet ernstig, niet te merken behalve dat ze iets onrustiger zijn of meer aanhankelijk. Vergelijkbaar met het verkouden zijn of licht griepje van een mens. Dus als 't morgen of overmorgen ineens alweer beter gaat, kan dat 't ook gewoon geweest zijn.
 19. @Bammyflurry je hebt helemaal gelijk hoor, met je ''fiddle about'' etc. Toch hoor ik bijzonder vaak dat mensen in hun hoofd hebben de hond luistert altijd, hoeft alleen maar elke dag een bak hondenbrokken, klein wandelingetje. Eigenlijk hetzelfde als ik bij mijn cavia's tegenkwam: Een cavia kan best in zijn eentje, gewoon dagelijks het voerbakje tot de rand vol, af en toe wat hooi in de ruif, schuilhuisje hoeft niet, als de dierenwinkel zegt dat een kooi geschikt is voor cavia's dan is dat zo en dan kan ik daar gelijk een leuke babycavia uitzoeken. Doe één google zoekopdracht en het eerste wat je ziet is dat dat niet klopt, maar mensen zien een cavia zo simpel, dat ze dat niet doen. En honden zie je zo vaak over straat lopen, dat dat misschien nog wel makkelijker lijkt. Het is treurig maar waar.
 20. Als je wil dat ze een toilet gaan gebruiken ipv het hele hok, dan kan je het beste alleen bodembedekking in het toilet leggen en verder niet. Ze hebben namelijk verder geen bedekking nodig. Pas in de winter als het koud wordt hebben ze stro nodig. Hopelijk zijn ze dan al mooi zindelijk en blijft dat straks in de winter lang schoon.
 21. Ik heb uiteindelijk niets meer gekocht. Ze is in één van de tuigjes die ik nog had van Qila gegroeid, een y-tuig. Ik hoop dat ze over een tijdje in het sporttuigje van Keiko en Qila past ook, na de zomer, als we gaan sporten. Trektuigen heb ik in meerdere maten liggen dus dat komt tegen die tijd ook wel goed.
 22. Boefje

  Het tuin-topic

  Ziet er leuk uit en erg nuttig. Ik ben overigens niet bang voor welke kriebel beest dan ook. Alleen spinnen haha. Dus nee. Maar ik ben wel de enige van mijn blok met een tuin vol bloemen dus alle bijtjes komen bij mij in de tuin. Dikke prima. Vind het wel gezellig klinken dat gezoem. Een vriendin van mij had ooit een bijenkast voor de honing en vroeg of haar bijen bij mij konden omdat de tuin daar uiterst geschikt voor was. Niet gedaan hoor maar ben wel blij met mijn plantjes. Al wil ik nog meer bloemen uuteraard. Het rotstuintje begint steeds meer te kriebelen. Ik overweeg zelfs om van die solarlampjes er tussen te doen voor een sprookjesachtige uitstraling. Overigens heb ik vandaag mijn eerste bloemknop ontdekt bij mijn Lathyrus. Hij was beetje laat buiten gezet dus was bang dat het niks meer ging worden. Maar gelukkig. De eerste is er!
 23. Dollie

  Het tuin-topic

  Spinnen eten juist zoveel andere kriebelbeestjes op 😁 zijn ook van harte welkom dus bij mij 😄 Het zijn losse huisjes @Bammyflurry, er zijn nog meer varianten en je kunt het dus in elke vorm/samenstelling ophangen die je wil. Ik heb aan de andere schutting een vogelhuisje en een vogelvoerhuisje. Heb het hier klein gehouden met de insectendingetjes, want in het najaar wil ik hier clematissen planten en tegen de schutting laten groeien. Hier kan ik ze denk ik nog wel omheen leiden maar veel groter niet. In mijn andere hotel zaten al wel heel snel wat bijtjes maar deze lijkt nog onbewoond tot dusver.
 24. Boefje

  Het tuin-topic

  Ik ben altijd bang dat er andere kriebelbeestjes in gaan zitten dan bijen. Spinnen ben ik niet echt fan van. 😰
 25. Boefje

  Joy spam topic

  Mooie Line. Jammer dan Tan er niet meer is. Rust zacht Tan en welkom Line. Geniet van je nieuwe vent.
 26. @Miep2812 heb je de tekst doorgelezen die ik stuurde? Je moet de behandeling na 7 en 14 dagen herhalen en nog eens na een maand. En daarbij ook steeds weer de omgeving meenemen. Anders komen er weer nieuwe eitjes uit Er is geen oplossing voor houten huisjes, als je dat idee niet fijn vind dan moet je overstappen naar plastic. Al is het natuurlijk zeldzaam dat je bloedmijt krijgt, maar snap dat je ze niet in de vriezer wilt doen nee. Met gewone mijt doe ik dat altijd wel. Door de temperatuur gaan ze dood en de eitjes ook
 27. Leuk zo'n insectenhotel! Dit is wel een erg leuke vorm trouwens, of zijn het 3 losse? Bij ons worden die geboorde gaatjes in no-time gevuld door de bijen!
 1. Laad meer activiteit
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .