Informatie | Webwinkel, informatie & forums

Voortplanting en fokken van konijnen

19 feb. 2014 20:14:00

Veel mensen nemen een nestje van hun konijn, omdat ze het zo lief en schattig vinden om kleine konijntjes te zien opgroeien. Er komt echter veel meer kijken bij het nemen van een nestje dan mensen vaak denken. In dit artikel wil ik de voor- en nadelen van fokken met konijnen onder de aandacht brengen, en uitleggen hoe het zit met de voortplanting bij konijnen.

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - voortplanting door Evelien de Vries

Koppelen van konijnen

18 feb. 2014 21:18:00

Wat is nou leuker dan twee konijnen samen te zien, liggen, spelen, wassen en knuffelen? Om jouw konijn echt gelukkig te zien met een eigen soortgenootje?! Niets toch? Helaas geeft het koppelen nog wel eens wat zorgen, het is ook niet makkelijk. In dit artikel omschrijf ik de manieren waarop je kunt koppelen en geef ik informatie over de beste partner en omstandigheden, zodat de koppeling niet in de weg komt te staan van het geluk van jouw konijn!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - koppelen door Evelien de Vries

Konijnen zijn sociale dieren. Het liefst hebben ze een vriendje of vriendinnetje. Omdat rammen moeilijk samen gehouden kunnen worden en voedsters lastig te koppelen zijn is de beste combinatie een gecastreerde ram en een (evt ook gecastreerde) voedster. Maar hoe gaat een castratie in zijn werk en waar moet je op letten?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - koppelen - medische informatie - voortplanting door Evelien de Vries

Voedingsbehoefte van een konijn

18 feb. 2014 21:04:40

De laatste jaren wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar wat een konijn nodig heeft. Vroeger werden konijnen als voedseldier gehouden. Het was toen van belang dat het konijn zo snel mogelijk een volwassen gewicht bereikte, op een zo goedkoop mogelijk voer. Tegenwoordig willen we gezonde huiskonijnen die niet te vaak ziek worden en lang leven. De laatste jaren is er dus ook veel veranderd in de konijnenwereld. Niet alleen op het gebied van voeding.

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - voeding door Evelien de Vries

Speelgoed voor konijnen

18 feb. 2014 21:01:54

Konijnen in het wild zijn een hele dag bezig met het verzamelen van hun voedsel. Wij zetten het in een bakje en ruifje voor hun neer. Dit neemt voor een groot deel de dagbesteding van jouw konijnen weg. Hiervoor moet natuurlijk wel iets in de plaats komen, anders gaan konijnen vervelend gedrag vertonen zoals slopen, tralieknagen, agressie. Gelukkig kun je dit voorkomen door afwisselend speelgoed aan te bieden aan jouw konijnen!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - speelgoed door Evelien de Vries

Onverwacht nestje

18 feb. 2014 20:37:00

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je door verkeerde geslachtsbepaling of een onverwachte ontsnapping met een nestje komt te zitten. Dat is natuurlijk erg vervelend. Wat is er belangrijk op het moment dat je het nest ontdekt?

Bewaren

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - voortplanting door Evelien de Vries

Konijnen zindelijk maken

18 feb. 2014 20:33:51

Konijnen zijn dieren die met een beetje geduld zindelijk te maken zijn. Onthoudt hierbij echter goed dat het ene dier het andere niet is en ga er bij het aanschaffen van een konijn dan ook niet zomaar vanuit dat dit gaat lukken.

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - gedrag en opvoeding door Evelien de Vries

Gedragsproblemen bij konijnen

18 feb. 2014 20:19:16

Ik krijg regelmatig emails en berichtjes van mensen die tegen problemen oplopen in de opvoeding van hun konijn. Er is ergens wat misgegaan, misschien bij de huidige eigenaar en misschien ook wel waar het konijn vandaankomt. Hieronder probeer ik tips te geven om de problemen op te kunnen lossen. Mocht u ook een probleem hebben met uw konijn dat hieronder niet word besproken dan kunt u gerust een berichtje achter laten op het forum, of een email sturen aan ons.

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - gedrag en opvoeding door Evelien de Vries

Dieren crematoria en begraafplaatsen

18 feb. 2014 20:14:10

Hieronder vind je een overzicht van de dierencrematoria en dierenbegraafplaatsen in Nederland en België. De meeste diercematoria en - begraafplaatsen werken op afspraak. Als jouw huisdier overleden is kun je contact opnemen. Dit kan bij bijna alle crematoria en begraafplaatsen ook 's avonds en/of in het weekend.

Lees meer
Geplaatst in Konijnen door Evelien de Vries

Groenten voeren aan een konijn

18 feb. 2014 20:05:14

groenteKonijnen zijn dol op groenvoer. Het is ook erg gezond voor ze. Alleen hoe begin je met het voeren van groenvoer? En wat mogen ze wel en niet hebben? Mag een jong konijn alles al hebben? En wat als je konijn niet goed tegen groenvoer kan?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - voeding door Evelien de Vries

hooiHooi is het belangrijkste onderdeel van de dagelijkse voeding van een konijn. Maar wat nou als jouw konijn geen of maar heel weinig hooi eet? In dit artikel geven wij een aantal tips om dit op te lossen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - voeding door Evelien de Vries

Konijnen en alternatieve geneeskunde

18 feb. 2014 19:47:22

Soms kan het zijn dat de traditionele geneeswijze voor jouw konijn geen of een niet toereikende oplossing bied. Er zijn vaak nog wel mogelijkheiden op zo een moment, alternatieve geneeskunde.

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - medische informatie door Evelien de Vries

Muizen

18 feb. 2014 15:17:00

Muizen zijn erg leuke huisdieren. Ze zijn makkelijk te houden en ontzettend leuk om naar te kijken. Als je kiest voor muizen als huisdier bedenk dan wel dat ze 's ochtends en 's avonds het meest actief zijn. Overdag slapen ze veel.

Lees meer
Geplaatst in Knaagdieren - Muizen door Evelien de Vries

Hamsters

18 feb. 2014 14:41:00

Hamsters worden veel gehouden als huisdier. Ze nemen niet veel plek in, vragen niet bijzonder veel verzorging en zijn makkelijk onder te brengen bij vrienden of familieleden als je op vakantie gaat.

Lees meer
Geplaatst in Knaagdieren - Hamsters door Evelien de Vries

Konijnenrassen

18 feb. 2014 13:04:00

Een overzicht van alle konijnenrassen in Nederland, onderverdeeld in groepen.

Bewaren

Bewaren

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - nieuw konijn - konijnenrassen door Evelien de Vries

Konijn mee op vakantie

17 feb. 2014 21:33:15

 Een konijn meenemen op vakantie klinkt leuk en makkelijk, je hoeft immers niet voor oppas te zorgen, maar in de praktijk komt er nog heel wat bij kijken!

Lees meer
Geplaatst in Konijnen door Evelien de Vries

Konijnen zijn geen knaagdieren, zoals vaak wordt gedacht. Konijnen behoren tot de haasachtigen. Het verschil zit hem onder andere in de tanden, konijnen hebben achter de snijtanden nog stifttanden, knaagdieren hebben die niet. Er zit ook nog verschil in het bloed, de samenstelling van het bloed van knaagdieren is heel anders dan dat van konijnen

Lees meer
Geplaatst in Konijnen door Evelien de Vries

Hazen en wilde konijnen

17 feb. 2014 21:23:10

Vaak vinden mensen ergens in een weiland of natuurgebied één of twee babyhaasjes. In een ondiep kuiltje in de grond, verlaten door de moeder… of toch niet?

Lees meer
Geplaatst in Konijnen door Evelien de Vries

De geschiedenis van het konijn

17 feb. 2014 21:18:40

Waar het konijn vandaan komt is niet 100% met zekerheid te zeggen. Er zijn wel vermoedens waar ze vandaan komen. Men denkt dat de voorouders van de konijnen die wij nu kennen uit Azië komen. In europa hebben ze zich vervolgens over grote gebieden verspreid.

Lees meer
Geplaatst in Konijnen door Evelien de Vries

Levensloop van een konijn

17 feb. 2014 21:13:09

De levensloop van ons huisdierkonijn verschilt van het konijn in de natuur. Bij konijnen in het wild is het eenvoudig. Ze worden geboren, eten, paren en krijgen jongen en gaan dood, vaak als voedsel voor een ander dier. Onze huisdierkonijnen kunnen heel wat ouder worden dan de konijnen in het wild en worden ook onder andere omstandigheden geboren. Hieronder lees je hoe een tam konijn zich ontwikkeld gedurende zijn leven.

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - nieuw konijn door Evelien de Vries

Wassen van een konijn

17 feb. 2014 21:07:40

Een konijn kan gewassen worden, maar het is beter dit alleen te doen als het echt nodig is, over het algemeen zijn konijnen namelijk gewoon erg schoon van zichzelf.

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - verzorging door Evelien de Vries

Konijn samen of alleen

17 feb. 2014 21:03:30

In Nederland leeft 72% van de konijnen alleen. Dit terwijl konijnen hele sociale dieren zijn en het alleen huisvesten van een konijn allerlei nadelen heeft. De gemiddelde leeftijd van een konijn is 3 jaar door eenzaamheid, weinig ruimte en slechte verzorging, terwijl een konijn makkelijk 8 tot 12 jaar, of zelfs nog ouder kan worden. Hoe groot een hok of ren ook is, een konijn heeft er niets aan om er alleen in te zitten.

Bewaren

Bewaren

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - gedrag en opvoeding - koppelen - nieuw konijn door Evelien de Vries

Konijnen EHBO

17 feb. 2014 20:48:55

In dit artikel bespreek ik wat een konijnenbaasje in huis moet hebben voor medische noodgevallen en wat je zelf kunt doen als je konijn iets overkomt. De tips en adviezen in dit artikel zijn enkel bedoeld om de tijd die je nodig hebt om naar de dierenarts te gaan of tot de dierenarts is gearriveerd te overbruggen.

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - verzorging - medische informatie door Evelien de Vries

Geslachtsbepaling bij konijnen

17 feb. 2014 20:42:46

Is jouw konijn een mannetje of een vrouwtje? Weet je het wel zeker? Ook dierenwinkels en zelfs dierenartsen maken wel eens een foutje! Dit artikel kan je helpen om te controleren of jouw konijn een mannetje of vrouwtje is.

Lees meer
Geplaatst in - verzorging - koppelen - nieuw konijn - voortplanting door Evelien de Vries

Campbelli dwerghamsters

17 feb. 2014 20:08:23

De Campbelli dwerghamsters lijken veel op de Russische dwerghamsters. Ze zijn zelfs onderling te kruisen. Dit is echter niet aan te raden, het is beter om beide soorten raszuiver te houden. Dit zowel voor de gezondheid van de dieren als voor het in stand houden van de eigen soorten.

Lees meer
Geplaatst in Knaagdieren - Hamsters door Evelien de Vries

184 items

Terug naar boven
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Van hoog naar laag sorteren