Informatie - - gedrag en opvoeding

Konijnengedrag

18 feb. 2014 23:00:00

Als je zomaar een tijdje voor een konijnenhok of -ren zit en naar de konijnen die daar in wonen kijkt zie je in een paar minuten tientallen verschillende gedragingen voorbij komen.Je bent niet het eerste baasje wat zich afvraagt wat voor betekenis er achter konijnengedrag zit! In dit artikel probeer ik een deel van de gedragingen uit te leggen. Let wel op, vaak zijn gedragingen op verschillende manieren uit te leggen.

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - gedrag en opvoeding door Evelien de Vries

Speelgoed voor konijnen

18 feb. 2014 21:01:54

Je kunt speelgoed voor je konijn kopen in winkels, maar aangezien konijnen alles graag slopen wordt dat soms wat prijzig. Er zijn ook een heleboel goedkope alternatieven te vinden! Er zijn veel verschillende soorten speelgoed voor konijnen. Om het leuk te houden kun je het beste een combinatie bieden van verschillende soorten speelgoed. Een mix van kopen, maken en zoeken en regelmatig afwisselen. Dat houd het leuk voor je konijn.

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - gedrag en opvoeding - huisvesting door Evelien de Vries

Konijnen zindelijk maken

18 feb. 2014 20:33:51

Konijnen zijn dieren die met een beetje geduld zindelijk te maken zijn. Onthoudt hierbij echter goed dat het ene dier het andere niet is en ga er bij het aanschaffen van een konijn dan ook niet zomaar vanuit dat dit gaat lukken.

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - gedrag en opvoeding door Evelien de Vries

Gedragsproblemen bij konijnen

18 feb. 2014 20:19:16

Ik krijg regelmatig emails en berichtjes van mensen die tegen problemen oplopen in de opvoeding van hun konijn. Er is ergens wat misgegaan, misschien bij de huidige eigenaar en misschien ook wel waar het konijn vandaankomt. Hieronder probeer ik tips te geven om de problemen op te kunnen lossen. Mocht u ook een probleem hebben met uw konijn dat hieronder niet word besproken dan kunt u gerust een berichtje achter laten op het forum, of een email sturen aan ons.

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - gedrag en opvoeding door Evelien de Vries

Konijn samen of alleen

17 feb. 2014 21:03:30

In Nederland leeft 72% van de konijnen alleen. Dit terwijl konijnen hele sociale dieren zijn en het alleen huisvesten van een konijn allerlei nadelen heeft. De gemiddelde leeftijd van een konijn is 3 jaar door eenzaamheid, weinig ruimte en slechte verzorging, terwijl een konijn makkelijk 8 tot 12 jaar, of zelfs nog ouder kan worden. Hoe groot een hok of ren ook is, een konijn heeft er niets aan om er alleen in te zitten.

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - gedrag en opvoeding - koppelen - nieuw konijn door Evelien de Vries

Konijnen en vuurwerk

17 feb. 2014 19:54:24

De jaarwisseling wordt in Nederland traditioneel gevierd met oliebollen en vuurwerk. Van het vuurwerk hebben veel konijnen last.  De harde knallen en lichtflitsen kunnen angstaanjagend zijn en voor een konijn alles behalve feestelijk.

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - verzorging - gedrag en opvoeding door Evelien de Vries

Hoe maak je een konijn tam?

8 nov. 2013 12:43:33

tam maken Hoe maak je een konijn tam? Zijn alle konijnen even makkelijk tam te maken? Je leest het in dit artikel over het tam maken van een konijn.

Lees meer
Geplaatst in - gedrag en opvoeding - nieuw konijn door Evelien de Vries

Clickertraining met konijnen

2 feb. 2012 20:34:06

Heb je alles al geprobeerd maar lukt het niet je konijn zindelijk te krijgen? Wil je je konijn kunstjes leren? Durft je konijn de reismand niet in? Wil je leuk bezig zijn met je konijn en hem dingen leren? Misschien is clickertraining iets voor jou!

Lees meer
Geplaatst in Konijnen - gedrag en opvoeding door Karena

8 items

Terug naar boven
Van hoog naar laag sorteren