Informatie - - nieuw konijn

Tips en uitleg voor een nieuw konijn

20 feb. 2014 20:11:00

Denk goed na voor je aan konijnen begint. Heb je genoeg tijd, geld en ruimte? Hou je je konijnen binnen of buiten? Hoeveel konijnen neem je? Ben je bereid om misschien wel 12 jaar voor jouw konijn(en) te zorgen?

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - nieuw konijn door Evelien de Vries

Konijnenrassen

18 feb. 2014 13:04:00

Een overzicht van alle konijnenrassen in Nederland, onderverdeeld in groepen.

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - nieuw konijn - konijnenrassen door Evelien de Vries

Levensloop van een konijn

17 feb. 2014 21:13:09

De levensloop van ons huisdierkonijn verschilt van het konijn in de natuur. Bij konijnen in het wild is het eenvoudig. Ze worden geboren, eten, paren en krijgen jongen en gaan dood, vaak als voedsel voor een ander dier. Onze huisdierkonijnen kunnen heel wat ouder worden dan de konijnen in het wild en worden ook onder andere omstandigheden geboren. Hieronder lees je hoe een tam konijn zich ontwikkeld gedurende zijn leven.

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - nieuw konijn door Evelien de Vries

Konijn samen of alleen

17 feb. 2014 21:03:30

In Nederland leeft 72% van de konijnen alleen. Dit terwijl konijnen hele sociale dieren zijn en het alleen huisvesten van een konijn allerlei nadelen heeft. De gemiddelde leeftijd van een konijn is 3 jaar door eenzaamheid, weinig ruimte en slechte verzorging, terwijl een konijn makkelijk 8 tot 12 jaar, of zelfs nog ouder kan worden. Hoe groot een hok of ren ook is, een konijn heeft er niets aan om er alleen in te zitten.

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - gedrag en opvoeding - koppelen - nieuw konijn door Evelien de Vries

Konijnenopvang en -asiel lijst

17 feb. 2014 12:35:00

Lijst van alle konijnenopvangen en asiels in Nederland en België. Ook knaagdierenopvangen staan in deze lijst vermeld. Hier kun je knagers adopteren die zoeken naar een nieuw huisje. Als je niet meer voor je knagers kunt zorgen kun je deze asiels ook benaderen voor herplaatsing.

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - nieuw konijn door Evelien de Vries

Een konijn optillen

11 feb. 2014 20:56:00

Voor veel konijnenbaasjes is het optillen van hun konijn lastig. Konijnen houden er niet van om opgetild te worden, en omdat baasjes vaak bang zijn om het konijn pijn te doen of niet goed weten hoe ze hun konijn nou precies op moeten pakken geeft het vaak problemen.

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - verzorging - nieuw konijn door Evelien de Vries

Fokkerslijst van konijnenfokkers

11 feb. 2014 13:31:04

Ben je op zoek naar een raskonijn? Weet je niet waar je moet beginnen met je zoektocht naar een goede fokker? Wij hebben een lijst gemaakt met konijnenfokkers.

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - nieuw konijn door Evelien de Vries

Een goede konijnenfokker herkennen

1 feb. 2014 21:16:00

Als je op zoek bent naar een konijn van een bepaald ras, kun je soms lang zoeken in opvangen en asiels. Als je echt je zinnen hebt gezet op een raskonijn, kun je in dat geval beter naar een fokker stappen. Maar hoe vind je nou een goede fokker?

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - nieuw konijn door Tamara en Lianne

Hoe maak je een konijn tam?

8 nov. 2013 12:43:33

tam maken Hoe maak je een konijn tam? Zijn alle konijnen even makkelijk tam te maken? Je leest het in dit artikel over het tam maken van een konijn.

Lees meer
Geplaatst in - gedrag en opvoeding - nieuw konijn door Evelien de Vries

De 50 meest populaire konijnennamen

11 jun. 2012 13:36:41

Altijd al willen weten wat de meest populaire konijnennamen zijn? Nu is hij er, de officiële bunnybunch.nl konijnennamenlijst van de meest populaire konijnennamen!

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - nieuw konijn door Evelien de Vries

10 items

Terug naar boven
Van hoog naar laag sorteren