Informatie | Webwinkel, informatie & forums

Levensloop van een konijn

17 feb. 2014 21:13:09

De levensloop van ons huisdierkonijn verschilt van het konijn in de natuur. Bij konijnen in het wild is het eenvoudig. Ze worden geboren, eten, paren en krijgen jongen en gaan dood, vaak als voedsel voor een ander dier. Onze huisdierkonijnen kunnen heel wat ouder worden dan de konijnen in het wild en worden ook onder andere omstandigheden geboren. Hieronder lees je hoe een tam konijn zich ontwikkeld gedurende zijn leven.

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - nieuw konijn door Evelien de Vries

Wassen van een konijn

17 feb. 2014 21:07:40

Een konijn kan gewassen worden, maar het is beter dit alleen te doen als het echt nodig is, over het algemeen zijn konijnen namelijk gewoon erg schoon van zichzelf.

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - verzorging door Evelien de Vries

Konijn samen of alleen

17 feb. 2014 21:03:30

Hoor je konijnen nou samen te houden, of kunnen ze prima alleen? En wat als je wel twee konijnen hebt, maar ze niet samen kunnen?

Bewaren

Bewaren

Save

Save

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - gedrag en opvoeding - koppelen - nieuw konijn door Evelien de Vries

Konijnen EHBO

17 feb. 2014 20:48:55

In dit artikel bespreek ik wat een konijnenbaasje in huis moet hebben voor medische noodgevallen en wat je zelf kunt doen als je konijn iets overkomt. De tips en adviezen in dit artikel zijn enkel bedoeld om de tijd die je nodig hebt om naar de dierenarts te gaan of tot de dierenarts is gearriveerd te overbruggen.

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - verzorging - medische informatie door Evelien de Vries

Geslachtsbepaling bij konijnen

17 feb. 2014 20:42:46

Is jouw konijn een mannetje of een vrouwtje? Weet je het wel zeker? Ook dierenwinkels en zelfs dierenartsen maken wel eens een foutje! Dit artikel kan je helpen om te controleren of jouw konijn een mannetje of vrouwtje is.

Lees meer
Geplaatst in - verzorging - koppelen - nieuw konijn - voortplanting door Evelien de Vries

Campbelli dwerghamsters

17 feb. 2014 20:08:23

De Campbelli dwerghamsters lijken veel op de Russische dwerghamsters. Ze zijn zelfs onderling te kruisen. Dit is echter niet aan te raden, het is beter om beide soorten raszuiver te houden. Dit zowel voor de gezondheid van de dieren als voor het in stand houden van de eigen soorten.

Lees meer
Geplaatst in Knaagdieren - Hamsters door Evelien de Vries

Roborovski dwerghamsters

17 feb. 2014 20:07:03

De kleinste dwerghamsters die er zijn worden Roborovski dwerghamsters genoemd. Ze komen uit Mongolië en Noord China. Roborovski’s zijn leuke levendige hamsters om naar te kijken. Het zijn niet echt knuffelhamsters, daar zijn ze net iets te snel voor.  Het is ook de enige hamstersoort die met een soorgenootje gehouden kan worden

Lees meer
Geplaatst in Knaagdieren - Hamsters door Evelien de Vries

Syrische hamsters

17 feb. 2014 20:04:23

Syrische hamsters werden vroeger vaak Goudhamsters genoemd. Tegenwoordig noemen de meeste mensen ze Syrische hamsters omdat deze naam beter bij ze past. Ze komen immers in veel meer kleurslagen voor dan het wildkleur goud!

Lees meer
Geplaatst in Knaagdieren - Hamsters door Evelien de Vries

Konijnen en vuurwerk

17 feb. 2014 19:54:24

De jaarwisseling wordt in Nederland traditioneel gevierd met oliebollen en vuurwerk. Van het vuurwerk hebben veel konijnen last.  De harde knallen en lichtflitsen kunnen angstaanjagend zijn en voor een konijn alles behalve feestelijk.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Save

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - verzorging - gedrag en opvoeding door Evelien de Vries

Ratten

17 feb. 2014 19:52:20

De tamme rat is een steeds populairder wordend huisdier. Vroeger werd het gezien als ongedierte, maar tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die in een tamme rat een leuk, tam huisdier vinden. Ratten zijn sociale dieren, je kunt ze dus het best met z'n tweeën of meer houden.

Lees meer
Geplaatst in Knaagdieren - Ratten door Evelien de Vries

Afrikaanse Dwergmuis

17 feb. 2014 19:50:47

De Afrikaanse dwergmuis komt uit Afrika, en is samen met de Europese dwergmuis het kleinste knaagdier van de wereld. De Latijnse naam van de Afrikaanse dwergmuis is Mus minotoides, en de Engelse naam is African pygmy mouse.

Lees meer
Geplaatst in Knaagdieren - Muizen door Nathalie Casius

Europese dwergmuis

17 feb. 2014 19:49:07

Samen met de Afrikaanse dwergmuis, is de Europese Dwergmuis een van de kleinste knaagdiertjes van de wereld

Lees meer
Geplaatst in Knaagdieren - Muizen door Nathalie Casius

Muizen Fokken

17 feb. 2014 19:44:22

Muizen zijn makkelijk te fokken. Je zet een mannetje bij één of meerdere vrouwtjes en na 3 weken zijn de eerste baby's er. Als je echter op een goede manier wil fokken komt er toch iets meer bij kijken.

Lees meer
Geplaatst in Knaagdieren - Muizen door Nathalie Casius

Eekhoorns

17 feb. 2014 13:39:11

Bij een eekhoorn denken de meeste mensen aan een klein bruin diertje met een lange pluimstaart dat in bomen leeft. Er zijn echter veel verschillende soorten, en ze hebben niet allemaal een mooie pluimstaart. Niet alle soorten zijn geschikt om als huisdier te houden, en ook niet alle soorten mogen als huisdier gehouden worden.

Lees meer
Geplaatst in Knaagdieren - Eekhoorns door Evelien de Vries

Degoes

17 feb. 2014 13:36:05

Degoes zijn nog vrij onbekend in Nederland. De gemiddelde Nederlander weet niet precies hoe een degoe er uit ziet, en weet weinig over de verzorging van de diertjes. Degoes zijn geen knuffeldieren. Het zijn nieuwsgierige, speelse dieren die dol zijn op klimmen. Ze zijn niet zo geschikt voor kinderen, maar wel superleuk om naar te kijken!

Lees meer
Geplaatst in Knaagdieren - Degoes door Evelien de Vries

Cavia's

17 feb. 2014 13:34:00

caviaAls je een huisdier aanschaft voor een kind is een cavia een van de betere opties. Cavia's zijn goed tam te maken. Ze maken leuke geluidjes en kunnen zich echt aan een eigenaar hechten.

Lees meer
Geplaatst in Knaagdieren - Cavia's door Evelien de Vries

Russische Dwerghamsters

17 feb. 2014 13:33:38

De Russische dwerghamster is een veel  gehouden hamstersoort. Deze hamsters zijn ook veel in dierenwinkels te vinden.
Russische dwerghamsters zijn tussen de 6 en 10 cm lang.

Lees meer
Geplaatst in Knaagdieren - Hamsters door Evelien de Vries

Fokken met cavia's

17 feb. 2014 13:25:10

Cavia’s fokken is niet moeilijk, je zet een beer en een zeug bij elkaar en je hebt ongeveer 70 dagen later kleine cavia's rondlopen. Er zijn echter een paar dingen die heel belangrijk zijn als je besluit dat je een nestje cavia’s wil.

Lees meer
Geplaatst in Knaagdieren - Cavia's door Meggy van Els

Gerbils

15 feb. 2014 14:35:00

Gerbils zijn leuke nieuwsgierige, drukke beestjes. Met wat geduld en aandacht zijn ze ook erg goed tam te krijgen. Ze zijn zowel overdag als 's nachts actief.

Lees meer
Geplaatst in Knaagdieren - Gerbils door Evelien de Vries

Vitamine C bij cavia's

14 feb. 2014 15:07:44

caviaCavia’s zijn herbivoren, planteneters. Ze hebben een langzame spijsvertering, het duurt 2 tot 7 dagen voordat eten door het spijsverteringsstelsel van een cavia heen is! Voeding is dus erg belangrijk. Wat voor de voeding van cavia’s het meest belangrijk is is vitamine C.

Lees meer
Geplaatst in Knaagdieren - Cavia's door Evelien de Vries

Gerbils koppelen

14 feb. 2014 14:58:55

gerbilGerbils zijn sociale dieren en kunnen het best per twee of meer gehouden worden. Het koppelen van gerbils is echter nog niet altijd even makkelijk. Denk altijd aan de gezondheid van je dieren. Lukt het echt niet, geef het dan op en zoek naar een andere oplossing voor er gewonden vallen.

Lees meer
Geplaatst in Knaagdieren - Gerbils door Evelien de Vries

Chinchilla's

14 feb. 2014 14:12:59

chinchillaChinchilla's zijn niet echt bekende huisdieren. Dat maakt ze niet minder leuk!  Je kan ze het beste vergelijken met een kruising tussen een minikoalabeertje en een cavia. En niet te vergeten: ze hebben ook nog een lange pluimstaart zoals een eekhoorn.

Lees meer
Geplaatst in Knaagdieren - Chinchilla's door Evelien de Vries

Fokkerslijst van konijnenfokkers

11 feb. 2014 13:31:04

Ben je op zoek naar een raskonijn? Weet je niet waar je moet beginnen met je zoektocht naar een goede fokker? Wij hebben een lijst gemaakt met konijnenfokkers.

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - nieuw konijn door Evelien de Vries

Een te dun konijn laten aankomen

6 feb. 2014 14:50:00

We hebben al een artikel over konijnen laten afvallen. Maar wat als jouw konijn het tegenovergestelde probleem heeft en te weinig weegt? In dit artikel bespreken we alle mogelijkheden die je als baasje hebt om jouw konijnen op een verantwoorde manier wat meer gewicht te laten krijgen.

Lees meer

Labels:

Geplaatst in Konijnen - medische informatie - voeding door Evelien de Vries

Overgewicht is een groot probleem onder konijnen. Hoeveel mensen voeren hun konijn niet elke dag een vol bakje gemengd voer? Hoeveel konijnen zitten niet in kleine hokjes waarin een actief leven onmogelijk is? Maar wat voor gevolgen heeft overgewicht nou echt op konijnen?

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - medische informatie - voeding door Evelien de Vries

190 items

Terug naar boven
  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6
Van hoog naar laag sorteren