Spring naar bijdragen

Alle bezigheden

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Afgelopen uur
 2. Liever paardenpoep dan dat van gans. Of hert. Of het ergst... mens!
 3. Welkom terug! En veel succes de komende maanden ❤️💪🏻
 4. Niet officieel toch..? De Bilt zat niet op 25 graden.
 5. Today
 6. Ja ik gebruik hetzelfde voer. Het zou idd aan het formaat kunnen liggen. Ik heb er ook voor gekozen om 10 gram meer in te stellen. 😉
 7. Hier even een update! Ik heb de Cat Mate C3000 besteld en zojuist een paar keer getest. Hij is inderdaad niet heel nauwkeurig, als ik 30 gram aangeef, dan komt er 21 of 23 gram uit. Zou het misschien komen doordat de brokken groter zijn dan kattenbrokken? Ik gebruik de Science Selective brokjes. Gebruik jij die ook @eefjelien? Ik zou dan denk ik wel 10 gram meer instellen dan gebruikelijk.
 8. Dat is bij de opvang. Die ren is heel groot en mochten de konijnen elkaar willen ontlopen kan dat in die ren makkelijker dan in een hok wat natuurlijk kleiner is dan die ren.
 9. Beter dat je dan nu wel je verantwoordelijkheid neemt, toch? De situatie is nu eenmaal niet anders en in die 5 jaar ben je ouder en wijzer geworden. Ik zou je daar dus niet te schuldig over voelen, ondanks dat het fijn was geweest als hij eerder een maatje zou hebben gekregen natuurlijk. Ik weet niet hoe vol de meeste opvangen nu zitten, maar ik moet zeggen dat de opvang waar ik vrijwilliger ben nu best wel leeg is hoor! Ik weet niet in welke regio je woont? Haha, dat zou mooi zijn he, als sat zou kunnen? 😉
 10. Ja inderdaad ik denk wel dat dat het beste is. Maar ik voel me oh zo stom, die opvangen zitten al overvol en ik als 12jarig meisje dacht 5 jaar geleden: leuk, een konijn. Een hok en voer kopen en tada. En dan moet ik hem wegbrengen omdat ik hem geen fijn leven kan bieden 😞 Ik wou dat ik zijn leven nu even op pauze kon zetten en weer aan zetten als ik over een aantal jaar op mezelf woon 😛
 11. Oh, wat lastig. Ik sluit me aan bij de eerdere reacties. Heel fijn dat je goed nadenkt over de toekomst van je konijn. Misschien is het voor het konijn, de honden en uiteindelijk voor jou wel het beste om het beestje naar de opvang te brengen. Dat is vast ontzettend moeilijk, maar bij de (goede) opvang weet je zeker dat hij gekoppeld gaat worden aan een maatje en dat hij de ruimte zal krijgen. Veel succes en sterkte.
 12. Ja lastig is dat he! Bij ons vechten ze niet want de kater doet geen vlieg kwaad. Alleen de poes gromt en blaast behoorlijk, zelfs als ze hem al hoort word ze gespannen. Maar indd de volgende keer al een koppeltje meenemen lijkt me wat gemakkelijker.
 13. Nee precies. We hebben nu wat tips gekregen van het dierenassiel dus ik hoop dat we daarmee wat verder komen.
 14. Oh wat naar.. Ik heb net de ren weer opgezet en hem daar in gedaan, de honden binnen maar ze werden helemaal gek. Janken blaffen stressen alles.. Toen ik het konijn weer in het hok had gedaan en de ren wegzette ook maar blijven snuffelen daar graven etc.. Dus eentje erbij nemen gaat hem denk ik niet worden :((( Dan wordt het denk ik naar een opvang brengen, want dit leven wil ik hem echt niet meer laten leiden.
 15. Wij hadden al één kat en hebben er, puur voor onszelf, een tweede bij genomen. De eerste kat taalde er totaal niet naar en de tweede kat ook niet dachten we. Toen de eerste kat overleed twee jaar later bloeide de tweede kat helemaal op. Natuurlijk geen nieuwe kat er bij genomen, alleen na het overlijden van kat 1 kwamen we met zo'n muizenplaag te zitten dat we uiteindelijk besloten hebben om een boederijkat uit het asiel te halen. Kat 2 is vooral binnenkat, kat 3 zou dan buiten wonen (en in de schuur) en dat moest ook prima kunnen want dat soort katten is alleen maar bang voor mensen. Ook heel moeilijk plaatsbaar daardoor, dus win/win. Eerst drie maanden in de schuur binnen gehouden en drie maanden lang geen kat gezien. Toen hij eenmaal naar buiten mocht heeft het nog geen maand geduurd voordat hij binnen in huis op de bank zat. Kwam bijna nooit meer buiten :') kat 2 natuurlijk weer niet blij. Maar ja, wat moet je dan, kat terugbrengen naar het asiel 'hij is te lief'? Wel heel streng de regel dat kat 3 niet boven mocht komen gehanteerd, dan had kat 2 daar haar rust wel. Het ging ook wel maar geen ideale situatie. Jaar later is kat 3 helaas overleden. Kat 2 was er wederom wel blij mee en omwille van haar nu echt geen kat er meer bij genomen. Bij ons was er totaal geen sprake van vechten, maar ze werd meer teruggetrokken en niet helemaal zichzelf meer. Eerst hadden we dat niet door, omdat zij bij ons er bij kwam en de eerste kat er al was, maar later natuurlijk wel. Kat 2 leefde in het asiel en in haar huisje voor het asiel ook met katten samen dus wij hadden dit niet verwacht. Als zij er ooit niet meer is dan hoop ik twee katten die al samenleven te kunnen adopteren. Twee losse katten bij elkaar uitzoeken zou ik echt niet meer aandurven.
 16. Ik heb al meerdere keren konijnen opgevangen die bij mensen met (open) rennen aan de straat in het verblijf gedumpt waren. In één geval was het een groep met drie ongecastreerde voedsters waar een ongecastreerde ram bij in gezet is. 'Gelukkig' voor de voedsters en baasjes was het dier zo ernstig verwaarloosd en uitgeput dat het niks heeft aan kunnen richten. In zo'n geval kun je makkelijk met een nest of konijnen die elkaar ernstig verwonden eindigen.
 17. Een net zul je iedere keer er af moeten halen. Ik heb zelf een houten ren, waarvan de bovenkant open kan klappen.
 18. Naast een lief, klein paniekventje die niet zo van fysiek menselijk contact houdt, heb ik ook een grote konijnendame die een aai of een kriebel verre van vervelend vindt. Zo lag ze erbij terwijl ik haar aan het 'plukken' was. Heerlijk ontspannen. ☺️
 19. Ik zie een aantal foto's waarbij de ren dicht is van boven met bijv gaas of een vijvernet. Maar hoe voer je dan je konijn etc?
 20. Nee, maar in de weekenden staat ons pand sowieso leeg te wezen, ook na de Corona. We hebben een keuken en de ruimte, dus ik zal het ‘m vragen. Als ik wat hoor dan laat ik het weten ( wij doen nu ook alles ongeveer digitaal, gaat niet zo vlotjes... )
 21. Ik las net dat het vandaag de eerste zomerse dag is van 2020!
 22. Misschien dat je hier nog wel tips uit kan halen: De foto's in de artikelen werken alleen op het moment niet echt. https://www.bunnybunch.nl/informatie/waar-op-letten-kopen-of-maken-konijnenhok https://www.bunnybunch.nl/informatie/marters-vossen-weren-uit-konijnenhok In dit topic staan wel veel foto voorbeelden van hoe de konijnen bij andere bunnybunchers wonen:
 23. In de tuin hebben wij denk ik ook geen heel erg geschikte plek, op de meeste plekken zou het vol in de zon/wind staan. Het hok veilig tegen de honden maken zou denk ik ook wel lukken, maar het grootste probleem is dat ze waarschijnlijk er constant voor staan te blaffen en dit is voor de konijnen natuurlijk niet erg fijn. Nu staat het hok op een tafel, dus best hoog. Ze reageren er niet meer echt op, maar ik denk als ze ze heletijd heen en weer zien hupsen wel. Qua plek bedenk ik me nu dat onder ons afdak ook wel zou kunnen als we veel spullen weghalen. dat we tegen de muur aan een ren neer zetten, en in deze ren het hok met een loopplank er aan ofzo. Ik weet alleen niet hoe we de bovenkant dan dicht kunnen maken (ik denk dat dit wel nodig is).
 24. In mijn vorige woning stonden ze ook aan de straat, maar wel met een heg ertussen zodat het toch een beetje verscholen lag. Nu heb ik ze in mijn achtertuin maar omdat ik een hoge voliere heb valt het vanaf de straat wel erg op. Ik heb daarom een slot op de deur voor 's nachts en als ik overdag weg ben. Als mensen dan gekke ideeen hebben kunnen ze er in ieder geval niet heel makkelijk in.
 1. Meer bezigheden laden
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .