Algemene Voorwaarden Forum | Webwinkel, informatie & forums

Algemene Voorwaarden Forum

Wat is Bunnybunch?
Bunnybunch is een informatieve en gezellige website, gemaakt voor en door mensen die van dieren houden. Bunnybunch bestaat uit drie onderdelen. Een webwinkel, informatieve artikelen en een forum. De onderstaande regels en voorwaarden hebben betekking op het forumgebruik.


Om Bunnybunch gezellig en informatief te houden hebben we een aantal regels en voorwaarden opgesteld. Met deze voorwaarden ben je akkoord gegaan bij je aanmelding op de bunnybunch forum. Moderators zullen helpen of ingrijpen indien de regels worden overtreden of wanneer er problemen voor doen. Zij hebben zelfs het recht om iemand toegang tot de bunnybunch forums te ontzeggen als deze regels worden overtreden.

De beheerders op dit forum zijn herkenbaar aan een andere kleur gebruikersnaam. Evee (Eigenaar) heeft een rode naam en de moderators hebben een groene naam.


1. Algemene Regels
A) Wij zijn niet verantwoordelijk voor verkeerde of onvolledige adviezen die gegeven worden. De adviezen op deze website worden gegeven op afstand en uit ervaring van eigen gebruikers. Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor het welzijn van je huisdier.
B) Fokken hoort op een juiste, bewuste manier te gebeuren. Bunnybunch staat niet achter het fokken/vermeerderen met dierenwinkel- of andere rasloze konijnen. Men mag op het forum wel hulp vragen wanneer zich een onverwacht nestje aandient en zal dit ook krijgen. Men zal zich aan het standpunt van Bunnybunch moeten houden door mensen niet aan te zetten tot vermeerderen, of advies te geven over vermeerderen. Zie ook de regels voor fokken.
C) Wees aardig voor je mede-forumleden. Post geen persoonlijke aanvallen, discriminerende opmerkingen of afbeeldingen en vloek niet. Houd er rekening mee dat in principe iedereen (van jong tot oud) lid kan worden van Bunnybunch.
D) Persoonlijke berichten zijn en blijven persoonlijk, deze mag je niet openbaar maken op ons forum.
E) Mensen die zich niet aan de regels van Bunnybunch houden of zich misdragen, krijgen een waarschuwing/bericht van de moderators. Bij ernstige of meerdere misdragingen zal er een (tijdelijke) ban van ons forum volgen.
F) Geef niet zomaar persoonlijke gegevens zoals telefoonnummers en adressen aan mensen die je niet in persoon kent. Als je dit doet kan die persoon jou lastig vallen via de telefoon of bij je huisadres. Hier kom je niet makkelijk meer van af!
G) Plaats geen foto's van jezelf of van je leefomgeving zonder toestemming van je ouders te vragen
H) Spreek nooit af iemand te ontmoeten zonder dat aan je ouders voor te leggen. Bunnybunch is niet verantwoordelijk voor wat er op door leden georganiseerde meetings gebeurd. Wij kunnen daar namelijk geen toezicht op houden.
I) Het is niet toegestaan om meer dan één account te hebben op de bunnybunch forums.
J) Bunnybunch maakt gebruik van cookies die dienen ten behoeve van reclame en Google Analytics.


2. Onderwerpen (topics) op het forum
A) Wil je een onderwerp (topic) openen op het forum, kijk dan eerst bij het onderdeel waar je topic hoort of daar geen antwoord op jouw vraag te vinden is en of jouw antwoord niet in een van de artikelen op de website te vinden is. Bunnybunch heeft ook een zoekoptie.
B) Haal geen topics naar boven in het forum die al maanden of zelfs jaren oud zijn, maak dan gewoon een nieuwe aan.
C) Gebruik duidelijke titels voor je topic zodat deze een indruk geven van wat er in het topic wordt besproken.


3. Het gebruik van het forum
A) Eigen (website)links kun je kwijt in je profiel. Op andere plaatsen worden deze als spam gezien en verwijderd.
B) Het is niet toegestaan links te plaatsen naar concurrerende en/of commerciële websites, deze zullen uit berichten worden verwijderd.
C) Topics aanmaken voor of over je eigen site wordt niet toegestaan.
D) Links op het forum zijn alleen toegestaan als ze een toevoegende waarde hebben voor het topic waarin ze gepost worden, bijvoorbeeld een link naar informatie die niet op de site te vinden is, maar wel helpt bij het oplossen van een probleem of beantwoorden van een vraag.
E) Maak je onderschrift niet te hoog. Een onderschrift mag bestaan uit een banner van maximaal 100 pixels hoog en 600 breed óf 1 Ticker óf tekst ter grootte van deze afmeting. Heb je een groter onderschrift, verzoeken wij je dit aan te passen, doe je dit niet wordt het door ons verwijderd.
F) Mensen die zich alleen aanmelden om te spammen (reclame te maken voor eigen sites en dergelijke) worden gebanned van onze website.
G) Schrijf in duidelijke taal, geen MSN of SMS taal en gebruik liever geen kleurtjes en andere lettertypes in berichten tenzij dit nodig is om iets te benadrukken.
H) Het is niet toegestaan foto’s of teksten van een ander lid te gebruiken alsof ze van jezelf zijn, vraag altijd netjes toestemming voor het gebruiken van een foto of tekst aan de auteur of fotograaf.
I) Het is niet toegestaan om enquetes op ons forum te plaatsen, tenzij er vooraf toestemming voor gevraagd is (via een privébericht aan één van de moderators/admins).


4. Regels voor fokken
Bunnybunch staat niet achter het fokken/vermeerderen met dierenwinkel- of andere rasloze konijnen. De fokkers die zich bij Bunnybunch aanmelden dienen niet aan broodfok te doen en zich in te zetten voor het fokken op een verantwoorde en diervriendelijke manier. Enkel fokkers aangesloten bij een kleindiervereniging en wiens dieren op keuringen dus regelmatig een gezondheidscontrole krijgen, verdienen de naam fokker. Het dierenwelzijn moet bij een fokker steeds op de eerste plaats staan. Zo verwachten wij dat er actief gezocht wordt naar een goede thuis voor dieren die voor de fok worden uitgesloten en dat ook de fokdieren voldoende aandacht en ook ruimte hebben.
Bunnybunch staat bijv. niet achter het gebruik van hokken kleiner dan 60 x 60 cm.

A) Voorheen was er een apart fokkersforum, dat viel stil en is nu helaas gesloten. Er is geen plek op bunnybunch meer voor fokkersberichten
B) Men zal zich aan het standpunt van Bunnybunch moeten houden door mensen niet aan te zetten tot, of advies te geven over, vermeerderen.
C) Bunnybunch geeft ook de mogelijkheid om fotoalbums te plaatsen over nestjes, daar zijn die foto's wel toegestaan.
D) Er is één uitzondering voor het plaatsen van jonge konijnenfoto's en dat is voor konijntjes die in een opvang worden geboren en nog een nieuw huis zoeken.

Regels forum "Hulp bij onverwachte nestjes"" :
*Dit forum is NIET voor fokkersnestjes, deze topics zullen direkt gesloten worden.
*Dit forum is enkel voor mensen met VRAGEN over een onverwacht nestje, niet voor foto's met een hoge 'schattigheidsfactor'.
*Elk topic mbt een bewust en gewild nestje zal na een verkregen antwoord gesloten worden.


Meld ons misbruik !
Leden kunnen ons ook melden wanneer iemand zich niet aan de regels houdt.
Bij elke post op het forum staat onderin het woord "rapporteer". Door op dit woord te klikken kunnen leden een post die in strijd is met de regels van Bunnybunch rapporteren.
Deze optie mag gebruikt worden voor alles waar de aandacht van een moderator nodig is: spammen, beledigingen, dingen die niet geschikt zijn voor jonge lezers, maar ook als je wil dat een topic verplaatst of gesloten wordt. De moderators krijgen deze melding binnen en besluiten vervolgens of er actie ondernomen moet worden. Er is geen bepaalde tijd verbonden aan de reactie van een moderator op een gerapporteerd bericht; in sommige gevallen zullen zij eerst uitgebreid overleggen voor er tot actie wordt overgegaan.


Waarschuwingen
Bunnybunch heeft een systeem waarmee we waarschuwingen met strafpunten kunnen geven aan leden die zich niet aan de regels houden. Deze strafpunten kunnen na verloop van tijd weer vervallen.
Het kan ook zo zijn dat je eerst alleen een waarschuwing krijgt, dan zitten er geen strafpunten aan vast.
De reden dat wij via dit systeem werken is omdat wij dan heel makkelijk kunnen zien per gebruiker wat er in het verleden fout is gedaan. Het houdt het forum met de vele gebruikers die het nu heeft voor ons overzichtelijk.

Voor minder ernstige overtredingen van de regels, zoals een te groot plaatje in het onderschrift, linken naar andere (niet commerciële/concurrerende) websites, oude topics ophalen etc, krijgt de gebruiker een melding van een moderator via een privébericht.

De standaard waarschuwingen op Bunnybunch:

Spammen 10 punten
Ongepast taalgebruik 10 punten
Onderschrift overtreding 5 punten
Ongepast gedrag 30 punten
Topics omhooghalen 5 punten

De punten kunnen deze gevolgen hebben:
3 dagen ban 40 punten
30 dagen ban 45 punten
Oneindige ban 50 punten

Het is voor de moderators en admin ook mogelijk af te wijken van deze standaard aantallen, en iemand bij serieuze overtredingen dus gelijk een ban te geven.


Profiel verwijderen

Als forumlid draag je bij aan de discussies op onze website. Daarmee wordt een flink archief opgebouwd over allerlei onderwerpen. Deze onderwerpen zijn openbaar en in google terug te vinden. Realiseer je dat voor je op ons forum post. Als wij gebruikersnamen en berichten aan gaan passen of verwijderen, worden discussies onleesbaar. Reacties van andere leden kloppen dan niet meer en het hele verhaal valt uit elkaar. Dat is de reden dat wij geen accounts van het forum verwijderen.

Als je bunnybunch wil verlaten is het niet mogelijk om je profiel te verwijderen. Als je geen gebruik meer wil maken van ons forum kun je simpelweg gewoon niet meer inloggen. Als je wil kun je wel je eigen gegevens uit je profiel weghalen. Op verzoek verwijderen wij eventuele persoonsgegevens die de gebruiker in het profiel geplaatst had. Dit gaat dan bijvoorbeeld om een echte naam en emailadres. Indien gewenst kunnen wij dus wel accounts anonimiseren. Daarvoor kun je per email een verzoek sturen, naar info@bunnybunch.nl
PRIVACY POLICY
Voor ons is een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonlijke gegevens worden dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Hierbij houden wij ons aan de eisen die de Wet Bescherming Persoonsgegevens stelt. In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel.

Vastleggen, verwerking en publiceren van gegevens
Wij bewaren en gebruiken uitsluitend die persoonsgegevens die rechtstreeks door u worden opgegeven of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt. Dit kunt u doen door een email te sturen naar info@bunnybunch.nl . Wij slaan persoonsgegevens op die voor het gebruik van het platform noodzakelijk zijn. Denk hierbij aan uw e-mailadres.
Alle persoonsgegevens die door u middels het Platform aan bunnybunch.nl worden verstrekt, zullen op het platform worden gepubliceerd.
Wij zullen de aan uw gebruikersnaam gekoppelde gegevens niet aan derden verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht is. In geval van een vermoeden van fraude of misbruik van onze website kunnen wij persoonsgegevens aan de bevoegde autoriteiten overhandigen.

 

Berichten van het forum verwijderen

Een lid kan de eerste 5 minuten na het posten zijn bericht nog aanpassen. Dit is zodat typ- en taalfouten nog uit het bericht gehaald kunnen worden. Daarna is het niet meer mogelijk een bericht aan te passen of te verwijderen. Je kan wel altijd via de rapporteerknop een verzoek indienen bij de moderators om iets aan te laten passen.

Vaak beroepen leden zich op de privacy wetgeving om berichten van het forum verwijderd te krijgen. Wij houden ons natuurlijk aan de wetten in Nederland, maar beroepen op privacy wetgeving gaat echter maar op tot op zekere hoogte. Wie op een forum post, geeft daarmee toestemming voor publicatie van de persoonsgegevens die hij in zijn berichten opneemt. Op die grond mag een forum de posts publiceren, verspreiden en archiveren. De toestemming hiervoor kan ingetrokken worden. Maar er wordt dan bepaald of er eigen noodzaak voor het forum is om berichten te laten staan.

Wij verwijderen bijna nooit forumberichten. Het is ook bijna niet te doen, omdat leden vaak veel berichten geplaatst hebben. Dan zouden wij bij elk verzoek honderden berichten handmatig moeten verwijderen. Aanpassen van berichten doen wij wel, mits daar een goede reden voor is. Zo halen wij op verzoek persoonsgegevens zoals contactgegevens, naam en woonplaats uit een bericht om berichten te anonimiseren. Wij adviseren echter om gebruik te maken van een schuilnaam en geen persoonlijke gegevens openbaar te maken op ons forum (of waar op internet dan ook). Denk goed na voor je berichten post op ons forum, of het iets is wat je ook echt met de wereld wil delen. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor ons forum, maar over al op het internet.

Review, ervaring of beoordeling van het forum laten verwijderen

Staat er een negatieve ervaring vermeld op ons forum over jouw bedrijf, fokkerij of organisatie? Wij verwijderen deze alleen als het in strijd is met onderstaande regels:
- Onze forumregels, die zijn hierboven na te lezen en daarmee gaat iedereen akkoord bij het registreren.
- Advertenties / Spam: Gebruik ons forum niet om te adverteren of reclame te maken. Dat soort berichten worden aangepast.
- Niet relevante ervaringen: Het is niet de bedoeling dat leden negatieve berichten over de ervaring van iemand anders plaatsen. Alleen als een lid zelf ergens geweest is/ uit de eerste hand een ervaring heeft gaan wij er vanuit dat het een eerlijke, oprechte beoordeling is. Berichten als "het zusje van de buurvrouw van mijn neef heeft...." zijn dus niet de bedoeling. Als iemand een ervaring met een product, organisatie of bedrijf post,  willen wij dat dat op een eerlijke manier gebeurt, niet om iemand zwart te maken of om roddels of onwaarheden de wereld in te helpen.
- Houd het netjes: niet vloeken, geen lasterlijke taal. Een (negatieve) beoordeling geven over een product of bedrijf kan ook zonder dit soort woorden te gebruiken.
- Auteursrecht: Let bij het plaatsen van berichten en foto's op dat er zo iets bestaat als auteursrecht. Als berichten iemands auteursrecht schenden zullen wij deze verwijderen.
Gebruikersnaam en wachtwoord
Uw gebruikersnaam is gekoppeld aan een wachtwoord. U bent zelf verantwoordelijk voor het zorgvuldig omgaan met het wachtwoord. Wij gaan er vanuit dat een persoon die zich aanmeldt met uw gebruikersnaam en wachtwoord, bevoegd is tot het gebruik van de gebruikersnaam. Wanneer u vermoedt dat het wachtwoord bij onbevoegden bekend is, dient u ons zo snel mogelijk op de hoogte te stellen zodat wij maatregelen kunnen nemen. Wij adviseren u als gebruikersnaam niet uw eigen naam te gebruiken maar te kiezen voor een schuilnaam.

E-mail
Als u een contact- of aanmeldformulier op de website invult, of ons een e-mail stuurt, dan worden de gegevens die u ons toestuurt bewaard zolang als naar de aard van het formulier of de inhoud van uw e-mail nodig is voor de volledige beantwoording en afhandeling daarvan.


Klikgedrag en bezoekgegevens
Op de website worden algemene bezoekgegevens bijgehouden. In dit kader kan met name het IP-adres van uw computer, de eventuele gebruikersnaam, het tijdstip van opvraging en gegevens die de browser van een bezoeker meestuurt, worden geregistreerd en worden gebruikt voor statistische analyses van bezoek- en klikgedrag op de website. Wij proberen deze gegevens zo veel mogelijk te anonimiseren.


Gebruik van cookies
Wij maken bij het aanbieden van elektronische diensten gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op de harde schijf van uw computer wordt opgeslagen. Daarmee kunnen wij onder andere verschillende opvragingen van pagina’s van de website combineren en het gedrag van gebruikers analyseren. U kunt het gebruik van deze cookies weigeren, hoewel dit de functionaliteit en het gebruiksgemak van de website kan beperken.
Na inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord stuurt onze website u een cookie om u gedurende de rest van een sessie te kunnen herkennen. Middels dit cookie kunnen wij bijhouden welke pagina’s u opvraagt.


Google Analytics
Bunnybuch kan gebruik maken van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om bunnybunch te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door het cookie gegenereerde informatie over uw gebruik van de website (met inbegrip van uw ip-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe u de website gebruikt, rapporten over de website-activiteit op te stellen voor website-exploitanten en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik. Google mag deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Google zal uw ip-adres niet combineren met andere gegevens waarover Google beschikt. U kunt het gebruik van cookies weigeren zoals hierboven aangegeven. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hiervoor omschreven.


Websites van derden
Deze verklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met deze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Wij raden u aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.


Wijzigingen privacy verklaring
Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze verklaring. Het verdient aanbeveling om deze verklaring geregeld te raadplegen, zodat u van deze wijzigingen op de hoogte bent.


Inzage en wijzigen van uw gegevens
Vragen over ons privacybeleid of vragen omtrent inzage en wijzigingen in uw persoonsgegevens kunt u te allen tijde richten aan info@bunnybunch.nl