Informatie - Konijnen

Informatie over ziektes die bij konijnen voorkomen. Wacht niet te lang als jouw konijn ziek is en vertrouw nooit volledig op wat je op internet leest, het kan in jouw situatie net anders zijn. Raadpleeg bij twijfel over de gezondheid van je konijn dan ook een (konijnkundige) dierenarts!

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - medische informatie door Evelien de Vries

Tips en uitleg voor een nieuw konijn

20 feb. 2014 20:11:00

Denk goed na voor je aan konijnen begint. Heb je genoeg tijd, geld en ruimte? Hou je je konijnen binnen of buiten? Hoeveel konijnen neem je? Ben je bereid om misschien wel 12 jaar voor jouw konijn(en) te zorgen?

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - nieuw konijn door Evelien de Vries

Wij horen er steeds meer van, konijnen met allerlei vage klachten en uiteindelijk is het oordeel e-cuniculi.  Een hele vervelende, moeilijk te behandelen ziekte. Er wordt nog steeds veel onderzoek gedaan naar deze ziekte.  Deskundigen spreken elkaar tegen en het lijkt wel of niemand exact weet wat het juiste is.

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - medische informatie door Evelien de Vries

Myxomatose en VHS

20 feb. 2014 13:12:37

Er zijn 2 besmettelijke ziektes die onder de konijnen voorkomen en waartegen ze kunnen worden ingeënt, myxomatose en VHS. In dit artikel leg ik uit hoe je de ziektes kunt herkennen en hoe ze zijn ontstaan. Hopelijk ziet iedereen dan het belang van het inenten van zijn of haar konijnen in, en wordt een aantal konijnen een verschrikkelijke dood bespaard.

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - medische informatie door Evelien de Vries

Gas en verstopping bij konijnen

20 feb. 2014 13:09:47

Gas en verstopping komen veel voor bij konijnen. Helaas gaan er ook veel konijnen aan dood omdat baasjes de symptomen niet goed herkennen en vaak ook niet weten wat ze moeten doen. Hier wordt duidelijk uitgelegd hoe je gas en verstoppingen kunt herkennen en wat je moet weten om jouw konijn weer beter te maken.

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - medische informatie door Evelien de Vries

Voortplanting en fokken van konijnen

19 feb. 2014 20:14:00

Veel mensen nemen een nestje van hun konijn, omdat ze het zo lief en schattig vinden om kleine konijntjes te zien opgroeien. Er komt echter veel meer kijken bij het nemen van een nestje dan mensen vaak denken. In dit artikel wil ik de voor- en nadelen van fokken met konijnen onder de aandacht brengen, en uitleggen hoe het zit met de voortplanting bij konijnen.

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - voortplanting door Evelien de Vries

Welke groentes, fruit en kruiden mag je in het dagelijkse menu van je konijn stoppen?

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - voeding door Evelien de Vries

Konijnengedrag

18 feb. 2014 23:00:00

Als je zomaar een tijdje voor een konijnenhok of -ren zit en naar de konijnen die daar in wonen kijkt zie je in een paar minuten tientallen verschillende gedragingen voorbij komen.Je bent niet het eerste baasje wat zich afvraagt wat voor betekenis er achter konijnengedrag zit! In dit artikel probeer ik een deel van de gedragingen uit te leggen. Let wel op, vaak zijn gedragingen op verschillende manieren uit te leggen.

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - gedrag en opvoeding door Evelien de Vries

Giftige planten voor konijnen

18 feb. 2014 22:52:26

In dit artikel vind je een lijst van kruiden, groentes, fruit, planten en zaden die konijnen niet mogen eten.

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - voeding door Evelien de Vries

Huisvesting van een konijn

18 feb. 2014 22:00:00

Een van de belangrijkste punten waar je aan moet denken als je een konijn aanschaft is het verblijf. Hoe groot moet het zijn en waar moet je op letten bij de aanschaf? Lees het hier!

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - huisvesting door Evelien de Vries

57 items

Terug naar boven
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Van hoog naar laag sorteren